Central Park

Het groene stadshart van Manhattan

Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een wandeling door Central Park te hebben gemaakt. Dit wereldberoemde park vormt de groene long van Manhattan en is de uitgelezen plek om even te ontsnappen aan de hectiek van de grote stad.

Central Park

In Central Park is altijd wat te doen. Het zal je vast niet verbazen dat je in Central Park uitstekend kan picknicken, wandelen en fietsen. Maar wist je dat Central Park ook stikt van de bezienswaardigheden? Hieronder vind je een overzicht van de bekendste plekken in Central Park.

Museum Mile

Grenzend aan Central Park vind je enkele vooraanstaande musea. De weg aan de oostkant van het park wordt ook wel Museum Mile genoemd, want je vindt er onder andere het Metropolitan Museum of Art, het Guggenheim Museum en het Whitney Museum of American Art. Hun tuinen grenzen aan het park en vanuit de tentoonstellingsruimtes heb je uitzicht over het groen. Aan de andere kant van het park valt trouwens ook genoeg te zien, want hier kun je onder andere het American Museum of Natural History bekijken.

central park

Central Park

Great Lawn

Het grootste veld in Central Park is Great Lawn, een geliefde plek onder dagjesmensen. Op een warme dag ligt het veld vol met kleedjes waar groepjes mensen picknicken en genieten van de zon. Great Lawn is in de zomer bovendien regelmatig het toneel van culturele festiviteiten en popconcerten.

Strawberry Fields

Strawberry Fields is opgedragen aan John Lennon en ligt aan de westkant van Central Park, ter hoogte van 72nd Street. Dit is een van de bekendste plekken in het park en dagelijks komen er vele toeristen en muziekliefhebbers op af. Strawberry Fields bevindt zich op steenworp afstand van de plek waar hij werd neergeschoten en concentreert zich rondom een mozaïek met het woord ’Imagine’. Fans komen er om bloemen te leggen en er spelen regelmatig straatmuzikanten.

central park, new york

Central Park

The Loeb Boat House

The Loeb Boat House zal je ongetwijfeld bekend voorkomen, want dit restaurant dient regelmatig als decor voor films en televisieseries. Het restaurant heeft een schitterend uitzicht over The Lake en is een populaire plek voor ontbijt of lunch. De prijzen zijn voor New Yorkse begrippen redelijk, dus een goede reden voor een korte pitstop. Blijf je liever buiten om van het weer te genieten? Je kunt er ook een bootjes huren voor op het meer.

Bethesda Arcade

Ongeveer halverwege het park vind je een van de mooiste plekken in Central Park: de Bethesda Arcace. Dit klassieke bouwwerk bestaat uit een schitterende zuilengalerij, twee brede trappen en heeft bovenop een terras vanwaar je geweldig uitzicht hebt over de omgeving. Als je naar beneden loopt kom je bij een fontein en uiteindelijk ook bij The Lake en The Loeb Boat House. Een schitterend plekje waar je in de zomer graag even in de zon gaat zitten om mensen te kijken.

central park

central park

Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir

Het grootste water in Central Park is het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir, vernoemd naar Jacky O. Het reservoir heeft een oppervlak van maar liefst 43 hectare en een omtrek van 2,5 kilometer. Je kunt een rondje wandelen, maar verreweg de meeste mensen leggen stuk al hardlopend af. Ben je voornemens om tijdens je bezoek aan New York te gaan hardlopen? Dit is het parcours dat je wilt afleggen. Niet vergeten om regelmatig even te stoppen voor een foto van het uitizicht.

Central Park Zoo

De Central Park Zoo ligt in de zuidoostelijke hoek van het park en is een kleine dierentuin met dieren uit alle windstreken. Zo kun je er kleine panda’s, sneeuwpanters, zeeleeuwen en pinguïns bekijken. Voor de kleinste bezoekers is er ook een aparte kinderboerderij. Leuk weetje: dit is het dierenpark waar de beroemde DreamWorks film Madagascar op is gebaseerd, dus de fans zullen bepaalde plekken wel herkennen.

Central Park

central park

Belvedere Castle

Een kasteel midden in Central Park? Jazeker! Belvedere Castle werd in 1870 gebouwd op een grote rots en kijkt uit over Turtle Pond. Een bijzonder mooi plaatje vanaf de buitenkant, maar het is ook leuk om een kijkje op het dak te nemen. In het kasteel zelf vind je een museum dat zich richt op kinderen en tentoonstellingen met telescopen, microscopen en vondsten uit de natuur.

Schaatsen in Central Park

Heb je je een winterse stedentrip naar New York gepland? Dan moet je zeker een rondje schaatsen op de beroemde ijsbaan in Central Park. De schaatsbaan ligt er van eind oktober tot eind maart, en je schaatst er met uitzicht over de wolkenkrabbers. Verderop in het park ligt nog een schaatsbaan, maar deze is alleen voor profschaatsers en ijshockeyers.

Central Park

Central Park

Central Park — Hoe kom je er?

Central Park markeert het hart van Manhattan en is vanuit de hele stad eenvoudig te bereiken. In het park zelf kun je niet op de metro stappen, maar via de haltes aan de noord-, zuid- en westkant loop je zo het park in.


Central Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Dallas

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Central Park ervaringen & beoordelingen

De Central Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Central Park ervaring.

Er zijn nog geen Central Park ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen