Noorwegen ervaringen

De Noorwegen ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Noorwegen.

Er zijn 22 Noorwegen ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
7,6
Totaalscore

22 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,2

Wandelreis langs pelgrimspad in noorwegen

Noorwegen
Wandelreis
14-01-2017

Goed gemarkeerde route door prachtige natuur! Overnachting in pelgrimsherbergen en met tent. Een Wandelreis is de ultieme manier om te ontwaakte en je ontmoet makkelijk mensen langs deze route

Alleen gereisd in juli 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
5,2

Prachtige reis

Noorwegen
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-01-2017

Fjorden, steden natuur cultuur. Wat is Noorwegen een prachtig land

Alleen gereisd in juni 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
5,2

Rondreis Noorwegen

Noorwegen
28-12-2016

Wij zijn in Alesund geweest. We hebben vooral veel gevist, dat is daar namelijk gratis/zonder vergunnig. Prachtig uitzicht bij elke visstek, daarnaast was de vis ook enorm lekker! We hebben een uitstapje gemaakt naar Geiranger fjorden. Dat was werkelijk waar zo fantastisch mooi! Het fijne was dat wij in mei zijn geweest, er was voordurend licht. Het nadeel was was dat het maar af en toe goed donker was, dus een vast slaapritme hadden we niet. Ik ga zeker weten nogmaals terug!

Gereisd met vrienden in mei 2016
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
4,8

Rondreis door een verbazingwekkend landschap

Noorwegen
Individuele rondreis
27-12-2016

Op eigen houtje met de auto (via zweden) Røros (pipi langkous dorp )
- atlantische weg - andelsnes - trollstiegen - geirangerfjord - preikestolen. En het laatste weekend de 17e mei (nationale feestdag) meegemaakt in Oslo.
Dag in dag uit geweldige ervaringen..met mooie wegen door ski gebieden en langs de fjorden. mooie natuur, gastvrije en vriendelijke mensen. En de 17e mei was de slagroom op de taart. Met iedereen uitbundig en in klederdracht.
Helaas kon ik niet alles meemaken/zien. Mede door de tijd van het jaar dat ik er was. Ik zou zo wel weer heen willen.

Alleen gereisd in april 2014
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
8,4

Natuur! what you see is what you get

Noorwegen
05-07-2016

Jutonheimen, Dovrefjell-Sunndalsfjella, Rondane en De Lofoten bezocht. Met mijn camera opzoek naar mooie plaatjes.. Maar vooral met heel mijn hart genoten van de natuur, muskusossen, rendieren, elanden en het Noorderlicht... Zo prachtig, elke vezel in mijn lijf heeft genoten van de pracht, de wijdsheid en de rust. Ooit keer ik terug naar Noorwegen.. Samen met mijn lieve vriend! No doubt!

Gereisd met partner in september 2015
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
7,3

Een mooie wandelvakantie

Noorwegen
Familiereis met Oad Reizen
12-01-2016

Als je van de natuur houdt, is Noorwegen zeker aan te raden! Wij hebben verschillende wandelroutes gedaan naar bekende bezienswaardigheden, maar ook over bijvoorbeeld niet bekende bergen. We zijn naar de trolltunga geweest, en naar de preikenstolen, flåmsbana, de steden Bergen en Oslo, en stranden als Kristiansand.

Gereisd met gezin
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
5,2

Overweldigende natuur

Noorwegen
Kampeerrondreis
08-01-2016

We hebben verschillende wandelingen gemaakt op kleine afstanden van de verschillende campings waar we verbleven zijn. Alle wandelroutes waren goed aangegeven.
Daarnaast hebben we de steden Trondheim, Ålesund en Bergen bezocht. Allemaal knusse stadjes met verschillende bezienswaardigheden.
Het was echt een top vakantie. We hebben veel mogen zien van dit prachtige land. Doordat we van plek naar plek reisden, zagen we ook onderweg ontzettend veel en stoten we regelmatig om van het uitzicht te genieten. Ik zou zo weer willen....

Alleen gereisd in juli 2014
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
7,6

Een prachtige camperreis door Noorwegen

Noorwegen
Kampeerrondreis
07-01-2016

De bezochte fjorden zoals de Geirangerfjord is een aanrader. De tocht er naartoe via de prachtige hoogvlakte van de Hardangervida moet je gedaan hebben. Adembenemend!

Gereisd met partner in juni 2015
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
7,7

Prachtig

Noorwegen
08-03-2015

Heerlijk wandelen, fjorden vanaf een wandeling bewonderen, varen in de fjorden en een heerlijke duik nemen in de fjorden.....mooie stadjes en dorpen en voor de echte avonturier is er zoveel te doen.....ook het kamperen is geweldig in Noorwegen

Gereisd met gezin
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
7,7

Schitterende natuur, prachtige fjorden, ronduit genieten! !!

Noorwegen
08-03-2015

18 daagse rondreis gemaakt, verschillende accommodaties, 2 nachten en drie dagen op bestemming en dan weer verder. Start Oslo en eindbestemming ook weer Oslo. Halverwege Noorwegen, richting Bergen en weer onderlangs naar Oslo. Heenweg via Kiel met de ferry terug via Kristiansand en Denemarken terug gereden met onze eigen auto. Intens genoten wat er allemaal op ons pad kwam. We willen er zo weer naar toe!

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
8,8

Met de camper door Noorwegen

Noorwegen
05-03-2015

Rondreis met de camper door Noorwegen. Door het zg Allemansrecht mag je bijna overal vrij overnachten! In de sneeuw barbecuen! Bij een visser verse kingcrab kopen.

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
8,0

Met 2 woorden geweldig land

Noorwegen
03-03-2015

Door verlieft te worden op dit mooi Noorwegen. Zijn wij in 2009 naar dit prachtige land geemigreerd. Als ik wil zou ik mijn zus en zwager mee willen nemen en hun meer van het land willen liten zien :-)

Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
8,2

Op de fiets vanuit Nederland naar de Noordkaap

Noorwegen
02-03-2015

3000 Km door Noorwegen gefietst, voor een deel door de zuidelijke bergen en daarna langs de kust. Noorwegen is een fantastisch fietsland, met zeer vriendelijke mensen en weinig verkeer. Alleen het is een beetje groot ;-)

Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
7,8

Alle superlatieven over Noorwegen zijn waar!

Noorwegen
02-03-2015

Zuidelijke helft Noorwegen rond gereisd. Met de auto en per trein. Veel gewandeld. 5 fjorden bezocht. Gevist op zeevis. Bruinvissen gespot. Rendieren en elanden gespot. Steden en dorpen bezocht. Zalmhistorie en hedentijdse omgang daarmee tot ons genomen. Kortom veel dingen die je elders in Europa nauwelijks vindt.

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
9,2

Adembenemend land.

Noorwegen
28-02-2015

Langs gehele kustlijn gevaren, prachtig land!

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
8,3

Ge-wel--dig!!!

Noorwegen
28-02-2015

Drie jaar, vier weken rond gereden in Noorwegen!! De fjorden zijn onze favoriet, puur, groot, mooi, natuur en robuust!! De vriendelijkheid van de mensen maakt het erg aangenaam!! Maar de rust die het land, mensen en alles uit ademd maakt het geweldig!! Je kan letterlijk niet hard want de wegen zijn zo heerlijk kronkelig!! Verslavend land en we willen zo snel mogelijk weer!! Lekker wandelen naar gletsjers voor spectaculair uitzicht of natuur geweld, gewoon prachtig!!

Gereisd met gezin
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
8,6

Een geweldig mooi land waar je ogen en oren tekort komt!

Noorwegen
27-02-2015

Van Nederland met de auto via Zweden naar Noordkaap en dan volgens de kust weer naar het zuiden van Noorwegen. We hebben dit in drie weken geprobeerd te doen maar dat was te positief gedacht.
Het was een super mooie omgeving waar als je rechts keek, je links een heleboel mist. De gletsjers, de watervallen, de fjorden en de algehele natuur was echt mooi! De lange dagen zijn fijn! En de bewoners zijn super vriendelijk en spreken allemaal uitstekend Engels.
Noorwegen heeft maar twee minpuntjes. De ene is de prijzen. Noorwegen weet uit elke toeristische attractie veel geld te halen. Dit doen ze bij de Preikestoelen bijvoorbeeld door 100 kronen voor het parkeren te vragen ( en dan moet je zelf nog naar boven lopen) en de prijzen voor het eten/drinken zijn hoog maar toch kan je daar je voedingspatroon op aanpassen, zo hebben wij drie weken bijna geen alcohol gedronken en geen eieren en snoep gegeten. En het andere puntje is de afstanden in het Noorden van het land. De noordkaap is fantastisch om te zien maar voor de rest is er daar niet zoveel te zien/doen.
Maar hier rekening mee houdend is het zeker meer als de moeite waard om een bezoekje aan dit land te geven!

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
8,0

Na elke bocht een ander uitzicht

Noorwegen
27-02-2015

Noorwegen is een fantastisch land voor elke vakantieganger. Dat dankt het land onder andere aan de grote diversiteit. Zo kan je er weken achter elkaar rondreizen en nog steeds verrast zijn van het nieuwe uitzicht wanneer je een bocht om gaat. Het ene moment groen en glooiend, een uur later dor en vlak (maar prachtig!) en weer een uur later zit je midden in de woeste bergen met eeuwig sneew of in het fjordenlandschap. Iedere bocht maakte mij nieuwsgierig naar het volgende uitzicht! Maar uiteraard hoef je niet vele kilometers te rijden om te genieten in Noorwegen. Voor wandelaars zijn er vele routes in elke moeilijkheidsgraad en ook fietsers komen in dit land aan hun trekken. Ondanks de dunne bevolking zijn er genoeg attracties en musea en is het ook voor kinderen een leuke bestemming. Zeker als ze van trollenverhalen houden!

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
8,8

Indrukwekkende natuur; rust en ruimte om te wandelen

Noorwegen
26-02-2015

Wild gekampeerd. Met de Hurtigrutte van Oksfjord naar Honigsvagm . Plekje op de camping: bezoek van rendieren bij de tent.En dan de Noordkaap met de Middennachtzon.
Daarna met de bus naar Karasjok. Geslapen op een huskyfarm in een blokhut. GEWELDIG

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
9,2

Studeren en reizen in Noorwegen

Noorwegen
25-02-2015

Van kinds (6 jaar) af aan kom ik al in Noorwegen. Elke zomer zo'n maand lang, soms ook in het voorjaar. Ik ben in erg veel plaatsen geweest, van Kristiansand tot Hammerfest.
Noorwegen zou bekend staan om het koude weer, maar in de zomer kan het ook makkelijk 28 graden zijn. In de winter is het natuurlijk wel wat kouder.
In de zomer kun je heerlijk naar het strand bij een stadje of misschien zelfs op een onbewoond eilandje in het fjord.
In Nederland studeer ik aan een Hogeschool, toen ik hoorde dat ik in Noorwegen kon studeren voor mijn minor was ik helemaal blij. Dit betekent wel dat ik lang van huis ben en mijn vriend lang moet missen. Hij is tot nu toe één keer langs geweest, maar het liefst wil ik hem heel het land laten zien aan het einde van mijn semester. Het nadeel is alleen; Noorwegen is erg duur. Daarom heb ik eten en drinken op een 7 ingevuld. Het is zeker geen onvoldoende.

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
8,3

Back 2 the nature!

Noorwegen
23-02-2015

Indrukwekkend is het gigantische landschap, de hoge bergen en de uitgestrekte fjorden. Het is waanzinnig om dolfijnen, zeehonden, pinguïns, herten, elanden en ander (groot en klein) wild te zien!
Dan nog de stuk voor stuk adembenemende watervallen die je kan beklimmen of tegenkomt onderweg!
Er is zijn vele gave hike-routes, allen ongelooflijk bijzonder. Zowel de tocht, als het uitzicht!
Wij zijn verliefd en overdonderd door de schoonheid van het land, Noorwegen it is!

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4
7,7

Kom tot rust in het noorden.

Noorwegen
16-02-2015

Rondreizen van zuid tot noord Noorwegen. Bijzondere huisjes onderweg met kerstboompjes op t dak, prachtige fjorden, trollstiegen, hoogvlakte hardangervidda, mooi trondheim waar t niet echt donker werd... Vriendelijke mensen, prachtige kerkjes van hout, genoeg te doen voor sportievelingen, rust genoeg voor rustzoekers. Eigenlijk altijd mooi weer gehad. Wel muggenolie meenemen bij de meren in t zuiden. En als de noren zeggen dat n wandeltocht 6 uur duurt, reken dan op 8 uur ;)...

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
7,4
Stranden
5,7
Steden
7,8
Eten & drinken
7,1
Activiteiten
8,4

Heb jij een rondreis door Noorwegen gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Noorwegen ervaring, reistips of reisverhalen.