Nieuw-Zeeland ervaringen

De Nieuw-Zeeland ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Nieuw-Zeeland.

Er zijn 29 Nieuw-Zeeland ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,2
Stranden
7,9
Steden
7,0
Eten & drinken
7,6
Activiteiten
9,0
8,0
Totaalscore
29 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
5,7

In Nieuw Zeeland zie je alle moois van de wereld bij elkaar!

De kracht van een reis door Nieuw Zeeland is dat in een paar weken bijna alle natuurwonderen van de wereld ziet : zee, gletsjer en regenwoud in 1 blik dat is echt uniek!

Gereisd met gezin in januari 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
4,0
Stranden
4,0
Steden
4,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Het mooiste land ter wereld

alle landen in 1 landjes. Vulkanen, fjorden, bergen, stranden, oerwoud, steden. Het is er allemaal en het is prachtig! hier kun je met gemak 3 maanden rondreizen en elke dag je verbazen over al het wonderschoon. Mensen zijn aardig en relaxed en het is makkelijk reizen. Alleen jammer dat het een eindje vliegen is...

Alleen gereisd in november 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

4,8

Het was echt awesome!

  • Nieuw-Zeeland
  • Familiereis Familiereis met TravelBird
  • 09 January 2017

Mount Maganui beklommen, op Lake Taupo gevaren, met dolfijnen gezwommen in Tauranga. Pinguïns gespot in Auckland. Supergaaf!

Gereisd met gezin in december 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
4,0
Stranden
4,0
Steden
4,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

5,0

Wonderfull new zealand

nieuw zeeland is een land vol diversiteit en met vele mooie natuurgebieden. Het land zit vol met natuur elementen die je alleen hier kunt zien. Bezoek de geisers van Rotorua en beleef dit met een Maori familie rondleiding. Vind Op het noorder eiland de Hot water beach waar je de warmte vanuit de aarde naar boven voelt komen bij eb. Vergeet niet met de boot naar het zuiden eiland te gaan, hier heb je het mooiste uitzicht! Zwem in Kaikoura met wilde dolfijnen, doe de pinguïn safari in akaroa en ga in een helikopter naar de gletsjer en volg de leiding onder het ijs! Alleen in nieuw zeeland is de zee zo dichtbij de bergen dat je in het water een foto maakt met de besneeuwde bergen op de achtergrond. Onderweg heb je adembenemende uitzicht punten die het rijden leuk maken!

Voor meer informatie kun je mij mailen!

Gereisd met partner in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
4,0
Stranden
6,0
Steden
4,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

4,8

Overweldigende natuur

  • Nieuw-Zeeland
  • 22 January 2016

Geweldige sfeer, moari cultuur, extreme sporten en fantastiche natuur. Het land heeft alle landschappen in 1 en je voelt je er meteen thuis.

Alleen gereisd in februari 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
4,0
Stranden
6,0
Steden
3,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,5

Noord en Zuid

  • Nieuw-Zeeland
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 22 January 2016

Rondreis door nieuw Zeeland gedaan. Begonnen in Auckland waar we de stad hebben verkend. Toen naar whangarai waar we een mooie boottrip gedaan hebben en gekampeerd. Door naar cao Reina het meeste noordelijke puntje van nieuw Zeeland. Werk terug naar Auckland en door naar Hammilton waar we een trip door grotten hebben geboekt waaronder de glowworm grot. Toen door naar Matamata, beter bekend als hobbiton, waar de shire ligt van lord of the rings. Toen door naar Tauranga en vanuit daar naar Rotorua, een plaatst waar het naar rotte eieren stinkt door de zwavel putten. Toen naar whakatane gereisd om een trip te doen naar White island, het vulkaan eiland. Toen naar Taupo en daar een boottripje gedaan om vervolgens door te gaan naar whanganui national park door naar New Plymouth en door naar Wellington en hebben we een lord of the rings tour gedaan. Om daarna door te vliegen naar het zuider eiland, Christchurch daar een campertje gehuurd en door gereden langs de kust, langs Kaikoura, Blenheim naar Nelson. Toen naar Abel Tasman national park gereden en door heen getrokken. Dit was heel erg mooi En moet je absoluut niet over slaan. Toen langs de West kust verder naar benden langs Punakaike ook wel de pancake rocks genoemd. Door naar de Franz Josef glacier waar we over heen gelopen hebben met een groep dag trip. Dit was adembenemend gaaf om te doen! zeker een aanrader. Toen weer door naar. Queenstown waar we een dag of 4 gezeten hebben om weer even te chille. Toen hebben we een trip naar de Milford Sounds gedaan dit was weer super mooi. Toen naar bluff gereden en vanaf daar langs de kust verder. Omdat we een verkeerde afslag namen kwamen we bij een plekje waar je kon surfen met wilde dolfijnen, die vinde de surfers namelijk heel erg interessant en kwamen echt verdomd dichtbij! Dus was zo gaaf om mee gemaakt te hebben, mocht je de kans hebben dit plekje heet Curio Bay. Hierna door naar Dunedin waar ze een hele grote chocolade fabriek hebben waar je rondleidingen kan volgen, heel leuk! Toen door naar Twizel een plekje waar we weer een lord of the rings tour gedaan hebben. En toen door naar lake Takepo waar we een mooie sterren trip gedaan hebben, dan ging je om middernacht naar het hoogste punt en daar hadden ze allerlei telescopen. Ook hebben we daar een paardrij trip gedaan en lekker naar de hotpools geweest. Vanuit hier weer terug naar Christchurch en daar eindigde onze reis. Zeker de moeite waard en er zijn nog zoveel meer dingen te doen en te zien maar ik probeer het kort te houden. Wat al niet echt gelukt is hihi

Gereisd met vrienden in januari 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

5,2

Adembenemend Nieuw Zeeland

Een busje gekocht en samen met een vriendin 3 maanden door het noorder en zuider eiland gereisd. Het was zeker de moeite waard het busje te kopen gezien we hem na 3 maanden voor hetzelfde geld weer verkochten! Zeker een aanrader omdat je zo geen geld kwijt bent aan het huren, wat flink in de kosten kan oplopen. De weg van Christchurch naar Mount Cook mag absoluut niet gemist worden. Het mooie uitzicht op het blauwe meer Lake Tekapo met op de achtergrond Mount Cook met zijn besneeuwde bergtoppen is adembenemend mooi!

Gereisd met vrienden in oktober 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
3,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,3

Een avontuurlijke, actieve reis door prachtig nieuw-zeeland.

  • Nieuw-Zeeland
  • 08 January 2016

Het land maakt zichzelf bijzonder door de vulkanen, prachtige bergen, vele grote watervallen, helderblauwe zeeën, meren en zeer vriendelijke bevolking. Als je op straat loopt en om je heen kijkt, zullen mensen je geheid aan spreken met de vraag of ze je ergens mee kunnen helpen. Vooral de Tongariro-crossing is een aanrader, hiken door het gebied waar de lord of the rings is opgenomen...maar ook het noordelijkse puntje bay of islands met zijn eilandjes, orka's en dolfijnen en cape reigna waar twee zeeën samen komen zijn aanraders. Iets zuidelijker op het noordereiland bevinden zich de in rots uitgesleten witte gevaartes zoals de cahtedral cove zich, met daarbij de stranden waar even graven voor heet water wat naar boven komt zorgt...ook erg mooi. Op het zuidereiland kun je gletsers beklimmen bij Franz Josef en Fox Glacier (al zijn de meest toeristische gletsers helaas niet meer zo mooi blauw en schoon), en de uitgesleten pancakerocks met zijn zeehonden bewonderen bij Greymouth. En mocht je gaan moet je zeker het geweldig gezellige plaatsje Queenstown bezoeken, al is het niet voor ontspanning aan het meertje dan is het voor skydiven, bungeejumpen, of rodelen in het land van de extreme sporten!
Het leven in Nieuw Zeeland is iets duurder dan het onze, maar ten opzichte van australie iets goedkoper en in zo'n 6 weekjes geheel te bereizen met een hop on hop off bus of een camper! Zomertijd daar heeft de voorkeur, in de overige seizoenen zijn plotselinge regenbuien of koude wind niet ongewoon!

Alleen gereisd in november 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Een waanzinnig mooie rondreis door noord en zuid Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland zou ik aan iedereen aanraden. Het is een prachtig mooi land en er is voor iedereen iets. Voor de avonturiers kun je met wilde dolfijnen zwemmen, je kunt er skydiven, raften, hiken (wij hebben een vulkaan beklommen, Tongariro Alpine Crossing) en nog veel meer spannende dingen doen. Voor de wat rustigere vakantiegangers kun je kleinere wandelingen maken, watervallen bekijken, in plaats van zwemmen met- kijken naar dolfijnen) en nog veel meer.
Gemixte activiteiten: je kunt kennis maken met de maori, de set van de hobbit bezoeken en veel meer.
Ik heb er de tijd van mijn leven gehad en hoop ooit nog terug te kunnen gaan.

Gereisd met partner in april 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Het geweldige Nieuw-Zeeland

  • Nieuw-Zeeland
  • 08 January 2016

Ik ben voor 5 maanden naar Nieuw-Zeeland gegaan, om daar stage te lopen. Ik heb mijn tijd voornamelijk door gebracht op het eiland Tiritiri Matangi (echte aanrader), maar natuurlijk ook gebruik gemaakt van deze gelegenheid om een beetje rond te reizen. Je gelooft je ogen niet als je door de mooie natuur en de overweldigende landschappen loopt. Ik ben met de bus van auckland naar queenstown gegaan. Super manier om in je eentje van A naar B te komen. Ik raad nieuw zeeland zeker aan. Buiten de geweldige omgeving staat nieuw zeeland ook bekent als een van de meest avontuurlijke plekken op aarde, met super activiteiten om een adrenaline kick te krijgen terwijl je van de omgeving geniet. Daarnaast is het ook een heel veilig land voor als je alleen wilt reizen. Ik voelde me erg veilig

Alleen gereisd in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

NZ- uitzichten die je nooit van te voren gedacht zou hebben.

Voor dat je op reis gaat doe je Research. Dan zwijmel je weg op Google over hoe je trip er uit gaat zien. Maar als jij dan daadwerkelijk op die ijs-top, berg-top, cliff, op het strand, naast pinguïns, zeeleeuwen of walvissen kijkt, kun je je ogen niet geloven. Het allermooiste land wat ik persoonlijk gezien heb. Er zijn talloze activiteiten (gratis en betaald), je gaat van sneeuw naar strand en van the hobbit naar walvisspotten. De bevolking lijkt erg Europees en komt vertrouwd over.

Houd jij van een beetje back2basic? Ben je avontuurlijk? Dan hoort Nieuw Zeeland met stip op nummer 1 te staan op je Bucket list!

Gereisd met partner in februari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
5,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Het land van de kiwi's

  • Nieuw-Zeeland
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met KILROY travels
  • 07 January 2016

Busreis gemaakt door Noord en Zuid eiland van Nieuw-Zeeland. Grotere steden als Auckland, Wellington en Queenstown, en kleinere steden als Wanaka en Taupo bezocht. Een kiwi (diertje) gespot, gekanood, kennisgemaakt met de Maori cultuur, de Tangariro crossing bewandeld, gletsjer Fox Glacier getrotseerd en veel nieuwe vrienden gemaakt.

Alleen gereisd in januari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Fantastische rondreis door Nieuw-Zeeland

  • Nieuw-Zeeland
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Sawadee
  • 04 January 2016

Nieuw-Zeeland is een fantastisch land om rond te reizen: zoveel verschillende landschappen in één (groot!) land. Ik zou zo weer terug gaan!! Het zwemmen met dolfijnen en het wandelen op de gletsjer na daar met een helikopter te zijn afgezet, zijn de hoogtepunten geweest. Onvergetelijk!!

Gereisd met partner in december 2005
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Een jaar reis om nooit te vergeten

  • Nieuw-Zeeland
  • 08 March 2015

Ik heb een jaar gereist door Nieuw Zeeland en veel nieuwe vrienden gemaakt. Heb met kiwi fruit gewerkt, met alle vogels die Nieuw Zeeland bezit, waaronder de kiwi en de mooie natuur kunnen bewonderen op beide eilanden. Ik zou het zeker weten aan mensen aanraden, heerlijk effe ergens anders en omdat beide eilanden vele verschillende natuurfenomenen bezitten is het zeker een bezoekje waard

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,3

The awesome kiwi's

  • Nieuw-Zeeland
  • 08 March 2015

Nieuw Zeeland is het mooiste eiland van de wereld omdat het zo divers is. Je hebt er de mooiste stranden, de beste hikesites, de meest indrukwekkende landschappen en zeer vriendelijke mensen.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Adembenemend mooi

  • Nieuw-Zeeland
  • 05 March 2015

Met een huurauto rindgetourd over beide eilanden. Noord hele mooie en bijzondere vulkanische gebieden, veel gehiked. Zuid zulke mooie natuur! Cruise in doubtfull en milford sound, zwemmen met dolfijnen, walvissafari, gletsjer tocht en naar gloeiworm grotten geweest. zeehonden/pinguins/zeeleeuwen gezien.

Zoveel verschillende natuurgebieden in 1 land bij elkaar, prachtig

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,2

Om nooit te vergeten

  • Nieuw-Zeeland
  • 05 March 2015

Heb een campervan gekocht en zijn heel de west kust, red centre en de oostkust rondgereden. Later ook tasmanie nog gedaan. Veel tours gedaan in de oostkust (whitsundays, frasier island, noosa kayak, rafting and skydiving) and lots of hiking.

I LOVED IT!!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Het magische land

  • Nieuw-Zeeland
  • 04 March 2015

Na een stage ben ik gaan rondreizen. Van Cape Reigna tot Christchurch. Echt veel gezien en gedaan. De cultuur en natuur zijn prachtig! Elke keer als ik het erover heb raad ik het iedereen aan om heen te gaan. Wil zeker ook terug!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Geweldig prachtig land!!!!

  • Nieuw-Zeeland
  • 03 March 2015

3 maanden geweest voor boerderijwerk. Hier door veel van de cultuur leren kennen. Het was een geweldig avontuur!!! Nieuw Zeeland is een prachtig land. Onbeschrijvenlijk mooi. Heel veel gezien, mooie kust. Een ander voorbeeld Rotorua dat is ook weer iets unieks. Leuke activities zoals raften. Nieuw Zeeland is een bestemming waar je geen seconde spijt van krijgt!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Fantastisch land aan de andere kant!

  • Nieuw-Zeeland
  • 03 March 2015

We zijn het zuidereiland rond geweest en hebben genoten van alle verschillende streken die je dan tegenkomt. De Pancakes, Milfordsound, onderwater grotten bij laag water en nog zoveel meer. Gewoon nog een keer terug voor het noordereiland. Nieuw Zeeland is een land die je met eigen ogen gezien moet hebben, het is de reis absoluut waard.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

Een wonderbaarlijk avontuur door Nieuw Zeeland

  • Nieuw-Zeeland
  • 03 March 2015

elke kilometer die je rijdt zie je weer wat anders, veel natuur en cultuur op een vierkante kilometer! Je blijft je verbazen.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Rondreis Nieuw Zeeland

  • Nieuw-Zeeland
  • 03 March 2015

Op rondreis door Nieuw Zeeland, zelf met de 4x4. Fantastisch wat een leuke dorpjes en steden. Overweldigend is de ongerepte en wonderschone natuur. Neem vooral een boottocht door een van de vele fjorden en kijk uit naar dolfijnen en zeeleeuwen of zelfs pinguins. Waag ook een bungeejump en een tocht met de shotoverjet. Genoeg te beleven in dit prachtige land.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Het land waar ik later naar emigreer.

  • Nieuw-Zeeland
  • 03 March 2015

Vorig jaar heb ik een rondreis door Nieuw-Zeeland gemaakt en daadwerkelijk bijna alles gezien. Niets waar ik spijt van heb. Mooiste reisbestemming ooit. Ik kan niet wachten tot het afronden van mijn masters, zodat ik daar naar toe kan emigreren.
Absolute tip: met een camper een rondreis maken over het zuider-eiland. Hoe de natuur zich daar afwisselt, is adembenemend.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
5,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

The time of my life

  • Nieuw-Zeeland
  • 21 February 2015

Net terug van 6 weken Nieuw-zeeland. Top 1 land die ik ooit heb bezocht. I love NZ!!
We hebben er in regenwouden gelopen bij de pancake rocks, de mooiste uitzichten gehad bij Wanaka, over actieve vulkanen gelopen bij Tongariro, gezwommen met dolfijnen bij Kaikoura, ge-hangglide bij Queenstown en noem maar op!!! Je kunt het zo gek niet verzinnen.
Het is even flink sparen, maar dan heb je een ervaring om nooit te vergeten.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

10,0

De afwisseling van subtropische regenwouden, gletsjers, besneeuwde bergtoppen, wereldse steden en prachtige stranden zorgen voor een onvergetelijke reiservaring.

  • Nieuw-Zeeland
  • 20 February 2015

Rondreis met auto op eigen gelegenheid.
Vlucht van Nederland naar Nieuw-Zeeland. Op de luchthaven de auto en de campingkit opgehaald. Eerst een nachtje slapen in een hotel. Daarna alle vrijheid om te gaan en te staan waar wij wilden. Geen gedoe met campers of verplicht logeren op plaatsten waar wij niet wilden zijn. Veel gezien en gedaan:
Hoogte punten: Te veel om op te noemen!
Beter is het te vermelden wat de dieptepunten zijn.
Die zijn er niet, behalve de jetlag op de terugreis.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,7

Awesome kiwi land

  • Nieuw-Zeeland
  • 18 February 2015

Nieuw-Zeeland beschouw ik als één van de mooiste landen van de wereld. Elk stukje is verschilt van elkaar en de een nog mooier dan de ander. Nieuw-Zeeland heeft al het natuurschoon wat je je maar kunt wensen.
Naast de mooie gebergten en stranden vindt je veel plekjes terug uit de films van Lord of the Rings en The Hobbit. Op cultureel gebied is er ook veel te ontdekken over de Maori cultuur. Voor ieder wat wils dus.
Een echte aanrader die je zal verbazen!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

5,0

New Zealand is fantastic!!!

  • Nieuw-Zeeland
  • 18 February 2015

Ben hier 3 maanden geweest voor farm staying En traveling. Het is een geweldig land. Kwa natuur En cultuur. En wil zeker nog een keer terug!!!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
5,0
Stranden
6,0
Steden
3,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,8

New Zealand, het land van de gletsers, vulkanische gronden, bergen, mooie (ruige) stranden en de extreme sporten!

  • Nieuw-Zeeland
  • 17 February 2015

2,5 maand rondgereisd, per hop on hop off bus. (Maar alle highlights van Nieuw Zeeland zou je in zo'n 6 weken kunnen zien.)
Ongelovelijk vriendelijke, behulpzame bevolking. Iedereen is bereid je te helpen, mensen zullen zelfs jouw aanspreken met de vraag of ze iets voor je kunnen betekenen. Het is een land vol bergen, vulkanisch grond gebied, bijzondere stranden, veel waterwildlife (dolfijnen, zeehonden, orka's.) Bekend om zijn kiwivogel al is die in het wild bijna niet te vinden. Daarnaast is het natuurlijk het land van de extreme sporten! Dus een parchutesprong, bungy jump, of raftactiviteit mag niet ontbreken.

Highlights per eiland op een rijtje:
Noorder Eiland:
- Bay of Islands, mooie stranden, prachtig blauw water met verschillende eilandjes en 'the hole in the rock' waar je door heen kan varen. Tevens de place to be voor dolfijnen en orca's spotten.
- Cape Reinga (meest noordelijkste puntje) waar de twee zeeen Tasman Zee en Stille oceaan samen komen (je kunt ze zien 'botsen') bij een prachtig stukje groen rotsachtige eilandpunt.
- Waitomo Gaves voor het abseilen en afdalen in grotten met de glimwormen.
- Rotorua: Stad van de geisers, vulkanisch grond gebied (en dat ruik je! Rotte eieren!) en de helft van de bevolking Maori. Mooie uitvalbasis voor een bezoekje aan het Thermal wonderland.
- Hahei, hot waterbeach (waar warm water uit de grond naar boven komt ) en het must see: Cathedral Cove!
- Tongariro National Park (hiking rond ' Mount Doom' uit Lord of de Rings) Als je goed weer hebt de moeite waard om te beklimmen, ruig 'vulkanisch' gebied met prachtig blauwe bergmeertjes.

Zuidereiland:
- Abel Tasman National Park met de 'split apple rock' (mooie gele stranden, en mooi blauw water) Ook prima te zien middels een kayak of speedboottripje.
- Westkust bij Pancakerocks, voor ruige (pannenkoek-uitgesleten) rotskust en het spotten van honderden zeehonden
- Franz Joseph Glacier voor het beklimmen van de gletser (helaas wel erg toeristisch en daarom niet overal meer even blauw en schoon)
- Queenstown: Een erg gezellig stadje aan een meer! Geweldig blauw rivieren en de stad voor de extreme sporten (skydive, rodelen, bungy)
- Milford Sound - de fjorden van New Zeeland, inclusief wederom vele zeehonden.
- Lake Tekapo in omgeving van National Park aorika/mount cook: Zo geweldig blauw meer zie je niet gauw! In combinatie met de lupinebloemen in de lente een prachtige plek om te zien.
- Christchurch, mooie architectuur, maar ook indrukwekkend om zijn aardbevingen schade! Helaas zijn hier zelfs dusdanig veel aardbevingen dat wanneer je hier lang verblijft de kans dat je er 1 meemaakt ook aanwezig is.

En tot slot: Mocht de kans er zijn, boek je vlucht naar Australie of terug naar Nederland van Christchurch via Queenstown en dan door, prachtig uitzicht over het bergenlandschap!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,3

Variatie in natuur: nieuw zeeland heeft t allemaal!

  • Nieuw-Zeeland
  • 16 February 2015

prachtige stranden op Noordereiland; maori cultuur in rotorua; vulkanische gebieden, miljoenen schapen/lammetjes; rustig en mooi Abel Tasmanpark; kunstzinnig Nelson en Christchurch; helikoptervlucht Franz josephglacier; regenwouden bij Te Anau... Je komt altijd tijd tekort...

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Nieuw-Zeeland gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Nieuw-Zeeland ervaring, reistips of reisverhalen.