Namibië

Verbluffende wildernis, uitgestrekte vlaktes, eeuwenoude stammen

Een rondreis Namibië is een aaneenschakeling van hoogtepunten! In dit land vind je sublieme vergezichten, bijzondere natuurverschijnselen en een weergaloze dierenwereld. Bezoek het spectaculaire Nationaal Park Etosha, Fish River Canyon of bekijk de zonsopgang bij de hoogste zandduinen ter wereld!

Meer over Namibië
335
Zanduinen in de Sossusvlei
336
Jachtluipaarden in Etosha, Namibië
337
De Fish River Canyon
338
Water drinkplek in Etosha Nationaal Park
339
Kamperen in een 4-wheel drive

Namibië informatie

Vlag: 🇳🇦
Hoofdstad: Windhoek
Inwoners: 2.030.692
Oppervlakte: 825.418 km2
Beste reistijd: half maart tot half april & oktober tot half december
Tijdsverschil: geen
Vliegtijd: 12:00 uur
Natuur
10 0% Complete (success)
Cultuur
9 0% Complete (success)
Strand
70% Complete (success)
Steden
80% Complete (success)
Eten
7 0% Complete (success)
Actief
100% Complete (success)

Beste reistijd Namibië

De beste reistijd voor Namibië is de winterperiode, deze loopt van juni tot september. De andere periodes zijn zeer warm en droog. De kans op meer regen is het grootst in de periode november tot en met maart. In het oostelijk deel van Namibië is dit het natte seizoen en in het noordoosten kan zelfs meer dan 200 mm vallen.

De maximumtemperaturen in het noordoosten variëren van 26 tot 36 graden tot gemiddeld 23 graden in het koelere zuidwesten. Neem voor de nachten in de winter zeker wat warms mee, want dan kan de temperatuur tot rond het vriespunt dalen. De temperatuur in Windhoek is in de maanden juni tot september gemiddeld 24 graden en er valt nagenoeg geen regen.

Klimaat Namibië

Het klimaat van Namibië is een echt woestijnklimaat. Het westen, noordwesten, zuiden en de westelijke helft van centraal Namibië kennen een warm woestijnklimaat.

In de zuidelijke kuststreken valt zeer weinig regen en omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt, is de winterperiode het warmst. Gemiddeld wordt het dan dertig graden in het land. In de Kalahari- en de Namibwoestijn kan het nog veel warmer worden. Tussen januari en april valt in Namibië de meeste regen.

Video's van Namibië

Bekijk hieronder de video 's van Namibië.

Namibië reisorganisaties

Top Alles Groepsreizen Privereizen

Populaire reizen

Namibië autorondreis op maat | Better Places

Namibië autorondreis op maat | Better Places

Autorondreis
19 dagen

Ontwerp je privé safari samen met Judith, de reisexpert die er woont. Zo wordt je reis super origine...

vanaf
€ 2.890
Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken; Kamperen tussen de nijlpaarden

Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken; Kamperen tussen de nijlpaarden

Deze avontuurlijke kampeerreis naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe is er een van superla...

vanaf
€ 2.649
Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen, 24 dagen kampeerreis

Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoriawatervallen, 24 dagen kampeerreis

Van Kaapstad naar de Victoriawatervallen per safaritruck Bezoek aan o.a. Fish river canyon, Eto...

vanaf
€ 2.695

Namibië blogs

30 augustus 2019

Namibië rondreis van 14 dagen: Route + Tips

De ultieme manier om Namibië te ontdekken is tijdens een self-drive in een 4x4. Wij geven je graag tips voor een onvergetelijke rondreis.
Lees verder

Beste reistijd juni: de bestemmingen voor een reis in juni

Wil jij in juni op vakantie? Deze landen hebben dan de beste reistijd!

Lees verder
18 apr. 2019

Hoe veilig is het om zelf in Namibië te reizen?

Een self-drive is dé manier om in Namibië te reizen. Maar is het ook veilig om met je eigen vervoer door Namibië te reizen?

Lees verder
19 mrt. 2019

Namibië is zonder twijfel het mooiste land waar ik ooit geweest ben! Leeuwen, olifanten, zebra's, neushoorns, giraffen, noem maar op, we hebben het tijdens onze safari's allemaal gezien, prachtig! De zonsopgang bij Dune45 zal ik ook nooit vergeten. Nu snel de foto's bekijken!

- Leendert

Populair in Afrika

🇿🇦 Zuid-Afrika
🇰🇪 Kenia
🇪🇬 Egypte
🇹🇿 Tanzania
🇲🇦 Marokko
🇧🇼 Botswana
🇸🇿 Swaziland
🇱🇸 Lesotho
🇿🇲 Zambia
🇲🇱 Mali

Namibië ervaringen & beoordelingen

De Namibië ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Namibië.

Er zijn 20 Namibië ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.8
Stranden
5.9
Steden
6.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
9.1
8.1
Totaalscore

20 beoordelingen

7,7

Het woeste Namibië

🇳🇦 Namibië
Individuele rondreis met Riksja Travel
25-01-2017

Droge woestijnen, uitgestrekte wildernis en verlaten landschappen. Als je dit zo leest zou je waarschijnlijk denken dat je hier vooral niet naar toe moet gaan. Maar het tegendeel is waar. Namibië en Botswana zijn landen die juist spannend en avontuurlijk zijn om door heen te reizen. De reis die ik samen met mijn vrouw in april en mei 2014 heb gemaakt is een aaneenschakeling van hoogtepunten geweest. Een wandelsafari bijvoorbeeld bij het Naukluft park. Hier hebben wij een 'ontmoeting' met een cheeta’s. En dat is best wel spannend omdat we te voet zijn en niet door een auto beschermd worden. Of een olifant die besluit vlak voor onze auto de weg over te steken en zich ineens bedreigd voelt. Dit overkomt ons in het Moremi Game Reserve waardoor we een paar honderd meter achteruit moeten rijden. Er zijn genoeg filmpjes op Youtube te zien waarbij het wel misgaat en auto’s door olifanten aangevallen worden. De grens oversteken tussen Botswana en Zimbabwe is door de complete chaos en drukte een beleving op zich. Gelukkig voor ons worden de stempels in onze paspoorten door een gids geregeld. Ontmoetingen met traditionele volken als de Himba’s en Bushmen hebben indruk op ons gemaakt. Het is fascinerend om te zien hoe deze mensen met twee stokjes hout vuur maken of water uit wortels van planten halen. Eigenlijk zijn vier weken veel te kort om door Namibië en Botswana te reizen. We gaan zeker nog een keer terug naar voor meer mooi Afrikaanse avonturen.

Gereisd met gezin in apr. 2014
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
8,5

Op zoek naar de big 5 in zuid afrika

🇳🇦 Namibië
Individuele rondreis met NRV Holiday
09-01-2017

Afgelopen september hebben we een heerlijke reis gemaakt naar Zuid Afrika.

De gehele reis hebben we zelf samengesteld en alle locaties en huurauto ( Hyundai Tucson) uitgezocht. Omdat we al vaker in Zuid Afrika zijn geweest wilden we graag 3 weken in en om het Krugerpark en prive parken er om heen blijven om op ons gemak zo veel te kunnen safarien als we wilden. Heerlijk soms meer dan een uur met de auto blijven wachten bij een waterplas om te zien wat er allemaal komt badderen en drinken. Soms zijn we ook er een dag met een ranger op uit getrokken omdat die toch precies weten waar je moet zijn om zoveel mogelijk te zien. We hebben geslapen in de mooiste lodges en ook heerlijk gegeten. Onze lodges waren: Fly Inn logde Johannesburg, Entabeni Legend Lodges, Sefapane en Sefapane River Lodge, Timbavati, Crocodile Kruger en Hippo Hollow lodge. Stuk voor stuk aanraders. We verbleven overal 3 nachten. Vele herinneringen en foto's rijker moesten we helaas na 3 weken weer naar huis. Afrika wie omkijkt gaat terug !!!

Gereisd met partner in okt. 2014
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
8,5

Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe

🇳🇦 Namibië
Groepsrondreis met FOX Vakanties
26-01-2016

Van Kaapstad naar de Victoria Falls. Veel beleefd, veel gezien, prachtige natuur en landschap. Geweldige reisleider die heel actief was om het ons naar de zin te maken.

Gereisd met partner in okt. 2014
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
0,0
Steden
0,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
8,5

Kampeerrondreis door Zuid Afrika, Namibië en botswana

🇳🇦 Namibië
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Hoogtepunten van Namibië, Dune 45. Sossusvlei en Deadvlei. Schitterend! etosha national park, ontzettend veel dieren gezien bij de waterholes. Spitzkoppe, back to basic zonder stromend water en buiten geslapen in een hele mooie omgeving. De Himba tribe. Gaaf en spannend om in Afrika in een tentje te slapen, je hoort snachts de dieren langs je tentje lopen!

Gereisd met partner in okt. 2015
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
9,0

Namibië, zoveel rust en ruimte

🇳🇦 Namibië
Groepsrondreis met Sawadee
09-01-2016

Mijn rondreis door Namibië was als persoonlijke hoogtepunt de in the Namid Woestijnen, de Sossusvlei woestijn. Zo mooi, zo gloeiend rood, schitterend. In de zinderende hitte kom je aan bij Dunn 45. De allerbekendste vallei. Je kan erop doorlopen. Ik durfde niet, halverwege kwam ik weer terug. Had hoogtevrees. Het rulle zand maakt het stappen ook moeilijk ietwat. Maar wel een zeer prachtige reiservaring. De schitterende lodges. Zoveel natuur en rust, dat je echt bijna niemand ziet en lijkt het alsof het de onbewoonde wereld is! Ik zou deze reis aan een ieder aanraden om echt een keer geweest te zijn. Mijn reis was nog mooier, doordat de gids en chauffeur heel erg relax waren en vrij om stops in te lassen.

Alleen gereisd in apr. 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
0,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0

Heb je zelf een reis door Namibië gemaakt?