Sri Lanka ervaringen

De Sri Lanka ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Sri Lanka.

Er zijn 45 Sri Lanka ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,3
Totaalscore

45 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
9,3

Doet zijn naam eer aan: Prachtig eiland

Sri Lanka
Individuele rondreis met Riksja Travel
11-02-2017

Mijn vriend en ik hebben rond gereisd in sri lanka met een eigen chauffeur (wat prima te betalen is in dit land). We zijn van colombo door de jungle gereden richting kandy, en vanaf daar via verschillende plaatsjes naar beneden gezakt waar we uiteindelijk de laatste dagen op het strand van tangalle uitgerust hebben. Wat was dat een ervaring zeg!

Gereisd met partner in februari 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
7,8

Sri Lanka, het perfecte land voor een mooie rondreis!

Sri Lanka
Groepsrondreis met Shoestring
09-02-2017

Sri Lanka is een prachtig land voor een mooie rondreis. Wij zijn gestart in Hikkaduwa, een kustplaats waar je lekker kunt chillen. Vanuit Hakkaduwa zijn we naar Udawalawe gereden. Onderweg gestopt in Galle, een oud Hollands vestigingstadje en voor de Wie Is De Mol kijkers een groot herkenninspunt. Leuk om alle oude Nederlandse namen te zien! ;) De dag erna door naar Nuwara Eliya. Hier hebben wij aan het eind van de middag een tour gedaan door het national park, prachtig! Olifanten heel dichtbij, van alles te zien. Hier hebben wij ook het olifanten opvang centrum bezocht, gaaf om te zien hoe de kleine olifanten alle aandacht krijgen waar soms de oudere wat jaloers op zijn! Daarna met de bus doorgereisd via de theevelden naar Kandy. Onderweg naar gestopt bij een mooie theeplantage waar ze de echte Sri Lankaanse thee maken. Kandy is een grote drukke stad waar je zeker kunt slagen voor allemaal leuke kadootjes! In Kandy hebben wij ook de tempel van de tand bezocht. Erg grappig hoe zo veel mensen naar binnen willen om door 1 luikje te kijken waar een kistje ligt. Dit moet je gewoon gezien hebben.. Ook de botanische tuinen zijn een aanrader! Vanuit Kandy zijn wij naar Dambulla gereden. Hier hebben wij de grottempels bezocht. Na deze dag hebben wij Polonnaruwa bezocht. Een prachtig gebied met veel oude tempels en Boeddha's. Erg warm, dus wij hebben deze tour met de bus gedaan. Maar je kan natuurlijk ook fietsen! Van hieruit ging we door naar Sigiriya en hebben wij de leeuwenrots beklomme. Prachtig!

Gereisd met partner in mei 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,8

Prachtige rondreis in een wondermooi land

Sri Lanka
Groepsrondreis met Kras Reizen
08-02-2017

het is zo een mooi en intressant land zo anders ,een grote open dierentuin ,vriendelijke mensen ,een onvergetelijke reis

in maart 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,5

Begin van een droomreis in Sri Lanka

Sri Lanka
Individuele rondreis met WTC.nl Verre reizen
17-01-2017

Januari 2016 vertrok ik naar Sri Lanka, voor het eerst zonder ouders en dan gelijk naar een heel ander deel van de wereld. Maar wát een goede keuze! Groene bergtoppen, gouden stranden, lachende gezichten en heerlijke curry's. Er is zo veel moois te zien. Zo veel tempels, bergen te beklimmen, nationale parken, of gewoon een paar wilde olifanten tijdens je reis van Kandy naar trincomallee. Een reis om nooit meer te vergeten.

Gereisd met vrienden in januari 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,8

Rondreis door Sri Lanka

Sri Lanka
Fly-drive met Riksja Travel
16-01-2017

We hebben een rondreis gemaakt door Sri Lanka. Daar hebben we de tempel van de tand bekeken in Kandy. We hebben heel veel gedaan. We hebben o.a. geraft, adams peak beklommen en naar Yala nationaal park geweest. Geweldig om eens een land te zien dat nog niet zo touristisch is!

Gereisd met partner in maart 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,2

Fantastische reis naar verrassend Sri Lanka

Sri Lanka
Groepsrondreis met NRV Holiday
13-01-2017

Alle bezienswaardigheden van Sri lanka zijn beslist de moeite waard! Onze gids was geweldig , samen met een locale gids hebben zij ons heel veel verteld over een indrukwekkend land met een bijzondere bevolking.

Gereisd met partner in maart 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
9,0

Geweldige ervaring in Sri Lanka

Sri Lanka
Groepsrondreis met Kras Reizen
13-01-2017

Het land is een enorme verrassing als je denkt dat het op Zuid-India lijkt. Soms wel, dikwijls niet. In deze reis was ook het noorden, Tamilgebied, opgenomen. Heel andere mensen, heel andere tempels ook. In diverse steden fantastische boeddhistische optochten gezien. Kortom, een geweldige mix van cultuur, steden, en natuur. Om over het eten maar te zwijgen. Ook daar waren we zeer tevreden over.

Gereisd met partner in juni 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
9,0

Het voelt als een warm bad, het land Sri Lanka!

Sri Lanka
Groepsrondreis met TUI
13-01-2017

Prachtige 16 daagse rondreis gehad door Sri Lanka, de vele gezichten van Sri Lanka, dat is een goede benaming voor de reis, het landschap in Sri Lanka is heel divers. Heel veel gezien, ondernomen, van cultuur tot actief tot relaxen. Alle ingrediënten waren aanwezig. Wat een veelzijdig land en wat een kleurrijk land. De hotels waren goed, het eten was goed verzorgd, Nederlandstalige reisleiding ook heel fijn. Een sri lankees die zelf in Nederland heeft gewoond. Super. Het enige minpuntje vond ik de groepsgrootte, 28 personen, dat kost veel tijd en de volgende keer zou ik voor de 21 daagse reis kiezen, dan bezoek je dezelfde plaatsen, alleen het tempo is iets rustiger.
Kortom we hebben genoten!! Een reis om nooit meer te vergeten.

in juli 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
7,8

Prachtige natuur, interessante cultuur

Sri Lanka
Individuele rondreis met NRV Holiday
09-01-2017

cultuur die wij hier niet kennen historie van de VOC, maar voor mij de prachtige natuur en stranden als hoogtepunt,en voor ons Nederlanders alles is er goedkoop!!!

Gereisd met gezin
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,2

Fantastische rondreis, zeer fijne gelukkige inwoners, tevreden met zeer weinig, ongelofelijk maar waar

Sri Lanka
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-01-2017

Rondreis over het eiland, grote en kleine steden bezocht, binnenlanden gezien, het verkeer is al een belevenis op zich, alles gaat Kris kras door elkaar, en dat zonder gemopper.

Gereisd met partner in april 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
9,0

Unieke reis

Sri Lanka
Wandelreis met Beter-uit
09-01-2017

Aanrader! wat een prachtige natuur, Veel excursies en mooie stranden.

Gereisd met gezin in juli 2000
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
6,5

Sri lanka na tsunami

Sri Lanka
21-01-2016

We hebben baby kleding verzameld en kleurpotloden om aan weeshuizen te geven. We hebben in de dorpjes eten en textiel gekocht voor de weeshuizen. En we hebben ons bezig gehouden met het gezinnetje waar we betrokken bij zijn. Een huis gekocht, huur betaald, opleiding voor de kinderen. Daarnaast af en toe ook eens genoten van het land.

Gereisd met vrienden in augustus 2010
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
7,8

Vakantie

Sri Lanka
Groepsrondreis met Kras Reizen
13-01-2016

mooi mensen en mooi land.

Gereisd met partner in juni 2016
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,5

Schitterende natuur gezien in sri lanka

Sri Lanka
Groepsrondreis met TUI
12-01-2016

Rondreis en aansluitend strandvakantie . Echt zo mooi ook olifanten echt in het wild gezien vliegende honden in een park apen overal en theeplukkers onderweg zo mooi en afwisselend echt een aanrader

Gereisd met partner in maart 2013
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,0

Prachtige rondreis gemaakt

Sri Lanka
Individuele rondreis met de Jong Intra
09-01-2016

Maak een individuele rondreis met een prive chauffeur

Gereisd met partner in mei 2006
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
9,2

Around Sri Lanka in 16 days

Sri Lanka
Autorondreis met TUI
09-01-2016

Sri Lanka heeft alles in een. Van olifanten tot moskeeën tot tuktuks. De mensen zijn er vriendelijk, de reis was foed geregeld en ik zou het zo nog een keer doen. Echt een droombestemming.

Gereisd met gezin in juli 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
7,3

Erg upcoming, maar je moet ervan houden

Sri Lanka
Individuele rondreis met KILROY travels
08-01-2016

3 weken in Sri lanka zouden, zoals de locals ons vertelden, meer dan genoeg zijn voor dit land en ook ik ben het daar mee eens. Voor de Nederlanders die geen groot fan zijn van het tegen komen van een hoop andere Nederlanders is dit inmiddels niet meer de juiste bestemming voor jullie, althans, in het hoogseizoen. Onder andere Kandy, gaule, Colombo, Adams peak en Arugam bay bezochten wij tijdens onze drie weken in dit land. De treinreis van Colombo, via kandy en daar voorbij (een reis van 5 uur) was zeker de moeite waard. De treinrit bracht ons langs de meest indrukwekkende theevelden, waarbij elke toerist uit de trein hangt om de beste kiekjes te maken. Een nachtelijke wandeling op Adams peak had een van de hoogtepunten kunnen zijn, helaas voor ons heeft het de volle drie uur geregend, maar meedoen was al een belevenis op zichzelf. Vergeleken met India vond ik de cultuur in sri lanka minder bijzonder, hoewel het uiteraard lastig is om de cultuur van India te overtreffen. Mocht je twijfelen tussen deze bestemmingen, dan zou ik je het zuiden van India aanraden; een beetje van beide! Vergeet in sri lanka niet de welbekende Lychees én Kottu te eten, wat een gemis!

Gereisd met vrienden in juli 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
7,2

Een vleugje India in Sri Lanka

Sri Lanka
Groepsrondreis met NRV Holiday
08-01-2016

Ik was nog nog nooit naar Azië geweest, ik had niet bedacht dat Sri Lanka veel indiaanse invloeden zou hebben. Het land zelf is prachtig, van de luipaarden in de nationale parken tot wilde olifanten die de weg oversteken. De bevolking is heel vriendelijk en wilt graag Engels leren spreken (zo hadden we 3 dagen een privé tuktuk chauffeur, die ons elke keer goedkoop wilde rond rijden). Elke ochtend, middag en avond werden er 6 soorten curry geserveerd , die je met je vingers hoort te eten (al gebruikten wij gewoon bestek).
Het was een bijzondere ervaring, ik zou nu graag nog naar India gaan!

in juli 2013
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
7,3

Een reis vol cultuur en geloof!

Sri Lanka
Groepsrondreis met Stip Reizen
08-01-2016

Een reis met stip reizen, was een groepsreis met een singalese nederlands sprekende gids! Dat was erg leuk! Iemand uit het land zelf, die zich nederlands heeft aangeleerd en verteld over alle ins & outs van Sri Lanka. Vooral de boedhistische, maar ook de hindoeistische, islamitische, taomistische cultuur kom je tegen. Prachtige tempels op blote voeten betreden, nationale dansers en het kleurrijke geheel in de steden en dorpen, waar verschil tussen arm en rijk erg groot is, geeft een interessante culturele reis! Verder mag je de olifantensafari (kuddes olifanten spotten) en de lokale vismarkten ook zeker niet missen! De hotels die wij hadden bij deze groepsreis waren ingesteld op westerse toeristen en goed te doen! Ook het eten werd hier in de meeste hotels klaar gemaakt met gekookt water, zodat ziektes oplopen minimaal is. Pas echter wel op met eten bestellen waarin veel water en/of saus is toegevoegd. Verder zit je als je van pittig houdt hier helemaal goed, hete curry's genoeg! Voornamelijk een mooie culturele reis, in een gezellige groep, met afsluitend in hotels met zwembad en aan het strand!

in augustus 2013
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,0

Sri lanka (werk)vakantie

Sri Lanka
08-01-2016

April 2014 ben ik met tien anderen verdeeld over twee locaties een maand in Sri Lanka geweest. In de weekenden zijn we het land zelf ingetrokken. Zo hebben we onder andere de Siri Padi beklommen en vanaf de top de zonsopgang gezien. Een hele bijzondere en pittige ervaring. We zijn naar Colombo gweest, hebben een scooter gehuurd en zijn gaan rondrijden. Een weekend safari, wat ontzettend gaaf was. En voor mij een echte vakantie en relax topper. Drie dagen op een bounty strand bij Mirissa met heerlijk eten, cocktails en milkshakes en een goed onderhouden strand. Want houd er rekening mee dat Sri Lanka niet bepaald schoon wordt gehouden. Verre van dat.

Maar absoluut de moeite waard om te gaan. Indien je er echt enkel rondreist heb je aan twee weken genoeg. Sri Lanka is klein.

Alleen gereisd in april 2014
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,3

Sri Lanka

Sri Lanka
Individuele rondreis met KILROY travels
07-01-2016

3 weken met een vriendin die Sri Lanka gereist met het openbaar vervoer. Door was soms af zien ,maar ook een erg leuke ervaring zo met alle locals in bussen en treinen. Het land biedt fantastische theeplantages en een mooie groene natuur. Over het algemeen zijn de mensen heel vriendelijk. Het lens biedt vele mogelijkheden qua activiteiten. En reis om nooit te vergeten.

Gereisd met vrienden in juli 2015
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,2

Prachtig veelzijdig land dat je verwachtingen overtreft!!

Sri Lanka
Individuele rondreis met TUI
06-01-2016

Op huwelijksreis geweest naar Sri Lanka en wat was het geweldig! Sri Lanka heeft ons positief verrast op zoveel manieren: lieve mensen, mooie natuur, interessante culturele highlights, Sri Lanka heeft het allemaal!! Hoogtepunten voor mij waren (letterlijk) het beklimmen van de Leeuwenrots in Sigiriya en een prachtige hike in natuurpark Horton Plains. Daarnaast waren Kandy, Nuwara Eliya en Galle ook geweldig om te bezoeken. Ik kan eigenlijk geen negatief puntje vinden behalve te melden dat je vooral niet te veel tijd moet spenderen in Negombo, zonde van je tijd! Naast een boeddhistische tempel, St. Mary's RK kerk en Nederlands kanaal is er weinig te zien.. Kortom Sri Lanka is zeker de moeite waard!

Gereisd met partner in maart 2014
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,2

Het was een prachtige rondreis van twee weken.

Sri Lanka
Groepsrondreis
05-01-2016

We hebben heel veel gezien van de natuur, mensen en dieren.
Het was een mooie en relaxte reis met een hele leuke reisleider.

Gereisd met partner in juni 2014
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
8,7

Schitterende reis door Sri Lanka, cultuur, natuur en wild.

Sri Lanka
Individuele rondreis met NRV Holiday
04-01-2016

De combinatie van cultuur, natuur en dieren is fantastisch. Daarnaast is Sri Lanka ook een fijne lokatie om stranddagen door te brengen op prachtige resorts.

Door te kiezen voor een individuele rondreis bepaal je zelf hoe lang je ergens verblijft en kan je kiezen wat je wilt zien.

in maart 2014
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4
7,8

Rondreis Sri lanka

Sri Lanka
Groepsrondreis met TUI
04-01-2016

Ik heb een 12 daagse rondreis gemaakt. Ik heb nog nooit zo veel verschillende kleuren groen in 1 land gezien echt super mooi. Zo veel natuur. De bossen watervallen en theeplantages in de bergen echt fantastisch! In yala National park heb ik zelfs een luipaard

Gereisd met partner in oktober 2014
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,8
Stranden
8,0
Steden
7,3
Eten & drinken
8,1
Activiteiten
8,4

Heb jij een rondreis door Sri Lanka gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Sri Lanka ervaring, reistips of reisverhalen.