Alaska

Het einde van de wereld

Alaska is de grootste staat van de Verenigde Staten en waar paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuur. Van hoge bergtoppen tot gletsjers: hier kun je schitterende parken bezoeken en waan je je soms heel even alleen op de wereld.

Alaska

Met zoveel nationale parken en natuurlijke hoogtepunten is Alaska te groot om in één reis te bekijken. Maak daarom een duidelijk plan en stippel je reis uit langs de mooiste plekjes van deze indrukwekkende staat. Op zoek naar inspiratie voor je rondreis door Alaska? Met onderstaande tips geven we je vast een voorzetje.

Anchorage

De grootste stad van Alaska is Anchorage, een moderne stad die voor veel reizigers het startpunt vormt van een reis door Alaska. Een prima plek om even bij te komen van de lange vliegreis in een comfortabel hotel. Plan echter niet te veel tijd in deze stad: er is niet heel veel te zien, en zeker met al die mooie natuur binnen handbereik wil je er niet te lang blijven hangen. Hoogtepunten van Anchorage zijn het Anchorage Museum, het Alaska Native Heritage Center en het planetarium.

Verenigde Staten, Alaska

Verenigde Staten, Alaska

Kenai

Als toerist ga je Alaska nooit helemaal te zien krijgen, dus het is slim om keuzes te maken. Veel reizigers bezoeken daarom het schiereiland Kenai, waar je op een relatief klein oppervlak alle essentiële Alaska-ervaringen kan beleven. Perfect dus voor je eerste kennismaking met Alaska. Zo kun je prachtig wandelen door de Kenai Mountains, een woeste bergketen met besneeuwde toppen. Het uitzicht wordt hier gedomineerd door gletsjers en fjorden, en je kunt er schitterend wildkamperen in de woeste natuur. Bekende parken op het schiereiland zijn Kenai Fjords National Park en Kachemak Bay State Park.

Denali National Park

De Denali is de hoogste berg van Noord-Amerika en vormt het letterlijke hoogtepunt van je bezoek aan Alaska. Het Denali National Park is van reusachtige afmetingen en het grootste deel is alleen te voet of per hondenslee te bekijken. Maak in ieder geval een rondje met de shuttlebus en trek een hele dag uit om een van de wandelpaden te volgen. Echte avonturiers kunnen ook raften op de ijskoude Nenana Rivier of maken een klimexpeditie naar de top van de berg. Net buiten het park vind je enkele hotels, bars en restaurants, en een kampwinkel waar ze kampeerspullen en eten verkopen. In het park zelf zijn enkele officiële kampeerplekken, maar je kunt ook ergens in de wildernis je tentje opzetten. 

Verenigde Staten, Alaska

Verenigde Staten, Alaska

Kenai Fjords National Park

Het Kenai Fjords National Park ligt aan de rand van het Kenai schiereiland en omvat een gebied vol gletsjers en fjorden. Hier komen bergen, ijsmassa’s en het water van de oceaan samen. Een geweldige plek om te kajakken of wandelen, met de Harding Icefield Trail als populairste route. Tijdens deze wandeling lijkt het alsof je in de ijstijd bent beland en de klim omhoog is loodzwaar. De totale tocht duurt 6 tot 8 uur, maar het uitzicht is onbeschrijfelijk mooi.

Gates of the Arctic National Park

Het noordelijkste park in Alaska is Gates of the Arctic National Park. Dit is de toegangspoort tot de poolcirkel en een van de meest afgelegen plekken van de Verenigde Staten. Er zijn geen wegen of wandelpaden, en alleen de echte avonturiers wagen zich aan een bezoek. Overdag kun je er in totale stilte wandelen en onderweg kom je de mooiste dieren tegen. ’s Nachts zet je je tent op in de wildernis en ben je overgeleverd aan de krachten van de natuur. Het moge duidelijk zijn: het Gates of the Arctic National Park is vooral voor de echte survival-experts.

Verenigde Staten, Alaska

Verenigde Staten, Alaska

Dalton Highway

Route 11, ofwel de Dalton Highway is een lange autoroute die dwars door Alaska loopt. De snelweg doorkruist een immens gebied met dichte naaldbossen, hoge bergtoppen en uitgestrekte vlaktes en geeft een geweldig beeld van het Arctisch gebied. De weg begint ter hoogte van de stad Fairbanks en eindigt zo’n 666 kilometer noordelijker bij de Noordelijke IJszee. Dit is een road trip die de elementen trotseert, want je kan er dagen rijden zonder iemand tegen te komen. Zorg dus dat je de reis goed voorbereid en de weersvoorspellingen in de gaten houdt.

Reizen naar Alaska — Hoe kom je er?

Alaska is gelegen in het noordwestelijke puntje van Noord-Amerika, schuin boven Canada. Een gebied dat zo groot is, dat het 5 tijdszones overspant. Tegelijkertijd is het een van de dunbevolkste plekken van de Verenigde Staten en het netwerk van wegen kan je niet eens op alle plekken brengen. Rondreizen kan dus nogal een uitdaging zijn, zeker als je van de gebaande paden wil afwijken.

De stad Anchorage is het geijkte startpunt van een reis door Alaska en te bereiken met enkele Amerikaanse en internationale luchtvaartmaatschappijen. Eenmaal gearriveerd is het aan te raden om vervolgens een auto te huren, want het openbaar vervoer is gelimiteerd in deze regio. Wegen zijn goed onderhouden en ondanks dat je niet overal kan komen, is het de meest handige manier van vervoer in Alaska.

Alaska ervaringen & beoordelingen

De Alaska ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Alaska ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Alaska op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld
Verbluffend mooi natuurgebied
Bruisende stad vol glitter en glamour
Granieten rotswanden en watervallen
's Werelds beroemdste themapark
Unieke geologische rotsformaties
The city that never sleeps
Bruisende stad met vele highlights
Vibrerende hoofdstad van Florida met Latijnse vibe
Stad van de sterren
Prachtige tropische eilandengroep
Roadtrip paradijs in Californië
Statige hoofdstad van Amerika
Het klassieke Wilde Westen landschap
Buitengewoon gebied vol extremen
Legendarische route door Amerika
Spectaculair berglandschap
De grootste subtropische wildernis van de VS
Robuust natuurpark in Utah
Spectaculair park in de Rockies
Prachtige bezienswaardigheid in Arizona
Ontdek de 'Windy City'
Unieke mix van culturen
Prachtig park in Californië
Paradijselijk USA
Spectaculaire rotsen in Utah
Oog in oog met reusachtige bomen
De wieg van de Verenigde Staten
De outdoor bestemming van Amerika
Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada
Haarspeldbocht in de Colorado-rivier
Een monument van formaat
De pretpark-hoofdstad van Amerika
De rode rotsen van Arizona
Een en al bezienswaardigheden
De Motor City van Amerika
Alaska
Het einde van de wereld
Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen
Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied
Prachtige vakantiebestemming nabij Page
Ongerepte wildernis van Colorado
Ongerepte wildernis nabij Seattle
Van bloemenweides tot vulkaankraters
De omweg waard
De achtertuin van Cleveland
Buitenaardse landschappen vol rotsformaties
Het groene stadshart van Manhattan
Films en sterren in Los Angeles
Hoofdstad van de countrymuziek
Het hipste stadsdeel van New York
Stedentrip in de hoofdstad van Texas
De grootste stad van Missouri
Bakermat van de soul muziek
Toegangspoort tot Texas én de Grand Canyon
Musea en natuurparken
Gletsjers en wildernis
Enorm groot, maar nog nauwelijks ontdekt
De ultieme wildernis
Imposante sequoiabossen

Reizen naar Alaska

Arctic Taste 13-Daagse hotelrondreis incl. vlucht & autohuur

Arctic Taste 13-Daagse hotelrondreis incl. vlucht & autohuur

Fly-drive
13 dagen

Een echte ’zonvakantie’ heeft u pas als u afreist naar het land waar de zon zomers nooit onder gaat,...

vanaf
€ 1.042

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika