Canyonlands National Park

Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied

Ben je een liefhebber van spectaculaire uitzichtpunten en mooie wandelingen? Zet koers naar het Canyonlands National Park, een geweldig natuurpark in de Amerikaanse staat Utah. Je kunt er dagen wandelen zonder iemand tegen te komen en schitterend kamperen tussen de bijzondere rotsformaties.

Canyonlands National Park

Het Canyonlands National Park heeft grote roestbruine rotsformaties, diepe kloven en ander spectaculair natuurschoon. Je hebt er drie districten met elk hun eigen bezienswaardigheden en hoogtepunten. Huur een 4x4 en volg de onherbergzame paden tot diep in het park en blijf een paar dagen hangen om alles op je gemak te kunnen bekijken.

Islands in the Sky District

Het Islands in the Sky District is gelegen in het noorden van Canyonlands National Park en is het best bereikbare deel van het park. Hier kom je verreweg de meeste andere bezoekers tegen, en je vindt er schitterende bezienswaardigheden, uitzichtpunten en wandelingen. Vlak bij de ingang ligt het bezoekerscentrum waar je meer informatie krijgt over het park en waar een aantal wandelingen beginnen.

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Grand View Point

Een van de hoogtepunten in het Islands in the Sky District is het Grand View Point. Vanaf dit uitzichtpunt heb je grandioze vergezichten over diepe ravijnen en kleurrijke rotsformaties. Helemaal tijdens zonsondergang is dit een van de mooiste plekken in het park. Je kunt er komen door de Grand View Point Trail te volgen, een vrij eenvoudige wandeling van drie kilometer. Het is ongeveer een half uur lopen naar het uitzichtpunt.

Upheaval Dome

De Upheaval Dome is een indrukwekkende landschap dat ontstond na de inslag van een meteoriet. De krater is vijf kilometer breed en is volgens onderzoekers zo’n 170 miljoen jaar geleden ontstaan. Vanuit de lucht is de omvang van de krater het best te zien, maar ook vanaf het uitzichtpunt is het een indrukwekkend plaatje. Rondom de krater liggen verschillende wandelroutes, waaronder de Whale Rock Trail, de Upheaval Dome Trail en de Syncline Loop Trail.

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Needles District

Het Needles District heeft zijn naam te danken aan de kleurrijke zandstenen rotsformaties die je hier overal in de omgeving tegenkomt. Needles District staat bekend om de vele wandelpaden en routes waar je dagen zoet mee kan zijn. Er is één camping waar je je tent kan opzetten en als uitvalsbasis kan gebruiken om dit gebied te bezoeken.

Big Spring Canyon Overlook

De Big Spring Canyon is een uitgestrekte kloof waar het uitzicht wordt gedomineerd door grillige bergwanden en kleurrijke rotspartijen. Vanaf de Big Spring Canyon Overlook heb je een ongehinderd uitzicht over dit natuurschoon en kun je mijlenver kijken. Vanaf het bezoekerscentrum is het ongeveer 10 kilometer rijden naar de Big Spring Canyon Overlook.

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Chesler Park

In het hart van het Needles District ligt Chesler Park, een grote open vlakte die wordt omringd door tal van zandstenen pilaren. Hier kun je goed zien hoe dit deel van het park aan zijn naam kwam en je kijkt er je ogen uit. De Chelser Park Viewpoint Trail is 10 kilometer lang en leidt je langs de bijzondere rotsformaties.

Maze District

Het Maze District is het meest onherbergzame stuk van het Canyonlands National Park. Het ligt behoorlijk afgelegen en je kunt er alleen komen met een 4x4. Wil je deze plek bezoeken, trek daar dan genoeg tijd voor uit en neem genoeg eten en drinken mee. De meeste bezoekers blijven drie dagen in dit deel van het park hangen, maar je kunt er ook makkelijk een week spenderen.

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Chocolate Drops

De Chocolate Drops is een groepje zandstenen rotsformaties die kaarsrecht omhoog steken en vormen een van de prominentste bezienswaardigheden in het Maze District. Wil je deze plek van dichtbij bewonderen, dan moet je eerst vier uur lang een hobbelige zandweg volgen. De wandeling zelf is vervolgens niet heel lastig, want er loopt een vrij vlak pad naar de voet van de Chocolate Drops. Heen en terug ben je ruim 14 kilometer onderweg.

Horseshoe Canyon

De Horseshoe Canyon is de plek waar enkele bijzonder goed bewaarde rotstekeningen zijn gevonden. De Great Galery bevat enkele gedetailleerde en levensgrote tekeningen die waarschijnlijk al zo’n 2000 jaar oud zijn. Om er te komen moet je een wandelroute van ruim 11 kilometer afleggen en flink wat hoogteverschil overbruggen.

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Reizen naar Canyonlands National Park — Hoe kom je er?

Het Canyonlands National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Utah, op ongeveer 40 minuten rijden van het stadje Moab. In deze regio vind je ook het dichtstbijzijnde vliegveld: Canyonlands Field Airport. Hier kun je een huurauto ophalen (bij voorkeur een 4x4!) en naar het park rijden.

Eenmaal aangekomen in het park ben je op jezelf aangewezen. Behalve de 2 bezoekerscentra in Islands in the Sky District en Needles District zijn er maar bar weinig voorzieningen. Het Island in the Sky District wordt door veel mensen bezocht, maar in het Needles District en met name in het Maze District kom je vrijwel niemand tegen.


Canyonlands National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Canyonlands National Park ervaringen & beoordelingen

De Canyonlands National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Canyonlands National Park ervaring.

Er is 1 Canyonlands National Park ervaring geplaatst.


Plaats beoordeling
9,0
Totaalscore
1 beoordeling
9,0

Canyonlands Off-Road is extra gave ervaring

  • Amerika
  • Canyonlands National Park
  • 04 November 2017

Als je niet te angstig bent uitgevallen en de beschikking hebt over een auto die iets hoger op zijn banden staat is o.a. de Shafer Trail een mooie uitdaging die beloont wordt met prachtige uitzichten. Vooral het stuk omhoog waarbij je langs afgronden zigzagt tot je boven bent is prachtig. Helaas viel ons op dat de huur van een Jeep in Moab enorm in prijs is toegenomen. Toch hebben wij zeer goede herinneringen aan spannende trails waar je vaak alleen op de mooiste punten staat te genieten. Buiten Canyonlands NP krijg je natuurlijk ook Dead Horse Point SP en Arches NP in beeld. Prachtige parken die helaas op sommige momenten overvol zijn, met name Arches NP.
Voor fotografen die niet te beroerd zijn om op 4.00 u. op pad te gaan is er het alom bekende shot van Mesa Arch in Canyonlands. Het is eenvoudig te vinden en na parkeren van de auto met zaklamp een kort stukje lopen. Kijk niet gek op als er al een paar andere enthousiastelingen op je staan te wachten! Als je onderweg naar de plek de auto (op een veilige plek) stopt en buiten naar de sterren kijkt is dat al een extra beloning. De arch wordt door de opkomende zon aan de onderkant verlicht en geeft de fantastische kleuren. Gezien de mogelijkheden van dit gebied is een aantal dagen goed besteed.

Gereisd met gezin
Reiziger icon