Gouden Ring

Het erfgoed van Rusland

Op ongeveer een uurtje rijden van de hoofdstad Moskou begint het platteland en maak je kennis met het échte Rusland. Hier vind je 20 kleine provinciestadjes die zich samen de Gouden Ring mogen noemen en je laten kennismaken met de rijke historie van dit bijzondere land.

Gouden Ring

De Gouden Ring is een verzameling van 20 historische steden, gelegen op zo’n 100 à 250 kilometer buiten de hoofdstad. Plaatsen met een rijk verleden en schitterende historische binnensteden vol indrukwekkende kerken en kathedralen.

Rostov Veliky

Rostov Veliky ligt op ongeveer 200 kilometer ten noordoosten van Moskou en is een van de oudste steden van Rusland. De stad is prachtig gelegen aan de oevers van het Neromeer en heeft een indrukwekkend centrum vol oude kerken met kleurrijke koepels. Hoogtepunten van je bezoek aan de stad zijn onder andere het indrukwekkende Rostov Kremlin, dat zowel van buiten als van binnen schitterend is, en het Spaso-Yakovlevsky klooster. Ook leuk: een boottochtje maken over het meer.

Rostov Veliky, Rusland

Yaroslavl

Yaroslavl

Yaroslavl is gelegen aan de rivier de Wolga en in deze levendige universiteitsstad stikt het van de bezienswaardigheden. Je vindt er het oudste theater van Rusland, maar je kunt ook een kijkje nemen in een van de vele musea. Yaroslavl is met 600.000 inwoners de grootste stad van de Gouden Ring, maar het oude centrum voelt verrassend dorps en gemoedelijk. Neem uitgebreid de tijd om de mooie kerken en gebouwen te bewonderen, want de meesten zijn al honderden jaren oud. 

Suzdal

Suzdal fungeerde in het verleden als hoofdstad voor verschillende Russische vorstendommen en heeft een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 999. In het centrum zijn enkele interessante kerken te bekijken en het centrum staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Absolute publiekstrekker is het zeer uitgebreide Spaso-Evfimiev klooster, dat bestaat uit verschillende gebouwen en musea. Het is minstens zo indrukwekkend als het Kremlin in Moskou en absoluut een bezoekje waard.

Suzdal, Rusland

Suzdal, Rusland

Moerom

Moerom ligt op pakweg 2 uur rijden van Vladimir en wordt in vergelijking met de andere steden van de Gouden Ring maar weinig door toeristen bezocht. Juist daardoor is het ontzettend leuk om hier rond te lopen, want je kunt er een glimp opvangen van het authentieke Rusland. Ook hier kun je een kijkje nemen in de vele schitterende kloosters en kerken, met als hoogtepunt een bezoek aan het Spasski Monastyr.

Kostroma

De stad Kostroma werd al in het jaar 1152 gesticht en kent een roerige geschiedenis van plunderingen en hevige branden. Rondom het centrale plein van de stad, Susaninskaya Ploshchad, vind je enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder een opvallende branduitkijktoren. Een andere blikvanger is het Saint Hypatia Monastery, dat onderdak biedt aan een museum, kathedraal en een kerk.

Kostroma, rusland

Vladimir, Rusland

Vladimir

Een van de populairste bestemmingen van de Gouden Ring is de stad Vladimir. Ook Vladimir is benoemd tot Werelderfgoed en heeft een schitterende binnenstad die makkelijk te voet valt te verkennen. Hier ben je rustig een paar dagen zoet met het bewonderen van de vele schitterende kerken, kathedralen en musea, dus neem de tijd om op je gemak te dwalen door alle schitterende gebouwen. Vladimir is daarnaast een bekende culturele bestemming en de uitgelezen plek om de Russische opera te bezoeken.

Sergiev Posad

Het klooster van Sergiev Posad is voor veel reizigers het belangrijkste motief voor een bezoek aan de stad. Het gigantische complex wordt gezien als een van de mooiste kloosters van heel Rusland en is van grote waarde binnen de Russisch Orthodoxe Kerk. Het complex bestaat uit verschillende kerkgebouwen en wordt omringd door dikke muren, en lijkt daarom meer op een fort dan op een klooster. Je kan gratis een rondje lopen over het terrein en de kerken bezoeken, maar het is vooral bijzonder om alle lokale bedevaartgangers hier te zien komen en gaan. Een must visit in Rusland.

Sergiev Posad, Rusland

Aleksandrov, Rusland

Aleksandrov

Het stadje Aleksandrov werd gesticht in het jaar 1513 en de bekendste inwoner was Tsaar Iwan ‘de Verschrikkelijke’, de eerste tsaar van Rusland. De tsaar woonde hier van 1564 tot 1581 en zijn paleis is inmiddels een museum. Je kunt er verschillende attributen uit de 16de eeuw bewonderen en onder andere een kijkje nemen in zijn martelkamer. Wist je bijvoorbeeld dat Tsaar Iwan zelfs zijn eigen zoon ten dood bracht? Andere noemenswaardige hoogtepunten in Aleksandrov zijn de kathedraal, de vele opvallende kerkgebouwen met hun uivormige koepels en de 16de eeuwse klokkentoren.

Reizen naar de Gouden Ring — Hoe kom je er?

De Gouden Ring ligt om precies te zijn ten noordoosten van Moskou en ten zuidoosten van Sint-Petersburg, en omvat zo’n 20 stadjes van verschillende groottes. De stadjes zijn stuk voor stuk al honderden jaren oud en hebben schitterende binnensteden vol oude kerken en kathedralen. Het is de moeite waard om er een aantal op te nemen in je reisschema, al moeten we eerlijk toegeven dat de vele kerken op den duur erg op elkaar gaan lijken. Toegangspoort tot dit bijzondere stukje Rusland is de hoofdstad Moskou, vanwaar je eenvoudig met de trein van het ene naar het andere stadje kan reizen. Er zijn ook veel reizigers die kiezen voor een georganiseerde rondreis, waarbij je met een gids en/of chauffeur van plek naar plek reist. 

Gouden Ring ervaringen & beoordelingen

De Gouden Ring ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Gouden Ring ervaring.

Er is 1 Gouden Ring ervaring geplaatst.

9
Totaalscore

1 beoordeling

9,0

Prive reis langs de Gouden Ring

🇷🇺 Rusland
16-08-2019

Op uitnodiging van een Russische kennis die als onze tolk kon fungeren hebben wij in 2003 op eigen gelegenheid een bezoek gebracht aan Rusland. We hebben daarbij ook enkele dagen besteed aan een bezoek van de belangrijkste plaatsen binnen de Gouden Ring. Een prachtige trip door een gebied boordevol herinneringen en oude monumenten. Niet voor niets zijn enkele plaatsen op de wereld erfgoedlijst geplaatst. We kregen er een goede indruk van het echte Russische leven, vooral omdat we konden logeren bij vrienden van onze kennis. De beelden en herinneringen spelen nog steeds door mijn hoofd.

Gereisd met partner

Bezienswaardigheden Rusland

Het kloppend hart van Rusland
De culturele hoofdstad van Rusland
De iconische treinreis door Rusland

Reizen naar Gouden Ring

Rondreis Rusland, 14 dagen

Rondreis Rusland, 14 dagen

Groepsrondreis
14 dagen

Moskou en Sint-Petersburg laten je tijdens deze rondreis het moderne Rusland zien. In de steden van...

vanaf
€ 1.495
Rondreis RUSLAND - 14 dagen; Kremlin, kaviaar en kalinka

Rondreis RUSLAND - 14 dagen; Kremlin, kaviaar en kalinka

Groepsrondreis
14 dagen

Rusland, het grootste land ter wereld en het land waar communisme met de strenge hand regeerde, heef...

vanaf
€ 1.895

Reizen naar Rusland

Wil je meer weten over reizen naar Rusland? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Rusland