Gran Canaria

Zon, zee en zand

Gran Canaria is een van de populairste bestemmingen van de Canarische Eilanden. Dat heeft alles te maken met de mooie stranden, maar er valt ook genoeg te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld het duingebied van Maspalomas of maak een wandeling naar een van de vele uitzichtpunten.

Gran Canaria

Je kunt bijna het gehele jaar genieten van een heerlijke zonvakantie op Gran Canaria. Zelfs in de wintermaanden is het hier aangenaam warm en dat maakt het de ideale bestemming voor een lekkere vakantie.

Las Palmas

De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmes, tevens de toegangspoort tot het eiland. Een bruisende stad met veel hotels, restaurants en souvenirwinkels, maar je vindt er ook een verrassend mooie binnenstad. Het historische centrum van Las Palmas concentreet zich rondom het Plaza de Santa Ana, en met name de indrukwekkende kathedraal is een bezoekje waard.

Gran Canaria, Spanje

Gran Canaria, Spanje

Stranden van Gran Canaria

Al die dorpjes en Spaanse steden zijn natuurlijk hartstikke interessant, maar het belangrijkste motief om een vakantie naar Gran Canaria te boeken is natuurlijk het strand. En daar is het eiland rijkelijk mee bedeeld. Met meer dan 80 stranden valt er altijd wel iets te kiezen, al zullen de meeste mensen koers zetten naar de populairste stranden van het eiland. Een van de mooiste stranden van het eiland is Anfi del Mar, dat ligt ingeklemd tussen een lange rij palmbomen en kleurrijke bloemenstruiken. Hier kun je de hele dag doorbrengen op een bedje aan de waterkant. Ook een aanrader is het strand Güigüi, al is dit strand een stukje minder makkelijk toegankelijk. Het wordt omsloten door hoge rotspartijen, maar daardoor heb je het rijk wel voor jezelf.

Playa del Ingles

Verreweg het meest populaire vakantieoord is Playa del Ingles. Met een lengte van bijna drie kilometer is dit een van de langste stranden op Gran Canaria en dat geeft je volop gelegenheid om ergens je handdoekje uit te rollen. Hoewel de naam doet vermoeden dat deze badplaats vooral door Engelsen wordt bezocht, is niets minder waar. Je komt hier gasten uit heel Europa tegen. In Playa del Ingles vind je behalve een lang strand ook de nodige luxe resorts en hotels, en een groot aanbod aan restaurants en bars.

Gran Canaria, Spanje

Gran Canaria, Spanje

Dunas de Maspolomas

Gran Canaria wordt regelmatig met een zandbak vergeleken en tijdens een bezoek aan Dunas de Maspalomas begrijp je direct waarom. Dit gebied bestaat namelijk uit zandduinen en je waant je soms even in de Sahara. Het natuurgebied meet zes bij twee kilometer en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je komt er dus bijna geen resorts en bebouwing tegen. Aan de waterkant vind je een strand waar je op een warme dag heerlijk kunt zonnen.

Roque Nublo

Een van de bekendste bezienswaardigheden op Gran Canaria is Roque Nublo, een indrukwekkende rotspartij die een van de hoogste punten van het eiland markeert. Deze zogenoemde monoliet is maar liefst 67 meter hoog is onderdeel van een nog veel hoger rotsmassief. Een indrukwekkend gezicht en een leuke bestemming voor een uitstapje. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer een half uur wandelen naar de rotsformatie.

Gran Canaria, Spanje

Gran Canaria, Spanje

Teror

Het mooiste dorpje van Gran Canaria is zonder twijfel Teror. Met haar kleurrijke gevels en koloniale architectuur siert het dorpje menig ansichtkaart en dat wil je natuurlijk met je eigen ogen gezien hebben. Teror is niet alleen een plaatje om te zien, het is de belangrijkste bedevaartsplaats van Gran Canaria. Hier zou ooit Maria zijn verschenen en dat wordt elk jaar groots gevierd tijdens het Fiesta de la Virgen del Pino. Het feest trekt jaarlijks vele belangstellenden, maar ook de wekelijkse zondagsmis is een echte publiekstrekker.

Pico de Bandama

In het oosten van Gran Canaria liggen de overblijfselen van een uitgedoofde vulkaan: de Pico de Bandama. Met name de ingestorte krater is het bezichtigen waard, want het is met een diepte van 200 meter en diameter van een kilometer de grootste van het hele eiland. Het is de moeite waard om naar het uitzichtpunt op 569 meter hoogte te klimmen, want dan heb je een mooi overzicht over de omgeving. Dit uitzichtpunt is overigens gewoon met de auto te bereiken, dus je hoeft geen grote inspanning te leveren. Als je het leuk vind kun je wel het wandelpad rondom de krater volgen.

Gran Canaria, Spanje

Gran Canaria, Spanje

Reizen naar Gran Canaria — Hoe kom je er?

Gran Canaria is onderdeel van de Canarische Eilanden en ligt op ongeveer vier uur vliegen van Nederland. Toegangspoort tot het eiland is de luchthaven van Las Palmas, en je kunt met vrijwel alle grote Europese luchtvaartmaatschappijen die kant op vliegen.

Eenmaal aangekomen op Gran Canaria zul je al snel merken dat het openbaar vervoer tot in de puntjes is geregeld. Er zijn bussen die je naar alle uithoeken van het eiland brengen, en ook de grote toeristenoorden zijn uitstekend te bereiken. Mocht je van plan zijn om het eiland te verkennen, dan is het wel een aanrader om een auto te huren. Je hebt dan alle vrijheid om zelf op pad te gaan en kunt volledig je eigen plan trekken. Je kunt een auto huren op de luchthaven, maar er zijn ook kantoortjes in de grotere steden.

Gran Canaria ervaringen & beoordelingen

De Gran Canaria ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Gran Canaria ervaring.

Er zijn 0 Gran Canaria ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Spanje

Parel van Spaanse costa
Levendige hoofdstad van Spanje
Vurig en temperamentvol
Kunst en Spaanse cultuur
Het relaxte alternatief voor Barcelona
Spanje in een notendop
Ontdek de ruige noordkust van Spanje
Natuur en architectuur op de Canarische Eilanden
Het bruisendste eiland in de Middellandse Zee
Stad, strand en cultuur in Andalusië
Witte stranden en een azuurblauwe zee
Populaire bestemming aan de Spaanse kust
Bergketen in het noorden van Spanje

Reizen naar Spanje

Wil je meer weten over reizen naar Spanje? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Spanje