Myanmar ervaringen

De Myanmar ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Myanmar.

Er zijn 10 Myanmar ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
7,9
Cultuur
8,7
Stranden
7,0
Steden
7,2
Eten & drinken
7,5
Activiteiten
7,8
7,8
Totaalscore

10 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,4

Veel mooie taferelen in cultuur en natuur.

Myanmar
Individuele rondreis met Van Verre
18-01-2017

We zijn begonnen in Yangon, een miljoenenstad waar veel mooie pagodes te zien zijn. Het Kandawgyi Palace Hotel, is een aanrader, prettig hotel met een enorm uitgebreid ontbijt, wat ik verder nergens in Myanmar meer ben tegengekomen.
Daarna naar Bagan waar het wemelt van de zeer oude pagodes. Een ballonvaart hebben wij niet gemaakt maar zal zeker mooie plaatjes opleveren! Wel een e-brommer gehuurd, leuk!
De topper vond ik het In-Lake gebied waar je ziet hoe de mensen op het water, leven, wonen en werken.

Gereisd met partner in december 2016
Natuur & omgeving
7,9
Cultuur
8,7
Stranden
7,0
Steden
7,2
Eten & drinken
7,5
Activiteiten
7,8
8,4

Unieke beleving !

Myanmar
Groepsrondreis met Sawadee
11-01-2017

Een land in opkomst, met mooie gebruiken. Mooie tempels.Het inlemeer met zijn beenroeiers. De tanaka, de longhi's. De aardige, altijd zwaaiende bevolking. Het prachtige Bagan met z'n honderden tempels. En de geweldige gids die elke weer zorgde voor een activiteit zoals fietsen door de rijstvelden en door een klein plaatsje of juist door het drukke verkeer. En eten in de plaatselijke restaurantjes. Heerlijk en geweldig om mee te maken. Goeie gids Ernst Jan.

Gereisd met partner in maart 2015
Natuur & omgeving
7,9
Cultuur
8,7
Stranden
7,0
Steden
7,2
Eten & drinken
7,5
Activiteiten
7,8
5,5

Amazing Myanmar

Myanmar
Individuele rondreis met Kras Reizen
09-01-2017

Nog zo'n puur land met een bijzondere cultuur! Vriendelijke inwoners die gelukkig nog niet gewend zijn aan toeristen, en een ongelofelijk mooie natuur!

Alleen gereisd in november 2016
Natuur & omgeving
7,9
Cultuur
8,7
Stranden
7,0
Steden
7,2
Eten & drinken
7,5
Activiteiten
7,8
5,8

Myanmar: azie op zn hartelijkst

Myanmar
Individuele rondreis
07-01-2016

Het is misschien even een drempel die je moet nemen, maar Myanmar is ondanks dat het toerisme nog niet zo lang op gang is, goed op de "bonnefooi" te doen. De mensen zijn oprecht vriendelijk en blij om buitenlanders te zien. Niet om geld van je af te troggelen (hoe wel die er ook wel zijn), maar omdat ze blij zijn om te zien dat de grenzen van hun land daadwerkelijk open staan. Om verhalen met je te kunnen delen. Wees dus voorbereid op heel wat aanspraak.
Nu kan je nog het " toeristische rondje" doen, zonder dat je je als een schaap in de massa(toerisme) voelt. Bagan voor oude cultuur; Inle meer voor huidige (dorps)cultuur op het water; Mandalay en Yangon voor de grote steden; Kalaw voor trekkingstochten waar je op bezoek kan gaan bij de lokale geneesheer; en ook heeft Myanmar een kust met mooie stranden, waar de locals met kleren (spijkerbroek en al) vertier zoeken in het water en op het strand.
Voor ieder wat wils. Een prachtland met geweldig mooie mensen. Wacht niet te lang, voordat het land globaliseert en zijn unieke karakter beetje bij beetje verliest!

Alleen gereisd in november 2014
Natuur & omgeving
7,9
Cultuur
8,7
Stranden
7,0
Steden
7,2
Eten & drinken
7,5
Activiteiten
7,8
8,8

Myanmar daar moet je naartoe voordat het massatoerisme toeslaat, geweldig mooi land!

Myanmar
Groepsrondreis met Sawadee
04-01-2016

Bagan, is prachtig, sereen en overweldigend
Meerdaagse trekking is een geweldig leuke ervaring.
yangoon, heel veel te zien.
strand van Ngapali heerlijk relaxed en onontdekt. Lekker rustig cocktails drinken op het strand met je voeten in het zand.
fietsen op het platteland, leuk contact met de locals.
En niet te vergeten het Inle meer, wat een fantastische ervaring!
dus wij zeggen niet twijfelen naar gaan naar dit geweldige land!

Gereisd met partner in november 2014
Natuur & omgeving
7,9
Cultuur
8,7
Stranden
7,0
Steden
7,2
Eten & drinken
7,5
Activiteiten
7,8
8,2

Een onwijs gave reis door Myanmar

Myanmar
Groepsrondreis met Sawadee
04-01-2016

Een zeer gevarieerde reis met allerlei soorten van vervoer zoals paard en wagen, vliegtuig, taxi, plaatselijk busvervoer, fiets en per boot. Veel mooie natuur zoals het Inle meer. Allerlei tempels met goud in Yangoon en ban baksteen in Bagan. Zeer lekker eten en diverse wandelingen en een fietstocht van 2 dagen langs de U bein brug en diverse tempels

Alleen gereisd in februari 2013
Natuur & omgeving
7,9
Cultuur
8,7
Stranden
7,0
Steden
7,2
Eten & drinken
7,5
Activiteiten
7,8
7,8

Een reis door een authentiek land

Myanmar
Groepsrondreis met Sawadee
04-01-2016

Drie weken lang rondgereisd door Myanmar. De absolute hoogtepunten: Bagan (de tempels moet je echt zien met zonsopkomst en zonsondergang) en het Inlemeer met zijn beenroeiers. Verder moet je ook echt Yangon en de Swedagon pagode, de Golden Rock en Manadalay gezien hebben.

Alleen gereisd in november 2014
Natuur & omgeving
7,9
Cultuur
8,7
Stranden
7,0
Steden
7,2
Eten & drinken
7,5
Activiteiten
7,8
8,8

Het mooiste paradijs op aarde

Myanmar
Individuele rondreis
04-01-2016

Wil je echt een authentiek land ontdekken dan moet je naar Myanmar gaan. Lekker eten voor weinig, geen massa toerisme. Heerlijke vriendelijke mensen, een natuur wat echt een paradijs is. Ik heb al veel gezien, maar dit land overtreft echt alles! Een land wat nog PUUR is.

Gereisd met partner in november 2015
Natuur & omgeving
7,9
Cultuur
8,7
Stranden
7,0
Steden
7,2
Eten & drinken
7,5
Activiteiten
7,8
8,0

Alleen maar lachende gezichten in Myanmar

Myanmar
19-02-2015

Na alles wat zich in Myanmar heeft afgespeeld (en nog steeds afspeelt) merk je niets als je de positief ingestelde bevolking ontmoet. Alleen maar lachende gezichten en je wordt met open armen ontvangen, hartverwarmend! Ruil de drukke stad Yangon in voor een meerdaagse trekking noordelijk van Mandalay. In het piepkleine stadje Kyaukme neemt de gids NineNine je graag mee naar kleine dorpjes in de jungle. Bij elk huisje op palen thee drinken omdat ze zo nieuwsgierig zijn naar buitenlanders. Fantastisch! En als je iets terug wilt doen door een zelfgemaakte waaier van bamboe te kopen willen ze liever een pen dan geld. Waar maak je dat nou nog mee..!!

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
7,9
Cultuur
8,7
Stranden
7,0
Steden
7,2
Eten & drinken
7,5
Activiteiten
7,8
7,8

Een culturele reis door Birma

Myanmar
17-02-2015

Ik reis al jaren samen met mijn man door Azië. We reizen nooit zonder doel en genieten van de cultuur, waarin mensen in hun eigen land zich voort bewegen. Ook genieten van de natuur en het heerlijke eten. Birma was één van onze mooiste reizen. We zaten midden in het regenseizoen, ook al was het al oktober. Tijdens de regen zagen we hoe de mensen ondanks de armoede nergens een probleem zagen. "No problem" was hun motto.

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
7,9
Cultuur
8,7
Stranden
7,0
Steden
7,2
Eten & drinken
7,5
Activiteiten
7,8

Heb jij een rondreis door Myanmar gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Myanmar ervaring, reistips of reisverhalen.