Everglades National Park

De grootste subtropische wildernis van de VS

Een bezoek aan de Everglades is het hoogtepunt van je reis door Florida. In dit spectaculaire moerasgebied sta je oog in oog met wilde dieren en ze bestuderen in hun natuurlijke omgeving. Of je nou gaat wandelen, fietsen of kanoën, onderweg zul je een heleboel wildlife te zien krijgen.

Everglades National Park

De Everglades is een uitgestrekt natuurgebied in het noordwesten van Florida. Dit subtropische moerasland staat bekend om haar complexe ecosysteem, en de eindeloze mangroves en moerassen. Ongeveer een vijfde deel van de Everglades is uitgeroepen tot National Park, en is het leefgebied van diverse bedreigde dieren, zoals de Amerikaanse krokodil en de Floridapanter. Om die te kunnen spotten moet je heel veel geluk hebben, maar alligators, dolfijnen en tropische vogels ga je hier ongetwijfeld tegenkomen.

Anhinga Trail

Je kan onvergetelijke wandelingen maken in het Everglades National Park, maar verreweg de meest populaire route is de Anhinga Trail. Deze eenvoudige wandeltocht duurt ongeveer een uur en gaat grotendeels over houten wandelpaden. Hier maak je kennis met de bewoners van de Everglades, want onderweg ga je gegarandeerd een hoop wilde dieren zien. Zeker in het droge seizoen stikt het hier van de alligators, watervogels (waaronder de Anhinga) en schildpadden. Neem een camera en verrekijker mee om geen beweging te missen.
Helemaal cool is het om dit pad in het donker te volgen: onder begeleiding van een ranger kun je na zonsondergang met een zaklamp op pad om alligators te spotten.

Anhinga Trail, Everglades

Alligator, Everglades

Shark Valley, Everglades

Shark Valley

Als je niet heel tijd hebt dan kun je het best een bezoek brengen aan Shark Valley. Hier kun je namelijk perfect kennismaken met de Everglades, en kom je bovendien alles te weten over de natuur. Er loopt een pad van 24 kilometer, dwars door het moeras. Je kunt deze route afleggen met een toeristentrammetje, waarbij rangers je in twee uur tijd alles vertellen over het gebied en haar bewoners, maar leuker is het om zelf een fiets te huren. Voor een paar dollar per uur kun je op eigen tempo door het bijzondere landschap fietsen, maar kijk onderweg wel uit voor overstekende alligators.

Pa-Hay-Okee Outlook

De Pa-Hay-Okee wandeling is een korte tocht die over een breed, houten pad loopt, en daarom erg geschikt voor reizigers met kinderen. Aan het eind van het pad ligt een observatieplatform vanwaar je een weids uitzicht over het drassige graslandschap hebt. Het is een goede plek om de vele vogels te bestuderen en je hebt ook hier een grote kans om alligators te spotten. Plan je wandeling aan het eind van de middag, want tijdens zonsondergang is dit plekje het mooist.

Vogel in het Everglades National Park

Airboat in het Everglades N.P.

Hell’s Bay, Everglades

Hell’s Bay

Eén van de beste manieren om de Everglades en haar bewoners te leren kennen is vanaf het water. Veel toeristen kiezen voor een tocht met een zogenoemde ‘airboat’, maar vanwege het lawaai en de uitlaatgassen kan deze boot het complexe ecosysteem in de war brengen. Een milieuvriendelijke én veel leukere manier van vervoer is de kano. De Hell’s Bay Canoe Trail is een fikse kanotocht van 18 kilometer over het ondiepe water, loopt door een doolhof van mangroves en dichte waterplanten, en komt uit op een ondiep meer vol kleine eilandjes. Maak het avontuur compleet door ’s nachts langs de route te blijven slapen. Langs het water zijn een paar houten platformen te vinden waar je je tentje kan opzetten.

10.000 Islands

10.000 is misschien een beetje overdreven, maar het is een feit dat het gebied van ’10.000 Islands’  bestaat uit talloze kleine eilandjes en mangrovebossen. Je vindt de 10.000 Islands in het noordwesten van het park, het zoutwater gebied van de Everglades. Je ontdekt dit gebied via de Wilderness Waterway, een lange kanoroute die dwars door het gebied komt. Hij loopt van Everglades City naar Flamingo en is bijna 100 mijl lang, maar je kan gelukkig ook kortere routes nemen. En hou je ogen open, want onderweg heb je grote kans om lamantijnen, zeearenden en dolfijnen te zien. 

Dolfijn in de Everglades

Zonsondergang in de Everglades

Big Cyprus Gallery

De Big Cyprus Gallery is een klein museum dat de foto’s van Clyde Butcher tentoonstelt. De collectie bestaat uit enorme zwart-wit foto’s van de Everglades, en brengt het moeras op een onverwacht mooie manier in beeld. Wil je dat met eigen ogen bekijken? De galerie organiseert moeras-wandelingen, waarbij je onder begeleiding van een gids door het gebied trekt. Ruim twee uur struin je door het halfhoge water, op zoek naar bijzondere planten en voetsporen van wilde dieren. Een geweldige manier om dit gebied vanuit een nieuw perspectief te zien.

Reizen naar de Everglades — Hoe kom je er?

Het Everglades National Park ligt in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida, ten zuidwesten van de stad Miami. Het dichtstbijzijnde vliegveld is het Miami International Airport, en vanaf daar rijd je met je huurauto in een uur naar het park. Je kunt via drie ingangen in het zuidoosten, noorden en noordwesten het park betreden.

Eenmaal in het park kun je al wandelend, fietsen of varend de omgeving verkennen.

Beste reistijd Everglades

De beste reistijd voor het Everglades National Park is tijdens het droge seizoen van eind november tot mei. Dit is tijdens de wintermaanden, maar het is er dan nog steeds aangenaam warm. Het grote voordeel is, naast dat het er ook gewoon zonnig is dan, dat het een beetje waait. Hierdoor zijn er veel minder muggen. Door de lage waterstand heb je bovendien veel meer kans om vogels en andere grotere dieren te spotten. Vanzelfsprekens is het wel hoogseizoen in de Everglades tijdens deze periode, dus hou daar wel rekening mee.

Everglades National Park ervaringen & beoordelingen

De Everglades National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Everglades National Park ervaring.

Er zijn 0 Everglades National Park ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Amerika

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld
Verbluffend mooi natuurgebied
Bruisende stad vol glitter en glamour
Granieten rotswanden en watervallen
's Werelds beroemdste themapark
Unieke geologische rotsformaties
The city that never sleeps
Bruisende stad met vele highlights
Vibrerende hoofdstad van Florida met Latijnse vibe
Stad van de sterren
Prachtige tropische eilandengroep
Roadtrip paradijs in Californië
Statige hoofdstad van Amerika
Het klassieke Wilde Westen landschap
Buitengewoon gebied vol extremen
Legendarische route door Amerika
Spectaculair berglandschap
Robuust natuurpark in Utah
Spectaculair park in de Rockies
Prachtige bezienswaardigheid in Arizona
Ontdek de 'Windy City'
Unieke mix van culturen
Prachtig park in Californië
Paradijselijk USA
Spectaculaire rotsen in Utah
Oog in oog met reusachtige bomen
De wieg van de Verenigde Staten
De outdoor bestemming van Amerika
Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada
Haarspeldbocht in de Colorado-rivier
Een monument van formaat
De pretpark-hoofdstad van Amerika
De rode rotsen van Arizona
Een en al bezienswaardigheden
De Motor City van Amerika
Het einde van de wereld
Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen
Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied
Prachtige vakantiebestemming nabij Page
Ongerepte wildernis van Colorado
Ongerepte wildernis nabij Seattle
Van bloemenweides tot vulkaankraters
De omweg waard
De achtertuin van Cleveland
Buitenaardse landschappen vol rotsformaties
Het groene stadshart van Manhattan
Films en sterren in Los Angeles
Hoofdstad van de countrymuziek
Het hipste stadsdeel van New York
Stedentrip in de hoofdstad van Texas
De grootste stad van Missouri
Bakermat van de soul muziek
Toegangspoort tot Texas én de Grand Canyon
Musea en natuurparken
Gletsjers en wildernis
Enorm groot, maar nog nauwelijks ontdekt
De ultieme wildernis
Imposante sequoiabossen

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika