Roemenië ervaringen

De Roemenië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Roemenië.

Er zijn 8 Roemenië ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8,1
Cultuur
8,1
Stranden
5,0
Steden
7,9
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,9
7,7
Totaalscore

8 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
7,7

Rondreis

Roemenië
Individuele rondreis met D-reizen
17-09-2019

Ik kom net van Roemenië. Ik vind het een prachtig land. Met uitzondering van de zwerfhonden die overal rond lopen en overal worden dood gereden. Natuur is prachtig en het eten is heel goed. Alleen zijn de Roemenen nog niet zo gewend om donkere mensen te zien. Ik word overal nagekeken. Het was grappig om te zien, maar ze waren wel heel vriendelijk voor mij. De Zigeuners zijn heel lastig. Dat vind ik wel jammer voor het land.

Gereisd met partner in augustus 2019
Natuur & omgeving
8,1
Cultuur
8,1
Stranden
5,0
Steden
7,9
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,9
7,5

De Karpaten zijn mooi om te zien, rustgevend en werken kalmerend

Roemenië
Single parent reis
21-01-2017

Ben ong 16 jaar geleden voor het eerst in Roemenie geweest. Was er toen erg armoedig, aar genoot van de natuur en al het mooie in de steden, de gebouwen enz

in september 2017
Natuur & omgeving
8,1
Cultuur
8,1
Stranden
5,0
Steden
7,9
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,9
8,8

Rondreis door Roemenië

Roemenië
Individuele rondreis met D-reizen
16-01-2017

Wij zijn naar Constanta geweest en hebben heerlijk op het strand verbleven. Is een echte aanrader, daarbuiten zijn wij nog (natuurlijk) naar Bran geweest met de bus en trein wat wonderbaarlijk was. De natuur is zo prachtig en als je met de trein reist ongelofelijk. In Bran heb je natuurlijk het Kasteel van Dracula wat in 1 woord indrukwekkend is en wat gezien moet hebben.In Brasov moet je ook de zwarte kerk hebben gezien ook erg prachtig. Braila, een oude haven en een prachtige Kathedraal maar de stad is een grote nee.Galati is in 1 woord fantastisch prachtige oude binnenstad en prachtige kerken, grote shoppingmall, en natuurlijk de Danube dat mag je niet missen.Heerlijk om zomers ernaast te wandelen met mooie parken, en ga naar Dana een must met overheerlijke Roemeense gebakjes. Goedkope markten, en vele oude spulletjes op verschillende markten.De bergen nabij Cluj zijn werkelijk wonderbaarlijk met veel wildleven(wildlife). Roemenië is wederom in 1 woord gewoon DOEN, prachtig land, lieve mensen, heerlijk eten en goedkoop. Het is teveel om hier op te schrijven maar zeker een echte aanrader !!!

Gereisd met partner in juni 2013
Natuur & omgeving
8,1
Cultuur
8,1
Stranden
5,0
Steden
7,9
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,9
10

Hoe wij verliefd werden op de onontdekte pracht van Roemenië!

Roemenië
Individuele rondreis
10-01-2017

We gingen voor het eerst naar Roemenië in oktober 2014. Terwijl al onze vrienden reageerden met 'wat moet je dáár nou?' hadden wij heel veel zin om dit onontdekte land te ontdekken. En dat bleek terecht! We sliepen in een houten huisje in de tuin van een Roemeense oma, die geen wóórd Engels sprak, maar super lief was en elke avond voor ons de houten kachel aan kwam steken met een in benzine doordrenkte maïskolf (en wij ons maar afvragen waarom wij dat ding nooit aankregen...). We bezochten de mooiste steden, propten ons vol met het goedkoopste en heerlijkste Roemeense eten en maakten prachtige wandelingen door de Roemeense natuur. Inmiddels zijn we al vier keer in Roemenië geweest en ik weet zeker dat we in ons leven nog een heleboel keren terug zullen gaan. Waarom laat de rest van Nederland Roemenië links liggen? Het is er fantastisch!

Gereisd met partner in oktober 2014
Natuur & omgeving
8,1
Cultuur
8,1
Stranden
5,0
Steden
7,9
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,9
8,6

Bijzonder land, ook in de zin van apart

Roemenië
Groepsrondreis met Oad Reizen
15-01-2016

Het is een hele andere wereld dan in Nederland. Nog veel armoede, en het communisme van vroeger zie je nog steeds terug. Ik heb er wel een hele mooie tijd gehad en het land heeft ook een prachtige natuur!

Alleen gereisd in september 2014
Natuur & omgeving
8,1
Cultuur
8,1
Stranden
5,0
Steden
7,9
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,9
6,0

Geweldig land!

Roemenië
Autorondreis
07-01-2016

Als je opzoek bent naar rust en vriendelijkheid, dan is dit land perfect. Hou je van natuur, Bergen en bossen, ook dan ben je hier op de goede plek! Roemenië is voor mij een van de geweldigste landen van Europa.

Alleen gereisd in juni 2015
Natuur & omgeving
8,1
Cultuur
8,1
Stranden
5,0
Steden
7,9
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,9
5,2

Tirgu mures & Cluj-Napolca

Roemenië
23-02-2015

In roemenie kan je voor weinig geld leuke dingen doen. Er is weinig te zien aan cultuur, en de steden zijn niet modern. Er heerst echt een Roemeense stijl, mensen zijn heel gastvrij en helpen je graag. Pas wel op voor de arme, deze mensen helpen je niet alleen maar bestelen je ook als je niet oplet! Fooi word bij sommige restaurants al extra inberekend, maar waar zij dit niet doen gaan ze wel van een kleine fooi uit ook.

Alleen gereisd
Natuur & omgeving
8,1
Cultuur
8,1
Stranden
5,0
Steden
7,9
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,9
8,2

Roemenië is ZO de moeite waard!

Roemenië
18-02-2015

In Bucharest kun je heerlijk shoppen en goed eten voor een klein prijsje. Het Parlementspaleis is het grootste gebouw ter wereld: erg indrukwekkend! Als je er binnen een kijkje kunt nemen: zeker doen! In de hoofdstad vindt je bijvoorbeeld in dierenwinkels nog honden in hokjes en overal zie je zwerfhonden lopen. Roemenië heeft een groot zwerfhondenprobleem.
In Pitesti is er een groot winkelcentrum, leuk om even rond te lopen. Ook is er een kleine dierentuin, voor 3 lei p.p. kun je erheen. De dieren zitten er niet heel goed bij, maar dat is een cultuurverschil. Brasov heeft een erg leuk centrum, en je kunt er met een kabelbaan omhoog voor een klein prijsje. Daar vindt je het woord 'Brasov' in Hollywood letters. Erg leuk en lekker toeristisch! In Bran is er het kasteel van Dracula, erg toeristische plaats en daar wordt door de Roemenen goed gebruik van gemaakt. Koop eens iets kleins bij de standjes en help zo de armere Roemenen. Het kasteel is vooral van buiten aan te raden, van binnen stelt het weinig voor.

Rij eens door de bergen en geniet van de prachtige natuur die Roemenië je biedt. Je zult merken dat de bewoners erg vriendelijk zijn en je graag te woord staan of je wat te drinken aanbieden. Luister eens naar hun verhalen en zie Roemenië eens van een andere kant. Het is echt een prachtig land met lieve mensen! Soms lijkt het zelfs alsof je even terug in de tijd bent wanneer je mensen op paard-en-wagen ziet.

Gereisd met vrienden
Natuur & omgeving
8,1
Cultuur
8,1
Stranden
5,0
Steden
7,9
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,9

Heb jij een rondreis door Roemenië gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Roemenië ervaring, reistips of reisverhalen.