Paramaribo

Kloppend hart van Suriname

De jarenlange Nederlandse kolonisatie heeft zijn sporen achtergelaten in de Surinaamse hoofdstad. De taal, de producten in de supermarkt en de Hollandse gebouwen zijn overgoten met een tropisch sausje, maar je voelt je er hoe dan ook heel erg snel thuis.

Paramaribo

Paramaribo is de toegangspoort tot Suriname en vanuit de levendige hoofdstad maak je schitterende trips naar de natuur. Toch is het ook zeker de moeite waard om een tijdje in Paramaribo zelf te blijven hangen, want er valt een hoop te zien en de sfeer is goed. Maak in ieder geval een rondje over de markt, bezoek Fort Zeelandia en geniet van de zonsondergang aan de Waterkant.

Fort Zeelandia

Fort Zeelandia is een oud Nederlands fort aan de oever van de Surinamerivier en een van de interessantste bezienswaardigheden van de stad. Het fort dateert uit de 17de eeuw en bestaat uit verschillende bouwwerken in oud-Nederlandse stijl. Door de eeuwen heen raakte het fort in handen van onder andere de Engelsen en de Fransen, en werd het gebruikt voor verschillende doeleinden. In de recente geschiedenis was het fort het toneel van de beruchte Decembermoorden. Tegenwoordig vind je er het Surinaams Museum, met een uitgebreide collectie van kunst en archeologische vondsten.

Suriname, Paramaribo

Suriname, Paramaribo

St. Petrus & Pauluskathedraal

De St. Petrus & Pauluskathedraal is de grootste kerk van de stad en zelfs de grootste houten kerk in heel Zuid-Amerika. De blauw-gele gevel vormt samen met de twee torens een opvallende verschijning in het straatbeeld van Paramaribo, maar van binnen is de kerk minstens zo mooi. Neem een kijkje en bewonder de vele houten details en fonkelende kroonluchters aan het plafond. Deze schitterende houten kathedraal is een replica van de Paterskerk in het Nederlandse Roosendaal en werd al in 1883 gebouwd, maar dankzij grondige renovaties ziet de kerk er nog als nieuw uit. Andere religieuze bouwwerken die de moeite waard zijn, zijn de moskee en synagoge die gebroederlijk naast elkaar staan in de Keizerstraat.

Waterkant

Waterkant staat bekend als de leukste plek in Paramaribo. Het is een van de belangrijkste straten van de stad en loopt grotendeels langs de oever van de Surinamerivier. Hier vind je enkele mooie koloniale huizen en tal van winkeltjes en eetstalletjes waar je iets te eten en drinken kan kopen. Je kunt er heerlijk slenteren langs het water en net als de locals genieten van het uitzicht. Als het begint te schemeren verzamelt iedereen zich hier om de zonsondergang te bekijken, een praatje met elkaar te maken en om te proosten met een ijskoude fles Parbobier.

Suriname, Paramaribo

Suriname, Paramaribo

Wijdenboschbrug

Het letterlijke hoogtepunt van Paramaribo is de Wijdenboschbrug, een opvallend bouwwerk dat de Surinamerivier overspant en Paramaribo met de plaats Meerzorg verbindt. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht over de stad, maar je kunt er alleen met de auto komen. Zachtjes rijden en tegelijkertijd op de weg blijven letten is dan ook het advies.

Palmentuin

Suriname is niet bepaald een land waar je verlegen zit om tropische plekken, maar toch voelt de Palmentuin als een welkome oase van rust. Deze koninklijke tuin dateert van 1685 en bestaat uit metershoge palmbomen waarvan de schaduw genoeg verkoeling biedt op een warme dag. Je kan er mooi wandelen en genieten van tsjirpende vogels. Je vindt de Palmentuin achter het Gouverneurshuis op het Onafhankelijkheidsplein.

Suriname, Paramaribo

Suriname, Paramaribo

Onafhankelijkheidsplein

Het belangrijkste plein van de stad is het Onafhankelijkheidsplein, dat wordt omringd door de belangrijkste gebouwen van de stad. Je vindt er het voormalige Gouverneurshuis, enkele ministeries en de Congreshal, die met zijn moderne gevel opvalt tussen alle historische bouwwerken. Het onafhankelijkheidsplein is groot en groen, en op zondagen worden er wedstrijden gehouden voor zangvogels. Moet je wel je wekker zetten, want de wedstrijd begint al om half 7 in de ochtend.

Centrale Markt

Het kleurrijkste plekje van Paramaribo is de Centrale Markt, waar inwoners vanuit de hele stad naartoe komen om inkopen te doen. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen vol kramen met vlees, vis, groenten, fruit en huishoudelijke artikelen, en is daarmee de grootste markt van het hele Caribische gebied. Al bij binnenkomst ruik je de sterke Surinaamse specerijen en het krioelt er van de mensen. Een plek waar je zeker een bezoekje aan moet brengen. Andere leuke markten zijn de Chinese markt en de vlooienmarkt op zondag, te vinden aan de Tourtonnelaan.

Suriname, Paramaribo

Suriname, Paramaribo

Reizen naar Paramaribo — Hoe kom je er?

Paramaribo ligt op ruim 9 uur vliegen van Amsterdam en met de maatschappijen KLM, Surinam Airways en TUI kun je elke dag rechtstreeks heen en weer naar de Surinaamse hoofdstad. De prijs voor een retourtje begint bij € 750.

Eenmaal op Surinaamse bodem is het nog een goede drie kwartier rijden naar de stad en je hebt daarbij keuze uit de bus of de taxi. Een leuke manier om Paramaribo zelf te verkennen is per fiets. Je kan op verschillende plekken een fiets huren en de hoogtepunten van de stad en omgeving op z’n Hollands bekijken.

Paramaribo ervaringen & beoordelingen

De Paramaribo ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Paramaribo ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Paramaribo op de kaart

Bezienswaardigheden Suriname

Geweldig mooi natuurgebied
Paramaribo
Kloppend hart van Suriname
Het Joodse erfgoed van Suriname

Reizen naar Paramaribo

13-daagse rondreis Green Adventure

13-daagse rondreis Green Adventure

Groepsrondreis
13 dagen

De hoofdrol in deze reis is weggelegd voor de ongerepte Surinaamse jungle en haar bewoners. Deze rei...

vanaf
€ 2.310
Individuele Rondreis door Ongerept Suriname

Individuele Rondreis door Ongerept Suriname

Individuele rondreis
13 dagen

Vlieg/rondreis Suriname incl. vele maaltijden en binnenlandse vluchten met o.a. citytour Paramaribo...

vanaf
€ 1.840
ReisKnaller: Suriname - 11 dagen; Fietsen in tropisch erfgoed

ReisKnaller: Suriname - 11 dagen; Fietsen in tropisch erfgoed

Groepsrondreis
11 dagen

Ontdek Suriname tijdens deze onvergetelijke reis! Je combineert het indrukwekkende oerwoud met het g...

vanaf
€ 1.549
16-daagse privé familiereis Kano's en Kaaimannen

16-daagse privé familiereis Kano's en Kaaimannen

Familiereis
16 dagen

Ga mee op avontuur naar Suriname, een land waar het ecotoerisme nog in de kinderschoenen staat. We z...

vanaf
€ 2.641

Reizen naar Suriname

Wil je meer weten over reizen naar Suriname? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Suriname

Blogs over Paramaribo