Namibië ervaringen

De Namibië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Namibië.

Er zijn 20 Namibië ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
8,1
Totaalscore

20 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
7,7

Het woeste Namibië

Namibië
Individuele rondreis met Riksja Travel
25-01-2017

Droge woestijnen, uitgestrekte wildernis en verlaten landschappen. Als je dit zo leest zou je waarschijnlijk denken dat je hier vooral niet naar toe moet gaan. Maar het tegendeel is waar. Namibië en Botswana zijn landen die juist spannend en avontuurlijk zijn om door heen te reizen. De reis die ik samen met mijn vrouw in april en mei 2014 heb gemaakt is een aaneenschakeling van hoogtepunten geweest. Een wandelsafari bijvoorbeeld bij het Naukluft park. Hier hebben wij een 'ontmoeting' met een cheeta’s. En dat is best wel spannend omdat we te voet zijn en niet door een auto beschermd worden. Of een olifant die besluit vlak voor onze auto de weg over te steken en zich ineens bedreigd voelt. Dit overkomt ons in het Moremi Game Reserve waardoor we een paar honderd meter achteruit moeten rijden. Er zijn genoeg filmpjes op Youtube te zien waarbij het wel misgaat en auto’s door olifanten aangevallen worden. De grens oversteken tussen Botswana en Zimbabwe is door de complete chaos en drukte een beleving op zich. Gelukkig voor ons worden de stempels in onze paspoorten door een gids geregeld. Ontmoetingen met traditionele volken als de Himba’s en Bushmen hebben indruk op ons gemaakt. Het is fascinerend om te zien hoe deze mensen met twee stokjes hout vuur maken of water uit wortels van planten halen. Eigenlijk zijn vier weken veel te kort om door Namibië en Botswana te reizen. We gaan zeker nog een keer terug naar voor meer mooi Afrikaanse avonturen.

Gereisd met gezin in april 2014
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
8,5

Op zoek naar de big 5 in zuid afrika

Namibië
Individuele rondreis met NRV Holiday
09-01-2017

Afgelopen september hebben we een heerlijke reis gemaakt naar Zuid Afrika.
De gehele reis hebben we zelf samengesteld en alle locaties en huurauto ( Hyundai Tucson) uitgezocht. Omdat we al vaker in Zuid Afrika zijn geweest wilden we graag 3 weken in en om het Krugerpark en prive parken er om heen blijven om op ons gemak zo veel te kunnen safarien als we wilden. Heerlijk soms meer dan een uur met de auto blijven wachten bij een waterplas om te zien wat er allemaal komt badderen en drinken. Soms zijn we ook er een dag met een ranger op uit getrokken omdat die toch precies weten waar je moet zijn om zoveel mogelijk te zien. We hebben geslapen in de mooiste lodges en ook heerlijk gegeten. Onze lodges waren: Fly Inn logde Johannesburg, Entabeni Legend Lodges, Sefapane en Sefapane River Lodge, Timbavati, Crocodile Kruger en Hippo Hollow lodge. Stuk voor stuk aanraders. We verbleven overal 3 nachten. Vele herinneringen en foto's rijker moesten we helaas na 3 weken weer naar huis. Afrika wie omkijkt gaat terug !!!

Gereisd met partner in oktober 2014
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
8,5

Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe

Namibië
Groepsrondreis met FOX Vakanties
26-01-2016

Van Kaapstad naar de Victoria Falls. Veel beleefd, veel gezien, prachtige natuur en landschap. Geweldige reisleider die heel actief was om het ons naar de zin te maken.

Gereisd met partner in oktober 2014
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
8,5

Kampeerrondreis door Zuid Afrika, Namibië en botswana

Namibië
Groepsrondreis met FOX Vakanties
20-01-2016

Hoogtepunten van Namibië, Dune 45. Sossusvlei en Deadvlei. Schitterend! etosha national park, ontzettend veel dieren gezien bij de waterholes. Spitzkoppe, back to basic zonder stromend water en buiten geslapen in een hele mooie omgeving. De Himba tribe. Gaaf en spannend om in Afrika in een tentje te slapen, je hoort snachts de dieren langs je tentje lopen!

Gereisd met partner in oktober 2015
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
9,0

Namibië, zoveel rust en ruimte

Namibië
Groepsrondreis met Sawadee
09-01-2016

Mijn rondreis door Namibië was als persoonlijke hoogtepunt de in the Namid Woestijnen, de Sossusvlei woestijn. Zo mooi, zo gloeiend rood, schitterend. In de zinderende hitte kom je aan bij Dunn 45. De allerbekendste vallei. Je kan erop doorlopen. Ik durfde niet, halverwege kwam ik weer terug. Had hoogtevrees. Het rulle zand maakt het stappen ook moeilijk ietwat. Maar wel een zeer prachtige reiservaring. De schitterende lodges. Zoveel natuur en rust, dat je echt bijna niemand ziet en lijkt het alsof het de onbewoonde wereld is! Ik zou deze reis aan een ieder aanraden om echt een keer geweest te zijn. Mijn reis was nog mooier, doordat de gids en chauffeur heel erg relax waren en vrij om stops in te lassen.

Alleen gereisd in april 2015
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
9,5

De meest avontuurlijke rondreis door Zuid Afrika en met name Namibië

Namibië
Kampeerrondreis met Kras Reizen
07-01-2016

Een kampeerrondreis door Zuidelijk Afrika, voor het grootste deel door Namibië
Overnachten in tenten in de wildernis, van woestijn tot drasland.
Afstanden overbruggen door ruige gebieden in een 'over land truck'
De safari's, op zoek naar de 'big five'
Met kano's varen- en kamperen op een eiland in Etosha.
Parapente boven de woestijn in de omgeving van Swakopmund.
Dolfijnen zien bij Walvisbaai
Bezoeken aan stammen o.a. de San en de Himba. Actie, cultuur, landchappen en een diner midden in de woestijn bij een ondergaande zon. Wat wil een mes nog meer!
Een reis om nooit meer te vergeten, tot nu toe de mooiste van ons leven...

Gereisd met partner in oktober 2013
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
9,5

Fantastisch land... alles-in-een

Namibië
Kampeerrondreis met FOX Vakanties
06-01-2016

Rondreis vanuit Zuid-Afrika door Namibië gemaakt.
Het land heeft vele gezichten.
De prachtige sossusvlei met zijn kenmerkende rode zandduinen. Onder meer de overbekende dune 45.
De fish river canyon met zijn prachtige vergezichten. Waar je een prachtige zonsondergang kunt genieten.
En in het noorden Etosha national park, met vele wilde dieren die je hier fantastische kunt bekijken tijdens een game drive....
Al deze prachtige kenmerken en de mooie en lieve bevolking maken Namibië tot een echte aanrader.
Voor mij was het een grote verassing wat het land te bieden had.

Alleen gereisd in oktober 2014
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
8,3

Prachtige selfdrive door Namibie

Namibië
Individuele rondreis met NRV Holiday
05-01-2016

Vanuit Windhoek zijn we vertrokken naar Sossusvlei, gewapend met 2 reservewielen en een sateliettelefoon voor noodgevallen. Wat een landschap en prachtige kleuren. Van hier uit reden we richting de kust, dwars door de woestijn, naar Swakupmund en hebben daar de zeerobben bewonderd. Vervolgens naar Damaraland op zoek naar de woestijnolifanten. Een geweldige ervaring.
Een van de hoogtepunten van deze reis was een bezoek aan de Himba in Opuwo. De weg erheen was op zich al een belevenis. We werden hartelijk ontvangen door de stam en ze lieten ons zien hoe ze leven! Een aanrader !
We blijven vervolgens een week in Etosha National park. Dit is een prachtig park met grote kuddes wild. Via w
Waterberg gaan we weer richting Windhoek, we zijn inmiddels 3 weken verder. Een reis om nooit te vergeten!! Weet waar je aan begint als je naar Afrika gaat : You can leave Africa, but Africa never leaves you !!!

Gereisd met partner in november 2014
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
7,0

Makkelijk te bereizen, aardige mensen en betaalbaar

Namibië
Individuele rondreis
05-01-2016

Namibië is een land waar de natuur niet altijd even vriendelijk is voor mensen, dieren en de planten. Net als een verleden met apartheid, en dat Namibië voor korte tijd ook het pad van Zimbabwe op ging. Dingen waaraan je in Zuid Afrika op elke straathoek herinnert wordt. Daar hoor je in Namibië niks over.
De meest gangbare talen zijn Engels, Afrikaans en Duits.
Er is een breed scala aan budget mogelijk. Het goedkoopste is de rondreis met 4x4 met daktent. Het aanbod is groot, van Zuid Afrikaanse ketens tot kleine verhuurders die betrouwbare maar wat oudere voertuigen hebben kost tussen de € 65,- en € 150,- per dag. Veel van de campsites zijn zeer goed uitgerust, minimaal heeft een campsite een eigen barbeque plaats, maar vaak ook een eigen keuken, wasgelegenheid/douche en toilet.
Ook is het mogelijk met elke huurauto rond te rijden, ondanks dat er veel gravelwegen zijn wat de rit niet altijd comfortabel maakt maar verre van niet-te-doen. Dan heb je nog steeds een ruime keuze van B&B , cabins en lodges. wat tussen de € 45,- en € 135,- per persoon per nacht.
Sossosvlei en Etosha horen eigenlijk in je eerste reis naar Namibië, maar er is veel meer moois en memorabel. Maar vaak niet in een reis van twee weken samen te vatten.
Mijn tips die ik tot nu toe heb verzameld voor Namibië zijn ;
Kanoën op de Orange River bij Felix Unite vlak in de buurt van Vioolsdrift grensovergang
Fish River Canyon, een bezoek aan de uitzichtplek, maar er zijn ook hikes mogelijk. Wel aan te raden om dit met een gids te doen.
Lüderitz is een beetje een vreemde eend in de bijt, het is van de ene kant weer zo'n rare stad, waar het Duitse koloniale verleden duidelijk zichtbaar is, maar ook weer een haven stad. Je gaat echter naar Lüderitz om in het diamanten verleden van Namibië te verkennen. Koolmanskop een verlaten diamanten stad, is makkelijk van af de straat te bezichtigen. Maar als je er dieper in wilt duiken is een bezoek aan Pomona aan te raden. Dit moet wel ruim van tevoren geboekt worden, en moet een kopie van je paspoort een week vooraf opgestuurd worden omdat deze tour door diamanten gebied gaat.
Namib Desert er zijn enkele prachtige campsite in de desolate omgeving, een tip in dit is het Greenfire desert camp. Alhoewel het camp vaak bezet is door de Drifters reisgroepen.
Solitaire heeft midden in de woestijn een bakkerij waar lekkere apfelstrudel te krijgen , een verplichte stop, een beetje wierd maar wel lekker. Een tip in Solitaire is om niet de lodge aan de weg te pakken, maar de Solitaire Guest Farm. Deze ligt 6 kilometer van de hoofweg af.
Swakopmund is ook een verplichte stop. Of het nu is om de verschillende activiteiten te doen of gewoon in de Spar of Shoprite boodschappen in te slaan. Een tip is om hier de Desert Safari te doen.
Fingerclip lodge
Etosha is vooral prachtig in het droge gebied waar de dieren zich verzamelen om de watergaten.

Belangrijk in Namibië is vooral dat je niet moet rekenen op uitslapen. Als je dieren wilt spotten dan moet je vroeg op, in de vroege ochtend zijn de dieren het meest actief. Maar ook Sossosvlei is het mooist in de vroege ochtend.

Alleen gereisd in september 2015
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
8,2

Avontuurlijke 4x4 rondreis Namibië

Namibië
Kampeerrondreis met Riksja Travel
05-01-2016

Begin november hebben wij een onvergetelijk avontuur beleeft in Namibië. De diversiteit van het land en uiteenlopende vergezichten zijn telkens weer adem benemend. Vanuit de oranje sossusvlei naar het gezellige en bruisende Swakopmund. Vanuit hier zijn we naar het immense Etosha park gegaan, om te eindigen in de groene caprivistrook. Hierna zijn we nog 10 dagen in Botswana geweest; ideaal te combineren!! Diepgaande culturele bezoeken moet je niet verwachten in Namibië, ook is een bezoek aan de Himba stammen zeker de moeite waard!
Wil je een avontuurlijke, veelzijdige en vooral onvergetelijke kant van Afrika zien, is Namibië het land wat je gezien moet hebben!

Gereisd met partner in november 2015
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
5,8

Een fantastische reis, organisatie chauffeur (Dingi) gids (Norman) deden alles om de reis aangenaam te maken!

Namibië
Groepsrondreis met Koning Aap
04-01-2016

Wij zijn vertrokken in Kaapstad , Namibiê, Botswana in Zimbabwe de Victoria watervallen in een woord adembenemend mooi de natuur, de dieren . Het was een onvergetelijke ervaring!

Gereisd met partner in september 2015
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
8,0

Onze rondreis door Namibië was ronduit TOP!

Namibië
03-03-2015

verschillende soorten duinen, prachtig! Etosha eveneens zeer mooi! Al met al de moeite waard!

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
8,0

Namibie, avontuurlijk kamperen in de pure natuur!

Namibië
23-02-2015

Namibie is een prachtig Afrikaans land met pure natuur en diverse landschappen! Ook fotografisch gezien is Namibie geweldig.

Ik bezocht Namibie in mei 2013. Om de kosten te beperken en zoveel mogelijk te genieten van de natuur heb ik een kampeersafari gedaan in een internationaal gezelschap. Ik vloog op Kaapstad om na enkele dagen in Kaapstad door te reizen naar Namibie. Vanuit Kaapstad vertrokken we richting Sederbergen met geweldige rotsformaties en vergezichten. Door Namaqualand rijden we vervolgens richting Oranjerivier. We zetten onze tenten op langs de oever van de rivier. Je kunt hier een mooie kanotocht maken!

Vanuit Oranjerivier zijn we doorgereden naar de Fish River Canyon (visrivierskloof). Na de Grand Canyon is dit de grootste kloof ter wereld en daarom een must see als je Namibie bezoekt. Zorg ervoor dat je voor zonsopkomst op het panoramapunt bent. De zonsondergang is daar werkelijk fantastisch! Helaas was ik in een groep, anders had ik nog een extra dag uitgetrokken om hier te wandelen en te genieten van deze prachtige canyon.

Hierna reden we richting het Namib Naukluft National Park. Dit park is bekend vanwege het verlaten woestijnlandschap en de hoge rode duinen. Hier heb ik als amateurfotograaf enorm naar uitgekeken omdat je hier werkelijk prachtige foto's kunt maken. De hoogtepunten van het Namib Naukluft National Park waren 'Dune 45' en 'Dodevlei'. Heel vroeg in de ochtend reden we naar Dune 45 om de hoge duin te beklimmen en vanuit daar te genieten van de zonsopkomst met uitzicht over de Sossusvlei en de prachtige roodgekleurde duinen. Het is een behoorlijke klim, maar je krijgt er een prachtig uitzicht voor terug. Denk wel aan bescherming voor je camera vanwege het opstuivende zand door de wind. Breng na Dune 45 zeker een bezoek aan Dodevlei, een witte kleivlakte bij de Sossusvlei met dode acacia's omgeven door de hoge duinen. Neem hier je tijd, je kunt er werkelijk prachtige foto's maken. Voor mij was dit een hoogtepunt van de reis en ik wil hier zeker nog een keer terug gaan en dan meer tijd nemen om echt te genieten van deze plek en foto's te maken.

Vanuit de woenstijn reden we vervolgens richting de stad Swakopmund. Onderweg moet je wel even stoppen bij de steenbokskeerkring. Toch een leuk aandenken om een foto te maken bij het bord. Stop net voor Swakopmund ook nog even bij Walvisbaai; hier vind je ontelbare Flamingo's. In Swakopmund kom je weer even in de bewoonde wereld. De stad ligt tussen de oceaan en de woestijn in. Je kunt genoeg activiteiten doen en even lekker uiteten of over het strand wandelen. Ik heb in Swakopmund een Township bezocht. Het is altijd indrukwekkend om te zien hoe de mensen daar leven en hoe blij de kinderen zijn met bijv. pennen of een ballon. We zijn ook bij mensen thuis geweest en hebben daar gegeten. Een aanrader!

We verlaten de stad en rijden weer het woestijnlandschap in richting Spitzkoppe. De granieten rotsformaties van Spitzkoppe vond ik erg bijzonder. De granieten 'eilandenberg' is ca. 700 miljoen jaar oud. We hebben tussen het graniet gekampeerd, bij het kampvuur gezeten, een wandeling gemaakt en de granieten rotsen beklommen. De zonsopkomst en -ondergang is hier prachtig! Ook kun je hier 's nachts de sterrenhemel mooi bewonderen omdat je echt middenin de natuur slaapt. Spitzkoppe was voor mij wederom een van de hoogtepunten van Namibie.

Na Spitzkoppe rijden we naar Outjo, de plek waar we de Himba-stammen ontmoeten. De Himba zijn nomaden en leven voornamelijk van hun vee. We mochten ook het schooltje in waar de kinderen les krijgen en tijdens speeltijd hebben we buiten in een kringetje met ze gedanst. Heel leuk om kennis te maken met dit bijzondere volk. Laten we hopen dat hun tradionele levenswijze in stand wordt gehouden en nog lang niet verdwijnt. De Himba is een typische bevolkingsgroep van Namibie. Een kennismaking met de Himba-stammen is daarom zeker een must als je het land bezoekt.

Na een stukje cultuur is het tijd voor het spotten van wildlife in Namibie: Etosha National Park. Het is een van de grootste wildparken van Afrika en bestaat voor een groot deel uit een zoutpan. Etosha betekent niet voor niets 'grote witte vlakte'.
We hebben in Etosha overnacht op 2 verschillende campings. Een hoogtepunt is dat je de avond en nacht door kunt brengen bij een waterpoel waar de kans groot is om olifanten, neushoorns, giraffen en andere dieren te spotten. Ik heb bijvoorbeeld op 1 avond een kudde olifanten, giraffen, een zwarte neushoorn en een jakhals tegelijk bij de waterpoel gezien! Echt heel bijzonder. Bij de andere waterpoel heb ik 's avonds meerdere neushoorns zien drinken en horen communiceren. Alleen al het horen van de geluiden, hoe neushoorns met elkaar communiceren, is zeer bijzonder.

Vanuit Etosha reden we vervolgens naar het eindpunt van onze reis: Windhoek, de hoofdstad van Namibie. Hier hebben we nog een stadswandeling gedaan en vanuit Windhoek ben ik vervolgens terug gevlogen naar Nederland.

De kampeersafari met Nomad (via Kras) was een onvergetelijke ervaring. Je moet wel elke dag je tent zelf opzetten en afbreken en afwassen, maar het mooie van kamperen is dat je altijd middenin de natuur bent en 's avonds lekker buiten rondom het kampvuur zit. Ik ga zeker terug naar dit geweldige land, maar dan niet meer georganiseerd zodat ik zelf kan bepalen hoeveel tijd ik op bepaalde plekken wil doorbrengen. Gedurende deze reis had ik de tijdsverdeling op bepaalde momenten namelijk graag anders gezien.

Gereisd met vrienden
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
8,2

Prachtig land voor een zelfstandige rondreis

Namibië
23-02-2015

Namibië kun je prima zelfstandig bereizen. Een prachtig land met hele diverse landschappen, goede wegen, vriendelijke bevolking en fantastische bezienswaardigheden. Bezoek zeker de rode duinen in de Sossusvlei bij zonsopkomst en ga op (foto)jacht voor de big 5 in Etosha National Park. Huur een 4x4 auto met daktent en geniet van de ultieme vrijheid en de braai 's avonds bij het kampvuur.

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
6,8

Op de bonnefooi naar Namibië

Namibië
19-02-2015

Dat is één van de dingen die je dus NIET moet doen als je naar Namibië gaat! Ga nooit ongeorganiseerd naar Namibië! Dit was één van de spannendste en avontuurlijkste trips die ik ooit heb gemaakt. Zorg voor een auto met grote tank en neem benzine mee. Niet overal zijn tankstations onderweg. En neem een voorraad eten en water mee, ook dit kan je nog van pas komen. Zorg daarnaast dat je voor het donker bij de volgende besteming bent aangekomen, zodat je niet 's nachts nog over de onverlichte zandwegen moet zoeken (zoals wij). Zeker heengaan: Fish River Canyon (op de Grand Canyon na de grootste canyon van de wereld). Nog een aanrader zijn de mooie rode zandduinen van Sossusvlei waar Namibië om bekend staat. Daar omhooggelopen over de rug van de berg met de zon hoog aan de hemel en onze blote voeten in het rode zand.

Tot slot het laatste hoogtepunt van de reis: De laatste twee nachten verbleven we in een tentje in de Kalahari; dit is een half woestijn in zuidelijk Afrika. Het is een gebied van 500.000 km2 (13 keer Nederland). Er leven onder andere leeuwen, luipaarden, giraffen, bavianen, soorten gazellen en hyena’s. De oudste bewoners van dit gebied zijn de Bosjesmannen (die we niet zijn tegengekomen overigens;)).

Gereisd met vrienden
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
7,5

Een land met diversiteit aan prachtige landschappen, cultuur en wildlife

Namibië
19-02-2015

Ik heb een avontuurlijke kampeersafari per safaritruck, in een internationaal gezelschap, door Namibie gedaan. De overnachtingen midden in de natuur zijn erg bijzonder. Elke plek heeft zijn charme.

Maak kennis met de typische herero- en himbastammen als belangrijk onderdeel van de Namibische cultuur.

Breng zeker een bezoek aan de Sossusvlei en beklim voor zonsopgang 'Dune 45' voor een geweldige zonsopkomst en spectaculair uitzicht over het rood/oranje duinlandschap. Ga daarna naar Dodevlei, een witte kleivlakte met dode acacia's middenin het duinlandschap. Vergeet je camera niet!

Een ander hoogtepunt is Etosha National Park. Het is een van de grootste wildparken van Afrika. Bezoek hier ook in de avonden/nacht de waterpoels! De kans om bijv. neushoorns bij de waterpoel te spotten is redelijk groot. Ik had op een avond giraffen, olifanten en een zwarte neushoorn tegelijk bij de waterpoel!

Gereisd met vrienden
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
8,3

Namibië is een land van diversiteit

Namibië
18-02-2015

Een rondreis door Nambië is echt een aanrader. Het is het dunst bevolke land van Afrika maar toch is er veel cultuur te vinden. Een bezoekje bij de himba stam is heel bijzonder en onwerkelijk; zij leven zonder elektriciteit en zij smeren zich in met modder tegen de zon. En dan de safari's in dit park.. geweldig! In Etosha kun je de big 5 spotten. Wat verder ook heel erg leuk is om te doen, als je heel avontuulijk bent is sandboarden in Swakopmund. Met 50 kilometer per uur roets je op je buik de zandduinen af. Verder in dit land te vinden: duizenden zeehonden bij elkaar, Afrikaanse markten, zoutvlaktes en prachtige natuurlandschappen. Een grote diversiteit en het echte Afrika gevoel!

Gereisd met gezin
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
7,3

Namibië heeft prachtige wonderen van de natuur.

Namibië
17-02-2015

Geweldige natuurverschijnselen zoals de Sossusvlei, Dead Vlei, Fish River Canyon. Prachtige gebieden met heel veel wildlife zoals Etosha National Parc, Walvisbaai en Cape Cross. Ontmoet de prachtige mensen van de Himba en de Herero stammen.

Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
9,0

Een geweldige bestemming

Namibië
17-02-2015

Een avontuurlijke 'over land'- reis met een truck door een diversiteit van landschappen: woestijn (Namib), canyons (Fish River & Sesriem)) moerasdelta (Etosha), onmetelijke zandduinen (Sossusvlei), de kust met 'dolfijnen excursie (Walvisbaai), bergen (Spitzkoppe Mountains) safari's in nationale parken (o.a. Etosha, Botswana), kano tochten door de Okavango delta, (en er met een vliegtuigje overheen vliegen). Kamperen in een geweldig land met veel verscheidenheid in cultuur en natuur
Kortom: de reis die minstens een maal in jeleven gedaan moet hebben!

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1
7,3

Namibië voor natuurliefhebbers

Namibië
17-02-2015

Ik wilde graag op safari in Afrika, Zuid Afrika was het idee maar uiteindelijk voor Namibië gekozen. Geen spijt gehad van deze keuze. Het land biedt zoveel. Verschillende landschappen, veel activiteiten, en lekker en bijzonder eten. De wilde dieren in het wild zien is ook een must!

Alleen gereisd
Natuur & omgeving
9,3
Cultuur
7,8
Stranden
5,9
Steden
6,8
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
9,1

Heb jij een rondreis door Namibië gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Namibië ervaring, reistips of reisverhalen.