Peru ervaringen

De Peru ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Peru.

Er zijn 15 Peru ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,7
Cultuur
8,7
Stranden
5,3
Steden
8,3
Eten & drinken
8,2
Activiteiten
8,5
8,2
Totaalscore
15 beoordelingen
8,4

Een geweldige reis, zeker de moeite waard

natuurlijk machupiccha, was geweldig, ook er naar toe met de trein was geweldig
het bezoek aan de vros-indianen op het riet eiland was een hele ervaring.
naar de condors was ook een leuke ervaring.
een bezoek aan de nascalijnen was indrukwekkend
dan nog de reisleidster een geweldige vrouw
.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Een prachtige rondreis met een 10+gids [het jaar hiervoor afrika met fox gids 3-]

Teveel om op te noemen alleen al het mysterieuze Machu Picchu was de reis al waard het Titicacameer het hoogste meer ter wereld.Condors spotten in de Cañon del Colca en de gouden kerken.
De Indianen heel behulpzaam voor al met de hoogteziekte ik en div anderen kregen gelijk cocathee en het hielp.
Samen met mijn vrouw gaan we zeker nog een keer terug.
Vooral voor de gids een Twentenaar die Peruaan is geworden Gertzoon de beste gids in 10 jaar.

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

Een prachtige rondreis met een 10+gids [het jaar hiervoor afrika met fox gids 3-]

het is een fantasties land door de gids gert jan werd het een onvergetelijke reis,ondanks dat mensen ziek werden
door de hoogte.
dit land moet eigenlijk iedereen doen

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,6

Gewoonweg geweldig! Kippevel!

De machu pitcchu. De nazcalijnen. De prachtige incatempels. Mooie steden met mooie pleinen. De colca canyon.De Ballesta eilanden.Het titicacameer met zijn Urosindianen.En de jungle met zijn prachtige natuur. een geweldige reis mede dankzij de meer dan geweldige gids Gertso van KRAS.

Gereisd met partner in maart 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

4,5

Prachtig Peru!

  • Peru
  • 16 January 2016

Backpack proof!
Peru is een heerlijk land om rond te reizen. Met lokale busjes en fietsjes zijn we door heel Pelru gegaan en wat hebben we ervan genoten.. De Condors in de Colca Canyon, De Lama's, De prachtige mensen, Titikaka Lake, Cusco; een prachtige stad, en natuurlijk Machu Picchu.. Mijn tip voor Peru is: Boek je tickets en ga je eigen weg, reizen daar is zo makkelijk en de mensen zijn zo vriendelijk.. DOEN!

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
5,0
Stranden
3,0
Steden
4,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

6,0

Geweldige rondreis

  • Peru
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 09 January 2016

Grootste deel van het land rondgereisd. Machupicchu, huacachina woestijn, colca canyon, gesurft langs de mooie kust. Allemaal fantastische ervaringen!

Gereisd met vrienden in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
5,0
Steden
6,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,2

Peru, het prachtige veelzijdige land

  • Peru
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 06 January 2016

Peru is een land waar je met een gerust hart rond kan reizen. De mensen zijn kleurrijk, vriendelijk en zijn bereid om je met alles te helpen. Peru is wellicht de beste combinatie van natuur & cultuur. Op cultureel gebied zie je de Inca cultuur in en rondom Cuzco overal terug. Trek hier gerust een paar dagen voor uit om dit gebied uitgebreid te verkennen, het is het meer dan waard. Naast de prachtige cultuur is de natuur net buiten Cuzco ook prachtig. Vanuit Cuzco kan je namelijk het nog ongerepte Amazone gebied Manu induiken. Vorig jaar zijn vlakbij dit gebied nog de laatste 'naked people' gezien (mensen woonachtig in de Amazone maar die nog nooit andere mensen hebben ontmoet). Dit relatief onbekende gebied is ideaal om de 3 verschillende klimaten van de Amazone te leren kennen. Mocht je van activiteiten houden, vergeet dan niet tijdens je trip door Peru Huacachina over te slaan. Huacachina is woestijn, gelegen in Ica (vlakbij de Nazca lijnen) waar je met een buggy door de woestijn kan crossen en daarnaast ook kan sandboarden!

Gereisd met partner in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
3,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Andes, indianen, oude cultuur en prachtige wandelingen.

  • Peru
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Sawadee
  • 04 January 2016

Indrukwekkend waren de gastvrije, mooi geklede mensen, de oudheden en vooral de mooie lange wandelingen door en over de Andes. Naar Macchu Piccu of vliegen over de Nazcalijnen. ....een droom uitgekomen.

Gereisd met partner in juni 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Een schitterende rondreis Peru

Deze schitterende rondreis wil ik gaan maken

Alleen gereisd in oktober 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Peru; bezoek een land en een wereld zal voor je open gaan!

  • Peru
  • 02 March 2015

Ik heb in Peru voornamelijk Lima bezocht. Deze stad is immens! Het is niet de mooiste stad in de wereld, maar de mensen zijn vriendelijk, de cultuur divers en rijk en de geschiedenis is niet te evenaren.

Maar dat was voor mij niet de reden waarom ik Lima bezocht. Peru is de culinaire hoofdstad van de wereld bij uitstek! De Peruaanse keuken is oud en modern tegelijk. Denk aan asiatische gerechten, gooi daar limoen en andere frisse smaken bij en je hebt een idee van wat ik bedoel. Mijn favorieten: Anticucho (rund), Causa (vegetarisch), Ceviche (vis), Pisco Sour (alcohol).

Om mooie stranden te bezoeken moet je een beetje reizen. Verder heeft Peru 3 soorten gebieden te bieden. 1. het woestijnachtige kust gebied, 2. de Andes in het midden en 3. het jungle gebied wat richting Brazilie ligt. Bezoek Lima, vermijd de 'tourist traps' en geniet van het heerlijke eten!!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Twijfel niet, ga naar Peru!

  • Peru
  • 25 February 2015

Eén en al diversiteit! Superrijke historie, prachtige natuur, fijne mensen, heerlijk lokaal eten en genoeg te doen voor de actieve reizigers! Sla de koloniale steden en natuurlijk Machu Picchu niet over en laat het overweldigende gevoel gewoon over je heen komen!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Een kleurrijke reis door schitterend, gevarieerd en gastvrij Peru.

  • Peru
  • 18 February 2015

Een 23 daagse groeps rondreis met start en slot in de hoofdstad Lima door gevarieerd en machtig mooi natuurgebied met vriendelijke en gastvrije locals en heerlijk eten. Het hoogtepunt was het Inti Raymi festival in Cusco naast uiteraard de Machhu Pichhu!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Adembenemend Peru

  • Peru
  • 18 February 2015

Het was even wennen aan de hoogte, maar het was meer dan de moeite waard. De indrukwekkende ruïnes van de Inca steden, de Andes met de gletsjers, de condors in de colca canyon en de kleurrijke en vriendelijke bevolking. Een absolute must see!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Peru! ♥!

  • Peru
  • 17 February 2015

Peru,

Tram 9
Gehersenspoeld door gewoonte. Als voorgeprogrammeerde mummies laten we ons heen en weer rijden.
We zitten wel in de tram, maar onze ogen, oren en neus hebben we thuis gelaten. En voor het gemak zetten we het hoofd en het hart ook maar even uit. En als dat zo is, dan moeten we inderdaad heel snel op reis! Geen tijd te verliezen!
Reizen is vooral een manier om wakker te worden: de hitte voelt anders, de kou is niet als thuis, de mensen klinken en ruiken anders. Reizen is: alle zintuigen schoonwassen en afstoffen. Een heuse ijsbreker waarmee vastgevroren gedachten los worden gewrikt. Zodat we, als we thuiskomen, in tranen uitbarsten bij de schoonheid van drassig polderland.Of bij de wonderen van tram 9.

Aanvulling,verrijking. Je wordt weer een mens, met een heus lichaam: een hoofd dat suist van de hoogte, ogen die pijn doen van het verblindende licht. Een lichaam dat ruikt naar zweet, haren vol met stof van de wegen. Je bent weer helemaal compleet, klaar om aan alle kanten geraakt te worden.
Reizen heeft een enorme impact. Door aanraking met andere culturen kun je je eigen cultuur beter relativeren.Je staat meer open voor een andere manier van denken, hebt begrip voor andere culturen. Toerisme kan bijdragen aan vrede op aarde. En via het waarnemen van armoede kun je je eigen leven weer waarderen.

Reizen is de kunst van het loslaten en de last van het vasthouden. Je moet zoveel mogelijk uit je oude wereld achter je laten en zo leeg mogelijk op reis gaan zodat je zoveel mogelijk kunt opzuigen. Daarom ben je tenslotte op reis.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,3

Vanuit Argentinië via Bolivia naar dè Inca-plaatsen met als hoogtepunt Macchu Picchu

  • Peru
  • 17 February 2015

o.a. Tihuanaco, 2 uur rijden van La Paz,
maar ook laatste stuk van de Inca-trail lopen en dan vanaf Inti Punku (de Zonnepoort!) minstens een hal uur genieten van een van de mooiste uitzichten ter wereld: Macchu Picchu,
schitterende mix van Inca-geloof en katholicisme,
vriendelijke mensen

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Peru gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Peru ervaring, reistips of reisverhalen.