Mombacho

Overweldigende vulkaan bij Granada

De Mombacho vulkaan in Nicaragua staat bekend om haar schitterende wandelroutes en afwisselende wildlife. Op de vulkaan vind je verschillende ecosystemen, 126 verschillende soorten zoogdieren en honderden soorten vogels. Spot ze tijdens een wandeling naar de krater of als je aan het ziplinen bent.

Mombacho

De Mombacho vulkaan is de ideale bestemming voor een dagtrip: in de ochtend maak je een wandeling naar de krater, ’s middags kun je ziplinen in de jungle. Vanuit Granada is het maar een klein stukje rijden naar de voet van de vulkaan en daarom mag je de Mombacho vulkaan niet overslaan.

Crater Trail

In het park lopen diverse wandelroutes van verschillende niveaus. De makkelijkste wandeling is de Crater Trail, die een rondje maakt om de krater. Het pad is 1 kilometer lang en je doet er ongeveer anderhalf uur over. Je kan het pad zelfstandig volgen, maar voor grotere groepen moet je met een gids op pad. Tijdens deze wandeling kom je verschillende hoogtepunten van het park tegen, waaronder een aantal mooie uitzichtpunten. Vanaf hier heb je schitterende uitzichten over de omgeving: op een heldere dag kun je Granada en de Masaya vulkaan zien liggen.

Mombacho, Nicaragua

Mombacho, Nicaragua

Puma Trail

De Puma Trail is 4 kilometer lang en omvat een wandeling die alleen geschikt is voor de geoefende wandelaar. Het pad loopt constant omhoog en omlaag, en het wordt aangeraden om een gids mee te nemen. Het duurt vier uur om de het hele rondje te lopen en onderweg kom je door verschillende bossen en langs de hoofdkrater van de vulkaan. Hier kun je zien hoe vulkanische gassen vrijkomen en je hebt er geweldige uitzichtpunten, waaronder Los Vientos (op 1145 meter) en La Roca (op 1222 meter).

Tigrillo Trail

Kort maar krachtig, zo zou je de Tigrillo Trial het best kunnen omschrijven. Deze wandeling combineert een korte route met hoge bergtoppen en je bent lekker veel aan het klimmen. Maar hard werken wordt beloond, want het uitzicht maakt een hoop goed. Tijdens deze wandeling heb je een gids aan je zijde en je doorkruist een schitterend gebied met watervallen en dichte jungle.

Mombacho, Nicaragua

Mombacho, Nicaragua

Night tour

Als je niet te bang bent aangelegd is het ontzettend leuk om aan te sluiten bij een night tour door het gebied. Zodra het begint te schemeren ga je namelijk onder leiding van een gids de vulkaan op en heb je schitterend uitzicht over de zonsondergang. Daarna ga je - gewapend met een zaklamp - naar de top van de vulkaan, waar de lava oplicht in het donker en je getuige bent van dit bijzondere natuurfenomeen. Een geweldige ervaring.

Ziplinen

Adrenalinejunkies maken na hun wandeling over de vulkaan een stop bij het zipline parcours. Dit is een van de hoogtepunten van een dagje Mombacho, want je kan op grote hoogte van boomtop naar boomtop zoeven. Het parcours bestaat uit 15 verschillende platformen op een hoogte van 1500 meter, en dat betekent dat je ondertussen kan genieten van geweldige uitzichten over Granada en het Lake Nicaragua.

Mombacho, Nicaragua

Mombacho, Nicaragua

Bezoek een koffieplantage

Aan de voet van de Mombacho ligt de koffieplantage van Café las Flores. Dit beroemde café in Managua en Granada haalt zijn koffiebonen van de flanken van de Mombacho en tijdens een tour krijg je een kijkje achter de schermen. Hacienda El Progreso produceert een van de lekkerste koffie’s van het land en tijdens een rondleiding leer je alles over het productieproces. Je kunt zien hoe de koffieboon groeit en wordt gebrand. Uiteraard kun je ook het nodige proeven en een kopje lokale koffie drinken met uitzicht over de schitterende omgeving.

Overnachten op de top van de vulkaan

Wil je zowel de zonsopgang als de zonsondergang vanaf het topje van de vulkaan bekijken? Blijf dan slapen in het hostel dat bovenop de vulkaan ligt. Dit ecohostel biedt schitterende uitzichten over de omgeving en heeft een gezellig café waar je terecht kunt voor een hapje eten. Je zit er in een schitterende omgeving vol met wilde dieren en ongerepte natuur. Wil je er 's nachts op uit? In het hostel kun je ook een night tour regelen. Halverwege de vulkaan vind je trouwens ook Mombacho Lodge, dat iets luxere accommodatie aanbiedt in de vorm van comfortabele houten hutjes.

Mombacho, Nicaragua

Mombacho, Nicaragua

Reizen naar de Mombacho vulkaan — Hoe kom je er?

De Mombacho ligt op ongeveer tien kilometer ten zuiden van de stad Granada, in het westen van Nicaragua. Om er te komen kun je een taxi nemen naar de ingang van het park of zelf een auto huren. Als je de bordjes Natural Reserve Volcan Mombacho volgt, dan kom je er vanzelf.

Vanaf de voet van de vulkaan vertrekt vervolgens 4 keer per dag een truck die je naar de top kan brengen. Het is ook mogelijk om dat met eigen vervoer te doen, maar let op dat je dan een 4x4 en enige ervaring nodig hebt. Geef je de organisatie liever uit handen? Het is natuurlijk het makkelijkst om in Granada of Managua een excursie te boeken waarbij alles voor je is geregeld: van vervoer tot een goede gids.


Mombacho op de kaart

Bezienswaardigheden Nicaragua

Léon

Granada

Mombacho

Corn Islands

Reizen naar Nicaragua

Wil je meer weten over reizen naar Nicaragua? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Nicaragua

Mombacho ervaringen & beoordelingen

De Mombacho ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Mombacho ervaring.

Er zijn nog geen Mombacho ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen