Dar es Salaam

Toegangspoort tot het paradijselijke Tanzania

Dar es Salaam is een van de grootste steden van Afrika. Een hectische metropool waar je verrassend genoeg het Afrikaanse paradijs binnen handbereik hebt. Zo is de stad gezegend met mooie stranden, maar je kunt ook een uitstapje maken naar eilanden en natuurparken in de omgeving.

Dar es Salaam

Dar es Salaam werd ooit gesticht door de sultan van Zanzibar en groeide uit tot het financiële en politieke centrum van Tanzania. De meeste reizigers zullen er niet al te lang blijven hangen, maar het is een goed startpunt van je reis door dit bijzondere land.

De stranden van Dar es Salaam

Dar es Salaam ligt aan zee en is gezegend met een aantal paradijselijke stranden. Denk aan palmbomen, parelwit zand en een blauwe zee om in af te koelen. Langs de kust zijn comfortabele resorts gebouwd waar je heerlijk kan luieren. Een van de bekendste stranden is dat van Oyster Bay, maar ook in het zuidelijk deel van de stad heb je mooie stranden binnen handbereik. Heb je de tijd in Dar es Salaam, dan kun je er ook voor kiezen om met de auto af te zakken naar de ongerepte stranden ten zuiden van de stad. Op ongeveer twee uur rijden vind je afgelegen zandstranden die je met helemaal niemand hoeft te delen.

Dar es salaam, tanzania

Dar es salaam, tanzania

Musea

In het Nationaal Museum van Tanzania kun je tentoonstellingen en foto’s bewonderen die te maken hebben met de geschiedenis van het land. Je leert er meer over de Duitse koloniale tijd en het slavernijverleden, maar je kunt ook archeologische vondsten bekijken. Naast het Nationaal Museum kun je ook een kijkje nemen in het Makumbusho Village Museum. Dit is een soort openluchtmuseum waar je meer te weten komt over de verschillende volkeren van Tanzania en hun tradities. Er zijn hutjes om te bekijken en er worden voorstellingen gegeven door lokale zangers en dansers. Combineer de twee musea om een goed beeld te krijgen van Tanzania.

Kariakoo Markt

Ben je in Tanzania, dan moet je ook zeker een markt hebben bezocht. Deze kleurrijke happenings zijn de ideale plek om het lokale leven te observeren en je kunt er tegelijkertijd mooie souvenirs op de kop tikken. In Dar es Salaam zet je daarvoor koers naar de Kariakoo Markt, waar het altijd een drukte van belang is. Een georganiseerde chaos met marktkramen waar alles hoog ligt opgestapeld en een plek waar geuren, kleuren en indrukken samenkomen. Heb je iets moois op het oog? Vergeet niet om af te dingen.

Dar es salaam, tanzania

Dar es salaam, tanzania

Bongoyo Island

Dat je vanuit Dar es Salaam toegang hebt tot het paradijselijke Tanzania moge duidelijk zijn, want op een kleine 30 minuten varen vind je een heerlijk eiland waar je ultiem kunt relaxen. Maak kennis met Bongoyo Island, dat schitterende stranden heeft en in de restaurantjes langs de waterkant dagverse vis kunt bestellen. Hoewel Bongoyo Island niet de charme heeft van Zanzibar, is het zeker een aangenaam alternatief om de stad te ontvluchten.

Mikumi National Park

Wil je wildlife spotten tijdens je bezoek aan Dar es Salaam en ben je op zoek naar een mooi wildpark? Zet dan koers naar het Mikumi National Park, dat op ongeveer 4 uur rijden van Dar es Salaam is gelegen. Het park bestrijkt een oppervlakte van meer dan 3000 vierkante kilometer en je kunt er onder andere zebra’s, olifanten en leeuwen spotten. Het park is een prima alternatief voor de grotere wildparken, zeker als je niet zo lang de tijd hebt, maar wel een poging wil doen op de big 5 tegen te komen.

dar es salaam, tanzania

dar es salaam, tanzania

Zanzibar

De parel van Tanzania is natuurlijk Zanzibar en eigenlijk kun je het land niet verlaten zonder dat je je reis hebt afgesloten op het strand. Zanzibar ligt vlak voor de kust van Dar es Salaam en is eenvoudig te bereiken per ferry. Deze vaart vier keer per dag en doet er 2 à 3 uur over. Je kunt kiezen voor een dagtrip, maar leuker is het om een paar dagen te blijven. Op Zanzibar kun je namelijk genieten van de mooiste stranden die je ooit hebt gezien en heerlijk struinen door het historische Stone Town.

Reizen naar Dar es Salaam — Hoe kom je er?

Dar es Salaam is een havenstad en ligt pal aan de Indische Oceaan. De stad wordt bediend door het Julius K. Nyerere International Airport, een bekende hub als het gaat om internationale vluchten. Vanuit Nederland kun je met KLM rechtstreeks naar Dar es Salaam vliegen en de vliegtijd bedraagt 9,5 uur. De prijs voor een ticket begint bij € 600.

Eenmaal aangekomen in Dar es Salaam kun je op verschillende manieren door de stad reizen. Je kunt de taxi nemen, maar er zijn ook riksja’s en minivans die je van A naar B kunnen brengen. In het centrum ligt alles trouwens redelijk dicht bij elkaar en kun je al wandelend een heel eind komen.

Dar es Salaam ervaringen & beoordelingen

De Dar es Salaam ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Dar es Salaam ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Dar es Salaam op de kaart

Bezienswaardigheden Tanzania

Sensationele wildernis
Immense krater vol natuurpracht
Het dak van Afrika
Prachtig park langs de Tarangire rivier
Hét tropische eiland van Afrika
Dar es Salaam
Toegangspoort tot het paradijselijke Tanzania
De Serengeti in het klein
Het grootste wildreservaat van Afrika

Reizen naar Tanzania

Wil je meer weten over reizen naar Tanzania? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Tanzania