Acadia National Park

De omweg waard

Je moet er een stukje voor omrijden, maar eenmaal aangekomen in het Acadia National Park zul je je verbazen over de veelzijdigheid van dit mooie natuurpark. Het Acadia National Park omvat een van de meest onaangetaste plekken van de Verenigde Staten en vormt het schitterende decor voor mooie wandelingen en fietstochten in de natuur.

Acadia National Park

Het Acadia National Park is niet heel groot, maar de natuur is spectaculair mooi en je kunt er schitterend wandelen, fietsen en zelfs zwemmen. Dus plan je bezoek op een mooie dag en geniet van de stranden en mooie uitzichten.

Park Loop Road

Wil je het nationale park in al zijn facetten leren kennen, dan is het slim om de zogenoemde Park Loop Road te volgen. Deze autoweg is goed onderhouden en beste manier om het hele eiland te kunnen zien. De weg slingert langs mooie stukken kustlijn en neemt je mee naar het begin van enkele bekende wandelroutes. Langs de weg zijn volop parkeerplaatsen waar je kan stoppen om een foto te maken of om naar een bezienswaardigheid te lopen.

Acadia National Park

Acadia National Park

Cadillac Mountain

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Acadia National Park is Cadillac Mountain. Cadillac Mountain markeert het hoogste punt van het park en vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over het park en de omgeving. Je kunt eenvoudig met de auto omhoog rijden en wordt onderweg al regelmatig getrakteerd op bijzondere vergezichten. Eenmaal boven kun je met helder weer kilometers ver kijken.

Jordan Pond

Het Acadia National Park werd gevormd door gletsjers en het park bestaat voor een deel uit heldere meertjes. Wat je er zoal kan doen? Het is ontzettend leuk om met een bootje of kajak over het spiegelgladde water te peddelen. Jordan Pond is een van de mooie meertjes in het park en een geliefde stop op de Park Loop Road. Je kunt er namelijk niet alleen kajakken, maar ook erg mooi wandelen. Je vindt er een van de weinige restaurants in het park en met een pad van 5 kilometer kun je hier in 2 uurtjes een redelijk makkelijk wandeling maken. En blijf goed om je heen kijken, want het water is zo helder dat je vissen kan zien zwemmen en de omgeving is ontzettend mooi.

Acadia National Park

Acadia National Park

Sand Beach

Vergeet niet je badkleding mee te nemen als je het Acadia National Park bezoekt op een mooie dag. Sand Beach is het enige echte zandstrand in het hele park en je kunt er zelfs zwemmen. Houd er wel rekening mee dat je in de oceaan duikt, en het water dus behoorlijk koud is. Lekker zonnen op het strand kan gelukkig ook, en je kunt ook altijd nog een wandeling maken door de mooie omgeving. Op deze plek beginnen wandelroutes zoals Chef Trail, Ocean Trail en Beehive Trail.

Beehive Trail

Zoals gezegd begint de Beehive Trail op het strand bij Sand Beach. Het is een van de populairste wandelroutes in het hele Acadia National Park, mede vanwege het toegankelijke karakter. De Beehive Trail is een uitdagende, maar korte wandeling door een schitterend stukje natuur. Je moet regelmatig een stukje klimmen en met handen en voeten de rotsachtige berghellingen bedwingen. Een redelijke conditie is dus geen overbodige luxe, maar je zult onderweg ook genoeg gezinnen met jonge kinderen en zelfs oudere wandelaars tegenkomen. Af en toe kom je langs een eng, hoog stukje, maar de uitzichten zijn een mooie beloning.

Acadia National Park

Acadia National Park

Carriage Roads

In het Acadia National Park ligt zo’n 45 mijl aan historische wegen, aangelegd tussen 1913 en 1940. Waar begin 20ste eeuw grote rijtuigen reden, kun je nu schitterend fietsen en op je gemak de mooiste plekken in het park bekijken. Je kunt eenvoudig een fiets huren en vervolgens op eigen tempo langs bezienswaardigheden zoals Eagle Lake en de Jordan Pond rijden.

Thunder Hole

Als je de Park Loop Road volgt, dan kom je vanzelf uit bij Thunder Hole. Een goede plek om even te stoppen, want het is een van de spectaculairste plekken in het park. Via een goed afgezet wandelpad kun je naar een van de rotsen in de branding lopen en word je omringd door hoge rotspartijen. Ondertussen kan het woeste water zijn gang gaan en sta je tussen de reusachtige golven. Niet schrikken dus als je plotseling een nat pak haalt.

Acadia National Park

Acadia National Park

Reizen naar Acadia National Park — Hoe kom je er?

Het Acadia National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Maine en ligt helemaal in het noordoostelijke puntje van de States. Om er te komen heb je een huurauto nodig, want het park is alleen met eigen vervoer te bereiken. Het park ligt vrij afgelegen en vanuit de grote steden aan de oostkust ben je wel even onderweg. Om je een idee te geven: vanuit New York is het 10 uur rijden en vanuit Boston ben je 6 uur onderweg. Het is ook mogelijk om vanuit Canada te reizen. Quebec ligt bijvoorbeeld 8 uur verderop.

Eenmaal in het park kun je naast je auto gebruik maken van het gratis busnetwerk, maar het is ook leuk om een fiets te huren.

Acadia National Park ervaringen & beoordelingen

De Acadia National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Acadia National Park ervaring.

Er zijn 0 Acadia National Park ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Amerika

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld
Verbluffend mooi natuurgebied
Bruisende stad vol glitter en glamour
Granieten rotswanden en watervallen
's Werelds beroemdste themapark
Unieke geologische rotsformaties
The city that never sleeps
Bruisende stad met vele highlights
Vibrerende hoofdstad van Florida met Latijnse vibe
Stad van de sterren
Prachtige tropische eilandengroep
Roadtrip paradijs in Californië
Statige hoofdstad van Amerika
Het klassieke Wilde Westen landschap
Buitengewoon gebied vol extremen
Legendarische route door Amerika
Spectaculair berglandschap
De grootste subtropische wildernis van de VS
Robuust natuurpark in Utah
Spectaculair park in de Rockies
Prachtige bezienswaardigheid in Arizona
Ontdek de 'Windy City'
Unieke mix van culturen
Prachtig park in Californië
Paradijselijk USA
Spectaculaire rotsen in Utah
Oog in oog met reusachtige bomen
De wieg van de Verenigde Staten
De outdoor bestemming van Amerika
Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada
Haarspeldbocht in de Colorado-rivier
Een monument van formaat
De pretpark-hoofdstad van Amerika
De rode rotsen van Arizona
Een en al bezienswaardigheden
De Motor City van Amerika
Het einde van de wereld
Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen
Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied
Prachtige vakantiebestemming nabij Page
Ongerepte wildernis van Colorado
Ongerepte wildernis nabij Seattle
Van bloemenweides tot vulkaankraters
De achtertuin van Cleveland
Buitenaardse landschappen vol rotsformaties
Het groene stadshart van Manhattan
Films en sterren in Los Angeles
Hoofdstad van de countrymuziek
Het hipste stadsdeel van New York
Stedentrip in de hoofdstad van Texas
De grootste stad van Missouri
Bakermat van de soul muziek
Toegangspoort tot Texas én de Grand Canyon
Musea en natuurparken
Gletsjers en wildernis
Enorm groot, maar nog nauwelijks ontdekt
De ultieme wildernis
Imposante sequoiabossen

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika