Lima

Hoofdstad van Peru

Lima is de toegangspoort tot veelzijdig Peru. Een moderne stad met een eeuwenoud hart en bijzondere bezienswaardigheden uit andere tijden. Hier eet je de beste gerechten uit Peruaanse keuken, wandel je door kleurrijke straten en bewonder je talloze koloniale bouwwerken met een verhaal.

Lima

Lima is een bruisende metropool waar het heden en verleden samenkomen. Je ziet er overblijfselen uit het pre-Columbiaanse tijdperk, schatten uit de koloniale periode en hoe die erfenis zich verhoudt tot de tegenwoordige tijd. Maak je klaar voor een tijdreis langs vele eeuwen Peruaanse geschiedenis, want Lima heeft een heleboel te vertellen.

Plaza Mayor

Plaza Mayor is het belangrijkste plein van Lima en ligt midden in het historische centrum van de stad. Het plein is leuk om overheen te wandelen, want je ziet hier zowel toeristen als locals genieten van de zon en de omgeving. Minstens zo interessant is de architectuur van de gebouwen rondom het plein, want je merkt duidelijk welke stempel de Spaanse kolonisten op dit deel van Peru hebben gedrukt. Bezienswaardigheden rondom het plein zijn het presidentieel paleis, het stadhuis en de kathedraal van Lima. In dit indrukwekkende koloniale bouwwerk liggen de stoffelijke resten van de Spaanse ontdekkingsreiziger Francisco Pizarro, die Lima in de 16e eeuw heeft gesticht.

Plaza Mayor, Lima

Museo Nacional, Lima

Museo Nacional

Het nationaal museum vertelt het verhaal over de archeologie, antropologie en geschiedenis van Peru. Een kleinschalig museum waarbij je een introductie krijgt in de geschiedenis van het land. Tot de collectie behoren duizenden gouden en zilveren sieraden en gebruiksvoorwerpen uit het dagelijks leven.

Museo Larco

Museo Larco concentreert zich op de pre-Columbiaanse geschiedenis van Peru en laat 4000 jaar aan Peruaanse historie zien. Ook hier zie je veel gouden en zilveren sieraden terug in de collectie, maar het museum is vooral bekend om de collectie van erotisch aardewerk.

Museo Larco, Lima

Parque de la Reserva, Lima

Parque de la Reserva

Het Parque de la Reserva is een fijn stadspark in het centrum van Lima. Hier kun je makkelijk een paar uur rondwandelen en genieten van de romantische omgeving. Overal in het park zijn fonteinen te vinden, en daarom is een bezoek aan dit park de ideale invulling voor een warme dag. Hoogtepunt is de lichtshow El Circuito Mágico del Agua, waarbij de bijzondere kleurovergangen en weerspiegelingen in het water voor een bijzonder spektakel zorgen. Plan je bezoek in de avond om dit fascinerende schouwspel niet te missen.

Miraflores

Een van de leukste wijken van Lima is Miraflores, dat direct aan de kust is gelegen. Je kunt er uitstekend winkelen, tafelen en borrelen want je vindt hier de grootste winkelstraat van Lima en een gezellige markt waar je voor een prikkie Peruaanse souveniertjes kan kopen. Langs de kust loopt een brede promenade vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de Stille Oceaan. Hier ruik je de zilte zeelucht en word je regelmatig ingehaald door hardlopers, fietsers en skaters. In Miraflores kun je ook de Huaca Pucllana bekijken, de ruïne van een pyramide uit de pre-Inca periode.

Miraflores, Lima

Miraflores, Lima

Iglesia y Convento de San Francisco, Lima

Iglesia y Convento de San Francisco

De Iglesia y Convento de San Francisco is een prachtige koloniale kerk die van binnen net zo mooi is als van buiten. De kerk is een bekende toeristentrekker, want je kunt er niet alleen een kijkje nemen in de kerk en het klooster, maar ook in de bibliotheek en de catacomben. Met name de catacomben zijn een bezoek waard, want in de ruimtes onder de kerk liggen naar schatting zo’n 25.0000 skeletten. Deze spookachtige cryptes werden tot 1808 gebruikt als begraafplaats en dat is een angstaanjagend gezicht. Ga op eigen houtje of sluit aan bij een rondleiding met gids.

Barranco

De leukste wijk om als toerist te verblijven is Barranco. De koloniale huizen hebben prachtige kleuren en in de gezellige straatjes vind je volop restaurantjes waar je ’s avonds authentieke gerechten uit de Peruaanse keuken eet. Hier luister je naar live muziek en kun je slapen in gezellige hostels en knusse boetiekhotels.

Barranco, Lima

Pachacama

Pachacama

Op zo’n 30 kilometer buiten Lima ligt een belangrijke bedevaartplaats en één van de grootste archeologische vindplaatsen van Peru. Pachacamac bestaat uit verschillende tempels en bouwwerken gemaakt van klei, waaronder de tempels van de zon en de maan. In Lima kun je makkelijk een excursie boeken waarbij je een ochtend kwijt bent voor een bezoek aan deze bijzondere opgravingen.

Reizen naar Lima — Hoe kom je er?

Lima is de hoofdstad van Peru, en ligt op ruim twaalf uur vliegen van Nederland. Vanuit Amsterdam vlieg je met KLM rechtstreeks heen en weer vanaf € 750, afhankelijk van je reisperiode. Goedkoper kan ook, maar dan moet je het niet erg vinden om onderweg een keer (of twee) over te stappen. Als je goed zoekt en de aanbiedingen in de gaten houdt kun je al vanaf € 300 euro een retourticket vinden, maar prijzen vanaf € 500 zijn doorgaans een stuk gangbaarder.

Eenmaal in Lima kun je gebruik maken van het bussysteem of de metro. Taxi’s rijden er uiteraard ook, maar dan is het wel handig als je een klein beetje Spaans spreekt. Veel taxi’s hebben geen meter en dus zal je van tevoren een prijs moeten afspreken.


Lima op de kaart

Bezienswaardigheden Peru

Machu Picchu

Cusco

Arequipa

Puno

Colca Canyon

Nazcalijnen

Lima

Titicacameer

Huacachina

Huaraz

Iquitos

Reizen naar Peru

Wil je meer weten over reizen naar Peru? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Peru

Lima ervaringen & beoordelingen

De Lima ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Lima ervaring.

Er zijn nog geen Lima ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen