Damaraland

Fantastisch regio in Namibië

Damaraland is een fascinerende regio in het noorden van Namibië. Dit ruige gebied omvat een woestijnlandschap met indrukwekkende rotsformaties en hoge, puntige bergen. Je bekijkt er eeuwenoude rotstekeningen en bijzondere natuurverschijnselen, en kan er prachtig kamperen onder een heldere sterrenhemel.

Damaraland

Tijdens je rondreis door Namibië moet je ook zeker een bezoek hebben gebracht aan Damaraland, het thuis van Twyfelfontein, Spitzkoppe en het Versteende Woud. De regio is vernoemd naar haar inwoners: de Damara, het volk dat al vele honderden jaren in Namibië woont. In Damaraland maak je kennis met hun tradities, gebruiken en geschiedenis.

Petrified Forest

Het Petrified Forest, ofwel het Versteende Woud, is een bijzonder natuurverschijnsel waar eeuwenoude bomen in de loop der tijd zijn veranderd in fossielen. Hier loop je niet onder een groen bladerdak, maar over een open veld met hier en daar een versteende boomstam van tientallen meters lang. Sommigen zijn zó goed bewaard gebleven dat het bijna lijkt of de bomen nog leven. Onmogelijk, want naar schatting zijn de bomen zo’n 260 miljoen jaar oud en dat maakt de kolossale stammen nog veel interessanter. De grootste exemplaren zijn wel 30 meter lang en hebben een omtrek van 6 meter. Bekijk de stammen aandachtig en let ook op de jaarringen, die na al die tijd nog steeds kunnen vertellen hoelang de boom geleefd heeft.

Petrified forest

Spitzkoppe, Namibië

Spitzkoppe

Spitzkoppe is een puntige, granieten berg die zo’n 700 meter boven het omliggende platte landschap uitsteekt, ook wel bekend als de ’Matterhorn van Afrika’. Het staat bekend als een van de mooiste plekjes van heel Namibië en zeker als je er een nachtje blijft logeren is deze omgeving magisch mooi. Je vindt er enkele kampeerplekken en bungalows, maar voor het echte avontuur blijf je natuurlijk in de openlucht slapen. Zet je tent op tussen de rotsen en geniet van de ongerepte natuur. ’s Avonds kruip je bij een kampvuurtje en als het buiten aardedonker is, heb je een onvergetelijk uitzicht op de sterren en de Melkweg.

Twyfelfontein

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Damaraland is Twyfelfontein. Twyfelfontein is een prachtige vallei met grillige, roodbruine rotsformaties. Een waanzinnig gezicht, maar de echte publiekstrekkers zijn de honderden prehistorische rotstekeningen, gemaakt in grotten en ravijnen. In totaal vind je hier meer dan 2500 verschillende tekeningen van jagende bosjesmannen en dieren. Hoe oud de tekeningen precies zijn is onduidelijk, maar om deze bijzondere vondsten te behouden staat deze plek sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Twyfelfontein

Twyfelfontein

Lions Mouth

Onderweg naar Twyfelfontein kom je langs indrukwekkende rotsformaties, waaronder Lions Mouth. Deze rots lijkt vanuit een bepaalde hoek op een opengesperde leeuwenbek en is een populaire halte om even te pauzeren en een foto te maken.

Organ Pipes

Ook Organ Pipes is een rotsformatie die je bij Twyfelfontein gaat tegenkomen. Deze vier meter hoge rotswand is een prachtig voorbeeld van wat de natuur in de loop der eeuwen kan maken: een kloof van zo’n 100 meter met talloze zeshoekige pijlers in de kleuren oranje, bruin en geel. De bijzondere vormen zijn ontstaan na een vulkaanuitbarsting en hebben van een afstandje wel iets weg van een orgel. Weet je meteen waar de naam vandaan komt.

Damara Living Museum

Damara Living Museum

Wil je meer weten over het leven van de lokale stammen in Damaraland? Dan moet je het Damara Living Museum zeker niet overslaan. In dit kleinschalige museum maak je kennis met de historie, tradities en cultuur van het Damaravolk, een van de oudste stammen van het land. Je kunt er een rondleiding krijgen van een lokale gids en een kijkje nemen in het leven van de Damara. Het Damara Living Museum ligt op 8 kilometer van Twyfelfontein en is goed te combineren met een bezoek aan de rotsschilderingen, Lions Mouth en Organ Pipes.

Wondergat

Wondergat is een zogenoemd zinkgat, een stuk land dat is ingestort, met een groot, gapend gat in de grond als gevolg. Het Wondergat is waarschijnlijk veroorzaakt door een ondergrondse rivier en is duizelingwekkend diep. Hoeveel meter precies is onbekend, want duikers hebben het nooit tot de bodem kunnen redden. Hier kun je een blik werpen op de binnenkant van moeder aarde, maar let wel goed op: er zijn geen hekken of waarschuwingsborden, dus wees heel voorzichtig als je bij de rand komt.

Wondergat

Brandberg, Namibië

Brandberg

De Brandberg is de hoogste berg van Namibië en is gelegen in het zuiden van Damaraland. Het mooiste moment om de Brandberg te bekijken is aan het eind van de middag, als de berg een gouden gloed krijgt door de laagstaande zon. Het lijkt dan even alsof de berg in brand staat, een goed moment voor foto’s.

Reizen naar Damaraland — Hoe kom je er?

Damaraland is gelegen ten noorden van de kustplaats Swakopmund en loopt helemaal door tot aan Etosha National Park. De beste manier om deze veelzijdige regio te ontdekken? Per 4x4 met een tent op het dak, zodat je ’s nachts kan stoppen op de meest idyllische kampeerplekjes. Neem ruim de tijd om dit indrukwekkende gebied te bekijken, want de afstanden zijn groot en de wegen doorgaans slecht.

Damaraland ervaringen & beoordelingen

De Damaraland ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Damaraland ervaring.

Er is 1 Damaraland ervaring geplaatst.

8
Totaalscore

1 beoordeling

8,0

Damaraland is een echte aanrader!!!

🇳🇦 Namibië
30-06-2017

Een prachtig gebied wij al 5x geweest zijn. Wij hebben er alle keren meerdere dagen gekampeerd.

Spitzkoppe is geweldig om te wandelen en de rotsen te beklimmen. Doe dit vooral met zonsondergang voor de mooiste foto's.

Grote kans om hier Klipspringers te spotten.

Ook Spiesbokken en giraffen vindt je in dit gebied, net als de talloze Klipdassies.

Met wat geluk kom je zelfs woestijnolifanten tegen.

Damaraland is een echte aanrader!!!!

Gereisd met partner

Bezienswaardigheden Namibië

Subliem wildpark
Één van de hoogtepunten van Namibië
De op één na langste canyon ter wereld
Scheepswrakken, walvisskeletten en wildernis
Gemoedelijk kustplaatsje met duitse kenmerken
Centrale hub in het zuiden van Namibië
Iconische rotsformatie in Namibië
Voormalig diamandstadje

Reizen naar Damaraland

Rondreis Namibië, 16 dagen kampeerreis

Rondreis Namibië, 16 dagen kampeerreis

Kampeerrondreis
16 dagen

Een avontuurlijke kampeerreis door het fascinerende Namibië. Vergaap je aan de Fish River Canyon, be...

vanaf
€ 2.095
De Diamanten van Namibie en Zuid-Afrika

De Diamanten van Namibie en Zuid-Afrika

Individuele rondreis
21 dagen

Ontdek de ongekende schoonheid van Namibië en Zuid-Afrika. Je komt met deze rondreis o.a. langs het...

vanaf
€ 2.333

Reizen naar Namibië

Wil je meer weten over reizen naar Namibië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Namibië