Puebla

Het culinaire hoogtepunt van je reis door Mexico

Puebla ligt op slechts 2 uurtjes reizen van Mexico-Stad en is een relaxt startpunt van je reis door Mexico. Hier kun je even acclimatiseren en wennen aan de Mexicaanse gang van zaken, voordat je verder reist naar het zuiden. En dat is geen straf, want er valt een hoop te zien en te doen in Puebla.

Puebla

Puebla is een typisch Mexicaanse stad, met een levendig centrum vol koloniale gebouwen en gekleurde straatjes. Je kunt er biertjes drinken op het centrale plein en schitterende kerken bezoeken. Andere hoogtepunten zijn een bezoek aan de goede musea en de beroemde piramide van Cholula.

Zócalo

Het hart van Puebla wordt gevormd door het centrale plein van de stad, beter bekend als Zócalo. Het plein wordt omringd door een aantal indrukwekkende gebouwen, waaronder de Kathedraal van Puebla. Al sinds het prille begin van het stadje is dit het levendige middelpunt van Puebla, al ziet het er tegenwoordig wel iets anders uit. Vroeger werden hier stierengevechten gehouden en optredens gegeven, tegenwoordig vind je er vooral veel terrasjes waar je op een warme dag kan neerstrijken voor een koud Mexicaans biertje en een portie nachos.

Puebla, Mexico

Puebla, Mexico

Kathedraal van Puebla

De belangrijkste bezienswaardigheid van Puebla is de kathedraal, dat met zijn 69 meter hoge torens een van de hoogsten in heel Mexico is. De kathedraal heeft een prachtige barokke façade en is daarmee een opvallend bouwwerk in het centrum van Puebla. Neem ook zeker een kijkje aan de binnenkant, want van binnen is de kerk versierd met opvallend houtsnijwerk en goed bewaard gebleven fresco’s.

Proef de lokale keuken

Tijdens je bezoek aan Puebla kun je je laven aan de lekkerste Mexicaanse gerechten. Want wist je dat Puebla bekend staat om haar culinaire erfgoed? Het wordt ook wel het gastronomische centrum van Mexico genoemd, dus alle reden om hier lekker vaak uit eten te gaan. Het bekendste gerecht uit de lokale keuken is mole poblano, een pittige chilisaus met een vleugje chocolade. Je ziet het vrijwel overal in Puebla op de kaart staan. Andere gerechten die je geprobeerd moet hebben zijn pipián verde en tacos árabes. Mercado de Sabores Poblanos is een grote overdekte hal waar je al deze lokale gerechten kan proeven.

Puebla, Mexico

Puebla, Mexico

Museo Amparo

Er zijn een aantal interessante musea te bezoeken in Pueblo, maar je moet vooral bij Museo Amparo binnen zijn geweest. Achter de koloniale gevel van een groot herenhuis uit de 16de eeuw gaat een modern museum schuil met interessante tentoonstellingen op het programma. Je kunt er archeologische vondsten bekijken, maar ook pre-Columbiaanse kunstwerken. Na afloop moet je ook zeker een bezoek brengen aan dakterras, waar je onder genot van een drankje kan genieten van uitzicht over de kathedraal en het centrum van Puebla.

Estrella de Puebla

Het oude centrum van Puebla staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, maar een vrij recente aanwinst is een van de opvallendste bezienswaardigheden van de stad. Estrella de Puebla is een groot reuzenrad aan de rand van het centrum en werd in 2013 geopend. Het is een beetje te vergelijken met de London Eye, en je moet je ook zeker niet laten weerhouden om een ritje te maken. Een rondje in het reuzenrad duurt ongeveer 20 minuten en onderweg heb je waanzinnige uitzichten over de omgeving.

Puebla, Mexico

Puebla, Mexico

Plaza Parián

Ben je op zoek naar een leuk souvenir? Neem dan eens een kijkje op Plaza Parián, want op dit pleintje vind je elke dag een markt waar je de leukste souvenirs op de kop kan tikken. Je kunt er allemaal handgemaakte snuisterijen kopen, waaronder textiel en tegeltjes. Niet vergeten af te dingen!

De grote piramide van Cholula

Net buiten Puebla ligt een tempelcomplex dat je niet mag missen tijdens je bezoek. De grote piramide van Cholula is een van de grootste piramides op aarde en heeft een hoogte van maar liefst 66 meter. De piramide van Cholula is in de loop der jaren echter in verval geraakt en ziet er daarom minder indrukwekkend uit dan bijvoorbeeld Teotihuacán in Mexico-Stad. Sterker nog, als je niet beter zou weten, dan zou je denken dat het hier gaat om een natuurlijk gevormde heuvel. Toch is het zeker de moeite waard om het bouwwerk te bezoeken en let dan ook zeker op de Spaanse kerk die op de top is gebouwd. Vanuit Puebla is het ongeveer 20 minuten reizen naar Cholula.

Puebla, Mexico

Puebla, Mexico

Reizen naar Puebla — Hoe kom je er?

Puebla ligt ten oosten van Mexico-Stad en met de bus kun je eenvoudig tussen de twee steden heen en weer reizen. Vanuit Mexico-Stad is het ongeveer 2 uur reizen naar Puebla, en je kunt zelfs de rechtstreekse bus vanaf het vliegveld nemen. Puebla heeft daarnaast ook verbindingen met andere steden, zoals Oaxaca, San Cristobal de las Casas, Merida en Cancun.

Eenmaal aangekomen in Puebla kun je de bezienswaardigheden in het centrum al wandelend afstrepen, want de meeste hoogtepunten liggen vlak bij elkaar. Voor de langere afstanden kun je gebruik maken van bussen of taxi’s.


Puebla op de kaart

Bezienswaardigheden Mexico

Chichén Itzá

Cancún

Yucatán

Mexico-Stad

San Cristóbal

Playa del Carmen

Merida

Puebla

Oaxaca

Tulum

Palenque

Acapulco

Reizen naar Mexico

Wil je meer weten over reizen naar Mexico? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Mexico

Puebla ervaringen & beoordelingen

De Puebla ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Puebla ervaring.

Er zijn nog geen Puebla ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen