Annapurna Circuit

Trektocht door de Himalaya

Een van de bekendste trektochten van Nepal is de Annapurna Circuit Trek, een 19-daagse trekking (looptocht) die leidt langs spectaculaire landschappen en beeldschone natuur. Onderweg hoef je niet te rekenen op veel comfort, maar het is een geweldige manier om de ongerepte schoonheid van Nepal te beleven.

Annapurna Circuit

De Annapurna Circuit Trekking is een 211 kilometer lange tocht die je over hoge bergtoppen en langs diepe dalen zal brengen. Een intense wandeltocht die niet voor iedereen is weggelegd. Zorg dat je conditie goed is en je uitrusting op orde. Investeer bijvoorbeeld in een goede backpack, regenkleding en thermo-ondergoed, en zorg ervoor dat je schoenen goed zijn ingelopen. Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker op het Annapurna Circuit.

Pokhara

Hoewel in Pokhara niet de officiële start van het Annapurna Circuit ligt, is dit wel de toegangspoort tot de Himalaya. Dit gemoedelijke stadje is een prima plek om voor of na je trekking even op te laden in de gezellige guesthouses en hostels, en je komt er gegarandeerd een hoop andere reizigers en wandelfanaten tegen. Hier kun je nog een paar laatste inkopen doen voor je uitrusting en andere reizigers benaderen met wie je de trekking wil gaan maken. In Pokhara vind je ook talloze reisagenten en bureautjes die je kunnen helpen met het organiseren van een gids of porter.

Nepal, Annapurna Circuit

Nepal, Annapurna Circuit

De route

Het Annapurna Circuit is een 19-daagse trek door het Annapurna massief. Een 211 kilometer lange route die je over hoge bergtoppen en afwisselende landschappen leidt. Het hoogste punt ligt op 5416 meter en dat is niet alleen fysiek behoorlijk zwaar, ook mentaal moet je goed zijn voorbereid op de klim. Gelukkig maakt de route zelf een hoop goed. Rijstvelden, naaldbossen en kale bergtoppen met besneeuwde pieken trekken aan je voorbij en onderweg wandel je langs rustige dorpjes en de mooiste uitzichtpunten.

Thorung La Pass

Het hoogste punt van het Annapurna Circuit wordt gemarkeerd door de Thorung La Pass, een bergpas op 5416 meter boven zeeniveau. De pas verbindt het dorpje Manang met de tempel van Muktihath en biedt schitterende uitzichten over de Himalaya en de lager gelegen dorpjes. De klim omhoog is echter ontzettend zwaar en je moet midden in de nacht beginnen om überhaupt op tijd boven te zijn. Aangeraden wordt om voor 10 uur ’s ochtends boven te zijn, want daarna kan het weer snel omslaan. Vanaf de bergpas is het vervolgens nog drie à vier uur lopen voordat je weer beneden staat. Zorg dat je genoeg blijft drinken en wees je bewust van hoogteziekte.

Nepal, Annapurna Circuit

Nepal, Annapurna Circuit

Manang

Vanwege de grote hoogteverschillen is het aan te raden om af en toe een rustdag in te plannen. Niet alleen kun je je lichaam even wat rust gunnen, het is ook goed om langzaam te wennen aan de hoogte. Een populaire plek om het iets rustiger aan te doen is Manang. Een gemoedelijk dorpje dat net voor de Thorung La Pass ligt. Je vindt er leuke guesthouses en genoeg voorzieningen om je een tijdje te vermaken. Zo zijn hier filmhuizen waar je dvd’s kan kijken en kun je dagtripjes maken in de omgeving, mocht je daar behoefte aan hebben.

Kali Gan Dali Gorge

Het laagste deel van de trekking is gelegen bij Kali Gan Dali Gorge. Dit is de diepste kloof ter wereld en wordt doorkliefd door een woeste rivier. De kloof was vroeger onderdeel van een handelsroute tussen India en Tibet, tegenwoordig kom je er vooral andere trekkers tegen.

Nepal, Annapurna Circuit

Nepal, Annapurna Circuit

Tatopani

Een andere leuke plek om een rustdag te houden is Tatopani. Dit dorpje is bekend om de natuurlijke warmwaterbronnen en dat is een zeer welkome traktatie na al die dagen van koude douches en wandelen in de bergen.

Poon Hill

Een van de laatste haltes die je tijdens de Annapurna Circuit Trek zal aandoen is Poon Hill, een van de mooiste uitzichtpunten van heel Nepal. Vanaf deze plek heb je een panoramisch uitzicht over het Haulagiri-massief, het Annapurna-massief en de Machapuchare, de heilige berg van Nepal. Poon Hill valt ook te bereiken via de Poon Hill Trek, en daarom kan het hier nogal druk worden. Gelukkig verandert dat niets aan het uitzicht.

Nepal, Annapurna Circuit

Nepal, Annapurna Circuit

Overnachten

Op het Annapurna Circuit kom je genoeg bergdorpjes met accommodaties tegen waar je de nacht kan doorbrengen, maar verwacht er geen luxe. Er is doorgaans geen elektriciteit of warm water, maar je kunt er goed eten en na een lange dag in de buitenlucht zul je zonder twijfel snel in slaap vallen.

De Annapurna Circuit trekking — Hoe kom je er?

Vanuit Pokhara is het nog wel een stukje rijden naar het startpunt van het Annapurna Circuit, Besi Sahar. Er vertrekken bussen naar Besi Sahar, maar dat is niet de meest snelle en comfortabele manier van vervoer. Beter is het om bij je guesthouse te regelen dat je wordt weggebracht met een jeep. Als je met een grotere groep bent kun je de kosten makkelijk delen.

Annapurna Circuit ervaringen & beoordelingen

De Annapurna Circuit ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Annapurna Circuit ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Annapurna Circuit op de kaart

Bezienswaardigheden Nepal

Hectische hoofdstad van Nepal
De spiegel van de Himalaya
Annapurna Circuit
Trektocht door de Himalaya
Op safari in Nepal
Het culturele hoogtepunt van Nepal
Het dak van de wereld
Het Nepalese Jungle Book

Reizen naar Annapurna Circuit

Groepsreis Nepal: Annapurna Circuit; Spectaculaire trektocht voor de échte liefhebbers

Groepsreis Nepal: Annapurna Circuit; Spectaculaire trektocht voor de échte liefhebbers

Groepsrondreis
23 dagen

In het midden van Nepal vind je één van de best toegankelijke en mooiste gedeelten van de Himalaya....

vanaf
€ 1.699

Reizen naar Nepal

Wil je meer weten over reizen naar Nepal? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Nepal