Glen Canyon National Recreation Area

Prachtige vakantiebestemming nabij Page

Roestbruine rotspartijen, diepe kloven en een groot meer met volop mogelijkheden voor mooie boottochtjes: de Glen Canyon National Recreation Area is een geliefde plek om vakantie te vieren. Het is de ideale uitvalsbasis om de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving te bewonderen en een fijne plek om te kamperen.

Glen Canyon National Recreation Area

Ooit was het een geduchte concurrent voor de Grand Canyon, maar sinds het ontstaan van Lake Powell is de ondergelopen Glen Canyon een geliefde recreatiebestemming. Je kunt er makkelijk een paar dagen blijven hangen, want met Lake Powell als stralend middelpunt biedt deze omgeving alle faciliteiten voor een fijne vakantie. Je kunt er luieren op strandjes en boottochtjes maken, maar ook bijzondere rotsformaties en bezienswaardigheden in de omgeving bekijken.

Lake Powell

De Glen Canyon National Recreation Area omvat een gebied met vele kloven, rotsformaties en rotsschilderingen. Het grootste gedeelte van het park wordt echter ingenomen door een groot kunstmatig meer: Lake Powell, dat is gevormd door de reusachtige Glen Canyondam in de Colorado rivier. Lake Powell en omgeving zijn een populaire vakantiebestemming onder toeristen uit binnen- en buitenland, met tal van mogelijkheden voor activiteiten. Zo kun je er mooie boottochtjes maken, zwemmen, vissen en kajakken. Rondom het meer vind je enkele campings waar je je tent of camper kan neerzetten.

Glen Canyon National Recreation Area

Glen Canyon National Recreation Area

Varen over Lake Powell

Een van de leukste dingen om te doen bij Lake Powell is het maken van een boottochtje. Het is natuurlijk ideaal als je je eigen boot hebt, maar er zijn ook bedrijfjes die boten verhuren en excursies aanbieden. Van kajaks tot speedboten en van jet ski’s tot woonboten: neem je eigen eten en drinken mee, en spendeer een zonnige dag op het water.

Kamperen in de Glen Canyon National Recreation Area

De meeste hotels vind je in het stadje Page, maar wie liever gaat kamperen zit goed rondom Lake Powell. Er zijn een viertal campings die plek hebben voor campers en tenten, en waarbij je elke ochtend wakker wordt met een geweldig uitzicht over het meer en de omliggende rotspartijen. Je kunt je tent opzetten op het strand of in de heuvels. De Wahweap Campground, Bullfrog Campground en Halls Crossing Campground zijn van alle gemakken voorzien met faciliteiten als stroom, douches, barbecues, picknicktafels, een kampwinkel en een restaurant. Heb je meer behoefte aan stilte en wildernis, dan kun het best blijven slapen op het vrij afgelegen Hite Campground.

Glen Canyon National Recreation Area

Glen Canyon National Recreation Area

Rainbow Bridge National Monument

De Rainbow Bridge ligt op de rand van de Glen Canyon National Recreation Area. Dit is een van de grootste natuurlijk gevormde bruggen ter wereld, met een hoogte van zo’n 88 meter. Het totale gevaarte is 10 meter breed en 13 meter dik, en overspant een lengte van maar liefst 84 meter. Dit natuurwonder speelde vroeger een grote rol binnen de indianencultuur en in het gebied woonden veel kleine indianenstammen. Vanuit Lake Powell kun je eenvoudig een excursie maken naar deze bijzondere brug. Met de boot probeer je zo dichtbij mogelijk te komen, maar het laatste gedeelte zul je te voet moeten afleggen. De wandeling is kort maar krachtig en het uitzicht is een fijne beloning.

Glen Canyon

De Glen Canyon is een diepe kloof die werd uitgesleten door de Colorado Rivier. Het grootste gedeelte van de kloof staat onder water en vormt nu Lake Powell, maar aan de andere kant van de dam kun je je een goede voorstelling maken van hoe het er hier vroeger uitzag. Je kunt hier ook een boottochtje maken en van de dam tot Lees Ferry varen, zo’n 15 mijl verderop. Vanaf de grote boogbrug heb je een geweldig uitzicht de dam.

Glen Canyon National Recreation Area

Glen Canyon National Recreation Area

Lees Ferry

Lees Ferry is een klein dorpje aan de oevers van de Coloradorivier en wordt omringd door een spectaculair landschap van roestbruine rotspartijen. Het markeert het officiële begin van de Grand Canyon en is het startpunt van de populaire rafting excursies. In het gebied kun je enkele historische ranches bezoeken en naar mooie uitzichtpunten wandelen.

Page

Toegangspoort tot de Glen Canyon National Recreation Area is het stadje Page, dat is gelegen aan de rand van Lake Powell. In het stadje vind je veel hotel en een aantal restaurants, maar de meeste mensen komen er vanwege de vele bezienswaardigheden in de omgeving. Page is namelijk niet alleen de uitvalsbasis voor een bezoek aan Lake Powell. Je kunt er in de buurt ook de beroemde Antelope Canyon bezoeken en het schitterende uitzicht over de Horseshoe Bend bewonderen.

Glen Canyon National Recreation Area

Glen Canyon National Recreation Area

Reizen naar de Glen Canyon National Recreation Area — Hoe kom je er?

Het Glen Canyon National Recreation Area is gelegen in de staat Utah en omvat een gebied van ruim 5000 vierkante kilometer. Toegangspoort tot het gebied is het stadje Page, een geijkte halte op menig road trip door het westen van de Verenigde Staten. Een bezoek aan de Glen Canyon National Recreation Area valt goed te combineren met een reisje langs onder andere de Grand Canyon, Las Vegas, Capitol Reef National Park en het Canyonlands National Park.


Glen Canyon National Recreation Area op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Glen Canyon National Recreation Area ervaringen & beoordelingen

De Glen Canyon National Recreation Area ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Glen Canyon National Recreation Area ervaring.

Er zijn nog geen Glen Canyon National Recreation Area ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen