Swakopmund

Gemoedelijk kustplaatsje met duitse kenmerken

Namibië is een voormalige Duitse kolonie en in het gemoedelijke kustplaatsje Swakopmund waan je je regelmatig bij onze oosterburen. Eventjes dan, want met de woeste Atlantische kust en de omliggende Namib-woestijn om de hoek is het overduidelijk dat je hier te maken hebt met een bijzondere Afrikaanse bestemming.

Swakopmund

In Swakopmund dragen de straten Duitse namen en worden ze geflankeerd door traditionele vakwerkhuizen, je kunt er dineren met Schnitzel en Kartoffelsalad, en in de kroeg drink je uiteraard een Duits biertje. Nergens in Namibië is de Duitse invloed nog zo goed te zien als hier, en daarmee is Swakopmund op cultureel gebied een van de meest interessante bestemmingen tijdens je reis door dit prachtige Afrikaanse land.

Swakopmund Museum

Aan de voet van de vuurtoren ligt het Swakopmund Museum, een eersteklas museum over de geschiedenis van de regio. Het museum bevindt zich op de plek van een oud havenpakhuis dat in 1914 werd verwoest door een Brits oorlogsschip. De collectie bestaat uit stukken uit verschillende periodes: van gereconstrueerde kamers en huizen uit het koloniale tijdperk tot informatie over lokale stammen, geologie en de geschiedenis van Namibië. Hier kun je je rustig twee uur vermaken met het bekijken van de tentoonstellingen en de bijzondere museumcollectie.

Woermannhaus

Het centrum van Swakopmund is prachtig, met brede avenues die Duitse namen dragen en overal overblijfselen van de Duitse periode. Tijdens een wandeling door de stad kom je langs statige huizen en bijzondere monumenten, zoals de oude gevangenis en het treinstation. Een van de meest indrukwekkende bouwwerken is echter het Woermannhaus, een voormalig Duits handelshuis daterend uit 1905 en later in gebruik als hostel voor zeelieden. Het huis is een prachtig voorbeeld van Duitse architectuur, want volledig gemaakt volgens de kenmerkende vakwerk-bouwstijl, met houten balken en witgepleisterde muren. Het pand was lange tijd vervallen maar kreeg in 1976 een grondige renovatie en de titel Nationaal Monument.

Pier van Swakopmund

Swakopmund is direct aan de Atlantische Oceaan gelegen en dat is wel een ander kaliber dan onze Noordzee. Bekijk hoe de woeste golven op de kust beuken vanaf de pier van Swakopmund, een houten constructie die tientallen meters uit de kust loopt. Vanaf hier heb je een uitstekend uitzicht over de oceaan en kun je de stad vanuit een nieuw perspectief bekijken. Het is de perfecte plek om te genieten van de zonsondergang en uit te waaien op een winderige dag. Aan het eind van de pier vind je een restaurant waar je verfijnde gerechten eet uit de oceaan.

Pier van Swakopmund

National Marine Aquarium Swakopmund

National Marine Aquarium

Het National Marine Aquarium is het ideale uitje voor reizigers met kinderen of voor wie interesse heeft in de onderwaterwereld. Het complex bestaat uit verschillende aquariums waar je op slechts enkele centimeters afstand staat van de meest bijzondere bewoners van de zeebodem. Van haaien tot krabben en van schildpadden tot zeesterren, het is de ideale manier om meer te leren over het leven in de Atlantische Oceaan. Het hoogtepunt van je bezoek is een wandeling door de tunnel, waarbij je in een lange buis over de bodem van een aquarium kan lopen.

Marine Memorial

Het Marine Denkmal, ofwel Marine Memorial, is een gedenkplaats voor de Duitse soldaten die zijn gevallen ten tijde van de van de Herero-opstand in 1904. Een bloedige strijd waar een hele geschiedenis aan vooraf ging, en die vooral aan de kant van de Hererobevolking vele levens heeft gekost. Het monument is gelegen tegenover de zomerresidentie van de president van Namibië.

Namib Desert

Woestijn

Swakopmund is de springplank voor een bezoek aan de woestijn, want de stad wordt omringd door de droge en dorre Namib-woestijn. Hier vind je onder andere de wereldberoemde Sossusvlei en Dodevlei, met betoverende zandduinen en eeuwenoude dode bomen. Swakopmund is een geijkte halte tijdens een langere rondreis door dit bijzondere natuurgebied, maar je kunt vanuit Swakopmund ook een dagtripje maken. Onder begeleiding van een gids ga je met 4x4 de woestijn in voor een tocht door het warme zand, maar je kunt het natuurschoon ook vanuit een klein vliegtuigje of luchtballon bekijken.

Boottochtje

Een van de leukste excursies die je vanuit Swakopmund kan ondernemen is een boottochtje over de oceaan. Stap aan boord van een catamaran en werp je hengel uit om je eigen lunch binnen te halen, maar je kunt ook rustig achterover leunen en genieten van de vele zeehonden, flamingo’s en pelikanen die je onderweg tegenkomt.

Reizen naar Swakopmund — Hoe kom je er?

Swakopmund is gelegen aan de Atlantische kust, op ruim 4 uur rijden van de Namibische hoofdstad Windhoek. Het vliegveld van Swakopmund ligt ongeveer 35 kilometer verderop en heeft directe verbindingen met Windhoek en verschillende Zuid-Afrikaanse bestemmingen zoals Johannesburg en Kaapstad.

Reis je georganiseerd dan mag je er op rekenen dat je ergens tijdens je reis een stop maakt in Swakopmund. Ga je liever zelf op pad, dan kun je het best een auto huren om het land te ontdekken, want het openbaar vervoer tussen plekken en in de steden is minimaal. Gelukkig is Swakopmund compact genoeg om te voet te verkennen, en heb je alle bezienswaardigheden binnen handbereik.

Swakopmund ervaringen & beoordelingen

De Swakopmund ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Swakopmund ervaring.

Er is 1 Swakopmund ervaring geplaatst.

7
Totaalscore

1 beoordeling

7,0

Swakopmund een parel aan de ketting die Namibië heet.

🇳🇦 Namibië
22-10-2017

Leuk stadje dat prima in de Duitse taal gedaan kan worden.

Engels is de voertaal, maar Duits is een taal waar je op elke straathoek mee geconfronteerd word.

De mooie grote huizen van bedrijven zijn Duits met Duitse namen,net als de straatnamen.

Vlak bij de haven is een piepklein restaurant dat de heerlijkste Duitse gerechten serveerde.

De kerk is ook Duits.

En net voor de stad is een spookstad waar vroeger goud werd gedolven.

Is nu een attractie waar je ziet hoe de zandduinen de stad verzwelgen.

Rond de stad kun je op de Duinen een excursie doen onder begeleiding van een gids. Ik stond versteld van zijn ervaring ,om aan de hand van sporen in het zand de dieren te vinden die soms centimeters onder het zand verstopt zaten.

Gereisd met partner

Bezienswaardigheden Namibië

Subliem wildpark
Één van de hoogtepunten van Namibië
De op één na langste canyon ter wereld
Fantastisch regio in Namibië
Scheepswrakken, walvisskeletten en wildernis
Centrale hub in het zuiden van Namibië
Iconische rotsformatie in Namibië
Voormalig diamandstadje

Reizen naar Swakopmund

14-daagse groepsrondreis Weids & Wildrijk Namibië

14-daagse groepsrondreis Weids & Wildrijk Namibië

Groepsrondreis
14 dagen

Tijdens deze afwisselende groepsrondreis bezoeken we de bekendste bezienswaardigheden van Namibië. D...

vanaf
€ 2.339
De Diamanten van Namibie en Zuid-Afrika

De Diamanten van Namibie en Zuid-Afrika

Individuele rondreis
21 dagen

Ontdek de ongekende schoonheid van Namibië en Zuid-Afrika. Je komt met deze rondreis o.a. langs het...

vanaf
€ 2.333
Go Namibië

Go Namibië

Individuele rondreis
13 dagen

Een betaalbare fly drive langs de highlights van Namibië. Reis met je huurauto naar de zandduinen va...

vanaf
€ 1.058

Reizen naar Namibië

Wil je meer weten over reizen naar Namibië? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Namibië