Chinatown

Een klein stukje China in het hart van Singapore

Rode lampionnetjes, traditionele huisjes en winkelstraten met prullaria en bewierookte tempels op elke hoek van de straat, Chinatown is een niet te missen halte tijdens je bezoek aan Singapore. Verrassend genoeg heeft deze plek voor iedereen wat wils: je kunt er goedkoop shoppen, luxe uit eten en indrukwekkende musea bezoeken.

 

Chinatown

Chinatown is een bonte verzameling aan tempels, restaurants en mensen. Je vindt er spotgoedkope eettentjes waar je voor een paar dollar noodles kan slurpen, maar ook hippe restaurants die alle wereldkeukens vertegenwoordigen dankzij de populariteit van deze wijk in het Central Business District. Een plek waar toeristen, locals én zakenmannen graag komen voor een goede lunch en jij na afloop heerlijk rond kan slenteren.

Chinatown Heritage Centre

Een goede plek om je wandeling door Chinatown te beginnen is in het Chinatown Heritage Centre. Een kleinschalig museum dat is gevestigd in een drietal oude Chinese ’shop houses’ en dat gaat over het roemruchte verleden van Chinatown. Een deel van het museum is ingericht zoals men hier rond 1950 heeft gewoond, met schrikbarend krappe ruimtes en smalle kamertjes. Daarnaast kun je foto’s bekijken van het leven op straat en in de voetsporen treden van de allereerste Chinese bewoners van Singapore.

Singapore, Chinatown

Singapore, Chinatown, Tempel

Thian Hock Keng Temple

In Chinatown kun je een handjevol tempels bezoeken en de meest indrukwekkende is verreweg de Thian Hock Keng Temple. Hier kun je een kijkje nemen op de prachtige binnenplaats en je vergapen aan de gedetailleerde schilderingen. Het is opvallend rustig en je wordt er met veel geduld rondgeleid langs de verschillende altaren en beelden. De tempel werd tussen 1839 en 1842 gebouwd en is opgedragen aan Mazu, de godin van de zee. In het vroegere Singapore lag de tempel namelijk tegenover de zee en het strand, en kwamen Chinese zeelieden hier bidden voor een goede afloop.

Buddha Tooth Relic Temple

Een recente aanwinst in Chinatown is de Buddha Tooth Relic Temple en het bijbehorende museum. De kleurrijke tempel werd in 2008 geopend en dankt zijn naam aan de linker snijtand van Boeddha, die wordt tentoongesteld in de grote gouden stoepa op de vierde verdieping. Op de derde verdieping van de tempel vind je een museum waar je ook enkele andere relieken van Boeddha kan bewonderen, waaronder zijn botten en delen van zijn tong. Op het dak vind je een serene tuin waar je even weg bent van de hectiek op straat.

Singapore, Chinatown

Singapore, Chinatown

Sri Mariamman Temple

In de Sri Mariamman Temple is het altijd een drukte van jewelste. Deze hindoetempel is te herkennen aan zijn opvallende toren en vormt daarmee een belangrijke landmark in Chinatown. De tempel werd in 1827 gebouwd en bestaat grotendeels uit kleurrijke beelden van goden als Brahma, Vishnu en Shiva. De tempel zelf werd opgedragen aan de godin Mariamman, die ziekte en aandoeningen kan genezen. In de herfst is de tempel het toneel van een pijnlijk ritueel: tijdens het Thimithi Festival lopen gelovigen met hun blote voeten over een pad van brandende kolen.

Chinatown Street Market

De straten rondom de Thian Hock Keng Temple zijn geliefd onder lokale zakenlui en je zou bijna gaan denken dat er in heel Chinatown alleen maar hippe restaurants en boetiekhotels zijn te vinden. Gelukkig hoef je daar niet bang voor te zijn, want iets verderop, rondom Sago Street en Smith Street, vind je elke dag een levendige markt met kleurrijke marktkramen vol prullaria. Hier hangen lampionnen boven de straten en scoor je goedkope souvenirs, ansichtkaarten en zwaaiende gelukskatten. Er staan grote borden die je de weg wijzen en de kitscherige toegangspoorten markeren het begin van de markt. Kan niet missen.

Singapore, Chinatown

Singapore, Chinatown

Singapore, Chinatown

Street Food in Chinatown

Chinatown is de aangewezen plek om te genieten van street food. Hier vind je volop kraampjes waar je een kom noodles kan bestellen en hele markthallen vol eetstalletjes. Op de Chinatown Street Market vind je een lange straat met restaurantjes en stalletjes (Chinatown Food Street), maar ook elders in de wijk zijn grote hallen vol verrijdbare restaurantjes. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de overdekte markthal van de Telok Ayer Market, het Chinatown Complex of het Maxwell Road Hawker Centre. 

Baba House

Op steenworp afstand van Chinatown ligt Baba House, een museum dat je niet mag missen als je toch in de buurt bent. Hier reis je even 100 jaar terug in de tijd en kan je een kijkje nemen in het onaangeroerde huis van een prominente Chinese familie. Tijdens een rondleiding nemen gidsen je mee op een bijzondere ontdekkingsreis en kun je luisteren naar verhalen van weleer.

Singapore, Chinatown

Singapore, Chinatown

Reizen naar Chinatown — Hoe kom je er?

Chinatown is gelegen in het hart van Singapore, om de hoek van het Central Business District en de Quays. De wijk is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, want met de ondergrondse reis je snel naar metrostation Chinatown, waar de Downtown Line en North East Line stoppen. Vanaf daar is het enkele passen naar de China Street Market en wandel je via Ann Siang Hill Park naar de hippere straten rondom Telok Ayer Street.

Chinatown ervaringen & beoordelingen

De Chinatown ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Chinatown ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Chinatown op de kaart

Bezienswaardigheden Singapore

Chinatown
Een klein stukje China in het hart van Singapore
De groene long van Singapore
Hét vakantieoord van Singapore

Reizen naar Chinatown

Roadtrip USA

Roadtrip USA

Individuele rondreizen
21 dagen

Maak een roadtrip USA en zie in drie weken de highlights van Zuidwest-Amerika. Begin als een filmste...

vanaf
€ 2.598
8-daagse groepsrondreis Steden en Natuurspektakel in Oost-Canada

8-daagse groepsrondreis Steden en Natuurspektakel in Oost-Canada

Groepsrondreis
8 dagen

Woeste rivieren, kletterende watervallen en eindeloze bossen bepalen het landschap in het oosten van...

vanaf
€ 1.499
Discover West-Maleisië

Discover West-Maleisië

Individuele rondreis
11 dagen

Inclusief vluchten. Tijdens deze individuele rondreis door Maleisië, word je langs de vele bezienswa...

vanaf
€ 1.549

Reizen naar Singapore

Wil je meer weten over reizen naar Singapore? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Singapore

Blogs over Chinatown