Brooklyn

Het hipste stadsdeel van New York

Brooklyn is het hippe broertje van Manhattan en een uitstekende uitvalsbasis voor een stedentrip New York. Je maakt er kennis met het échte New York, een ongepolijste en authentieke versie van de stad die nooit slaapt.

Brooklyn

Brooklyn is een van de vijf stadsdelen van New York en een gebied dat de laatste jaren steeds populairder wordt onder toeristen. Dat komt mede vanwege het grote aanbod aan leuke restaurants en hotels, het culturele aanbod en de creatieve initiatieven.

Williamsburg

De hipste wijk van New York is zonder twijfel Williamsburg. Deze bruisende hotspot barst van de trendy en creatieve initiatieven. De wijk loopt over van de koffiebarretjes, hippe vintage winkels en gezellige terrassen waar je - voor New Yorkse begrippen - een betaalbaar biertje kan drinken. Er is bovendien een heleboel te zien en te doen. Je kunt er een rondleiding krijgen door de Brooklyn Brewery, winkelen op leuke markten en naar concerten en filmvertoningen in obscure poppodia en filmhuizen. Je bent hier makkelijk een hele dag zoet, dus plan genoeg tijd voor een rondje Williamsburg.

Brooklyn, Verenigde Staten, New York

Brooklyn, Verenigde Staten, New York

Brooklyn Bridge

Het icoon van Williamsburg is de Brooklyn Bridge, die het stadsdeel met Manhattan verbindt. Een wandeling over de houten promenade is een essentieel onderdeel van je bezoek aan New York, maar kijk wel uit voor alle fietsers. Die zijn namelijk niet zo’n fan van alle dolende toeristen die zich vergapen aan het uitzicht over de skyline.

Coney Island

Wist je dat je in New York op het strand kan liggen? Helemaal in het zuiden van Brooklyn ligt Coney Island, een eiland met een heus zandstrand. Op een zonnige dag ligt het hier vol met New Yorkers die willen genieten van zon, zee en strand, en dat voorbeeld kun je maar beter volgen. Vergeet dus niet om je zwemkleding mee te nemen. Daarnaast vind je op Coney Island een aantal interessante bezienswaardigheden voor het hele gezin, waaronder het Luna Park Pretpark en het New York Aquarium.

Brooklyn, Verenigde Staten, New York

Brooklyn, Verenigde Staten, New York

Markten van Brooklyn

In het weekend kun je uren struinen over de verschillende markten van Brooklyn. Van een hippe farmers market of markt met vintage kleding, tot een markt met allemaal food trucks en eetstalletjes: de keuze is groot en er is altijd wel iets te doen. Bekende markten zijn de Smorgasburg food market en de Brooklyn Flea, een reusachtige vlooienmarkt waar je naar hartelust kan schatgraven naar bijzondere vondsten en mooie spullen.

Brooklyn Botanic Gardens

Als je op zoek bent naar rust en natuur, dan moet je een bezoekje brengen aan de Brooklyn Botanic Gardens. Deze botanische tuin in Prospect Park omvat 21 hectare aan bloemen en planten. Je vindt er meer dan 10.000 verschillende soorten planten en in de overdekte kas waan je je even in de tropen. De tuin is ingedeeld in verschillende thema’s en bestaat onder andere uit een Japanse tuin, lelietuin, kruidentuin en er is zelfs een deel met alleen maar kersenbomen.

Brooklyn, Verenigde Staten, New York

Brooklyn, Verenigde Staten, New York

Brooklyn Nets

Een sportwedstrijd bezoeken is onderdeel van je Amerika-beleving en ook in Brooklyn kun je het lokale basketbalteam aanmoedigen. De Brooklyn Nets spelen in het Barclay’s Center en als ze een thuiswedstrijd hebben, dan moet je zeker proberen een kaartje te bemachtigen. Zo’n sportwedstrijd gaat namelijk heel anders te werk dan in Nederland, het is een groot feest met cheerleaders en een presentator, en er worden regelmatig gadgets verloot onder het publiek. Met een beetje geluk kun je zelfs een stel celebrity’s op de eerste rij spotten, want de Brooklyn Nets hebben aardig wat beroemde fans.

DUMBO

Je hebt er vast wel eens een foto van voorbij zien komen, want een van de meest iconische plekjes van Brooklyn is de wijk DUMBO. DUMBO staat voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass, en bevindt zich in het stuk waar de Manhattan Bridge en Brooklyn Bridge samenkomen. De wijk bestaat grotendeels uit grote pakhuizen, maar het uitzicht op de brug en de skyline van Manhattan in de verte is onbeschrijfelijk.

Brooklyn, Verenigde Staten, New York

Brooklyn, Verenigde Staten, New York

Prospect Park

Prospect Park is het Central Park van Brooklyn, een groot park waar je heerlijk kan wandelen en genieten van de rust. Net als in Central Park vind je hier grote ligweides, een meertjes en zelfs een boat house waar je bootjes kan huren. In de zomer worden er vaak concerten gegeven en is het park het toneel van culturele evenementen.

Reizen naar Brooklyn — Hoe kom je er?

Brooklyn ligt in het oosten van New York en is uitstekend te bereiken vanuit de rest van de stad. Vanuit Manhattan en Queens is het met de metro een kwestie van minuten en als je vanaf JFK Airport komt heb je helemaal geluk, want dit vliegveld bevindt zich in het uiterste puntje van Brooklyn. Houd er rekening mee dat Brooklyn groot en uitgestrekt is, en dat bezienswaardigheden vaak ver uit elkaar liggen. Een dagpas van de metro is dus geen overbodige luxe.


Brooklyn op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Brooklyn ervaringen & beoordelingen

De Brooklyn ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Brooklyn ervaring.

Er zijn nog geen Brooklyn ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen