Erawan Watervallen

De mooiste watervallen van Thailand

De Erawan Watervallen mogen tot de hoogtepunten van de Thaise provincie Kanchanaburi worden gerekend. Gelegen in het mooie Erawan National Park vind je dit sublieme natuurparadijs dat uitstekend valt te combineren met een bezoek aan de rest van de provincie. Kanchanaburi ligt op slechts drie uur rijden vanaf hoofdstad Bangkok, dus alle reden voor een bezoek aan deze bijzondere regio.

Erawan Watervallen

Met haar smaragdgroene poelen en watersluiers zijn de Erawan Watervallen een van de mooiste plekjes van Thailand. Nee, je hebt er het rijk zeker niet voor jezelf, maar er is genoeg natuurpracht voor iedereen. Wil je dit wel met eigen ogen bekijken? Kies voor een excursie met een tourbureau of huur een scooter en ga op eigen gelegenheid het park ontdekken.

Waterval met zeven niveau’s

Er zijn maar weinig watervallen die zo tot de verbeelding spreken als de Erawan Watervallen. Smaragdgroene poelen, smalle stroompjes en brede terrassen die het water opvangen, deze waterval wordt met elke stap een stukje mooier. De waterval bestaat uit maar liefst zeven niveaus en elke ’trap’ heeft zijn eigen unieke schoonheid. De totale klim naar het zevende niveau bedraagt anderhalve kilometer en je moet zeker een uur door de jungle wandelen om er überhaupt te komen. Dat heeft zo zijn voordelen, want de meeste mensen zijn al eerder afgehaakt. Wil je de watervallen dus met zo min mogelijk mensen delen? Loop dan stug door naar het hoogste niveau en geniet in eenmaal alle rust van een welverdiende duik in deze natuurlijke attractie. Tip van ons: zorg voor stevige schoenen met een goed profiel om het klimmen iets aangenamer te maken.

Thailand, Erawan National Park, Waterval

Thailand, Erawan National Park, Waterval

Thailand, Erawan National Park, Waterval

Zwemmen in de watervallen

De Erawan Watervallen hebben hun naam te danken aan hindoegod Erawan, de driekoppige olifantengod. Om die gelijkenis te zien is wat fantasie nodig, want de gemiddelde toeschouwer ziet vooral de kalkstenen rotsen en felblauwe waterpoelen. Een aantrekkelijk tafereeltje waar je gelukkig gewoon in mag zwemmen, dus vergeet zeker niet om je badkleding mee te nemen. Je kunt je rustig een hele dag vermaken met zwemmen in de watervallen en poedelen in het water. Het water stroomt op grote snelheid naar beneden en creëert samen met de gladde rotsen een natuurlijke glijbaan vanwaar je in heerlijke water kan plonzen.

Erawan National Park

De Erawan Watervallen zijn onderdeel van het Erawan National Park, een prachtig natuurpark dat grotendeels bestaat uit dichte jungle en glibberige paden. Het park vormt het groene hoogtepunt van de provincie Kanchanaburi en is een geliefde bestemming onder reizigers uit zowel binnen- als buitenland. Behalve zwemmen in de watervallen kun je er namelijk prachtig wandelen door de rimboe en op zoek gaan naar wilde dieren. Volg een van de wandelpaden en houd je oren open voor geritsel in de bosjes. Vooral vogelaars komen hier aan hun trekken met tropische soorten zoals de neushoornvogel, spechten en kleurrijke parkieten, maar als je héél erg veel geluk hebt kun je ook andere dieren, zoals tijgers, olifanten, cobra's en gibbons in het park tegenkomen.

Thailand, Erawan National Park, Waterval

Thailand, Erawan National Park, Waterval

Tham Phra That

Hoewel de meeste bezoekers zullen komen voor de watervallen, valt er natuurlijk veel meer te zien in het Erawan National Park. Op zo’n 12 kilometer ten noordwesten van de ingang ligt bijvoorbeeld de indrukwekkende Tham Phra That, een druipsteengrot met bijzondere rotsformaties. Je kan de grot alleen bezoeken onder begeleiding van een gids, maar je hebt hun hulp ook wel nodig om de weg te vinden in deze pikdonkere ruimte. Bovendien kan een gids je ook vertellen over de bezienswaardigheden in de grot zelf: als je weet waar je moet kijken kun je in het zwakke schijnsel van de zaklamp namelijk glinsterende kristallen en bijzondere geologische breuklijnen ontwaren.

De beste reistijd

De Erawan Watervallen zijn in principe het hele jaar door een plaatje om te zien, maar vooral tijdens het regenseizoen is het hier beeldschoon. Niet zo verwonderlijk, want hoe meer water, hoe indrukwekkender de watervallen. Omdat de watervallen zo populair zijn heb je deze plek eigenlijk nooit helemaal voor jezelf, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Hoe hoger je gaat zwemmen, hoe minder mensen. Daarnaast is het aan te raden om de weekenden te vermijden, want dan komen ook veel lokale toeristen op de watervallen af. Als je slim bent, plan je je bezoek dus doordeweeks.

Thailand, Erawan National Park, Waterval

Thailand, Erawan National Park, Waterval

Reizen naar de Erawan Watervallen — Hoe kom je er?

De Erawan Watervallen zijn gelegen in de provincie Kanchanaburi, op ongeveer anderhalf uur rijden van de gelijknamige hoofdstad. Met de bus kun je ’s ochtends vroeg bij de ingang van het park worden afgezet en aan het eind van de dag weer worden opgehaald. Het is ook mogelijk om de watervallen met een scootertje te bezoeken. Heb je weinig tijd en wil je de watervallen vanuit Bangkok bezoeken, informeer dan eens bij je hostel of guesthouse. Er zijn tal van tourbureau’s die dagexcursies naar het Erawan National Park kunnen organiseren.

Erawan Watervallen ervaringen & beoordelingen

De Erawan Watervallen ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Erawan Watervallen ervaring.

Er zijn 3 Erawan Watervallen ervaringen geplaatst.

9.7
Totaalscore

3 beoordelingen

10

Zeer de moeite waard!

🇹🇭 Thailand
28-01-2021

In 2015 met vrienden en onze kids ( toen 5 & 10 ) geweest. Geweldige ervaring, helemaal naar de 7e waterval geweest. Goeie vriendelijke gids/chauffeur, wij zaten in Kanchanaburi, van daaruit was het kleine 2 uur rijden. Hele dag geweest en zeer de moeite waard. Hoe hoger je komt hoe rustiger, daar moet je alleen de apen in de gaten houden.

Gereisd met gezin
9,0

Prachtig, prachtig

🇹🇭 Thailand
23-04-2019

10 jaar geleden geweest. Schitterende wandeling door de jungle Komt onderweg langs bomen met versierselen bij groen-blauwe watervallen, met tot op het hoogste niveau vissen. Pas (beneden) op voor lastige makaken (apensoort). Stelen alles wat ze kunnen. Beste is toch op eigen gelegenheid te gaan, zodat je de behoorlijke klim, ook langs trapje en ladders, in alle rust kunt maken. De beloning is overweldigend. In de buurt liggen ook de River Kwai en de Hellfirepass (Birma spoorlijn). Het Pung Waan resort is ook een aanrader.

Gereisd met gezin
10

Prachtig is een droom

🇹🇭 Thailand
10-04-2019

heerlijk weer en warm, met die prachtige watervallen te veel om op te noemen .ooit nog eens op te zoeken dat lijkt me heel leuk

Gereisd met partner

Heb je zelf Erawan Watervallen bezocht?

Bezienswaardigheden Thailand

Boeddhabeelden, tempels en ruïnes
Drukke metropool met talloze hotspots
Roos van het noorden
Wit zand, prachtige koraalriffen en pittoreske vissersdorpjes
Parel van het zuiden
Een boeiend en groen gebied
Dé bounty eilanden van Thailand
Paradijs voor duikliefhebbers
Prachtige stranden en idyllische baaitjes
Relaxt eiland én duik walhalla
Het Full Moon Party eiland
Groen en ongerept Thailand
Dé badplaats bij Bangkok
Authentiek Thailand
Paradijselijk eiland vlakbij Bangkok
De oudste badplaats van Thailand
Één van Thailand's meest laid-back eilanden
Wondermooi natuurpark in Thailand
Paradijs in de Golf van Thailand
Pai
Het leukste bergdorpje van Thailand
Weelderig eiland in Zuid-Thailand
Ontdek ongerept Thailand
Historische koningsstad
Olifanten spotten in het wild
De toegankelijkste duikspots ter wereld
42 paradijselijke eilandjes
Een van de mooiste stranden van Thailand
Ongerept paradijs aan de Thaise kust
Het letterlijke hoogtepunt van Thailand
Eeuwenoude Khmer-tempels
Levendig stadsstrand bij Pattaya
Het mooiste eiland van Thailand?
Tropische eilanden en ongerepte natuurparken
Tropische verrassing in de Andamanse Zee
Onontdekt Thailand
Laatste eilandparadijs van Thailand

Reizen naar Thailand

Wil je meer weten over reizen naar Thailand? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Thailand