Corn Islands

Twee eilandparadijsjes in Nicaragua

Het tropische hoogtepunt van je reis naar Nicaragua is een bezoek aan de Corn Islands, twee paradijselijke puistjes die in de Caraïbische Zee liggen. Veel valt er niet te doen, maar dat maakt niet uit. Je komt hier namelijk vooral om te genieten van de rust en de relaxte sfeer.

Corn Islands

Wuivende palmbomen, weinig WiFi en hele dagen luieren in een hangmat: het moge duidelijk zijn dat je direct tot rust komt als je op de Corn Islands in Nicaragua verblijft. Op deze paradijselijke eilandjes in de Caraïbische Zee kun je even bijkomen van alle indrukken die je tijdens je rondreis door Nicaragua hebt opgedaan.

Little Corn

De Corn Islands zijn onder te verdelen in twee eilandjes: Little Corn en Big Corn. Zoals de naam al doet vermoeden is Little Corn de kleinste van de twee. Het eiland is zo klein dat je in een kleine drie kwartier van noord naar zuid kunt lopen. Little Corn is vooral populair onder backpackers en staat bekend om haar gebrek aan voorzieningen. De WiFi is slecht, er is pas sinds kort een pinautomaat en op het gehele eiland vind je geen gemotoriseerd vervoer. Ook het aantal luxe resorts is beperkt, maar gelukkig maken de mooie kustlijn en goede sfeer een hoop goed. Hier kun je hele dagen in een hangmat schommelen terwijl je een boek en lekker drankje binnen handbereik hebt, maar je moet ook zeker een ochtendje gaan snorkelen.

Corn Islands, Nicaragua

Corn Islands, Nicaragua

Big Corn

Big Corn is een stuk groter dan Little Corn en daarom ook iets minder idyllisch. Dat heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Een van de voordelen is dat je op Big Corn veel meer keus hebt wat betreft hotels en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Je vindt er volop luxe hotels, maar ook goedkope accommodatie. Daarnaast zijn er veel meer restaurants te vinden en valt er gewoon net iets meer te zien. Ook qua vervoer is alles een stuk strakker geregeld: op Big Corn kun je met de taxi van A naar B reizen en vind je zelfs een geasfalteerde weg die over het eiland loopt.

Stranden op de Corn Islands

Verwacht geen brede zandstranden, want die heb je niet echt op de Corn Islands. Op zowel Big als Little Corn moet je het doen met relatief smalle strookjes strand, al lijken die alsnog rechtstreeks uit het paradijs te zijn gekomen. Op veel plekken wordt het strand ontsierd door kokosnoten en zeewier, maar er zijn een paar plekjes waar het strand elke dag wordt opgeruimd. Op Little Corn moet je koers zetten naar het uiterste noorden, het mooiste strand van Big Corn is South West Bay.

Corn Islands, Nicaragua

Corn Islands, Nicaragua

Nachtleven

Houd je wel van een feestje, dan kun je het best naar Big Corn gaan. Hier bruist het ’s avonds namelijk het meest en kun je tot in de vroege uurtjes dansen op opzwepende muziek. Ook op Little Corn kun je het ook zeker gezellig maken met een biertje en goed gezelschap, maar het is allemaal net een stukje gemoedelijker.

Snorkelen

De Corn Islands worden omringd door helderblauw zeewater dat vol tropische vissen en kleurrijk koraal zit. Onder water heb je grote kans om schildpadden, roggen en haaien te spotten, want het onderwaterleven is hier prachtig. Je kunt uitstekend snorkelen in de omgeving en het is een aanrader om aan te sluiten bij een excursie. Op beide eilanden zijn bureautjes te vinden die elke dag met een bootje naar de mooiste stukken koraalrif varen. Het is ook mogelijk om je PADI te halen op de Corn Islands.

Corn Islands, Nicaragua

Corn Islands, Nicaragua

Vissen

Voordat de toeristen kwamen leefden de inwoners op de Corn Islands voornamelijk van visserij, en nog steeds is dat een belangrijke vorm van inkomsten. Houd je wel van een lekker stuk vis? Dan zit je dus zeker goed op de Corn Islands. In de meeste restaurants kun je terecht voor catch of the day, maar nog leuker is het om zelf je eigen vis uit de zee te hengelen tijdens een excursie met een lokale visser.

Fiets huren

Zowel op Little Corn als op Big Corn is het slim om een fiets te huren, want het is de leukste manier om de eilanden te verkennen. Ga op zoek naar een mooi strandje aan de andere kant van het eiland of plan een dagje luieren bij een strandtent waar je nog niet eerder bent geweest. Fietsen zijn bij vrijwel elk guesthouse te huur.

Corn Islands, Nicaragua

Corn Islands, Nicaragua

Reizen naar de Corn Islands — Hoe kom je er?

De Corn Islands liggen op zo’n 70 kilometer voor de kust van Nicaragua. De snelste en makkelijkste manier om er te komen is per vliegtuig. Vanuit Managua kun je rechtstreeks naar het vliegveld op Big Corn vliegen en vanaf daar de boot nemen naar Little Corn. Het is ook mogelijk om vanaf het vasteland naar de Corn Islands te varen.

Corn Islands ervaringen & beoordelingen

De Corn Islands ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Corn Islands ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Corn Islands op de kaart

Bezienswaardigheden Nicaragua

Kerken kijken en vulcano boarden
De oudste koloniale stad van Nicaragua
Overweldigende vulkaan bij Granada
Vulkanisch eiland in Lago de Nicaragua
Corn Islands
Twee eilandparadijsjes in Nicaragua
De onontdekte hoofdstad van Nicaragua
Vulkaanboarden in de buurt van Leon

Reizen naar Nicaragua

Wil je meer weten over reizen naar Nicaragua? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Nicaragua