Capitol Reef National Park

Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen

Zandstenen rotsformaties, diepe ravijnen en indrukwekkende rotsformaties: het Capitol Reef National Park kan alle clichés afstrepen. Dit mooie park in de Amerikaanse staat Utah wordt maar door relatief weinig toeristen bezocht en dat is niet helemaal terecht. Je kunt er namelijk schitterend wandelen en soms uren rijden zonder ook maar iemand tegen te komen.

Capitol Reef National Park

Ben je op zoek naar een relatief ongerept natuurpark, dan moet je het Capitol Reef National Park bezoeken. Het park grenst aan Zion National Park en de landschappen zijn vergelijkbaar. Ga op pad met een 4x4 en volg de stoffige wegen die leiden naar boeiende bezienswaardigheden.

Scenic Drive

Een goede manier om het park te bekijken is met de auto en als je de Scenic Drive volgt kom je langs een hoop mooie plekken. De Scenic Drive is een autoroute van zo’n 10 mijl en loopt dwars door het park. Onderweg kun je stoppen bij mooie uitzichtpunten en langs de route beginnen tal van wandelpaden. De belangrijkste bezienswaardigheden langs de Scenic Drive zijn onder andere Capitol Gorge, Fruita en Grand Wash. Aan het eind van Scenic Drive kun je vervolgens nog een stukje off road rijden.

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

Cathedral Valley

Cathedral Valley is gelegen in het noorden van het Capitol Reef National Park. Dit is een uitgestrekt woestijnlandschap met hoge rotsen en grillige rotsformaties. Een indrukwekkend natuurgebied dat alleen via een onverharde weg valt te bereiken, en daarom komen er maar weinig andere bezoekers. Onterecht, want dit is een van de mooiste plekjes in het gehele park. De Cathedral Valley Loop is zo’n 100 kilometer lang en leidt je langs de indrukwekkendste rotsformaties. Wil je dit deel van het park bekijken? Zorg dan dat je een auto met vierwielaandrijving bij je hebt en daarnaast genoeg eten en drinken hebt ingepakt.

Hickman Bridge Trail

In het park lopen tal van mooie wandelroutes die leiden naar uitzichtpunten en andere fotogenieke plekken. Een van de bekendsten is de Hickman Bridge Trail, een 2,8 kilometer lang pad dat je in een uurtje naar de Hickman Bridge brengt. Deze natuurlijk gevormde brug is zo’n 40 meter lang én 40 meter hoog. Je kunt er niet overheen lopen, maar het uitzicht vanaf de grond is ook al heel erg mooi. Voor deze wandeling moet je ongeveer een uurtje uittrekken.

Capitol Reef National Park

Grand Wash Trail

De Grand Wash Trail kent weinig hoogteverschil en is een van de makkelijkste wandelingen in het Capitol Reef National Park. De Grand Wash Trail is daarom vooral populair onder gezinnen met kinderen. Je moet er wel de tijd voor nemen: de totale route bedraagt 4,8 mijl en het duurt zo’n 2 uur om het hele pad af te leggen. Tijdens deze wandeling volg je een droge rivierbedding en kom je langs bijzondere zandstenen rotsformaties.

Fruita

Het Fruita Historic District is een van de bekendste plekken in het park. Deze vroegere nederzetting heeft nog enkele historische gebouwen die je kan bekijken, waaronder een oude boerderij, een schooltje en een paar schuren. Als je het leuk vind om meer over deze plek te weten te komen, dan kun je een rondleiding krijgen. In deze omgeving vind je ook de enige camping in het park: de Fruita Campground. Je kunt er kamperen onder de fruitbomen en hebt er uitzicht over de roodbruine rotsen. Een geweldige plek om in de ochtend wakker te worden.

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

Goosenecks Overlook

Aan mooie uitzichtpunten geen gebrek en ook Goosenecks Overlook mag zich onder deze categorie scharen. Goosenecks Overlook ligt aan het eind van een kort wandelpad, op maximaal 10 minuten lopen van de parkeerplaats. Het maakt het uitzichtpunt niet minder indrukwekkend. Vanaf Goosenecks Overlook heb je een geweldig uitzicht over de roestbruine rotsen en de diepe kloof benende je. Knikkende knieën gegarandeerd, maar het uitzicht is fenomenaal mooi.

Fremont River Trail

Behalve de Grand Wash Trail is ook de Fremont River Trail relatief eenvoudig, al zul je hier wel meer moeten klimmen en klauteren. Voor deze route moet je ongeveer 1,5 uur uittrekken en begint bij de Fruita Campground. De wandeling neemt je mee door een droog gebied met leegstaande rivieren en diepe afgronden, panoramische uitzichtpunten en bijzondere rotsformaties. Vergeet dus niet om je camera mee te nemen.

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

Reizen naar Capitol Reef National Park — Hoe kom je er?

Het Capitol Reef National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Utah. Het park staat bekend om zijn langgerekte vorm en daarom is verstandig om te kiezen voor óf het noordelijke deel, óf het zuidelijke deel. Om het park te bereiken dien je in het bezit te zijn van een huurauto en dan bij voorkeur een 4x4. Er gaat namelijk geen openbaar vervoer en er is geen busservice in het park zelf.

Toegangswegen tot het park zijn Utah State Highway 24, die je via het bezoekerscentrum het park inleidt. Een alternatieve route is via de onverharde Burr Trail Road, in het zuiden van het park.


Capitol Reef National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Capitol Reef National Park ervaringen & beoordelingen

De Capitol Reef National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Capitol Reef National Park ervaring.

Er zijn nog geen Capitol Reef National Park ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen