Tanzania ervaringen

De Tanzania ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Tanzania.

Er zijn 16 Tanzania ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,8
Cultuur
7,9
Stranden
8,5
Steden
5,9
Eten & drinken
7,4
Activiteiten
8,6
7,9
Totaalscore
16 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
7,7

Prachtige reis door Tanzania na stageperiode

Na mijn stageperiode ben ik gaan reizen door Tanzania. Het Ruaha safaripark is zeker een aanrader als je in bent voor avontuur en het spotten van allerlei dieren. Het park staat bekend om de duizenden vogels en de 12.000 olifanten, en is het 2de grootste park van Tanzania.
Zanzibar is prachtig, de stranden zijn heerlijk. Ook is Stone Town een echte stad voor toeristen waar veel activiteiten te doen zijn en waar je in de kleine straatjes allemaal leuke souvenirs winkeltjes vindt. Let op dat je niet afgezet wordt omdat je blank bent, vaak vragen ze het dubbele van wat het allemaal waard is. Maar ook dit is echt de cultuur in Tanzania wat het land ook erg interessant maakt.
In Morogoro kun je de Uluguru-mountain beklimmen. Er is een keuze om tot de watervallen te klimmen, wat absoluut een fantastische plek is, of door te klimmen naar de top. Zeker een aanrader en ook te doen voor onervaren klimmers.
Voor leuke restaurantjes en slaapplekken raad ik aan om de lonely planet te gebruiken. In de lonely planet staan alleen de restaurantjes waarbij het eten goed bereid is. Ga niet langs de weg eten, kun je erg ziek van worden.

Gereisd met vrienden in december 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,0

Kilimanjaro, safari en zanzibar

  • Tanzania
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 09 January 2017

We hebben de top van de kili gehaald, daarna een prachtige 8-daagse safari gehad met onder andere de ngorongorokrater en de serengeti. De big five gespot. We hebben kennis mogen maken met de bushmen en de masai. Daarna nog een paar dagen uitgerust op Zanzibar van alle mooie indrukken.

Gereisd met partner in september 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

5,0

Zanzibar was top!

Wat kun je leuke dingen doen in zanzibar!
Voor ieder wat wils. Van cultuur snuiven in stone town tot een actieve of juist ontspannen strandvakantie

Gereisd met gezin in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
5,0
Stranden
5,0
Steden
3,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,5

Veel indrukken in drie weken rondreizen!

  • Tanzania
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 29 April 2016

Het was de 2de keer dat ik naar Tanzania ben geweest. Vorig jaar 4 weken vrijwilligerswerk gedaan. In 2015 (één jaar later) zijn mijn man en ik samen teruggekeerd. We hebben alles zelf georganiseerd.
Begonnen met vlucht naar Kilimanjaro airport, daar met de taxi opgehaald, en naar het hotel gebracht. De volgende dag verder naar Mto wa Mbu. Daar in een campsite blijven slapen en enkele dagen in het Nederlandse project 'Stichting Twiga' geholpen. Zéker een aanrader voor vrijwilligerswerk!
Daar een daguitstap naar Tarangire national park gemaakt met Roko van Roko safaris. Echt een topper! Tarangire is een echte aanrader! Nog nooit zo veel mooie natuur en olifanten gezien!
Daarna twee dagen naar de Serengeti! Dit is de hemel op aarde! Dit moet men absoluut gezien hebben! Prachtige natuur, in de Serengeti blijven slapen, enorm veel leeuwen, cheeta's, ... Zalig!
Van daaruit verder naar Lake Natron, waar we in een campsite dicht bij een Massai boma geslapen hebben. Mijn man heeft men onze gids de Ol Donyo Lengai (heilige berg van de massai en enige nog actieve vulkaan in oost-afrika) beklommen! Onvergetelijk avontuur!
Verder is de conservation area Ngorongoro een absolute aanrader!!!!!
Lake Manyara national park ligt dicht bij Mto wa Mbu, en is ook wel leuk om te doen. Maar nadat men Tarangire, de Serengeti en Ngorongoro gezien heeft valt dit park wat tegen.

Ook Zanzibar is de moeite!!! Wij verbleven in het noorden van het eiland. Het is echt prachtig!
Stonetown, de hoofdstad, vonden wij erg triestig. Niet veel te doen, in een dagje heb je het wel gehad!

Ben er ene keer 4 weken geweest en dan nog eens 3 weken en ik zou zéker nog eens gaan! Tanzania is absoluut een topper!!!

Gereisd met partner in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Prachtigr en onvergetelijke safari reis

Een week lang heb ik samen met mijn ouders en broer en zus een prachtige rsafarireis door tanzania gemaakt. Vooral de mooie wilde dieren en de prachtige cultuur van dit land zijn mij bijgebleven. Onze prive ranger wist zoveel te vertellen wat ons erg heeft verreikt.we hebben alle belangrijke wildparken gezien waaronder de serengheti. Na deze week hebben we een midweek doorgebracht op het prachtige eiland zanzibar waar we onwijs genoten hebben. Het was een reis om nooit te vergeten!!

Gereisd met gezin in juli 2008
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
4,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Prachtig eiland, bijzondere mensen

  • Tanzania
  • Familiereis Familiereis met TUI
  • 09 January 2016

Echt een klein paradijsje! Ga vooral op 'safari blue', snorkelen, bbq op een onbewoond eiland & wij kwamem dolfijnen tegen.

Ook het restaurant 'The Rock', bekend van vele foto's maar zelden bezocht, is een aanrader! Een klein restaurant op een rots in de zee!

Gereisd met gezin in november 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Beklimming van de Mount Meru, het broertje van de Kili

  • Tanzania
  • Wandelreis Wandelreis
  • 07 January 2016

Samen met mijn moeder heb ik de Mount Meru beklommen, het iets kleinere broertje van de Kilimanjaro maar dat maakt hem niet minder. Wij hadden geen tijd voor de 7/8 daagse toch naar de top van de Kili, maar voor de 4 daagse tocht naar de top van de Mount Meru (heen en terug) lukte wel. Dit is echt een aanrader als je houdt van een uitdaging! Daarnaast is het ook een goede berg om uit te vinden of je het wel echt leuk vind om later de Kili te beklimmen. Het was heel gaaf om dan na 3 dagen klimmen op de top te staan. Er wordt gezegd dat de beklimming van de Mount Meru technischer is dan de Kili, want er zitten behoorlijk stijle stukken in. Tijdens de tocht sliepen we in een hut met stapelbedden, prima. Het eten was heerlijk. Door een kok werd elke maaltijd voor ons bereid en het was heel uitgebreid. Elke keer werd voor ons een mooi tafel gedekt en dat was wel bijzonder zo hoog op de berg. Het was echt een reis om nooit te vergeten en de Kili ga ik zeker nog een keer beklimmen :)

in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,5

Prachtige rondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar

  • Tanzania
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met 333travel
  • 07 January 2016

Mijn meest bijzondere reis ooit, is de rondreis door Kenia en Tanzania geweest. Door deze reis droom ik er elke dag weer van, om terug naar Afrika te gaan. De humoristische Afrikanen, de onbeschrijfelijk mooie wilde dieren, de Kilimanjaro en het prachtige strand. Op safari meerde malen de big 5 gezien, cheeta aanval gezien, nijlpaarden, slangen, apen, alles wat je maar wensen kan. Slapen in een tentje in de Serengeti. Hyena's die je hoort, olifanten die je richting je tentenkamp komen stormen of tijdens een boottocht oppassen dat je geen nijlpaard boos maakt en het mooist, je eerste wilde leeuw tegenkomen, dan maakt die regenbui niet meer uit. Deze wilde dieren hebben een blijvende indruk op mij gemaakt. Maar ook een stukje van de Kilimanjaro beklimmen behoort tot de mogelijkheden van deze reis, een absolute aanrader. En tot slot de cultuur, natuurlijk de indrukwekkende Masaai, welke zo'n eigen levenswijze hebben, prachtig om te mogen zien. Maar ook op Zanzibar, verdiep je in de slavernij en probeer met de inwoners te praten, welke een stuk moeilijker benaderbaar zijn dan op het vaste land. Zanzibar is de ideale plek, om na de rondreis heerlijk tot rust te komen, te genieten van de onderwaterwereld en niet te vergeten met wilde dolfijnen te zwemmen. Deze reis veranderd je voor de rest van je leven!

Gereisd met gezin in juli 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

5,2

Zanzibar

  • Tanzania
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 06 January 2016

Hardstikke leuk! Veel te doen. Mijn zus woont hier dus wil graag terug!! Ze heeft een ngo more afrika

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
5,0
Stranden
7,0
Steden
5,0
Eten & drinken
4,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

8,7

Serengeti, Masai en luilekkerland

  • Tanzania
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Sawadee
  • 06 January 2016

Begonnen met een paar dagen kamperen aan het Victoriameer.Aanrader is een boottocht naar een klein vissersdorpje waar blanke mensen hier bijna nooit gezien worden;omgekeerde wereld!Hoogtepunt is uiteraard de Serengeti,waar we 2 nachten hebben gekampeerd in de wildernis.Onvergetelijk en zo bijzonder!Wat een ervaring! Een bezoek aan de Masaii mag niet ontbreken. Rijd je de Serengeti uit,dan volgt de Ngorongoro-krater. Ook hier overweldigende natuur en zoveel dieren, maar weer anders dan de Serengeti. De reis werd afgesloten met een paar dagen op Zanzibar; een exotisch eiland met leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Na al die ervaringen een heerlijke afsluiting in luilekkerland.

Gereisd met vrienden in juli 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,0

Zanzibar

  • Tanzania
  • 09 March 2015

Zanzibar was een erg mooi eiland... daarbij de ervaring om met een klein vliegtuigje naar het land Tanzania te vliegen..om vervolgens een safari te doen is helemaal te gek! Echt een aanrader voor jong en oud.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
6,0
Steden
2,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Safari Tanzania afsluiten op Zanzibar

  • Tanzania
  • 08 March 2015

2 jaar geleden safari Kenia en strand diani beach gedaan, een belevenis en vakantie om nooit te vergeten! Nu gaan we safari doen in Tanzania met nog een week strand in Zanzibar. Kijken er nu al naar uit!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
3,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,5

Fantastisch ontspannen en inspannen op Zanzibar!

  • Tanzania
  • 05 March 2015

Mooie witte zandstranden, prachtig gesnorkeld, lekker geshopt en geslenterd in de stad, met dolfijnen gezwommen en aapjes gekeken. Veel contact met de Afrikaanse medewerkers en met de lokale bevolking gehad. Als afsluiter gezellig gedanst met al het personeel en alle gasten.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Een mooie vakantie op Zanzibar

  • Tanzania
  • 18 February 2015

de stranden waren vooral schitterend op dit eiland, ook kon je hele mooie excursies doen zoals: met wilde dolfijnen zwemmen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,7

Prachtig land met overweldigend mooie natuur !

  • Tanzania
  • 17 February 2015

Rondreis Kenia en Tanzania gemaakt , door prachtige wildparken met mooie losgeslagen en geweldig goede gids. Vooral de ngorogoro krater is een absolute aanrader.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
7,0
Stranden
10,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Honeymoon op Zanzibar

  • Tanzania
  • 17 February 2015

Op onze huwelijksreis zijn we naar Zanzibar gevlogen.
In een resort aan het strand waar je nog het echte Afrika kunt ervaren.

De jungle, natuur, en Stonetown als hoofdstad waren een geweldige uitstap van het luie leven op het resort.

Mooie stranden, mooie excursies te boeken. Maar ook met een huurauto is dit eiland goed te verkennen.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Tanzania gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Tanzania ervaring, reistips of reisverhalen.