Cuyahoga Valley National Park

De achtertuin van Cleveland

Het Cuyahoga Valley National Park in Ohio is een schitterend natuurpark met vele hoogtepunten. Je vindt er mooie wandelroutes die naar watervallen leiden en volop mogelijkheden voor actieve buitensporten. Van vogelspotten tot kajakken, liefhebbers van de natuur komen hier zeker aan hun trekken.

Cuyahoga Valley National Park

Hoewel de naam wellicht niet direct een belletje doet rinkelen, reizen elk jaar miljoenen mensen af naar het Cuyahoga Valley National Park. Het is een van de populairste natuurparken in de Verenigde Staten en dat is niet voor niets. Je kunt er wandelen, fietsen of wintersporten, maar er is ook een heleboel te zien en te doen.

Wandelroutes

Met 125 mijl aan wandelpaden kun je heel wat mooie tochten maken in het Cuyahoga Valley National Park. Routes leiden door verschillende landschappen en zijn er voor elk type wandelaar. Van korte wandelingen over houten wandelpaden tot uitdagende tochten waarbij je de elementen moet trotseren. Een populaire wandeling is het pad naar de Ledges Overlook, een eenvoudig rondje van 2,2 mijl dat je naar een van de mooiste uitzichtpunten van het park leidt. Ook de moeite waard is Brandywine Gorge Trail, waarbij je via het kabbelende water naar een waterval loopt.

Cuyahoga Valley National Park

Cuyahoga Valley National Park

Kajakken

De Cuyahoge River stroomt dwars door het nationale park en in de zomer kun je er kanoën of kajakken. Je moet dan wel enige ervaring hebben, want de stroming is op sommige plekken erg sterk. Peddelen is dan ook op eigen risico, dus je bent gewaarschuwd. Een veiliger alternatief is een kanotochtje over een van de vele vijvers en meertjes in het park. 

Watervallen

In het Cuyahoga Valley National Park zijn verschillende watervallen te bekijken en je kunt ze makkelijk bereiken door de populaire wandelroutes te volgen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Mill Creek Falls, dat met 13 meter hoogte de indrukwekkendste waterval in het park is. Ook de moeite waard is de Brandywine Fall, die te bereiken valt via de Brandywine Gorge Trail. Ben je slecht ter been, maar wil je wel een waterval zien? De Bridal Veil Falls ligt vlakbij de parkeerplaats en is het mooist na een stevige regenbui.

Cuyahoga Valley National Park

Cuyahoga Valley National Park

Paardrijden

Wil je het park ervaren vanaf de rug van een paard? Er zijn tal van ruiterpaden die je naar de mooiste plekjes in het Cuyahoga Valley National Park zullen brengen. Een geweldige manier om de omgeving te bekijken, want je gaat diep de natuur in. Er zijn geen maneges in het Cuyahoga Valley National Park, maar in de directe omgeving van het park zul je genoeg plekken vinden waar je paardrijtochten kan organiseren.

Wintersport

De zomertijd is verreweg de populairste periode om het park te bezoeken, maar ook in de winter valt er een hoop te zien en te doen in het Cuyahoga Valley National Park. Want als het landschap is bedekt met een dik pak sneeuw verandert het nationale park in een winter-wonderland waar je uitstekend kunt skiën. Er zijn verschillende pistes waar zowel beginnende als geoefende skiërs naar beneden kunnen zoeven.

Cuyahoga Valley National Park

Cuyahoga Valley Scenic Railroad

Een van de leukste manieren om het park te bekijken is per vintage stoomtrein. De Cuyahoga Valley Scenic Railroad neemt je tientallen jaren mee terug in de tijd en brengt de charme van het antieke treinreizen tot leven. Tijdens een ritje met deze trein neem je plaats in een oude wagon uit de veertiger jaren en maak je op een rustig tempo een ritje door het park. Als je een dagpas koopt kun je bij alle stations in- en uitstappen, en op die manier het hele park bekijken.

Bezoekerscentra

In het park zijn meerdere bezoekerscentra waar je informatie en achtergrond kan krijgen over verschillende aspecten in het nationale park. Het Boston Store Visitor Center is gevestigd een historisch pand uit het jaar 1836 en deed vroeger dienst als pakhuis en postkantoor. Hier vind je informatie over de woonboten in het park. In het Hunt Farm Visitor Center kun je een tentoonstelling bekijken over landbouw en je kunt daarnaast ook terecht in het Canal Visitor Center. 

Cuyahoga Valley National Park

Reizen naar het Cuyahoga Valley National Park — Hoe kom je er?

Het Cuyahoga Valley National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Ohio, op steenworp afstand van de stad Cleveland. Met de auto is het slechts een half uurtje rijden naar de ingang van het park en dan sta je direct in het groen. 
 
Het park zelf is flink uitgestrekt en als je alles wilt zien is het slim om de CanalWay autoroute te volgen. Op die manier kom je vanzelf langs de bekendste punten in het park en kun je grote afstanden afleggen. Naast de auto is ook de trein een goede én leuke manier om door het park te reizen, maar je kunt ook lopend, fietsend of te paard een heel eind komen.


Cuyahoga Valley National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Cuyahoga Valley National Park ervaringen & beoordelingen

De Cuyahoga Valley National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Cuyahoga Valley National Park ervaring.

Er is 1 Cuyahoga Valley National Park ervaring geplaatst.


Plaats beoordeling
9,0
Totaalscore
1 beoordeling
9,0

In één woord, genieten!

  • Amerika
  • Cuyahoga Valley National Park
  • 16 April 2019

Een van de mooiste vakantie van ons leven. We gaan zeer zeker terug, maar dan voor een 3-weeks trip.

Gereisd met partner
Reiziger icon