Ngapali

De strandbestemming van Myanmar

Ben je op zoek naar een bijzondere bestemming die nog niet is ontdekt door het gros van de reizigers? Zet dan koers naar Myanmar, waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Je vindt er indrukwekkende natuurgebieden, mooie tempels en de nodige paradijselijke stranden, zoals Ngapali Beach.

Ngapali

Myanmar is een bestemming in opkomst en gezegend met enkele tropische droomstranden. Een van de bekendste strandbestemmingen van het land is Ngapali, dat qua schoonheid absoluut niet onder doet aan de stranden in Thailand, Maleisië of Indonesië.

Het strand van Ngapali

Witte poederstranden, rijen met wuivende palmbomen en een lauwwarme, felblauwe zee. Het strand van Ngapali is minstens zo mooi als die in buurland Thailand, met als grote voordeel dat je het met maar weinig mensen hoeft te delen. Ngapali is een piepklein vissersdorpje met enkele fijne voorzieningen voor toeristen. Zo vind je er comfortabele bungalows aan het strand en een aantal luxe resorts om te overnachten. Langs de kant van de weg zijn restaurants die lokale specialiteiten serveren, maar in de resorts kun je ook terecht voor internationale gerechten. Het is in ieder geval de ideale bestemming om een paar dagen te relaxen, en bij te komen van alle indrukken die je tijdens je reis door Myanmar hebt opgedaan.

Ngapali, Myanmar

Ngapali, Myanmar

Snorkelen

Vergeet niet om je snorkel mee te nemen, want rondom Ngapali liggen enkele aantrekkelijke snorkelspots. In het heldere water aan Ngapali Beach kun je af en toe een vis spotten, maar leuker is het om een uitstapje te maken naar het nabijgelegen Pearl Island. Hier vind je grote stukken onaangetast koraal en kun je zwemmen met prachtige tropische vissen. Je kunt deze tour op verschillende plekken in Ngapali boeken, en ze hebben eigenlijk allemaal hetzelfde programma. De trip duurt een halve dag en is inclusief een pauze bij de enige bar op het eiland.

Kan Thar Ya

Ngapali wordt zeker niet overspoeld door toeristen, maar écht verlaten kun je het ook niet noemen. Gelukkig vind je in de directe omgeving tal van strandjes waar je het rijk wel voor jezelf hebt. Op een klein stukje lopen vanuit Ngapali vind je namelijk Kan Thar Ya, een ongerept paradijs dat maar weinig bezoekers trekt. Toegegeven: het strand en de zee zijn er iets minder mooi en je hebt er nagenoeg geen faciliteiten binnen handbereik, maar dat draagt alleen maar bij aan het paradijselijke karakter.

Ngapali, Myanmar

Ngapali, Myanmar

Vissersdorpjes

Ngapali is van origine een vissersdorpje, al leven de meeste inwoners tegenwoordig van de inkomsten uit het toerisme. Als je een glimp wil opvangen van het échte Myanmar, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan een van de vele vissersdorpjes in de omgeving. Een van de leukste vissersdorpjes in de omgeving van Ngapali is Jade Taw. In de vroege ochtend kun je zien hoe de vissers terugkomen van zee en hun vangst aan land slepen, later op de dag zie je hoe de vissen te drogen worden gelegd op grote bamboe matten. Een bijzonder en fotogeniek plaatje.

Thandwe

Op ongeveer 7 kilometer buiten Ngapali ligt het stadje Thandwe, dat net iets meer voorzieningen heeft dan Ngapali. Je kunt er op de fiets naartoe en er een leuk daguitstapje van maken. Met name de lokale markt is een aardige bezienswaardigheid, want hier valt een hoop te zien, ruiken en proeven. Er zijn kramen met groenten, fruit en vis, maar ook lokaal geproduceerde souvenirs, zoals kleurrijke doeken uit een plaatselijke weverij. Ook leuk is het om in Thandwe een uitstapje te maken naar de pagodes die aan de rand van de stad liggen. De bouwwerken liggen op een heuvel en bieden een geweldig uitzicht over de omgeving.

Thandwe

Ngapali, Myanmar

Fiets huren

Het is voor toeristen helaas verboden om een scooter te huren. Zelfs met een internationaal rijbewijs op zak is dit niet mogelijk, en dus ben je al snel aangewezen op de fiets. Dat is geen straf gelukkig, want alle bezienswaardigheden in de omgeving van Ngapali liggen vlak bij elkaar. Je kunt een fiets huren bij vrijwel alle resorts en guesthouses, en vervolgens op eigen gelegenheid naar bijzondere plekjes in de omgeving trappen. Bezoek de omliggende vissersdorpjes, ga op zoek naar verlaten stranden en geniet van het lokale leven dat hier aan je voorbij trekt.

Reizen naar Ngapali — Hoe kom je er?

Ngapali ligt op steenworp afstand van het vliegveld van Thandwe, dat wordt bediend door verschillende lokale vliegmaatschappijen. Er gaan dagelijks vluchten naar Yangon, al zullen de meeste reizigers met het openbaar vervoer naar Ngapali reizen. Ngapali is vanuit vrijwel alle bekende steden in Myanmar te bereiken, maar dan ben je wel een tijdje onderweg. Zo is het 12 uur reizen naar Yangon en 18 uur naar Sittwe. Wil je naar Mandalay of de tempels van Bagan, dan moet je onderweg overstappen in het dorpje Pyay.

Ngapali zelf is piepklein en al wandelend kom je een heel eind. Wil je meer van de omgeving zien, dan kun je een riksja aanhouden of zelf een fiets huren.

Ngapali ervaringen & beoordelingen

De Ngapali ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Ngapali ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Ngapali op de kaart

Bezienswaardigheden Myanmar

Magisch mooi tempelcomplex
Hoofdstad van Myanmar
Prachtig meer in Myanmar
Afgelegen tempelstadje in ongerept Myanmar
Voormalige hoofdstad vol paleizen en heiligdommen
Ngapali
De strandbestemming van Myanmar
Welkom op het Birmese platteland

Reizen naar Myanmar

Wil je meer weten over reizen naar Myanmar? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Myanmar