Tarangire National Park

Prachtig park langs de Tarangire rivier

Op zoek naar een mooi natuurpark in Tanzania en je hebt Serengeti al gezien of wilt juist wat meer rust? Dan is Tarangire National Park in het noorden van Tanzania een aanrader!

Tarangire National Park

Tarangire National Park is in Tanzania te vinden, op circa 120 kilometer van het welbekende Arusha. Ook het indrukwekkende Manyarameer ligt in deze omgeving, ten noordwesten van het Tarangire National Park. Het nationale park staat vooral bekend om de populaire boom met de naam baobab en de grote kuddes olifanten die je er kunt spotten.

De Baobabs

De populaire baobabs zijn een bezienswaardigheid op zich. Deze bomen worden ook wel adansonia’s of apenbroodbomen genoemd. In totaal zijn er acht soorten van deze bomenfamilie, maar in Afrika komt er slechts één soort voor. Zes soorten komen uit Madagaskar en de laatste soort is te vinden  in Australië. De bomen zijn zo populair door hun bijzondere vorm. Het lijkt alsof deze bomen volledig uit proportie zijn. De stam is bijzonder lang, waardoor de bomen een grote hoogte kunnen bereiken, en de stam is ook erg dik.

Je zou dan ook verwachten dat zich aan de top mooie, lange en stevige takken bevinden, maar niets is minder waar. De bomen hebben een relatief klein kruintje met korte en dikke takken. De boabab die in Tarangire National Park te vinden is kan een hoogte van elf meter bereiken, maar een dikte van maar liefst 34 meter omtrek. Niet voor niets worden deze unieke bomen veelvuldig op de foto gezet door toeristen die deze boomsoort nooit eerder hebben gezien.

Tarangire, Tanzania

Tarangire, Tanzania

Wildlife, Tarangire

Een indrukwekkende natuur

Tarangire heeft een omvang van maar liefst 2600 vierkante kilometer, dus het is niet vreemd dat de natuur er meer te bieden heeft dan enkel boababs. De natuur is er werkelijk indrukwekkend, met acaciabomen, vijgenbomen, worstenbomen, tamarinden en zelfs palmbomen langs de prachtige rivier die door het gebied loopt. Pythons kruipen er op hun gemak in de bomen om daar lekker te hangen, terwijl ook de luipaarden en leeuwen de schaduw van de bladeren opzoeken in de bomen. Verder zijn er lage heuvels, moerassen, struiksavannes en grassavannes.

Tarangire rivier

Het is niet zo dat de rivier in het park vernoemd is naar het park, maar juist andersom. De Tarangire rivier is een zandrivier die zo indrukwekkend is dat daar het hele park naar vernoemd is. Het is niet alleen de rivier die zo mooi is om te zien, maar vooral ook het wild dat er leeft. De rivier heeft fris, helder en koel water waar wild op af komt. Hierbij valt op de eerste plaats te denken aan hele kuddes olifanten, maar ook de antilopen zijn er in grote aantallen te vinden. In de warme perioden van het jaar droogt de rivier op. Echter, dit betekent niet dat de olifanten er dan ook verdwijnen. Zij gaan in deze perioden van het jaar graven in de rivierbeddingen op nog water te vinden in de lagunes.

Tarangire, Tanzania

Tarangire, Tanzania

Vulkanische bergketens

Het nationaal park heeft zelf geen vulkanische bergketens. Het landschap wordt vooral gedomineerd door droge vlakten, grassen en bomen. Echter, vanuit het park heb je wel een adembenemend uitzicht op de vulkanische bergketens die buiten het nationaal park liggen. Het is zeer de moeite waard om een punt op te zoeken van waar je de vulkanische bergketens goed kunt bekijken.

Wild leven in de semi-woestijn

Tarangire National Park kan gezien worden als een landschap waar men te maken heeft met een semi-woestijn. Het is juist het karakter van de semi-woestijn dat zoveel wild aantrekt. De meest droge maanden van het jaar zijn juli, augustus, september, oktober en november. In deze periode trekken de meest uiteenlopende wilde dieren naar het park. Hierbij valt te denken aan zebra’s, gnoes, elanden, spiesbokken, antilopen, luipaarden en leeuwen. Ook de bijzondere generoek is er te vinden en, in mindere mate, zijn er wilde honden aanwezig.

Tarangire, Tanzania

Tarangire, wildlife

Het Silale moeras

In het noordelijke gedeelte van het Tarangire National Park is het zogenaamde Silale moeras te vinden. Het is zeer de moeite waard om eens kennis te maken met dit unieke deel van het nationaal park. Dit moeras wordt door de aanwezige ondergrondse bronnen gevoed. Dit resulteert in een bijzonder grote en bijzonder groene oase die zeer opvallend is in het nationaal park, dat verder een woestijnachtig karakter heeft. Tevens zijn er diverse reusachtige termietenheuvels te vinden.

Vogels spotten

Het Silale moeras is ook de ideale plek om tal van vogels te spotten. Je kunt er kennis maken met kleinere vogelsoorten, zoals de purperreiger, de bijeneters, de ralreigers, spoorkoekoeken, dwergpapegaaien en de mooie marabou. Verder kun je er mangoesten en vuurkop baardvogels spotten en kom je er diverse grotere vogelsoorten tegen, zoals buizerds, hoornraafvogels, koritrappen en struisvogels. 

Vogels spotten, Tarangire NP

Tarangire, Lodge

Het Tarangire National Park — Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam is het zo’n negen uur vliegen naar Tanzania, waar je het mooie Tarangire National Park kan bezoeken. Het nationaal park is te vinden in het noordoosten van het land, in de plaats Babati. De plaatsen Usangi en Arusha liggen op relatief korte afstand van het nationaal park. Iets verder weg is al de grens met buurland Kenia te vinden.

Tarangire National Park ervaringen & beoordelingen

De Tarangire National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Tarangire National Park ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Tarangire National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Tanzania

Sensationele wildernis
Immense krater vol natuurpracht
Het dak van Afrika
Tarangire National Park
Prachtig park langs de Tarangire rivier
Hét tropische eiland van Afrika
Toegangspoort tot het paradijselijke Tanzania
De Serengeti in het klein
Het grootste wildreservaat van Afrika

Reizen naar Tarangire National Park

11-daagse privé rondreis

11-daagse privé rondreis

Individuele rondreis
11 dagen

Een bijzonder complete rondreis met safari en strand voor een zeer scherpe prijs! Je bezoekt maar li...

vanaf
€ 3.885
Safari Tanzania Highlights Deluxe

Safari Tanzania Highlights Deluxe

Individuele rondreis
11 dagen

Deze Safari Tanzania Highlights rondreis met verblijf in deluxe lodges neemt je mee op safari naar d...

vanaf
€ 4.729

Reizen naar Tanzania

Wil je meer weten over reizen naar Tanzania? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Tanzania