Sri Lanka ervaringen

De Sri Lanka ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Sri Lanka.

Er zijn 45 Sri Lanka ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,3
Totaalscore
45 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
9,3

Doet zijn naam eer aan: Prachtig eiland

  • Sri Lanka
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Riksja Travel
  • 11 February 2017

Mijn vriend en ik hebben rond gereisd in sri lanka met een eigen chauffeur (wat prima te betalen is in dit land). We zijn van colombo door de jungle gereden richting kandy, en vanaf daar via verschillende plaatsjes naar beneden gezakt waar we uiteindelijk de laatste dagen op het strand van tangalle uitgerust hebben. Wat was dat een ervaring zeg!

Gereisd met partner in februari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,8

Sri Lanka, het perfecte land voor een mooie rondreis!

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Shoestring
  • 09 February 2017

Sri Lanka is een prachtig land voor een mooie rondreis. Wij zijn gestart in Hikkaduwa, een kustplaats waar je lekker kunt chillen. Vanuit Hakkaduwa zijn we naar Udawalawe gereden. Onderweg gestopt in Galle, een oud Hollands vestigingstadje en voor de Wie Is De Mol kijkers een groot herkenninspunt. Leuk om alle oude Nederlandse namen te zien! ;) De dag erna door naar Nuwara Eliya. Hier hebben wij aan het eind van de middag een tour gedaan door het national park, prachtig! Olifanten heel dichtbij, van alles te zien. Hier hebben wij ook het olifanten opvang centrum bezocht, gaaf om te zien hoe de kleine olifanten alle aandacht krijgen waar soms de oudere wat jaloers op zijn! Daarna met de bus doorgereisd via de theevelden naar Kandy. Onderweg naar gestopt bij een mooie theeplantage waar ze de echte Sri Lankaanse thee maken. Kandy is een grote drukke stad waar je zeker kunt slagen voor allemaal leuke kadootjes! In Kandy hebben wij ook de tempel van de tand bezocht. Erg grappig hoe zo veel mensen naar binnen willen om door 1 luikje te kijken waar een kistje ligt. Dit moet je gewoon gezien hebben.. Ook de botanische tuinen zijn een aanrader! Vanuit Kandy zijn wij naar Dambulla gereden. Hier hebben wij de grottempels bezocht. Na deze dag hebben wij Polonnaruwa bezocht. Een prachtig gebied met veel oude tempels en Boeddha's. Erg warm, dus wij hebben deze tour met de bus gedaan. Maar je kan natuurlijk ook fietsen! Van hieruit ging we door naar Sigiriya en hebben wij de leeuwenrots beklomme. Prachtig!

Gereisd met partner in mei 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Prachtige rondreis in een wondermooi land

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 08 February 2017

het is zo een mooi en intressant land zo anders ,een grote open dierentuin ,vriendelijke mensen ,een onvergetelijke reis

in maart 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Begin van een droomreis in Sri Lanka

Januari 2016 vertrok ik naar Sri Lanka, voor het eerst zonder ouders en dan gelijk naar een heel ander deel van de wereld. Maar wát een goede keuze! Groene bergtoppen, gouden stranden, lachende gezichten en heerlijke curry's. Er is zo veel moois te zien. Zo veel tempels, bergen te beklimmen, nationale parken, of gewoon een paar wilde olifanten tijdens je reis van Kandy naar trincomallee. Een reis om nooit meer te vergeten.

Gereisd met vrienden in januari 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Rondreis door Sri Lanka

We hebben een rondreis gemaakt door Sri Lanka. Daar hebben we de tempel van de tand bekeken in Kandy. We hebben heel veel gedaan. We hebben o.a. geraft, adams peak beklommen en naar Yala nationaal park geweest. Geweldig om eens een land te zien dat nog niet zo touristisch is!

Gereisd met partner in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Fantastische reis naar verrassend Sri Lanka

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met NRV Holiday
  • 13 January 2017

Alle bezienswaardigheden van Sri lanka zijn beslist de moeite waard! Onze gids was geweldig , samen met een locale gids hebben zij ons heel veel verteld over een indrukwekkend land met een bijzondere bevolking.

Gereisd met partner in maart 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Geweldige ervaring in Sri Lanka

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 13 January 2017

Het land is een enorme verrassing als je denkt dat het op Zuid-India lijkt. Soms wel, dikwijls niet. In deze reis was ook het noorden, Tamilgebied, opgenomen. Heel andere mensen, heel andere tempels ook. In diverse steden fantastische boeddhistische optochten gezien. Kortom, een geweldige mix van cultuur, steden, en natuur. Om over het eten maar te zwijgen. Ook daar waren we zeer tevreden over.

Gereisd met partner in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Het voelt als een warm bad, het land Sri Lanka!

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 13 January 2017

Prachtige 16 daagse rondreis gehad door Sri Lanka, de vele gezichten van Sri Lanka, dat is een goede benaming voor de reis, het landschap in Sri Lanka is heel divers. Heel veel gezien, ondernomen, van cultuur tot actief tot relaxen. Alle ingrediënten waren aanwezig. Wat een veelzijdig land en wat een kleurrijk land. De hotels waren goed, het eten was goed verzorgd, Nederlandstalige reisleiding ook heel fijn. Een sri lankees die zelf in Nederland heeft gewoond. Super. Het enige minpuntje vond ik de groepsgrootte, 28 personen, dat kost veel tijd en de volgende keer zou ik voor de 21 daagse reis kiezen, dan bezoek je dezelfde plaatsen, alleen het tempo is iets rustiger.
Kortom we hebben genoten!! Een reis om nooit meer te vergeten.

in juli 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Prachtige natuur, interessante cultuur

  • Sri Lanka
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met NRV Holiday
  • 09 January 2017

cultuur die wij hier niet kennen historie van de VOC, maar voor mij de prachtige natuur en stranden als hoogtepunt,en voor ons Nederlanders alles is er goedkoop!!!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Fantastische rondreis, zeer fijne gelukkige inwoners, tevreden met zeer weinig, ongelofelijk maar waar

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 09 January 2017

Rondreis over het eiland, grote en kleine steden bezocht, binnenlanden gezien, het verkeer is al een belevenis op zich, alles gaat Kris kras door elkaar, en dat zonder gemopper.

Gereisd met partner in april 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,0

Unieke reis

  • Sri Lanka
  • Wandelreis Wandelreis met Beter-uit
  • 09 January 2017

Aanrader! wat een prachtige natuur, Veel excursies en mooie stranden.

Gereisd met gezin in juli 2000
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,5

Sri lanka na tsunami

  • Sri Lanka
  • 21 January 2016

We hebben baby kleding verzameld en kleurpotloden om aan weeshuizen te geven. We hebben in de dorpjes eten en textiel gekocht voor de weeshuizen. En we hebben ons bezig gehouden met het gezinnetje waar we betrokken bij zijn. Een huis gekocht, huur betaald, opleiding voor de kinderen. Daarnaast af en toe ook eens genoten van het land.

Gereisd met vrienden in augustus 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
5,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,8

Vakantie

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 13 January 2016

mooi mensen en mooi land.

Gereisd met partner in juni 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,5

Schitterende natuur gezien in sri lanka

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 12 January 2016

Rondreis en aansluitend strandvakantie . Echt zo mooi ook olifanten echt in het wild gezien vliegende honden in een park apen overal en theeplukkers onderweg zo mooi en afwisselend echt een aanrader

Gereisd met partner in maart 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Prachtige rondreis gemaakt

  • Sri Lanka
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met de Jong Intra
  • 09 January 2016

Maak een individuele rondreis met een prive chauffeur

Gereisd met partner in mei 2006
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Around Sri Lanka in 16 days

  • Sri Lanka
  • Autorondreis Autorondreis met TUI
  • 09 January 2016

Sri Lanka heeft alles in een. Van olifanten tot moskeeën tot tuktuks. De mensen zijn er vriendelijk, de reis was foed geregeld en ik zou het zo nog een keer doen. Echt een droombestemming.

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,3

Erg upcoming, maar je moet ervan houden

3 weken in Sri lanka zouden, zoals de locals ons vertelden, meer dan genoeg zijn voor dit land en ook ik ben het daar mee eens. Voor de Nederlanders die geen groot fan zijn van het tegen komen van een hoop andere Nederlanders is dit inmiddels niet meer de juiste bestemming voor jullie, althans, in het hoogseizoen. Onder andere Kandy, gaule, Colombo, Adams peak en Arugam bay bezochten wij tijdens onze drie weken in dit land. De treinreis van Colombo, via kandy en daar voorbij (een reis van 5 uur) was zeker de moeite waard. De treinrit bracht ons langs de meest indrukwekkende theevelden, waarbij elke toerist uit de trein hangt om de beste kiekjes te maken. Een nachtelijke wandeling op Adams peak had een van de hoogtepunten kunnen zijn, helaas voor ons heeft het de volle drie uur geregend, maar meedoen was al een belevenis op zichzelf. Vergeleken met India vond ik de cultuur in sri lanka minder bijzonder, hoewel het uiteraard lastig is om de cultuur van India te overtreffen. Mocht je twijfelen tussen deze bestemmingen, dan zou ik je het zuiden van India aanraden; een beetje van beide! Vergeet in sri lanka niet de welbekende Lychees én Kottu te eten, wat een gemis!

Gereisd met vrienden in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,2

Een vleugje India in Sri Lanka

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met NRV Holiday
  • 08 January 2016

Ik was nog nog nooit naar Azië geweest, ik had niet bedacht dat Sri Lanka veel indiaanse invloeden zou hebben. Het land zelf is prachtig, van de luipaarden in de nationale parken tot wilde olifanten die de weg oversteken. De bevolking is heel vriendelijk en wilt graag Engels leren spreken (zo hadden we 3 dagen een privé tuktuk chauffeur, die ons elke keer goedkoop wilde rond rijden). Elke ochtend, middag en avond werden er 6 soorten curry geserveerd , die je met je vingers hoort te eten (al gebruikten wij gewoon bestek).
Het was een bijzondere ervaring, ik zou nu graag nog naar India gaan!

in juli 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

7,3

Een reis vol cultuur en geloof!

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Stip Reizen
  • 08 January 2016

Een reis met stip reizen, was een groepsreis met een singalese nederlands sprekende gids! Dat was erg leuk! Iemand uit het land zelf, die zich nederlands heeft aangeleerd en verteld over alle ins & outs van Sri Lanka. Vooral de boedhistische, maar ook de hindoeistische, islamitische, taomistische cultuur kom je tegen. Prachtige tempels op blote voeten betreden, nationale dansers en het kleurrijke geheel in de steden en dorpen, waar verschil tussen arm en rijk erg groot is, geeft een interessante culturele reis! Verder mag je de olifantensafari (kuddes olifanten spotten) en de lokale vismarkten ook zeker niet missen! De hotels die wij hadden bij deze groepsreis waren ingesteld op westerse toeristen en goed te doen! Ook het eten werd hier in de meeste hotels klaar gemaakt met gekookt water, zodat ziektes oplopen minimaal is. Pas echter wel op met eten bestellen waarin veel water en/of saus is toegevoegd. Verder zit je als je van pittig houdt hier helemaal goed, hete curry's genoeg! Voornamelijk een mooie culturele reis, in een gezellige groep, met afsluitend in hotels met zwembad en aan het strand!

in augustus 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Sri lanka (werk)vakantie

  • Sri Lanka
  • 08 January 2016

April 2014 ben ik met tien anderen verdeeld over twee locaties een maand in Sri Lanka geweest. In de weekenden zijn we het land zelf ingetrokken. Zo hebben we onder andere de Siri Padi beklommen en vanaf de top de zonsopgang gezien. Een hele bijzondere en pittige ervaring. We zijn naar Colombo gweest, hebben een scooter gehuurd en zijn gaan rondrijden. Een weekend safari, wat ontzettend gaaf was. En voor mij een echte vakantie en relax topper. Drie dagen op een bounty strand bij Mirissa met heerlijk eten, cocktails en milkshakes en een goed onderhouden strand. Want houd er rekening mee dat Sri Lanka niet bepaald schoon wordt gehouden. Verre van dat.

Maar absoluut de moeite waard om te gaan. Indien je er echt enkel rondreist heb je aan twee weken genoeg. Sri Lanka is klein.

Alleen gereisd in april 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,3

Sri Lanka

3 weken met een vriendin die Sri Lanka gereist met het openbaar vervoer. Door was soms af zien ,maar ook een erg leuke ervaring zo met alle locals in bussen en treinen. Het land biedt fantastische theeplantages en een mooie groene natuur. Over het algemeen zijn de mensen heel vriendelijk. Het lens biedt vele mogelijkheden qua activiteiten. En reis om nooit te vergeten.

Gereisd met vrienden in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Prachtig veelzijdig land dat je verwachtingen overtreft!!

  • Sri Lanka
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 06 January 2016

Op huwelijksreis geweest naar Sri Lanka en wat was het geweldig! Sri Lanka heeft ons positief verrast op zoveel manieren: lieve mensen, mooie natuur, interessante culturele highlights, Sri Lanka heeft het allemaal!! Hoogtepunten voor mij waren (letterlijk) het beklimmen van de Leeuwenrots in Sigiriya en een prachtige hike in natuurpark Horton Plains. Daarnaast waren Kandy, Nuwara Eliya en Galle ook geweldig om te bezoeken. Ik kan eigenlijk geen negatief puntje vinden behalve te melden dat je vooral niet te veel tijd moet spenderen in Negombo, zonde van je tijd! Naast een boeddhistische tempel, St. Mary's RK kerk en Nederlands kanaal is er weinig te zien.. Kortom Sri Lanka is zeker de moeite waard!

Gereisd met partner in maart 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Het was een prachtige rondreis van twee weken.

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 05 January 2016

We hebben heel veel gezien van de natuur, mensen en dieren.
Het was een mooie en relaxte reis met een hele leuke reisleider.

Gereisd met partner in juni 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,7

Schitterende reis door Sri Lanka, cultuur, natuur en wild.

  • Sri Lanka
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met NRV Holiday
  • 04 January 2016

De combinatie van cultuur, natuur en dieren is fantastisch. Daarnaast is Sri Lanka ook een fijne lokatie om stranddagen door te brengen op prachtige resorts.

Door te kiezen voor een individuele rondreis bepaal je zelf hoe lang je ergens verblijft en kan je kiezen wat je wilt zien.

in maart 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

7,8

Rondreis Sri lanka

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 04 January 2016

Ik heb een 12 daagse rondreis gemaakt. Ik heb nog nooit zo veel verschillende kleuren groen in 1 land gezien echt super mooi. Zo veel natuur. De bossen watervallen en theeplantages in de bergen echt fantastisch! In yala National park heb ik zelfs een luipaard

Gereisd met partner in oktober 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,3

Mooie rondreis voor de beginnende wereldreiziger

  • Sri Lanka
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 04 January 2016

Heel grote rondreis door sri Lanka gemaakt. Veel mooie omgevingen gezien en super aardige mensen!

Gereisd met partner in september 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,7

Prachtig land

  • Sri Lanka
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 04 January 2016

Wij hebben een individuele rondreis door sri lanka gemaakt met een privé chauffeur, dit is ons heel goed bevallen. Sri lanka is een prachtig land met vriendelijke mensen. De privé chauffeur heeft ons een kijkje laten nemen in het leven van de mensen uit sri lanka en heeft ons veel mooie plekjes laten zien. De natuurlijk is adembenemend. Wij hadden deze reis niet willen missen!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Een fantastische rondreis met een geweldige gids.

  • Sri Lanka
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 04 January 2016

Deze reis zouden wij iedereen aanraden. Het was een relaxte rondreis. We hebben een hoop gezien.aa

Gereisd met partner in juni 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

9,3

Op eigen gelegenheid rondgetrokken door een fantastisch land

  • Sri Lanka
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 04 January 2016

We hebben een rondreis van 4 weken gemaakt door Sri Lanka per bus, trein en tuk tuk. Reizen per ov is gemakkelijk, mede door de vriendelijke mensen die je altijd op weg willen helpen. Het is misschien niet altijd de snelste optie maar wel de tofste! Tussen de locals al hortent en stotend genieten van de muziek in de bussen, een briesje verkoelende wind en het uitzicht. Ook zijn de prijzen ontzettend laag. Voor ons persoonlijk een betere optie dan tussen Nederlanders in een prive busje met airco. Het eten is fantastisch in dit land. Laat je dan ook niet de hele vakantie leiden door reisgidsen, maar zoek ook zelf een leuk tentje op. Ook onderweg kan je heerlijke roti en broodjes halen, bijvoorbeeld op busstations. Onderweg hebben we activiteiten ondernomen zoals een olifanten safari in uda walawe (yala vonden wij te massaal), op eigen gelegenheid een scooterritje in Ella, snorkelen en dolfijnen in het wild zien bij Trincomalee en Adams Peak beklommen. Tijdens onze periode was er moesson aan de zuidkust en hebben we daar niets bezocht. Dit moet de beste locatie zijn wat stranden betreft. Wat verblijven betreft hebben we vaak in guest houses geslapen. Niet het meest luxe, maar wel altijd schoon met een goed ontbijt, een lekker bed en vriendelijke eigenaren.

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,2

Reizen door een paradijselijk landschap.

Een rondreis door Sri Lanka daar doe je heel veel indrukken op. Het meeste was ons opviel is de schoonheid van de zeer groene natuur ondanks de zon en warmte te die er je er iedere dag aantreft ,met een zeer vriendelijke en ontzettend gastvrije bevolking. In de grote steden zijn de contrasten tussen arm en rijk meer zichtbaar zoals in Colombo en Negombo . Veel bezienswaardigheden o.a. Veel Boeddha tempels hetgeen ook de grootste godsdienst is op Sri Lanka. Uit de V.O.C. Tijd is er nog veel te ziens o.a in de plaats Galle.
Aan de kust wodt uiteraard veel gevist en hebben wij mee kunnen helpen bij het op het strand slepen van een vissersboot. Je kunt met een glassbottemboat mee om te kijken naar het koraal en naar de schitterende vissen met het prachtige kleuren.In het zuiden zie je de vissers op een paal in het water bezig met de visvangst.Ook vindt daar zoutwinningplaats.
In het midden van het land het heel mooie berglandschap met schitterende uitzichten met watervallen tussen de theeplantages, ook een bezoek aan een theefabriek is d moeite waard.In de oude hoofdstad Kandy is er veel te beleven ,daar moet je zeker twee dagen voor uittrekken.De tempel van Tand en de prachtige tuinen met een enorme diversiteit aan planten en bloemen.Je kijkt werkelijk waar je ogen uit. Het olifantenweeshuis in Pinnawella is zeker de moeite waard en ook een schitterende gewaarwording als een kudde olifanten zich heerlijk gaan wassen in de rivier gegaan is een schitterend schouwspel.
De tempel van Dambulla ,een kruidentuin,een rubberplantage er is onderweg van Zuid naar Noord heel veel te bleven.
Het beklimmen van de Sigiriya rots is een hele onderneming ,maar dan zie je ook wat. Een bezoek aan de kustplaats Trincomalee in het Oosten is de moeite waard, ook daar is er een mooie Boeddha tempel waar je vanaf een rots de zee kan over zien.een schitterende heldere blauwe zee.
Onderweg kom je dan wel eens een kudde in het wild levende olifanten tegen .
In de plaats Sigiriya e.o.daar word je s ochtend vanzelf gewekt door het hardrennen van de apen over het dak van je hotelkamer en niets bij het zwembad laten liggen anders nemen de apen het wel voor je mee.
Het bezoeken van een wildpark moet je zeker doen ,dan kom je de mooiste dieren tegen in het wild zoals de olifanten,apen ,krokodillen,luipaarden,witte reigers etc etc.
Het is werkelijk allemaal niet te beschrijven zo moi als Sri Lanka is .Tevens de hotels waar wij enkele dagen verbleven waren fantastisch ,zeer vriendelijk en gastvrij ,zeer comfortabel, allemaal airco, en heel belangrijk een voortreffelijke keuken.Heerlijk eten .
Na ruim twee weken rondreis nog een klein weekje strand eraan vast geplakt, dan is je reis helemaal compleet.
De goede verzorging van de reis kwam mede tot stand doordat wij een uitstekende Nederlandstalige gids aan boord hadden.
Er is ook genoeg vrije tijd om zelf iets te ondernemen en er worden nog meer excursies aangeboden die je zou kunnen doen. Boottochten, wandeling in het oerwoud, schildpaddenfarm,,musea, kerken of andere monumenten ,een bezoek aan Holland Family house of aan een weeshuis voor kinderen die door de tsunami daar terecht zijn gekomen.
Het is werkelijk de moeite waard een vakantie om vooraf,tijdens en er van na te genieten.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Fijn land met lieve mensen

  • Sri Lanka
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 28 October 2015

Vorige maand terug gekomen van een rondreis sri lanka. Echt ontzettend mooi land. Lieve bevolking. Echt een aanrader!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,5

Sri Lanka voelt al thuis!

  • Sri Lanka
  • 08 March 2015

Mijn moeder komt uit Sri-Lanka en ik kan je vertellen het is een geweldig land. Prachtige stranden, veel mooie bezienswaardigheden en de bevolking is het meest vriendelijke en gastvrije volk wat ik ooit heb ontmoet.
De tempel van de tand die zich bevind in het stadje Kandy waardoor Kandy op de werelderfgoedlijst staat is niet te missen! Hier moet je echt zijn geweest om het echte pure Sri-Lanka te proeven. Buiten Kandy heb je nog veel meer prachtige tempels. Ook de inheemse dieren zijn niet te missen, van een ritje op een olifant tot het aaien van een tijger, het kan allemaal in Sri-Lanka! Maar natuurlijk kun je ook het prachtige centrum in met niks minder dan de tuc-tuc! Kortom in Sri-Lanka zul je nooit hoeven te vervelen. Sri-Lanka raad ik zeker aan omdat het geweldig is! Groetjes!

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Prachtige rondreis door Sri Lanka.

  • Sri Lanka
  • 05 March 2015

Alles wat we gezien hebben was prachtig. Super lieve mensen.
Het Yala park is prachtig, zeker de moeite waard om naar toe te gaan.Je kan ook in het park slapen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Prachtig land voor natuur cultuur en strand voor een aantrekkelijke prijs

  • Sri Lanka
  • 03 March 2015

Ik heb een rondreis door sri lanka gemaakt en daarna nog een weekje strand op de malediven gedaan. In Sri Lanka veel gezien van de cultuur en natuur. Mooie watervallen in de bergen en de theeplantages. En mooie tempels en ruïnes gezien. Ook de leeuwenrots beklommen was best zwaar maar zeer de moeite waard! Wat een uitzicht. En in yala national park een luipaard gezien wat een prachtig dier! Ook oud voc stad galle is erg leuk en vooral de paalvissers bij zonsondergang heel mooi. In koggala aan het strand geweest heel mooi.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Super bestemming!

  • Sri Lanka
  • 03 March 2015

Heel veel gezien! Als je naar Wie is de Mol hebt gekeken spreekt dit voor zich!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,2

Individuele rondreis

  • Sri Lanka
  • 03 March 2015

Sri Lanka is een heel mooi land als je van natuur en cultuur houdt.
Prachtige oudheden, mooie nationale parken.
Ook dieren liefhebbers kunnen hier aan hun trekken komen.
De mensen zijn ook erg vriendelijk.
Een land dat wij veel kans nog een keer gaan bezoeken.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

De parel van Zuid Azie: Sri Lanka een must see lan

  • Sri Lanka
  • 24 February 2015

Een rondreis door Sri Lanka, is een ware beleving. Dit prachtige land vol cultuur & natuur heeft veel te bieden. Het is een land waar je in 3 weken een goede indruk krijgt van de bevolking en het land.
Een must see zijn de vele tempels, zoals de Tooth tempel in Kandy. Wat ook niet mag ontbreken is een bezoek aan, Sigirigyia is een klein dorp in de culturele driehoek van Sri Lanka. Het ligt op korte afstand van Dambulla en Polonnaruwa. Sigiriya staat bekend om de leeuwenrots en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Leeuwenrots is een vulkanische prop van een lang overleden vulkaan. De aflopende helling van de vulkaan is door de tijd heen weggevaagd door erosie, hierdoor heeft de rots zijn karakteristieke vorm. De rots is ruim 180m hoog en is vanaf kilometers te zien. Een bezoek aan de Leeuwenrots wordt vaak gecombineerd met een safari naar de Kaudulla National Park of Minneriya-Giritale National Park nabij Polonnaruwa, of met een bezoek aan de gouden tempel in Dambula.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

De parel van Azië

  • Sri Lanka
  • 19 February 2015

Sri Lanka is de parel van Azië. Het land heeft alle ingrediënten die je nodig hebt voor een volmaakte vakantie. Prachtige witte stranden, koloniale nederzettingen, mooie boeddhistische tempels. Ga zeker naar de theeplantages in Ella, maak wandelingen over het zigzaggende spoor en eet in een willekeurig restaurant het heerlijke lokale gerecht dhal! De beste maaltijd die ik ooit gegeten heb. Per trein kan je naar Nuwara Eliya, de mooiste treinroute door de bergen langs de theeplantages. Je kunt er surfen, duiken en tot slot op safari in het Afrikaanse landschap in Yala National Park. En de luipaarden hebben we gespot!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Sri lanka hidden gem

  • Sri Lanka
  • 19 February 2015

We zijn bij de olifanten geweest in prachtige parken, we hebben gekookt bij locals, de theeplantages zijn indrukwekkend en de historie van de VOC kom je op diverse plekken terug. Het meest getroffen door de warmte en vriendelijkheid van de mensen. Dat vergeet je nooit meer en is een spiegel voor je

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Genieten in Sri Lanka!

  • Sri Lanka
  • 18 February 2015

Echt een super mooi land.
De bevolking is blij met jouw als toerist en is nog echt gastvrij.
Nog te weinig ontdekt door de toerist, maar dat maakt het ook wel weer erg leuk.
In een dorpjes geweest waar de kinderen nog echt verbaast waren dat wij blank waren.

De natuur is ook erg groen en met geluk zie je ook wilde dieren die daar nog leven.
Wij hebben meerder olifanten, apen en buffels gezien.

En als je s avonds in je slaapgelegenheid aankomt wordt je ontvangen alsof je de koning bent.

Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Een fantastische rondreis

  • Sri Lanka
  • 18 February 2015

we hebben erg veel gezien in 2weken tijd zoals de cultuur, de steden, natuur en hoe mensen daar leven. Vooral hoe kinderen daar opgenomen worden in weeshuizen, dat was zeer indrukwekkend. Ik zal dit land zeer aanraden aan andere.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,0

Niet een land voor de meest mooie natuur zoals australie, maar wel een geweldige ervaring op gebied van cultuur! Verschillen geloven ervaren en vriendelijke mensen!

  • Sri Lanka
  • 17 February 2015

16 daagse rondreis, tempels en stoepa's bezocht. Olifantensafari en weeshuis (erg leuk om te zien als olifanten zich gaan wassen aan de overkant van de straat in de rivier), uitleg en verhalen van een echte singalese, en boedhistische gids. De leeuwenrots beklommen voor uitzicht over de jungle, en natuurlijk het spotten van theepluksters en een kijkje nemen in een theefabriek...in het land van ceylon! Daarnaast mag een ritje in een tuk tuk niet missen!
Maar ook de vismarkt in negombo is een echte aanrader, lopen tussen de echte plaatselijke bevolking & gebruiken! Een geweldig culturele ervaring!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,5

Sri lanka rondreis

  • Sri Lanka
  • 17 February 2015

Geweldig om met een gids een week of anderhalve week door sri lanka te reizen. Prachtige natuur en super vriendelijke mensen. Verder ook onwijs mooie hotels! De stranden en zee zijn niet echt geschikt voor strandvakantie, eerder lig je bij je hotel bij het zwembad met uitzicht over het strand (ook mooi!). Overigens zijn we niet aan de oostkust geweest, misschien is het daar anders.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
5,0
Steden
5,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,3

Super mooi land

  • Sri Lanka
  • 17 February 2015

De stranden , regenwoud , udawalawe national park

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
4,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,7

Veelzijdig Sri Lanka

  • Sri Lanka
  • 17 February 2015

Sri Lanka, wat een ontzettend mooi land! Dit was mijn eerste reis naar Azië en het proeft zeker naar meer. Ik heb een 17 daagse rondreis gedaan waarbij alle highlights van het land aan bod kwamen en ik was blij verrast. Van Colombo heb ik weinig gezien, we zijn meteen doorgegaan naar een kleinschalig hotel in Marawila om vervolgens door te rijden naar Anuradhapura. Anuradhapura is een heilige stad voor boeddhisten omdat hier een loot van de Boom der Verlichting is geplant, deze boom, 1 van de oudsten ter wereld, wordt aan alle kanten ondersteund door palen omdat de takken anders afbreken, een heel bijzonder gezicht. De stad is een belangrijk pelgrimsoord en dit was ook te merken want het was ontzettend druk, maar wel een aanrader! De volgende stop was Sigiriya om de beroemde Leeuwenrots te beklimmen, het panorama van bovenaf is echt ontzettend mooi dus ga vooral helemaal naar boven toe! Onderweg naar Kandy zijn we gestopt bij de Dambulla Rock Tempel, dit is wel even een pittig stukje traplopen voordat je de tempels bereikt maar dat is het zeker waard, echt ongelooflijk hoe deze 5 grotten er van binnen uitzien, de muren staan vol met kleurrijke schilderingen en er staan ontzettend veel mooie gedetailleerde boeddha beelden. Kandy stelt naast de tempel van de tand niet zo heel erg veel voor. In de buurt van Nuwara Eliya heb je prachtige watervallen en natuurlijk mooie theevelden, een bezoek aan 1 van de theefabrieken in de regio is aan te raden, en koop vooral een paar pakjes thee want het is heerlijk ;) De temperatuur hier is wel wat frisser (vooral s'avonds) doordat het hoger gelegen is.
Een jeeptocht in de omgeving van Embilipitiya door het Yala safaripark is een aanrader, de natuur hier is prachtig en je hebt de kans om krokodillen en olifanten, wij zijn ze wel tegengekomen. Een mega aanrader is het Centauria Hotel aan het Chandrikameer. Prachtig uitzicht vanaf je hotelkamer! Als je naar Sri Lanka gaat mag je Galle natuurlijk niet overslaan.
Hier kun je het beroemde Dutch Fortress uit de Nederlandse VOC-tijd bezoeken, doe dit vooral want het is echt de moeite waard. Hikkaduwa is perfect om te relaxen aan het strand en vanuit hier kun je een leuke riviersafari maken langs verschillende eilandjes in het binnenland. Als je in Hikkaduwa bent, neem een taxi en laat je afzetten bij het Super Corals hotel, recht tegenover dit hotel zit een supergoed restaurantje waar je heerlijke sandwiches en vis kunt eten!!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Sri Lanka gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Sri Lanka ervaring, reistips of reisverhalen.