Keetmanshoop

Centrale hub in het zuiden van Namibië

Maak je een rondreis door Namibië, dan is de kans groot dat je op een bepaald moment het stadje Keetmanshoop doorkruist. Dit is een van de bekendste knooppunten in het zuiden van het land en een goede plek om even te stoppen.

Keetmanshoop

Keetmanshoop moet het niet hebben van haar wereldberoemde bezienswaardigheden, maar in het stadje vind je wel een hoop voorzieningen. Prima hotels bijvoorbeeld, maar ook een ziekenhuis, garage en supermarkten. De ideale plek dus om je voor te bereiden op een langere roadtrip.

Centrum van Keetmanshoop

Keetmanshoop is niet heel erg groot en er zijn weinig bezienswaardigheden, maar vanwege de strategische ligging ten opzichte van Windhoek en Zuid-Afrika, is er een grote kans dat je er terecht komt tijdens een rondreis door Namibië. Keetmanshoop werd in 1866 gesticht toen een Duitse missionaris op deze plek een kerk liet bouwen en sindsdien is het stadje aardig uitgebreid. In het centrum vind je nog een aantal Duitse elementen en architectuur, waarvan de kerk en het postkantoor het beste voorbeeld zijn. In Keetmanshoop vind je daarnaast alles wat je nodig hebt: van supermarkten tot pinautomaten en van een ziekenhuis tot autogarage. Mede daarom is het slim om hier een (korte) stop te plannen.

Keetmanshoop, Namibië

Keetmanshoop, Namibië

Keetmanshoop Museum

Een van de weinige bezienswaardigheden in het centrum van Keetmanshoop is het lokale museum. Het Keetmanshoop Museum is gevestigd in de vroegere kerk van het dorpje en heeft een aantal interessante tentoonstellingen over het dorp en haar historie. Er zijn wat oude gebruiksvoorwerpen te bewonderen, zoals een ossenkar, en je kunt er een aantal kunstwerken bekijken. Daarnaast is ook het oude kerkgebouw het bewonderen waard. De oorspronkelijke kerk uit 1866 werd in 1890 verwoest, dus de huidige kerk dateert officieel uit 1895. Al met al ben je er niet langer dan een uurtje zoet, maar dat is genoeg om alles te weten te komen over dit stadje.

Quiver Tree Forest

Op zo’n 14 kilometer ten noorden van Keetmanshoop vind je het Quiver Tree Forest, oftewel het Kokerbomenwoud. Dit is een bos waar je ongeveer 250 eeuwenoude exemplaren van de beroemde kokerboom kan bewonderen, al is het eerder een vetplant dan een boom. Kokerbomen komen eigenlijk alleen voor in het zuiden van Afrika en danken hun naam aan de holle takken. Leuk weetje: vroeger werd deze omgeving bewoond door de bosjesmannen die de holle takken gebruikten als koker om pijlen mee te schieten. Vanwege klimaatverandering worden de bomen steeds zeldzamer, dus bezoek deze plek zolang het nog kan.

Keetmanshoop, Namibië

Keetmanshoop, Namibië

Giant’s Playground

Op een klein stukje rijden van het Quiver Tree Forest ligt een andere attractie: Giant’s Playground. Deze Speeltuin van de Reuzen dankt zijn naam aan de bijzondere geologische rotsformaties. De verschillende rotsen zijn als een soort blokken op elkaar gestapeld, alsof er reuzen mee hebben gespeeld. In werkelijkheid werd het fotogenieke landschap gevormd door een jarenlang proces van erosie. Ook in de Speeltuin van de Reuzen kun je kokerbomen bewonderen. Omdat beide bezienswaardigheden zo dicht bij elkaar liggen, zijn ze uitstekend met elkaar te combineren. Blijf je een dagje plakken in Keetmanshoop, dan is het een aanrader om met de auto naar deze twee plekken te rijden.

Uitstapje naar de Fishriver Canyon

Keetmanshoop is een van de beste plekken om een tripje naar de schitterende Fishriver Canyon te regelen. De Fishriver Canyon is na de Grand Canyon de grootst kloof ter wereld en de uitzichten zijn vergelijkbaar. Deze kloof is honderden meters diep en op sommige plekken kilometers breed. Hier en daar heb je geweldige uitzichtpunten waar je de grootsheid van de omgeving op je kan laten inwerken, maar de echte avonturiers maken een wandeling door de kloof. In vijf dagen trotseer je niet alleen de bloedhitte, maar ook duizelingwekkende afstanden. Gelukkig zal het mooie uitzicht een hoop goedmaken. In Keetmanshoop hoef je niet lang te zoeken naar een betrouwbare touroperator die je mee kan nemen op een excursie naar de Fishriver Canyon.

Keetmanshoop, Namibië

Keetmanshoop, Namibië

Reizen naar Keetmanshoop — Hoe kom je er?

Keetmanshoop is de grootste stad in het zuiden van Namibië en vormt een belangrijk knooppunt in dit deel van het land. Hier komen verschillende uitvalswegen samen en dus is de stad goed te bereiken als je een rondreis door Namibië gaat maken. Heb je geen eigen (huur)auto tot je beschikking, dan kun je er ook geraken met het openbaar vervoer. Bussen tussen Windhoek en Zuid-Afrika doorkruisen Keetmanshoop, maar je kunt ook gebruik maken van de gedeelde combi-taxi’s die vaste routes rijden vanuit onder andere Lüderitz en Mariental. Er gaat ook een trein vanuit Windhoek, maar deze doet er aanzienlijk langer over dan de bus.

Eenmaal aangekomen in Keetmanshoop kun je het stadje eenvoudig te voet verkennen. Wil je grotere afstanden afleggen, dan kun je gebruik maken van de taxi. Voor een uitstapje naar Giant’s Playground en Quiver Tree Forest kun je ook terecht bij een van de bureautjes in de stad.

Keetmanshoop ervaringen & beoordelingen

De Keetmanshoop ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Keetmanshoop ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Keetmanshoop op de kaart

Bezienswaardigheden Namibië

Subliem wildpark
Één van de hoogtepunten van Namibië
De op één na langste canyon ter wereld
Fantastisch regio in Namibië
Scheepswrakken, walvisskeletten en wildernis
Gemoedelijk kustplaatsje met duitse kenmerken
Keetmanshoop
Centrale hub in het zuiden van Namibië
Iconische rotsformatie in Namibië
Voormalig diamandstadje

Reizen naar Namibië

Wil je meer weten over reizen naar Namibië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Namibië