Moskou

Het kloppend hart van Rusland

Moskou is de plek waar tradities, cultuur en het moderne Rusland samenkomen in een overweldigende metropool. Met een groot aanbod aan culturele hoogtepunten, prachtige architectuur en goede restaurants is het een verrassend leuke bestemming voor een boeiende stedentrip.

Moskou

Moskou doet qua grote stad niet onder aan Londen, Parijs of New York. Een metropool van formaat, maar dan op z’n Russisch. Want of je nu komt voor een stedentrip, op de Transsiberië Express stapt of gaat rondreizen door Rusland, Moskou is het startpunt om dit fascinerende land beter te leren kennen.

Het Rode Plein

Tijdens je bezoek aan de Russische hoofdstad is er één plek die je gewoonweg niet kan overslaan: het Rode Plein. Het centrale plein van Moskou meet 330 bij 75 meter en vormt de perfecte uitvalsbasis om vele bezienswaardigheden te bezoeken. Zo wordt het plein geflankeerd door de prachtige Basiliuskathedraal, het Kremlin, het Nationaal Historisch Museum en het GUM warenhuis. Een ideale plek om je tocht langs de hoogtepunten van Moskou te starten.

Rusland, Moskou, Rode Plein

Rusland, Moskou,

Basiliuskathedraal

De Basiliuskathedraal met haar rode gevels en kleurrijke koepels is een van de meest iconische bouwwerken langs het Rode Plein. Deze eeuwenoude kathedraal werd in de zestiende eeuw gebouwd en volgens de lokale legende werden de ogen van de architect uitgestoken, zodat hij nooit iets mooiers zou kunnen bouwen dan deze kerk. De kerk is dagelijks geopend voor bezoekers en valt goed te combineren met een kijkje in het Nationaal Historisch Museum.

Kremlin

Het Kremlin is het bestuurlijk centrum van Rusland, de plek waar de regering zetelt, maar waar je ook prachtige kathedralen, kerken en paleizen kan bewonderen. Blikvanger is het prachtige complex van kathedralen met de gouden koepels waar tsaren werden gekroond, getrouwd en begraven. Van binnen zijn de kerken mogelijk nog mooier dan van buiten, je kunt er namelijk bijzondere iconen en fresco’s bekijken.

Rusland, Moskou, kremlin

Rusland, Moskou, museum

Nationaal Historisch Museum

Het Nationaal Historisch Museum is gelegen aan het Rode Plein en biedt een kijkje in de geschiedenis van Rusland. Het markante gebouw biedt onderdak aan een weelderig decor en een bijzondere collectie van oude manuscripten, munten en opgravingen.

Metro van Moskou

Op een koude dag kun je een museum bezoeken, een café induiken of lekker goedkoop: de bijzondere metrostations bezichtigen. De metrostations in Moskou mogen namelijk tot de mooisten ter wereld worden gerekend en doen qua inrichting niet onder voor menig stadspaleis. De stations werden gebouwd in de jaren-30 en jaren-40 en zijn ingericht vol pracht en praal. Je moet niet opkijken van de glimmende marmeren vloeren, gedetailleerde mozaïeken, zuilengalerijen en kroonluchters. Bij het Nationaal Historisch Museum kun je een boekje ophalen met informatie over de mooiste stations.

Rusland, Moskou, metro

Rusland, Moskou, opera

Een bezoek aan de opera

Moskou is een van de belangrijkste centra van ballet en opera ter wereld, en je verblijf is simpelweg niet compleet zonder een avond getuige te zijn geweest van deze rijke tradities; een avond bij de opera hoort gewoon bij je verblijf in de Russische hoofdstad. Een bezoek breng je bij voorkeur aan het iconische Bolsjojtheater dat bekend staat om haar rijke interieur en de briljante akoestiek. Andere bekende theaters zijn het Helikon Opera Theater, Moscow New Opera Theater en het Moscow Operetta theater.

GUM warenhuis

Het GUM warenhuis is een winkelcentrum van reusachtige proporties. Ook hier sta je versteld van de prachtige klassieke elementen en weelderige details die je eerder zou verwachten in een statig paleis of een museum. Het complex bestaat uit zo’n 150 winkels en omvat drie winkelpassages met een breed en modern aanbod. De straten zijn overdekt met een grote glazen overkapping, dus ook op een koude of natte dag kun je hier uitstekend winkelen.

Gum, Moskou

Gorkipark

Rusland, Moskou, Gorkipark

Gorkipark

Ben je toe aan kleine pauze en wil je ontsnappen aan de hectiek van de grote stad? Zet dan koers richting het Gorkipark, een enorm stadspark aan de rechteroever van de Moskva rivier. Het park staat bekend om de vele attracties en speeltoestellen, zo vind je er onder andere draaimolens, schiettenten, een reuzenrad, achtbaan en een dierentuin. Op warme dagen komen locals graag naar het park om te wandelen, sporten of om langs de oevers van de rivier te genieten van de zon. Er worden regelmatig yogalessen gegeven en in de winter verandert een groot deel van het park in een ijsbaan.

Reizen naar Moskou — Hoe kom je er?

Moskou heeft drie vliegvelden en kom je vanuit Nederland, dan land je op Sheremetyevo International Airport. Aeroflot en KLM bieden rechtstreekse verbindingen en de prijs voor een retourtje begint bij € 280. Vind je het niet erg om onderweg een keer over te stappen, dan kun je al vanaf € 150 heen en weer.

Eenmaal in Moskou is de metro de meest efficiënte manier van vervoer, al valt het centrum van Moskou ook te voet te verkennen. Moskou heeft een geavanceerd metronetwerk en meer dan 200 stations. Reis je via de ondergrondse, dan kun je bovendien meteen genieten van de prachtige metrostations.

Moskou ervaringen & beoordelingen

De Moskou ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Moskou ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Moskou op de kaart

Bezienswaardigheden Rusland

Moskou
Het kloppend hart van Rusland
De culturele hoofdstad van Rusland
Het erfgoed van Rusland
De iconische treinreis door Rusland

Reizen naar Moskou

Transsiberië Express, de koning der treinreizen - 17 dagen

Transsiberië Express, de koning der treinreizen - 17 dagen

Individuele rondreizen
17 dagen

Beleef de beroemde treinreis van Moskou naar Beijing met Your Planet; maak op ontspannen wijze kenni...

vanaf
€ 2.165
Groepsrondreis Rusland Hoogtepunten

Groepsrondreis Rusland Hoogtepunten

Groepsrondreis
8 dagen

Bezoek in machtig Moskou de ambitieuze torens van het Kremlin en het Rode Plein en laat je verrassen...

vanaf
€ 1.249
17-daagse privé rondreis per trein Trans Mongolië Express

17-daagse privé rondreis per trein Trans Mongolië Express

Individuele rondreis
17 dagen

Geniet van deze droomreis per trein van Moskou naar Beijing dwars door onvoorstelbare landschappen,...

vanaf
€ 2.878
Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland, 18 dagen

Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland, 18 dagen

Ontdek met Djoser de mooie Baltsiche Staten. Laat je verrassen door de eeuwenoude steden Vilnius, en...

vanaf
€ 1.695

Reizen naar Rusland

Wil je meer weten over reizen naar Rusland? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Rusland