Doi Ithanon National Park

Het letterlijke hoogtepunt van Thailand

Het Doi Inthanon National Park concentreert zich rondom het letterlijke hoogtepunt van Thailand: de Doi Inthanon, een bergtop van 2565 meter hoog. Op de flanken vind je een verrassende combinatie van natuur en wildlife, en dat maakt het een geliefd uitstapje vanuit Chiang Mai.

Doi Ithanon National Park

Het Doi Inthanon National Park is gelegen in het noorden van Thailand, nabij de stad Chiang Mai. Veel mensen komen er alleen om een snelle foto te nemen op het hoogste punt, maar er valt nog veel meer te zien. Je kunt er een bezoek brengen aan de spectaculaire watervallen, wildlife spotten en tempels bekijken bijvoorbeeld.

Doi Ithanon

De Doi Inthanon markeert met zijn 2565 meter hoge bergtop het hoogste punt van Thailand en het zal je verbazen hoe makkelijk het is om hier te komen. Je kan met de auto namelijk bijna helemaal tot bovenaan rijden en moet vervolgens alleen nog een kort, goed onderhouden wandelpad volgen voor de laatste meters. De weg wordt duidelijk aangegeven met houten borden en op de top kun je een kleine tempel bekijken. Verheug je niet heel erg op een mooi uitzicht, want de top van de berg gaat vaak grotendeels gehuld in dichte mist.

Thailand, doi inthanon

Thailand, doi inthanon

Koninklijke tempels

Op een paar kilometer van de bergtop vind je twee boeddhistische bouwwerken. De chedi’s werden gebouwd door de Thaise luchtmacht ter ere van de 60ste verjaardagen van het vroegere koningspaar in 1989 en 1992. Het zijn twee verrassend grote en moderne bouwwerken, beiden te bereiken via een lange (rol)trap. Binnen vind je mooie schilderijen en stenen reliëfs, buiten wordt in de zomermaanden een groot bloemenfestival gehouden.

Nam Tok Mae Klang

Op de flanken van de berg zijn een aantal watervallen te bewonderen, acht stuks in totaal. De Nam Tok Mae Klang is de grootste en verreweg het makkelijkst te bereiken. De brede waterstroom komt hier met veel lawaai naar beneden geklaterd en via het wandelpad kun je bijna tot onderaan de waterval geraken.

Thailand, doi inthanon

Thailand, doi inthanon

Nam Tok Wachiratan

Behalve de Nam Tok Mae Klang wordt ook de waterval Nam Tok Wachiratan veel bezocht. Het is maar een klein stukje lopen vanaf de parkeerplaats en het wandelpad leidt je langs de mooiste uitzichtpunten. Op een zonnige dag is deze plek op zijn mooist, want dan verschijnt aan de voet van de waterval een regenboog. Ook de moeite waard is een bezoek aan de Nam Tok Siriphum. Deze steile waterval is al vanaf de autoweg te zien en lijkt bijna zilver van kleur als het van de berg rolt. Zet de auto langs de weg om te genieten van het uitzicht.

Flora en fauna

Het Doi Inthanon National Park is de uitgelezen plek voor liefhebbers van ongerepte natuur. Vanwege de hoogte is het hier een stuk koeler dan op de grond en je komt er een hoop verrassende dieren en planten tegen. De berg is bedekt met een dicht woud vol bloemen, mossen en luchtplanten, en er wonen meer dan 400 soorten vogels en 75 soorten zoogdieren. Tijdens een wandeling heb je zomaar kans civetkatten, gibbons, blaffende herten en vliegende eekhoorns tegen te komen.

Thailand, doi inthanon

Thailand, doi inthanon

Borichinda grot

De Borichinda grot ligt vlakbij de Nam Tok Mae Klang en wordt regelmatig genoemd als een van de mooiste grotten op aarde. Van binnen is de grot bedekt met een indrukwekkende verzameling van stalactieten en stalagmieten, en er loopt een smal stroompje. De grot is op zijn mooist als het zonlicht er precies op schijnt, maar om dat te mogen aanschouwen moet je wel eerst aan het werk. Om er te komen moet je zo’n twee uur wandelen.

Wandelroutes

Temidden van al die spectaculaire natuur en wilde dieren kun je schitterend wandelen. De meeste toeristen bezoeken alleen de top van de berg en dat betekent dat je er de wandelpaden vrijwel helemaal voor jezelf hebt. Tijdens je bezoek aan het park kun je kiezen uit twee routes: de Ang Ka Trail en de Kew Mae Pan Trail. De Ang Ka Trail begint bij de top en leidt je via een houten van 400 meter door het bos. De Kew Mae Pan Trail is een uitdagende jungletrekking langs de mooiste plekken in het park, maar deze kan je alleen onder leiding van een gids doen.

Doi inthanon, Thailand

Doi inthanon, Thailand

Reizen naar het Doi Inthanon National Park — Hoe kom je er?

Het Doi Inthanon National Park ligt op 2 uur rijden vanaf de stad Chiang Mai en de meeste toeristen bezoeken het park tijdens een georganiseerde tour. Een excursie naar het park kan je makkelijk regelen bij een van de vele toeristenbureau’s in de stad. Je kunt ook zelf een auto huren of met openbaar vervoer naar het park komen.

Eenmaal binnen de grenzen van het nationale park kun je met de auto bijna helemaal naar de top rijden. Onderweg kun je stoppen bij de verschillende bezienswaardigheden.

Doi Ithanon National Park ervaringen & beoordelingen

De Doi Ithanon National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Doi Ithanon National Park ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Doi Ithanon National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Thailand

Boeddhabeelden, tempels en ruïnes
Drukke metropool met talloze hotspots
Roos van het noorden
Wit zand, prachtige koraalriffen en pittoreske vissersdorpjes
Parel van het zuiden
Een boeiend en groen gebied
Dé bounty eilanden van Thailand
Paradijs voor duikliefhebbers
Prachtige stranden en idyllische baaitjes
Relaxt eiland én duik walhalla
Het Full Moon Party eiland
Groen en ongerept Thailand
Dé badplaats bij Bangkok
Authentiek Thailand
Paradijselijk eiland vlakbij Bangkok
De oudste badplaats van Thailand
Één van Thailand's meest laid-back eilanden
Wondermooi natuurpark in Thailand
Paradijs in de Golf van Thailand
Pai
Het leukste bergdorpje van Thailand
Weelderig eiland in Zuid-Thailand
Ontdek ongerept Thailand
Historische koningsstad
Olifanten spotten in het wild
De toegankelijkste duikspots ter wereld
De mooiste watervallen van Thailand
42 paradijselijke eilandjes
Een van de mooiste stranden van Thailand
Ongerept paradijs aan de Thaise kust
Doi Ithanon National Park
Het letterlijke hoogtepunt van Thailand
Eeuwenoude Khmer-tempels
Levendig stadsstrand bij Pattaya
Het mooiste eiland van Thailand?
Tropische eilanden en ongerepte natuurparken
Tropische verrassing in de Andamanse Zee
Onontdekt Thailand
Laatste eilandparadijs van Thailand

Reizen naar Thailand

Wil je meer weten over reizen naar Thailand? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Thailand