Mongolië

Ontdek 's werelds meest ongerepte landschap

Voor een actieve rondreis met veel natuurschoon is Mongolië een perfecte bestemming! Reis langs eindeloze grasvlaktes, diepblauwe meren, glooiende groene bergen en slaap in een ger bij gastvrije nomaden. En het mooiste? Mongolië is zo groot als West-Europa, maar heeft nog geen drie miljoen inwoners!

Meer over Mongolië
296
Een joert op de Mongoolse steppe
297
Sport in Mongolië
298
Het Mongoolse landschap
299
De hoofdstad Ulaanbaatar
300
Man met adelaar

Mongolië informatie

Vlag: 🇲🇳
Hoofdstad: Ulaanbaatar
Inwoners: 2.791.272
Oppervlakte: 1.565.000 km2
Beste reistijd: juli t/m september
Tijdsverschil: 7 uur later
Vliegtijd: 10:30 uur
Natuur
9 0% Complete (success)
Cultuur
8 0% Complete (success)
Steden
60% Complete (success)
Eten
7 0% Complete (success)
Actief
80% Complete (success)

Beste reistijd Mongolië

Mongolië is één van de meest hooggelegen landen van de wereld en ligt gemiddeld 1580 meter boven de zeespiegel. Dat zorgt in ieder geval voor wat lagere temperaturen dan wordt genoteerd in de omliggende gebieden of landen. De temperatuur in Mongolië verschilt van plek tot plek.

De beste reistijd voor Mongolië hangt er vanaf of je naar het noorden of naar het zuiden reist. De temperatuur in het zuiden kan in de zomer soms wel twintig graden hoger kan liggen dan in het noorden en belangrijk te weten is dat het regenseizoen in de maanden juli en augustus valt. De beste maanden om te reizen zijn mei, juni en september. In deze maanden is de temperatuur prima en zijn de wegen redelijk goed te berijden.

Klimaat Mongolië

Dit is een land van uitersten en eigenlijk kan je zeggen dat dit ook voor het klimaat van Mongolië geldt. De Gobi-woestijn neemt een belangrijk deel van het zuiden voor haar rekening en is van invloed op het enorme verschil in temperatuur tussen de seizoenen onderling én dag en nacht.

Het continentale woestijnklimaat van Mongolië zorgt ervoor dat de temperaturen in de winter kunnen dalen tot wel vijfenveertig graden onder nul in het noorden. In de zomer kan het in het zuiden wel veertig graden boven nul worden maar in het noorden wordt die hoge temperatuur zelden gemeten. Gemiddeld is het in de zomer in Mongolië ongeveer vijftien graden.

Foto's van Mongolië

Hieronder vind je foto's uit Mongolië. Klik op de foto om deze te vergroten.

Foto van Mongolië
Foto van Mongolië
Foto van Mongolië
Foto van Mongolië
Foto van Mongolië
Foto van Mongolië
Foto van Mongolië
Foto van Mongolië

Video's van Mongolië

Bekijk hieronder de video 's van Mongolië.

Mongolië reisorganisaties

Top Alles Groepsreizen Privereizen

Populaire reizen

Groepsrondreis met Dragoman door Mongolië

Groepsrondreis met Dragoman door Mongolië

Groepsrondreis
21 dagen

Tijdens dit overland-avontuur door Mongolië reis je langs de hoogtepunten en meest afgelegen en onge...

vanaf
€ 1.960
Groepsrondreis Trans-Siberië Expres

Groepsrondreis Trans-Siberië Expres

Groepsrondreis
21 dagen

Alleen de naam al... De Trans-Sib is de langste treinreis ter wereld. Tijdens deze avontuurlijke rei...

vanaf
€ 2.999
Rondreis MONGOLIË - 23 dagen; Overnachten op eindeloze grasvlaktes

Rondreis MONGOLIË - 23 dagen; Overnachten op eindeloze grasvlaktes

Groepsrondreis
23 dagen

Mongolië geeft de geheimen van de uitgestrekte steppen steeds meer prijs aan de nieuwsgierige buiten...

vanaf
€ 3.320

Mongolië blogs

18 april 2019

Beste reistijd juni: de bestemmingen voor een reis in juni

Wil jij in juni op vakantie? Deze landen hebben dan de beste reistijd!
Lees verder

VIDEO: Trans Siberië Odyssee

Het is de langste treinreis ter wereld en spreekt enorm tot de verbeelding: De Trans Siberië Express. De sfeer van deze route werd in deze drie minuten durende video op verbluffende wijze vastgelegd.

Lees verder
2 nov. 2014

De hertenstenen van Mongolië

Verspreid over de graslanden van Noord-Mongolië en het zuiden van Siberië liggen honderden megalieten met ingekerfde symbolen die lijken op vliegende rendieren

Lees verder
6 mei 2014

Paardrijden over de ruige enorme vlaktes in Mongolië, wat geweldig! Het land is zo mooi en uitgestrekt dat je niet anders kan dan genieten. Overnachten in een tent in de Gobi woestijn was ook een hoogtepunt. Wat een lieve mensen!

- Vera

Populair in Azië

🇹🇭 Thailand
🇨🇳 China
🇮🇳 India
🇮🇩 Indonesië
🇲🇾 Maleisië
🇳🇵 Nepal
🇻🇳 Vietnam
🇱🇰 Sri Lanka
🇰🇭 Cambodja
🇱🇦 Laos

Mongolië ervaringen & beoordelingen

De Mongolië ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Mongolië.

Er zijn 5 Mongolië ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
0
Steden
6.2
Eten & drinken
6
Activiteiten
7.6
7.3
Totaalscore

5 beoordelingen

7,6

Tussen met de Trans Mongolië Express

🇲🇳 Mongolië
Individuele rondreis met Tiara Tours
13-01-2017

Op Ulaanbaatar zijn we uitgestapt om met onze gids naar nationaal park Terelj gebracht te worden. We begeven ons in zo'n andere wereld. Alles adamt dat uit. We slapen in een yurt met eeb hout gestookt kacheltje. Het is lekker lente weer en we rijden een stukje op een pony. De volgende dag is het 0 graden en zijn er kleine sneeuwstormpjes. Wat een verschil. We maken een kleine wandeleing tussen de heuvels en gaan op bezoek bij een Mongoolse familie. Mooi om te zien. Onwerkelijk ook wel.

Met de gids rijden we hobbel de bobbel over onverharde wegen door Mongolië. Geweldige landschappen trekken aan ons voorbij. Af en toe zie je een Mongool op een motor of dromedaris zijn kudde vee bij elkaar halen. We doen nog een nationaal park aan en zien daar kuddes prezwalski paarden. De reis daar is intens. Veel rijden op veelal onverhade wegen. Dat maakt het reizen zwaar, maar het is zo ongelooflijk bijzonder om te zien allemaal.

Ik zou er zo weer heen gaan.

Een reis om nooit meer te vergeten.

Gereisd met partner in apr. 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
0,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
8,0

Mooie reis en avonturlijk

🇲🇳 Mongolië
Groepsrondreis met Tiara Tours
10-01-2017

Veel gezien de hoofdstad karmadu en een 7 daagde rond Reid door de coniwoestijn gemaak bij een paarden fokker geweest en paard gereden bij de bevolking geslapen en gegeten wilde kamelen gezien onderweg enz

Gereisd met partner in mei 2021
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
0,0
Steden
8,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
7,2

Super , gewoon DOEN

🇲🇳 Mongolië
Individuele rondreis met Tiara Tours
09-01-2016

De trans Mongolie express gedaan met vertrek uit Moscou , via Siberie , Mongolie naar Peking een fantastische reis . Tien dagen in Mongolie gebleven daar jeep gehuurd met gids en de groene route gedaan , wat een belevenis . . . de natuur de mensen . . . twee nachten bij een nomaden familie geslapen . . . ons eten wat we daar kregen was alles op basis van de jack koeien , niet te vreten maar een hele belevenis . Daar was niets alleen twee ger tenten jacks geiten en schapen maar . . . het was de hemel op aarde . . .je moet het meemaken verhaal vertellen over deze ervaring is moeilijk . Heb volop genoten van de natuur daar het was gigantisch mooi . . . meerdere keren kippenvel gekregen

in apr. 2016
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
0,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
6,6

Immens groot en onbekend mooi land

🇲🇳 Mongolië
30-09-2015

Ik ben twee nachten in Mongolië geweest, op doorreis naar China maar dat is veel te kort. We verbleven de eerste nacht Terelj National Park. Boek de accommodatie altijd via een goede NL organisatie. Wij hebben dit via internet gedaan en zijn opgelicht!! Maar het was het waard. De omgeving is prachtig, de natuur. Geweldig. Wakker worden in een tent (steenkoud, neem warme kleding voor 's nachts mee) en dan naar buiten stappen terwijl de koeien en paarden overal gewoon rondlopen. Het eten vond ik wat minder lekker waar wij zaten, veel sappige dumplings. Ulaanbaatar, de hoofdstad is modern, en voelt als een grote stad aan. Maar zodra je de buitenwijken in gaat zie je meteen de armoede. Toch een bezoekje waard.

Gereisd met vrienden in mei 2021
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
0,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
7,0

Leef met de nomaden

🇲🇳 Mongolië
02-04-2015

Mongolië is groen en één en al rust. Verlaat de hoofdstad Ulaanbaatar en trek de natuur in te voet, per jeep of te paard. Leef mee met de nomaden die je her en der tegenkomt. We hebben een bijzondere boeddhistische ceremonie bijgewoond in het klooster Erdene Zuu. Bij de nomadenfamilie eet je mee wat de pot schaft en help je met het vee, waar ze van leven. Hier moet je een keer zijn geweest. Alles is puur en bijna geen toerisme. Zelf ben ik er heengegaan per Trans Mongolië Express. Een beleving op zich!

Gereisd met vrienden in mei 2021
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
0,0
Steden
4,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
8,0

Heb je zelf een reis door Mongolië gemaakt?