Acadia National Park

De omweg waard

Je moet er een stukje voor omrijden, maar eenmaal aangekomen in het Acadia National Park zul je je verbazen over de veelzijdigheid van dit mooie natuurpark. Het Acadia National Park omvat een van de meest onaangetaste plekken van de Verenigde Staten en vormt het schitterende decor voor mooie wandelingen en fietstochten in de natuur.

Acadia National Park

Het Acadia National Park is niet heel groot, maar de natuur is spectaculair mooi en je kunt er schitterend wandelen, fietsen en zelfs zwemmen. Dus plan je bezoek op een mooie dag en geniet van de stranden en mooie uitzichten.

Park Loop Road

Wil je het nationale park in al zijn facetten leren kennen, dan is het slim om de zogenoemde Park Loop Road te volgen. Deze autoweg is goed onderhouden en beste manier om het hele eiland te kunnen zien. De weg slingert langs mooie stukken kustlijn en neemt je mee naar het begin van enkele bekende wandelroutes. Langs de weg zijn volop parkeerplaatsen waar je kan stoppen om een foto te maken of om naar een bezienswaardigheid te lopen.

Acadia National Park

Acadia National Park

Cadillac Mountain

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Acadia National Park is Cadillac Mountain. Cadillac Mountain markeert het hoogste punt van het park en vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over het park en de omgeving. Je kunt eenvoudig met de auto omhoog rijden en wordt onderweg al regelmatig getrakteerd op bijzondere vergezichten. Eenmaal boven kun je met helder weer kilometers ver kijken.

Jordan Pond

Het Acadia National Park werd gevormd door gletsjers en het park bestaat voor een deel uit heldere meertjes. Wat je er zoal kan doen? Het is ontzettend leuk om met een bootje of kajak over het spiegelgladde water te peddelen. Jordan Pond is een van de mooie meertjes in het park en een geliefde stop op de Park Loop Road. Je kunt er namelijk niet alleen kajakken, maar ook erg mooi wandelen. Je vindt er een van de weinige restaurants in het park en met een pad van 5 kilometer kun je hier in 2 uurtjes een redelijk makkelijk wandeling maken. En blijf goed om je heen kijken, want het water is zo helder dat je vissen kan zien zwemmen en de omgeving is ontzettend mooi.

Acadia National Park

Acadia National Park

Sand Beach

Vergeet niet je badkleding mee te nemen als je het Acadia National Park bezoekt op een mooie dag. Sand Beach is het enige echte zandstrand in het hele park en je kunt er zelfs zwemmen. Houd er wel rekening mee dat je in de oceaan duikt, en het water dus behoorlijk koud is. Lekker zonnen op het strand kan gelukkig ook, en je kunt ook altijd nog een wandeling maken door de mooie omgeving. Op deze plek beginnen wandelroutes zoals Chef Trail, Ocean Trail en Beehive Trail.

Beehive Trail

Zoals gezegd begint de Beehive Trail op het strand bij Sand Beach. Het is een van de populairste wandelroutes in het hele Acadia National Park, mede vanwege het toegankelijke karakter. De Beehive Trail is een uitdagende, maar korte wandeling door een schitterend stukje natuur. Je moet regelmatig een stukje klimmen en met handen en voeten de rotsachtige berghellingen bedwingen. Een redelijke conditie is dus geen overbodige luxe, maar je zult onderweg ook genoeg gezinnen met jonge kinderen en zelfs oudere wandelaars tegenkomen. Af en toe kom je langs een eng, hoog stukje, maar de uitzichten zijn een mooie beloning.

Acadia National Park

Acadia National Park

Carriage Roads

In het Acadia National Park ligt zo’n 45 mijl aan historische wegen, aangelegd tussen 1913 en 1940. Waar begin 20ste eeuw grote rijtuigen reden, kun je nu schitterend fietsen en op je gemak de mooiste plekken in het park bekijken. Je kunt eenvoudig een fiets huren en vervolgens op eigen tempo langs bezienswaardigheden zoals Eagle Lake en de Jordan Pond rijden.

Thunder Hole

Als je de Park Loop Road volgt, dan kom je vanzelf uit bij Thunder Hole. Een goede plek om even te stoppen, want het is een van de spectaculairste plekken in het park. Via een goed afgezet wandelpad kun je naar een van de rotsen in de branding lopen en word je omringd door hoge rotspartijen. Ondertussen kan het woeste water zijn gang gaan en sta je tussen de reusachtige golven. Niet schrikken dus als je plotseling een nat pak haalt.

Acadia National Park

Acadia National Park

Reizen naar Acadia National Park — Hoe kom je er?

Het Acadia National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Maine en ligt helemaal in het noordoostelijke puntje van de States. Om er te komen heb je een huurauto nodig, want het park is alleen met eigen vervoer te bereiken. Het park ligt vrij afgelegen en vanuit de grote steden aan de oostkust ben je wel even onderweg. Om je een idee te geven: vanuit New York is het 10 uur rijden en vanuit Boston ben je 6 uur onderweg. Het is ook mogelijk om vanuit Canada te reizen. Quebec ligt bijvoorbeeld 8 uur verderop.

Eenmaal in het park kun je naast je auto gebruik maken van het gratis busnetwerk, maar het is ook leuk om een fiets te huren.


Acadia National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Acadia National Park ervaringen & beoordelingen

De Acadia National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Acadia National Park ervaring.

Er zijn nog geen Acadia National Park ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen