Antelope Canyon

Prachtige bezienswaardigheid in Arizona

In de Amerikaanse staat Arizona ligt een bijzonder stukje natuur: de Antelope Canyon. Deze indrukwekkende kloof bestaat uit twee kleine kloven, die net breed genoeg zijn om doorheen te wandelen. Laat je er rondleiden door een Navajo indiaan, en bewonder de spectaculaire lichtinval en talloze tinten oranje.

Antelope Canyon

De Antelope Canyon valt te verdelen in twee stukken: een Upper Antelope Canyon en een Lower Antelope Canyon, een paar kilometer verderop. Verreweg het meest bezochte deel van de kloof is de Upper Antelope Canyon. Dit stuk is het best begaanbaar dankzij brede paden en een vlakke ondergrond, en trekt daarom de meeste toeristen.

Upper Antelope Canyon

De Upper Antelope Canyon werd in het jaar 1931 ontdekt door de Navajo indianen, maar zij hielden hun ontdekking lange tijd geheim voor de buitenwereld. Inmiddels is de kloof wel toegankelijk voor publiek, maar echter alleen onder begeleiding van een gids. In kleine tourgroepen krijg je een rondleiding door de 140 meter lange spleet. De kloof is gevormd in een hoog, zandstenen plateau, en je loopt er tussen indrukwekkende, oranjerode rotsmuren die wel 40 meter hoog zijn. Op sommige plekken weet het zonlicht zich nog net een weg naar beneden te banen, en die bijzondere lichtval levert mysterieuze plaatjes op. De beste tijd hiervoor is rond het middaguur, dus houd daar rekening mee met het plannen van je bezoek en vergeet ook niet je camera mee te nemen.

Upper Antelope Canyon

Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon

De Lower Antelope Canyon is een stuk uitdagender en met zijn 400 meter lengte, een stuk langer dan de Upper Antelope Canyon. De ingang is een smalle, horizontale speet waar je makkelijk aan voorbij zou lopen. Waar je de Upper Antelope Canyon gewoon naar binnen kan lopen, moet je hier met een trap 15 meter afdalen. Gelukkig wacht beneden een indrukwekkende omgeving vol bijzondere structuren, gesteente in prachtige kleuren en nauwe doorgangen waarvoor je je letterlijk in allerlei bochten moet wringen om er tussendoor te kunnen glippen. Let wel goed op: De bodem is rotsachtig en ongelijk, en daarom is deze gleuf minder geschikt voor mensen die slecht te been zijn of met jonge kinderen reizen. 

Geologie

De Antelope Canyon is een zogenoemde slot canyon: een smalle kloof met hoge, verticale wanden. Dit natuurverschijnsel zie je vaak in droge gebieden, waar tijdens een plotselinge overstroming het kolkende water langs zacht gesteente schuurt. Op die manier ontstaan kloven zoals de Antelope Canyon.

Een bezoek aan een dergelijke canyon is overigens niet geheel zonder gevaar. In 1997 werden elf mensen in de Lower Antelope Canyon verrast door een modderstroom. Deze onverwachte vloedgolven kunnen plotseling ontstaan na een flinke regenbui verderop. Na het dodelijk incident in 1997 zijn in de canyon meer stalen trappen geplaatst en voorzorgsmaatregelen getroffen, om een dergelijk ongeluk te voorkomen. De namen van de slachtoffers zijn te lezen op het bord vlakbij de ingang.

Lower Antelope Canyon

Horseshoes Bend

Horseshoe Bend

Breng je een bezoek aan de Antelope Canyon, dan mag je de Horseshoe Bend eigenlijk ook niet overslaan. De woeste Colorado rivier ligt op steenworp afstand van de kloof, en het uitzicht op deze spectaculaire bocht in de vorm van een hoefijzer is wereldberoemd. Het is vanaf Antelope Canyon ongeveer een kwartier rijden naar de parkeerplaats, en vanaf daar is het nog even een flinke wandeling naar het uitzichtpunt. Heen en terug is ongeveer 2,5 kilometer lopen, maar als je er eenmaal bent dan is de wandeling snel vergeten: het uitzicht vanaf de stijle rotsen is adembenemend mooi.

Page

De uitvalsbasis voor een bezoek aan de Lower en Upper Antelope Canyon is het dorpje Page, een paar kilometer verderop. Ooit was op deze plek een kale woestijnvlakte, maar na het aanleggen van de nabijgelegen Glen Canyon Dam ontstond niet alleen het een groot meer, maar ook een klein dorp. Vroeger woonden er de dambouwers en hun families, tegenwoordig moeten de inwoners het vooral hebben van het toerisme. Als je in de buurt wil overnachten, dan vind je hier een aantal fijne hotels en accommodaties in verschillende prijsklassen. Behalve de Antelope Canyon zijn er nog een paar andere attracties in de nabije omgeving: de Horseshoe Bend en Lake Powell. Want als je toch in de buurt bent, dan kun je net zo goed ook even bij die plekken gaan kijken.

Page Arizona

antelope Canyon

Reizen naar de Antelope Canyon — Hoe kom je er?

De Antelope Canyon ligt in de Amerikaanse staat Arizona, op ongeveer 2,5 uur rijden van ’s lands bekendste attractie: de Grand Canyon. Een bezoek aan de Antelope Canyon en omgeving is dus perfect te combineren met een rondreis langs de indrukwekkende natuurparken in het westen van de Verenigde Staten.

Om er te komen kun je het best vliegen op de luchthavens van Los Angeles of Las Vegas, en daar een auto huren om de omgeving verder uit te kammen. Vanuit LA ben je met de auto ruim 8 uur non stop onderweg, start je in Las Vegas, dan duurt naar de Antelope Canyon 4 à 5 uur.


Antelope Canyon op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Antelope Canyon ervaringen & beoordelingen

De Antelope Canyon ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Antelope Canyon ervaring.

Er zijn 4 Antelope Canyon ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
9,3
Totaalscore
4 beoordelingen
10,0

Fantastische trip!

 • Amerika
 • Antelope Canyon
 • 09 August 2019

Deze trip was heel bijzonder! Vergeet echt niet je camera mee te nemen. Vanaf de buitenkant zien je niet wat er onder de grond zit. Het is echt een aanrader om deze trip te maken! Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Gereisd met partner
Reiziger icon

9,0

Rondreis New Mexico

 • Amerika
 • Antelope Canyon
 • 06 October 2017

We maakten een rondreis door Nieuw-Mexico en op advies van onze reis adviseurs van Jan Doets Amerikareizen bezochten we Antilopecanyon. Een onvergetelijk bezoek precies op het juiste tijdstip overdag, het moment waarop de zon door de spleten de canyon inschijnt n.l. midden op de dag.De veranderende kleuren zijn onbeschrijflijk mooi als de zon van positie veranderd. Zels na Brice en Grand Canyon ( ook mooi maar anders) maakte dit diepe indruk.

Gereisd met partner
Reiziger icon

9,0

Glen Canyon Dam & Lake Powell

 • Amerika
 • Antelope Canyon
 • 16 October 2016

Ben je in Page, bezoek dan ook de Glen Canyon Dam, het kleine sympatieke broertje van de Hoover Dam, prachtig gelegen aan Lake Powell (ook een schitterende omgeving trouwens)!

Gereisd met gezin
Reiziger icon

9,0

Navajo magic

 • Amerika
 • Antelope Canyon
 • 16 October 2016

In mei 2015 hebben we de Upper Antelopen Canyon bezocht met onze kids, heel erg bijzonder! Een dag van tevoren een tour geboekt (http://navajonationparks.org/navajo-tribal-parks/lake-powell-navajo-tribal-park/guided-tours/). Het was er enorm druk en je wordt vrij snel, in groepjes, door de canyon geleid, op de hoogtepunten gewezen, inclusief de beste posities om foto's te nemen. dat is handig want anders ontgaat je dat wel een beetje door de drukte. Bij regen gaat de tour niet door ivm flashfloods, dus je moet wel een klein beetje geluk hebben :-) http://www.padennaf.nl/antelope-canyon/

Gereisd met gezin
Reiziger icon


Heb je zelf Antelope Canyon bezocht?