Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika

Hoewel minder bekend dan bijvoorbeeld de Serengeti en het Kruger Park, mag het Selous Game Reserve in Tanzania zich het grootste wildreservaat van Afrika noemen. Sterker nog, het is zelfs een van de grootste natuurparken ter wereld en je hebt er de mooiste wildlife ontmoetingen voor het oprapen.

Selous Game Reserve

Wie als voornemen heeft om tijdens een reis naar Tanzania de Big Five te spotten, kan maar beter koers zetten naar het Selous Game Reserve. In dit grootste natuurpark van het continent zijn alle grote dieren vertegenwoordigd, maar ook het kleinere wild, zoals zebra’s, giraffes en wilde honden komen hier in groten getale voor.

Het reservaat

Met een oppervlakte van maar liefst 51.200 vierkante kilometer is het Selous Game Reserve een van de grootste wildparken op aarde. Het is qua grootte vergelijkbaar met Zwitserland en de beroemde Serengeti past er maar liefst drie keer in. Het Selous Game Reserve beslaat in totaal maar liefst 5 procent van het oppervlak van Tanzania en is onderverdeeld in tientallen subregio’s.

Wilde dieren spotten

Ondanks de grootte van het Selous Game Reserve, zijn er relatief weinig toeristen die ook daadwerkelijk naar het natuurpark afreizen. Het ligt redelijk uit de richting en veel reisorganisaties nemen het park daarom niet op in hun reisprogramma’s. Doodzonde, want aan de hoeveelheid wilde dieren zal het niet liggen. In het Selous Game Reserve heb je kans om de Big Five te spotten, maar ook andere wilde dieren laten zich regelmatig zien. Zo kun je hier bijvoorbeeld giraffes, zebra’s, antilopen en nijlpaarden tegenkomen, maar bijvoorbeeld ook de vrij zeldzame wilde Afrikaanse honden.

Op safari

Tijdens een safari heb je dus grote kans om bijzondere dieren tegen te komen. Een van de populairste manieren om het park te bekijken is tijdens een jeepsafari. Dat kan op eigen gelegenheid, maar bijvoorbeeld ook onder leiding van een deskundige ranger. Zelf rijden is natuurlijk het meest avontuurlijk, maar de kans is groot dat je met een ranger de meeste dieren zit. Zij hebben extra hoge auto’s en zijn goed op de hoogte van plekken waar dieren zijn gespot. Daarnaast kunnen ze pootafdrukken herkennen en het gedrag van de dieren lezen. Ze zitten vol handige trucjes om uit te vogelen waar een leeuw verstopt zit. Maar wat je ook besluit te doen, zorg in ieder geval dat je op het juiste moment in de auto zit. De meeste dieren laten zich namelijk vlak na zonsopkomst en tegen zonsondergang zien.

Boottochtjes

Een van de populairste activiteiten in het Selous Game Reserve is de bootsafari. Je gaat dan met een klein bootje de rivier op en zult ervaren dat het park er vanaf het water weer heel anders uitziet. Zo’n boottochtje is de beste manier om bijzondere vogels te spotten, maar je ziet vaak ook veel wildlife drinken langs de waterkant. Zeker in de warme, droge periode trekken veel wilde dieren naar de waterkant om een beetje verkoeling te zoeken en te drinken. Houd dus zeker je camera paraat.

Wandeltochten

De spannendste manier om het Selous Game Reserve te ontdekken? Sluit aan bij een wandelsafari. Met zoveel wilde dieren mag je uiteraard niet op eigen gelegenheid door het park dwalen, maar je kunt wel met een (bewapende) ranger op pad. Tijdens zo’n wandelsafari ga je niet op zoek naar de grote dieren, maar concentreer je je juist op de details. Je leert meer over de insecten die in het park leven, hebt kans om de verschillende bomen en planten te bestuderen en kunt met een verrekijker naar mooie vogels turen. Je ranger kan je alles vertellen over het ecosysteem en welke rol al die kleine beestjes daarin hebben.

Overnachten in het park

Het is een aanrader om meerdere dagen uit te trekken voor een bezoek aan het Selous Game Reserve en te blijven overnachten in het park. Als toerist heb je keus uit verschillende plekken die geschikt zijn voor elk budget. Zo heb je keus uit vele luxe lodges waar niets aan het toeval wordt overgelaten, maar er zijn ook simpele huisjes met eigen keuken of campings waar je een tent kant huren.

Reizen naar het Selous Game Reserve — Hoe kom je er?

Het Selous Game Reserve ligt ondanks haar formaat redelijk afgelegen en ook in het park zelf zijn de wegen gelimiteerd. Je hebt een huurauto nodig als je hier zelfstandig wilt gaan rondreizen en zelfs dat wordt in het regenseizoen afgeraden. De meeste reizigers kiezen er daarom voor om te reizen via de plaatselijke luchthaven en hun safari’s te regelen via hun lodge of hotel.

Selous Game Reserve ervaringen & beoordelingen

De Selous Game Reserve ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Selous Game Reserve ervaring.

Er is 1 Selous Game Reserve ervaring geplaatst.

10,0
Totaalscore

1 beoordeling

10

Safari Selous....fan-tas-tisch!!!!

🇹🇿 Tanzania
Selous Game Reserve
15-02-2020

Fantastische game drives, ook off road. De gidsen brengen je overal. Heel veel wild gezien. Ook de tocht over de rivier was spectaculair. Nijlpaarden, King fishers, waterbokken, krokodillen. In één woord gewéldig. De landing op de strip , spectaculair. De accommodatie een dikke 10. Wij gaan ooit weer terug!

Gereisd met partner

Selous Game Reserve op de kaart

Bezienswaardigheden Tanzania

Sensationele wildernis
Immense krater vol natuurpracht
Het dak van Afrika
Prachtig park langs de Tarangire rivier
Hét tropische eiland van Afrika
Toegangspoort tot het paradijselijke Tanzania
De Serengeti in het klein
Selous Game Reserve
Het grootste wildreservaat van Afrika

Reizen naar Tanzania

Wil je meer weten over reizen naar Tanzania? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Tanzania