Sevilla

Vurig en temperamentvol

Sevilla is de hoofdstad van het Spaanse Andalusië en een stad vol temperament. Op deze bloedmooie bestemming geniet je van hoge temperaturen, opzwepende flamencomuziek en schitterende architectuur, en kun je eindeloos dwalen in het netwerk van smalle steegjes in het centrum van de stad.

Sevilla

Sevilla is een van de mooiste bestemmingen van heel Spanje en een uitstekende uitvalsbasis om het afwisselende Andalusië te verkennen. Begin je reis met een stedentrip in deze bijzondere stad, want hier valt zoveel moois te zien dat je er dagen zoet kan zijn.

Koninklijk Paleis

Het koninklijk paleis, ofwel het Alcázar Real de Sevilla, is een van de hoogtepunten van Sevilla. Dit prachtige paleis uit het jaar 913 is een van Spanje’s mooiste voorbeelden van de Mudéjarstijl, een kruisbestuiving van Christelijke en Moorse architectuur. Het paleis bestaat uit weelderige tuinen en ruimtes vol bijzondere details, waaronder kleurrijk tegelwerk en kunstige elementen van gips en hout. De Patio de las Doncellas is een beeldschone binnentuin met een vijver gallerijen, en mag je zeker niet overslaan tijdens je ontdekkingstocht door het paleis.

Spanje, Sevilla

Spanje, Sevilla

Plaza de España

Als er een prijs zou zijn voor het mooiste plein op aarde, dan zou Plaza de España een goede kanshebber zijn. Dit reusachtige plein is een ware blikvanger en gebouwd in de vorm van een halve cirkel. Het plein bestaat uit een kleine gracht, bruggen en een fontein, en wordt volledig omringd door overheidsgebouwen. Hier vergaap je je niet alleen aan de grootsheid, maar ook aan de talloze details. Let bijvoorbeeld op de prachtige stoeptegels, de rijkversierde brugleuningen en de schitterende bogengalerijen.

Giralda

De Giralda is een toren in het centrum van de stad en was oorspronkelijk gebouwd als minaret. Tegenwoordig doe het bouwwerk dienst als klokkentoren van de aangrenzende kathedraal, want toen de Christenen Sevilla veroverden, kwam er een eind aan de Islamitische functie van het gebouw. Als je goed kijkt zie je met name in het onderste deel van de toren de overeenkomsten met minaretten uit Marokko: onder meer de minaret van de beroemde Koutoubia Moskee in Marrakech diende als voorbeeld voor dit bouwwerk. Je kan de toren beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad.

Spanje, Sevilla

Spanje, Sevilla

Catedral de Santa Maria de la Sede

Aangrenzend aan de Giralda ligt de kathedraal van Sevilla, een kolossaal kerkgebouw dat in de plaats kwam van de vroegere moskee. Het vijftiende eeuwse bouwwerk is naar alle waarschijnlijkheid de grootste kerk ter wereld en je vindt er het praalgraf van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus, al is niet met zekerheid te zeggen dat hij er ook daadwerkelijk in ligt begraven. De binnenkant van de gotische kathedraal bestaat uit indrukwekkende kunstwerken en eeuwenoude glasschilderingen, en heeft details waar je uren naar kan kijken.

Torre del Oro

Nog zo’n bouwwerk dat je niet mag overslaan: de Torre del Oro, gelegen aan de linkeroever van de Guadalquivir. Volgens de verhalen was de buitenkant vroeger bedekt met een laagje goud, maar daar kun je vandaag de dag niets meer van terugzien. De dertiende eeuwse toren deed dienst als verdedigingswerk voor het koninklijk paleis en was onderdeel van de stadsmuur. Later werd het een gevangenis en inmiddels huist het bouwwerk een scheepvaartmuseum.

Spanje, Sevilla

Spanje, Sevilla

Metro Parasol

Metro Parasol is een bijzonder kunstproject op het Plaza de la Encarnación. Op het plein staat een enorme houten overkapping, een futuristisch bouwwerk dat zorgt voor de nodige schaduw en tegelijkertijd een cultureel podium vormt. Bovenop loopt een wandelpad en vind je enkele terrassen die een mooi uitzicht bieden over de stad.

Barrio Santa Cruz

Barrio Santa Cruz is de vroegere Joodse wijk van Sevilla en vormt het historische hart van de stad. Hier wordt het straatbeeld gedomineerd door smalle steegjes en gekleurde huisjes, geurende sinaasappelbomen en groene patios. Je kunt er koffie drinken met de locals en uitgebreid tapas eten op mooie en sfeervolle pleinen.

Spanje, Sevilla

Spanje, Sevilla

Flamenco

Sevilla is de bakermat van de flamenco en in het Museo del Baile Flamenco kom je meer te weten over de achtergrond van deze sensuele dans. Hier leer je alles over de historie en kun je op vrijdagavond een spectaculaire show bekijken, al is het nog beter om een tafeltje te reserveren in een flamenco bar in de wijk Triana. Hier kun je de echte flamenco-ervaring opdoen en tegelijkertijd genieten van Spaanse hapjes en kruidige sangria. Her en der in Sevilla worden flamenco workshops gegeven, en kun je je eigen ritmegevoel testen.

Een stedentrip Sevilla — Hoe kom je er?

Sevilla is gelegen in het zuiden van Spanje en is vanuit Nederland te bereiken via Sevilla International Airport. Zowel vanaf Eindhoven als Amsterdam gaan directe vluchten en de prijs voor een retourtje begint bij € 45.

Aangekomen in Sevilla is het een klein half uurtje rijden naar het centrum van de stad, en zowel de fiets als de metro zijn zeer geschikt om de stad te verkennen. Sevilla heeft een groot fietsnetwerk met meer dan 250 stations waar je een fiets kan huren.

Sevilla ervaringen & beoordelingen

De Sevilla ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Sevilla ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor Spanje.

Sevilla op de kaart

Bezienswaardigheden Spanje

Parel van Spaanse costa
Levendige hoofdstad van Spanje
Kunst en Spaanse cultuur
Het relaxte alternatief voor Barcelona
Spanje in een notendop
Ontdek de ruige noordkust van Spanje
Natuur en architectuur op de Canarische Eilanden
Het bruisendste eiland in de Middellandse Zee
Stad, strand en cultuur in Andalusië
Zon, zee en zand
Witte stranden en een azuurblauwe zee
Populaire bestemming aan de Spaanse kust
Bergketen in het noorden van Spanje

Reizen naar Sevilla

8-daagse rondreis Koningssteden van Andalusië

8-daagse rondreis Koningssteden van Andalusië

Groepsrondreis
8 dagen

De koningssteden van Andalusië, de gouden driehoek of de parels van het Zuiden. Welke naam je Sevill...

vanaf
€ 498
Grand Tour Spanje

Grand Tour Spanje

Kampeerrondreis
32 dagen

Met een maand lang door Spanje toeren leert u dit immense land goed kennen. De Moorse kroonjuwelen C...

vanaf
€ 1.549
Groepsrondreis Andalusië Hoogtepunten

Groepsrondreis Andalusië Hoogtepunten

Groepsrondreis
10 dagen

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Andalusië reis je langs de mooiste steden van Spanje, de be...

vanaf
€ 1.199
8, 10 of 12-daagse rondreis Andalusië

8, 10 of 12-daagse rondreis Andalusië

Autorondreis
8 dagen

Tijdens deze prachtige rondreis bezoek je Andalusië tussen Málaga, Córdoba, Sevilla en Cádiz. Je log...

vanaf
€ 481

Reizen naar Spanje

Wil je meer weten over reizen naar Spanje? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Spanje

Blogs over Sevilla