Geografie

Peru is een groot land, zelfs het op drie na grootste land van Zuid-Amerika, na Brazilië en Argentinië. Het westen van Peru grenst aan de Grote Oceaan en op het land zijn Colombia, Ecuador, Brazilië, Bolivia en Chili de buren.

Geografisch gezien bestaat Peru uit een kustlijn, het Andesgebergte en een laagvlakte, de Selva. Vreemde gewaarwording misschien, maar de kustlijn van Peru is één van de droogste gebieden ter wereld. Het is een 2400 kilometer lange woestijn, die niet alleen grote droge vlakten kent, maar ook heuvels die overlopen in het Andesgebergte.

Het gebergte bestaat uit twee grote bergketens: Cordillera Central en Cordillera Oriental. In het zuiden van Peru lopen deze twee ver uiteen en daardoor ontstaat de hoogvlakte Altiplano, die gemiddeld 4000 meter hoog is. Dit is ook de plaats waar je het Titicacameer vindt op de grens van Peru en Bolivia. De Huascarán is met zijn 6768 de hoogste berg van Peru.

De Selva is het Amazonegebied dat ten oosten van de Andes ligt. Deze laagvlakte heeft een nat klimaat met veel regenwouden en natuurlijk de oorsprong van de Amazone, de langste rivier van de wereld.

Meer weten over reizen naar Peru?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Peru