Glacier National Park

Spectaculair park in de Rockies

Het Glacier National Park is een prachtig park in de staat Montana in het noorden van de Verenigde Staten. In de winter bedekt met een dikke laag sneeuw, in de zomer een heerlijke plek om te genieten van ongerepte natuur en wildlife.

Glacier National Park

Het Glacier National Park ligt middenin de Rocky Mountains en is een aaneenschakeling van mooie plekjes: van felblauwe gletsjermeren tot adembenemende uitzichtpunten. Je maakt er onvergetelijke autoritten en loodzware, maar prachtige wandelingen. Een geweldige plek waar je één bent met de natuur.

Going-to-the-sun Road

Een auto is onmisbaar tijdens een bezoek aan het Glacier National Park, en de mooiste route die je kan volgen is de 50 mijl lange Going-to-the-sun Road. De smalle tweebaansweg is geopend van juni tot oktober, en komt langs de mooiste uitzichtpunten van het park. Vanuit de auto zie je onder andere Lake McDonald, de Logan Pass én talloze wilde dieren, en onderweg kun je regelmatig stoppen om van de adembenemende omgeving te genieten. Een tip: neem zelf eten en drinken mee, en stop halverwege voor een prachtige picknick in de natuur. Heb je geen auto? Er zijn ook shuttlebussen die deze route afleggen.

Going-to-the-sun Road, Glacier National Park

Wildlife, Glacier National Park

Waterval, Glacier NP

Logan Pass, Glacier National Park

Logan Pass

Het allerhoogste punt van de Going-to-the-sun Road is de Logan Pass. Deze spectaculaire bergpas ligt op ruim 2000 meter hoogte, en is het grootste deel van het jaar onbegaanbaar door de sneeuw. Het uitzicht op de omliggende bergtoppen en de natuur is waanzinnig mooi, en het is zeker een aanrader om één van de twee wandelroutes te volgen. Hier beginnen de Hidden Lake Overlook en Highline, die je door de prachtige omgeving leiden.

Lake McDonald

Het stikt van de meren in het Glacier National Park: in totaal vind je hier bijna 700 kleine en grote meren. Het kristalheldere Lake McDonald - dat 16 bij 1,6 kilometer meet - is de grootste en wordt omringd door besneeuwde bergtoppen en een dicht woud. Rondom het meer liggen talloze wandelroutes, fietsroutes, langlauf routes en kampeerplekken.  

Lake McDonald, Glacier National Park

Swiftcurrent Lake, Glacier National Park

St Mary Lake, Glacier National Park

St Mary Lake

Het St Mary Lake is iets kleiner dan Lake McDonald, maar minstens zo mooi. Dit helderblauwe meer ligt in een prachtige vallei met rondom de indrukwekkende pieken van de Rocky Mountains. In het midden van het meer ligt het bosrijke Wild Goose Island, vanwaar je geweldige uitzichten hebt. Ook hier kun je in de omgeving mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld naar de Virginia Falls, een waterval van 30 meter hoog. En houd tijdens de wandeling je ogen open, want in dit gebied worden regelmatig beren gespot.

Iceberg Lake

Iceberg Lake is een prachtig meer, dat is te bereiken via een stevige, doch mooie wandeling. Het stijgende pad leidt je door de heuvels en velden met bloemen, en onderweg heb je kans om sneeuwgeiten en grizzlyberen te spotten. Aan het eind wacht een natuurlijk gevormd amfitheater met een prachtig blauw meer in het midden.

Iceberg Lake Trail, Glacier National Park

Iceberg Lake. Glacier N.P.

Bird Woman Falls, Glacier National Park

Bird Woman Falls

Het Glacier National Park telt bijna 200 watervallen. De hoogste is de Bird Woman Falls, die vanaf 150 meter hoogte naar beneden komt gestort. Het stroompje wordt gevormd door smeltende sneeuw, en is daarom het best zichtbaar in de lente en het begin van de zomer. Je kunt de Bird Woman Falls zien vanaf de Going-to-the-sun Road. 

Grinnel Glacier

De Grinnel Glacier ligt in het hart van het Glacier National Park, en is één van de meest gefotografeerde plekjes van de omgeving. Deze indrukwekkende gletsjer heeft echter zwaar te leiden onder klimaatverandering, en de verwachting is dat deze in 2030 helemaal zal zijn verdwenen. Maar zover is het nog niet, dus grijp je kans nu het nog kan en begin aan de loodzware hike die je naar dit waanzinnig mooie plekje brengt.

Grinnel Glacier, Glacier NP

Hike, Glacier National Park

Glacier National Park

Garden Wall

De Garden Wall is een indrukwekkende bergrug die miljoenen jaren geleden werd uitgesleten door gletsjers, de Highline Trail is een spectaculair bergpad dat langs de berg loopt. Deze wandeling van 8 kilometer is geschikt voor zowel geoefende als beginnende wandelaars, en onderweg heb je geweldige uitzichten op de omgeving.

Reizen naar Glacier National Park — Hoe kom je er?

Het Glacier National Park ligt in de Amerikaanse staat Montana, tegen de grens met buurland Canada, en is vanuit beide landen makkelijk te bereiken.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is het Glacier Park International Airport, waar je een auto kan huren en met een half uurtje voor de ingang van het park staat. Om er te komen moet je wel een aantal keer overstappen, en daarom kan het makkelijker zijn om via Canada te reizen. Op 4,5 uur rijden van het park ligt namelijk het Canadese Calgary International Airport. De luchthaven heeft rechtstreekse verbindingen met Amsterdam, en afhankelijk van je andere reisplannen is dat waarschijnlijk een snellere route.

Eenmaal in het Glaceer National Park is een (huur)auto ideaal om de omgeving te verkennen, maar er rijden ook shuttlebussen en zogenoemde Jammers: brandweerrode tourbussen. Sportievelingen kunnen het park ook met de fiets verkennen, maar houd dan wel rekening met de flinke hoogteverschillen.


Glacier National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Dallas

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Glacier National Park ervaringen & beoordelingen

De Glacier National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Glacier National Park ervaring.

Er zijn nog geen Glacier National Park ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen