Badlands National Park

Buitenaardse landschappen vol rotsformaties

Het Badlands National Park kent weinig vegetatie en bestaat grotendeels uit indrukwekkende rotsformaties. De vergelijking met een verre planeet is snel gemaakt en dat is meteen een goede reden om dit bijzondere park in je reisschema op te nemen.

Badlands National Park
Je hebt er kleurrijke rotsformaties, hoge pieken, diepe ravijnen, uitgestrekte prairies en schitterende uitzichtpunten. Het Badlands National Park in South Dakota is een ongerepte wildernis waar je mooie wandelingen kan maken en een mooie stop tijdens je rondreis door de Verenigde Staten. 

Badlands Loop Road

De belangrijkste autoweg in het Badlands National Park is de Badlands Loop Road, die dwars door het park loopt. Je kunt deze geasfalteerde weg gewoon met je eigen auto volgen en zo langs de mooiste plekken in het park rijden. Over een lengte van zo’n 20 mijl vind je adembenemende rotsformaties en schitterende vergezichten. Je komt langs uitzichtpunten en langs de weg zijn volop mogelijkheden om even te stoppen en te genieten van de omgeving. De meeste wandelroutes beginnen bij de parkeerplaatsen, dus een goede reden om regelmatig de auto langs de kant te zetten. 

Badlands National Park

Badlands National Park

Badlands Wall

De Badlands Wall is een grillige rotsformatie en een van de bekendsten in het hele park. Het omvat een bijzonder landschap met hoge pieken en uitzichtpunten. Er zijn meerdere wandelroutes die je naar deze rotsformatie kunnen loodsen, maar vooral noemenswaardig is de Door Trail. Dit rondje van 1,2 kilometer is goed begaanbaar en neemt je mee naar The Door, een opening in de rotsmuur.

Notch Trail

In het Badlands National Park kun je waanzinnig mooie wandelingen maken, dus vergeet niet je wandelschoenen in te pakken. Voor een van de populairste wandelingen moet je de Notch Trail volgen, een pittige wandelroute van 2,4 kilometer. De route loodst je over torenhoge rotspartijen met grillige punten, dus stevige schoenen met een goed profiel zijn geen overbodige luxe. Je moet je hoogtevrees overwinnen, maar het uitzicht vanaf de top is fenomenaal mooi. Zorg dat je voldoende water en zonnebrand mee hebt, want het kan erg heet worden.

Badlands National Park

Badlands National Park

Big Badlands Overlook

Aan mooie uitzichtpunten geen gebrek in het Badlands National Park. De vele rotsformaties bieden schitterende vergezichten over het grillige, bijna buitenaardse landschap. Een van de betere uitzichtpunten is de Big Badlands Overlook, vanwaar je een panoramisch overzicht hebt over de omgeving. Plan je bezoek aan Big Badlands Overlook aan het begin of aan het eind van de dag, want de gekleurde rotspartijen zijn vooral mooi bij zonsopgang en zonsondergang. De zandstenen rotsformaties krijgen dan een gouden gloed door de laagstaande zon. Vergeet je camera niet!  

Roberts Prairie Dog Town

Tijdens je reis door dit deel van de States zul je ze ongetwijfeld al een keer gespot hebben: prairiehonden. Deze schattige knaagdieren zijn familie van de eekhoorn en in het Badlands National Park kun je de beestjes van heel dichtbij bekijken. In Roberts Prairie Dog Town vind je er honderden en ze zijn tam genoeg om te voeren. Bij het winkeltje zijn nootjes te koop en als je je heel stil en rustig houdt, dan komen ze vanzelf naar je toe. 

Badlands National Park

Badlands National Park

Fossil Exhibit Trail

Het zal je niet verbazen dat in het Badlands National Park een hoop fossielen zijn gevonden. Onderzoekers ontdekten op verschillende plekken in het park de overblijfselen van eeuwenoude dieren en planten, en tijdens de Fossil Exhibit Trail reis je 75 miljoen jaar terug in de tijd. Langs het pad vind je informatie over de geologische geschiedenis van het Badlands National Park en maak je kennis met haar allereerste bewoners. 

Bezoekerscentra

In het Badlands National Park zijn twee bezoekerscentra. Je vindt er de broodnodige informatie en een aantal voorzieningen, dus een goede reden om hier even te stoppen voordat je het park inrijdt. In het noorden vind je het Ben Reifel Visitor Center, dat het gehele jaar is te bezoeken. Het White River Visitor Center in het zuiden van het park is alleen in de zomer open, maar is iets uitgebreider. Hier vind je alle benodigde informatie over het park en kun je een film en enkele tentoonstellingen over de omgeving bekijken. Daarnaast zijn er toiletten, picknickplekken en watertappunten. 

Badlands National Park

Badlands National Park

Reizen naar het Badlands National Park — Hoe kom je er?

Het Badlands National Park is gelegen in het zuidwesten van South Dakota. Het park is te bereiken via het nabijgelegen vliegveld in Rapid City, vanwaar het een uurtje rijden is naar de ingang van het park. 
 
In het park zelf kun je met je huurauto de Badlands Loop Road volgen, deze autoroute leidt je eenvoudig langs alle hoogtepunten van het park. Als je de tijd neemt ben je daar rustig een hele dag zoet mee. Het is daarnaast ook mogelijk om het park te verkennen met de fiets of vanaf de rug van een paard, en ’s nachts te overnachten op een van de campings.

Badlands National Park ervaringen & beoordelingen

De Badlands National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Badlands National Park ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Badlands National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld
Verbluffend mooi natuurgebied
Bruisende stad vol glitter en glamour
Granieten rotswanden en watervallen
's Werelds beroemdste themapark
Unieke geologische rotsformaties
The city that never sleeps
Bruisende stad met vele highlights
Vibrerende hoofdstad van Florida met Latijnse vibe
Stad van de sterren
Prachtige tropische eilandengroep
Roadtrip paradijs in Californië
Statige hoofdstad van Amerika
Het klassieke Wilde Westen landschap
Buitengewoon gebied vol extremen
Legendarische route door Amerika
Spectaculair berglandschap
De grootste subtropische wildernis van de VS
Robuust natuurpark in Utah
Spectaculair park in de Rockies
Prachtige bezienswaardigheid in Arizona
Ontdek de 'Windy City'
Unieke mix van culturen
Prachtig park in Californië
Paradijselijk USA
Spectaculaire rotsen in Utah
Oog in oog met reusachtige bomen
De wieg van de Verenigde Staten
De outdoor bestemming van Amerika
Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada
Haarspeldbocht in de Colorado-rivier
Een monument van formaat
De pretpark-hoofdstad van Amerika
De rode rotsen van Arizona
Een en al bezienswaardigheden
De Motor City van Amerika
Het einde van de wereld
Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen
Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied
Prachtige vakantiebestemming nabij Page
Ongerepte wildernis van Colorado
Ongerepte wildernis nabij Seattle
Van bloemenweides tot vulkaankraters
De omweg waard
De achtertuin van Cleveland
Badlands National Park
Buitenaardse landschappen vol rotsformaties
Het groene stadshart van Manhattan
Films en sterren in Los Angeles
Hoofdstad van de countrymuziek
Het hipste stadsdeel van New York
Stedentrip in de hoofdstad van Texas
De grootste stad van Missouri
Bakermat van de soul muziek
Toegangspoort tot Texas én de Grand Canyon
Musea en natuurparken
Gletsjers en wildernis
Enorm groot, maar nog nauwelijks ontdekt
De ultieme wildernis
Imposante sequoiabossen

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika