Arusha National Park

De Serengeti in het klein

Er zijn niet veel toeristen die koers zetten naar het Arusha National Park in Tanzania, want dit kleinste natuurpark van het land is nou eenmaal minder indrukwekkend dan bijvoorbeeld de Serengeti of de Ngorongoro krater. Onterecht, want er valt een hoop te zien én te doen.

Arusha National Park

Aan wilde dieren geen gebrek in het Arusha National Park en je hebt grote kans om een deel van de Big Five tegen te komen. Daarnaast kun je hier ook goed de benen strekken, bijvoorbeeld tijdens een wandelsafari of beklimming van de actieve vulkaan Mount Meru. 

Wildlife in het Arusha National Park

Klein maar fijn, zo zou je het Arusha National Park het best kunnen omschrijven. Met een oppervlakte van 137 vierkante kilometer is het het kleinste nationale park van Tanzania, maar dat doet geen afbreuk aan de wildlife ervaring. Sterker nog, je kunt hier aardig wat wilde dieren van je lijstje strepen tijdens een safari. Er leven namelijk verrassend veel verschillende dieren, waaronder buffels, zebra’s, olifanten en leeuwen. Het park biedt daarnaast onderdak aan de grootste populatie giraffes in heel Tanzania en als je geluk hebt kun je zelfs een luipaard spotten tussen het groen.

Arusha National Park, Tanzania

Arusha National Park, Tanzania

Safari

Het Arusha National Park wordt ook wel de Serengeti in het klein genoemd en de beste manier om die bewering te toetsen is tijdens een safari. Je kunt niet met eigen vervoer het park doorkruisen, maar je moet met een gids op pad. Geen straf, want zij weten precies waar je de wilde dieren het best kan tegenkomen. Tijdens een safari doorkruis je eindeloze graslandschappen, maar je zult zien dat ook een deel van het park uit regenwoud bestaat. Het park is niet zo groot en dat betekent dat je in één dag al een hoop gezien hebt. Samen met een gids bepaal je het programma en ga je op pad, en onderweg heb je volop kans om wilde dieren te spotten. In de stad Arusha vind je volop bureautjes waar je zo’n safari kunt boeken.

Hiken

Omdat het park relatief klein is en er weinig roofdieren leven, is het Arusha National Park een uitstekende bestemming voor mooie wandeltochten door de natuur. Tijdens een wandelsafari verken je het park te voet en leer je de omgeving vanuit een nieuw perspectief kennen. Je klimt naar mooie uitzichtpunten en wandelt door de groene omgeving, iets dat je niet veel tegenkomt in de natuurparken van Tanzania. Een van de mooiste wandelingen is de tocht naar de top van Tululusia Hill, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over zowel de Kilimanjaro als Mount Meru, de vulkaan die binnen de grenzen van het park ligt.

Arusha National Park, Tanzania

Arusha National Park, Tanzania

Ngurdoto krater

Behalve wildlife zijn er tijdens een safari in het Arusha National Park ook een aantal natuurlijke hoogtepunten te bezoeken. Een daarvan is de Ngurdoto krater, waar je tal van wilde dieren kan spotten. Het is een van de belangrijkste stops die je tijdens een safari gaat maken, dus houd je camera of verrekijker bij de hand. Hier zie je buffels, olifanten en apen rondscharrelen, en kun je verschillende andere wilde dieren observeren. 

Kanoën op de Momella Lakes

Je kunt het park niet alleen te voet of per auto verkennen, maar ook met een kano. Binnen het park liggen verschillende meren, de Momella Lakes genoemd. Het zijn zeven ondiepe meren en het water trekt veel wilde dieren aan. Zo komen er regelmatig flamingo’s, giraffes en zebra’s hun dorst lessen. Tijdens een kanosafari maak je een rondje over het meer en heb je ongehinderd uitzicht over de bewoners van het park.

Arusha National Park, Tanzania

Arusha National Park, Tanzania

Mount Meru

Houd je wel van een fysieke uitdaging of ga je tijdens je reis naar Tanzania de Kilimanjaro beklimmen, dan is het een aanrader om Mount Meru te bedwingen. Deze actieve vulkaan wordt vaak gezien als opwarmertje voor de Kilimanjaro en ligt midden in het Arusha National Park. Met een top van ruim 4,5 kilometer is het een van de hoogste bergen van Afrika en de wandelroute slingert door een prachtig landschap. In tegenstelling tot de Kilimanjaro gaat Mount Meru bijna nooit gehuld in een wolkendek, en heb je vanaf de top fantastische uitzichten over het omliggende park en de omgeving.

Reizen naar Arusha National Park — Hoe kom je er?

Het Arusha National Park ligt op ongeveer een uurtje rijden vanuit de stad Arusha. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het park en hier vind je tal van toeristenbureautjes waar je eenvoudig een safari kunt boeken. Je zult deze pek ongetwijfeld bezoeken tijdens je rondreis door Tanzania, want dit is tevens de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Serengeti en de Ngorongoro krater.

Arusha National Park ervaringen & beoordelingen

De Arusha National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Arusha National Park ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Arusha National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Tanzania

Sensationele wildernis
Immense krater vol natuurpracht
Het dak van Afrika
Prachtig park langs de Tarangire rivier
Hét tropische eiland van Afrika
Toegangspoort tot het paradijselijke Tanzania
Arusha National Park
De Serengeti in het klein
Het grootste wildreservaat van Afrika

Reizen naar Tanzania

Wil je meer weten over reizen naar Tanzania? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Tanzania