Canyonlands National Park

Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied

Ben je een liefhebber van spectaculaire uitzichtpunten en mooie wandelingen? Zet koers naar het Canyonlands National Park, een geweldig natuurpark in de Amerikaanse staat Utah. Je kunt er dagen wandelen zonder iemand tegen te komen en schitterend kamperen tussen de bijzondere rotsformaties.

Canyonlands National Park

Het Canyonlands National Park heeft grote roestbruine rotsformaties, diepe kloven en ander spectaculair natuurschoon. Je hebt er drie districten met elk hun eigen bezienswaardigheden en hoogtepunten. Huur een 4x4 en volg de onherbergzame paden tot diep in het park en blijf een paar dagen hangen om alles op je gemak te kunnen bekijken.

Islands in the Sky District

Het Islands in the Sky District is gelegen in het noorden van Canyonlands National Park en is het best bereikbare deel van het park. Hier kom je verreweg de meeste andere bezoekers tegen, en je vindt er schitterende bezienswaardigheden, uitzichtpunten en wandelingen. Vlak bij de ingang ligt het bezoekerscentrum waar je meer informatie krijgt over het park en waar een aantal wandelingen beginnen.

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Grand View Point

Een van de hoogtepunten in het Islands in the Sky District is het Grand View Point. Vanaf dit uitzichtpunt heb je grandioze vergezichten over diepe ravijnen en kleurrijke rotsformaties. Helemaal tijdens zonsondergang is dit een van de mooiste plekken in het park. Je kunt er komen door de Grand View Point Trail te volgen, een vrij eenvoudige wandeling van drie kilometer. Het is ongeveer een half uur lopen naar het uitzichtpunt.

Upheaval Dome

De Upheaval Dome is een indrukwekkende landschap dat ontstond na de inslag van een meteoriet. De krater is vijf kilometer breed en is volgens onderzoekers zo’n 170 miljoen jaar geleden ontstaan. Vanuit de lucht is de omvang van de krater het best te zien, maar ook vanaf het uitzichtpunt is het een indrukwekkend plaatje. Rondom de krater liggen verschillende wandelroutes, waaronder de Whale Rock Trail, de Upheaval Dome Trail en de Syncline Loop Trail.

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Needles District

Het Needles District heeft zijn naam te danken aan de kleurrijke zandstenen rotsformaties die je hier overal in de omgeving tegenkomt. Needles District staat bekend om de vele wandelpaden en routes waar je dagen zoet mee kan zijn. Er is één camping waar je je tent kan opzetten en als uitvalsbasis kan gebruiken om dit gebied te bezoeken.

Big Spring Canyon Overlook

De Big Spring Canyon is een uitgestrekte kloof waar het uitzicht wordt gedomineerd door grillige bergwanden en kleurrijke rotspartijen. Vanaf de Big Spring Canyon Overlook heb je een ongehinderd uitzicht over dit natuurschoon en kun je mijlenver kijken. Vanaf het bezoekerscentrum is het ongeveer 10 kilometer rijden naar de Big Spring Canyon Overlook.

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Chesler Park

In het hart van het Needles District ligt Chesler Park, een grote open vlakte die wordt omringd door tal van zandstenen pilaren. Hier kun je goed zien hoe dit deel van het park aan zijn naam kwam en je kijkt er je ogen uit. De Chelser Park Viewpoint Trail is 10 kilometer lang en leidt je langs de bijzondere rotsformaties.

Maze District

Het Maze District is het meest onherbergzame stuk van het Canyonlands National Park. Het ligt behoorlijk afgelegen en je kunt er alleen komen met een 4x4. Wil je deze plek bezoeken, trek daar dan genoeg tijd voor uit en neem genoeg eten en drinken mee. De meeste bezoekers blijven drie dagen in dit deel van het park hangen, maar je kunt er ook makkelijk een week spenderen.

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Chocolate Drops

De Chocolate Drops is een groepje zandstenen rotsformaties die kaarsrecht omhoog steken en vormen een van de prominentste bezienswaardigheden in het Maze District. Wil je deze plek van dichtbij bewonderen, dan moet je eerst vier uur lang een hobbelige zandweg volgen. De wandeling zelf is vervolgens niet heel lastig, want er loopt een vrij vlak pad naar de voet van de Chocolate Drops. Heen en terug ben je ruim 14 kilometer onderweg.

Horseshoe Canyon

De Horseshoe Canyon is de plek waar enkele bijzonder goed bewaarde rotstekeningen zijn gevonden. De Great Galery bevat enkele gedetailleerde en levensgrote tekeningen die waarschijnlijk al zo’n 2000 jaar oud zijn. Om er te komen moet je een wandelroute van ruim 11 kilometer afleggen en flink wat hoogteverschil overbruggen.

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Reizen naar Canyonlands National Park — Hoe kom je er?

Het Canyonlands National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Utah, op ongeveer 40 minuten rijden van het stadje Moab. In deze regio vind je ook het dichtstbijzijnde vliegveld: Canyonlands Field Airport. Hier kun je een huurauto ophalen (bij voorkeur een 4x4!) en naar het park rijden.

Eenmaal aangekomen in het park ben je op jezelf aangewezen. Behalve de 2 bezoekerscentra in Islands in the Sky District en Needles District zijn er maar bar weinig voorzieningen. Het Island in the Sky District wordt door veel mensen bezocht, maar in het Needles District en met name in het Maze District kom je vrijwel niemand tegen.

Canyonlands National Park ervaringen & beoordelingen

De Canyonlands National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Canyonlands National Park ervaring.

Er zijn 2 Canyonlands National Park ervaringen geplaatst.

9
Totaalscore

2 beoordelingen

9,0

Canyonlands

🇺🇸 Amerika
28-10-2019

Wij zijn, in 2019 met onze rondreis door het noordwesten van de VS, eerst even naar Canyonlands geweest. Een heel bijzonder park met een wandeling van 2 uren heen en 2 uren terug: klimmen en dalen in de hitte.

De klim naar de bijzondere berg gaf mooie plekken met veruit gezichten over prachtige landschappen maar ook dichtbij naar een bijzonder steensoort waarlangs of over kon lopen. Boven op de berg was een krater die een soort natuurlijk theater vormde. Met de Archer, een zandstenen boog. Het was een bijzonder moment want wij stonden, toevallig, daarnaar te kijken toen een paar daar onder ging staan: hij vroeg haar ten huwelijk onder de boog. Toen zij ja zij en hem omarmde ging iedereen aldaar applaudisseren.

Op de terugweg naar beneden werd het een mooie herinnering aan het park...

Gereisd met partner
9,0

Canyonlands Off-Road is extra gave ervaring

🇺🇸 Amerika
04-11-2017

Als je niet te angstig bent uitgevallen en de beschikking hebt over een auto die iets hoger op zijn banden staat is o.a. de Shafer Trail een mooie uitdaging die beloont wordt met prachtige uitzichten. Vooral het stuk omhoog waarbij je langs afgronden zigzagt tot je boven bent is prachtig. Helaas viel ons op dat de huur van een Jeep in Moab enorm in prijs is toegenomen. Toch hebben wij zeer goede herinneringen aan spannende trails waar je vaak alleen op de mooiste punten staat te genieten. Buiten Canyonlands NP krijg je natuurlijk ook Dead Horse Point SP en Arches NP in beeld. Prachtige parken die helaas op sommige momenten overvol zijn, met name Arches NP.

Voor fotografen die niet te beroerd zijn om op 4.00 u. op pad te gaan is er het alom bekende shot van Mesa Arch in Canyonlands. Het is eenvoudig te vinden en na parkeren van de auto met zaklamp een kort stukje lopen. Kijk niet gek op als er al een paar andere enthousiastelingen op je staan te wachten! Als je onderweg naar de plek de auto (op een veilige plek) stopt en buiten naar de sterren kijkt is dat al een extra beloning. De arch wordt door de opkomende zon aan de onderkant verlicht en geeft de fantastische kleuren. Gezien de mogelijkheden van dit gebied is een aantal dagen goed besteed.

Gereisd met gezin

Bezienswaardigheden Amerika

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld
Verbluffend mooi natuurgebied
Bruisende stad vol glitter en glamour
Granieten rotswanden en watervallen
's Werelds beroemdste themapark
Unieke geologische rotsformaties
The city that never sleeps
Bruisende stad met vele highlights
Vibrerende hoofdstad van Florida met Latijnse vibe
Stad van de sterren
Prachtige tropische eilandengroep
Roadtrip paradijs in Californië
Statige hoofdstad van Amerika
Het klassieke Wilde Westen landschap
Buitengewoon gebied vol extremen
Legendarische route door Amerika
Spectaculair berglandschap
De grootste subtropische wildernis van de VS
Robuust natuurpark in Utah
Spectaculair park in de Rockies
Prachtige bezienswaardigheid in Arizona
Ontdek de 'Windy City'
Unieke mix van culturen
Prachtig park in Californië
Paradijselijk USA
Spectaculaire rotsen in Utah
Oog in oog met reusachtige bomen
De wieg van de Verenigde Staten
De outdoor bestemming van Amerika
Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada
Haarspeldbocht in de Colorado-rivier
Een monument van formaat
De pretpark-hoofdstad van Amerika
De rode rotsen van Arizona
Een en al bezienswaardigheden
De Motor City van Amerika
Het einde van de wereld
Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen
Prachtige vakantiebestemming nabij Page
Ongerepte wildernis van Colorado
Ongerepte wildernis nabij Seattle
Van bloemenweides tot vulkaankraters
De omweg waard
De achtertuin van Cleveland
Buitenaardse landschappen vol rotsformaties
Het groene stadshart van Manhattan
Films en sterren in Los Angeles
Hoofdstad van de countrymuziek
Het hipste stadsdeel van New York
Stedentrip in de hoofdstad van Texas
De grootste stad van Missouri
Bakermat van de soul muziek
Toegangspoort tot Texas én de Grand Canyon
Musea en natuurparken
Gletsjers en wildernis
Enorm groot, maar nog nauwelijks ontdekt
De ultieme wildernis
Imposante sequoiabossen

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika