Grand Teton National Park

Spectaculair berglandschap

Het Grand Teton National Park is een adembenemend mooi park waar je even één wordt met de natuur. Het park bestaat uit hoge bergen, valleien, gletsjermeren en je staat er oog in oog met wilde dieren als beren, elanden, bizons en prairiewolven.

Grand Teton National Park

Grand Teton National Park in de staat Wyoming is het hele jaar de moeite waard om te bezoeken. In de winter kun je er skiën en sneeuwwandelingen maken, in de zomer is het een geweldige plek om te wandelen, varen en kamperen. Maar het allermooist is het park in de herfst, wanneer alle bomen zich in de mooiste herfstkleuren hullen.

Grand Teton

Het Grand Teton National Park staat bekend om haar prachtige bergketens, en de Grand Teton berg is de hoogste en meest indrukwekkende. Deze berg is ruim 4000 meter hoog en trekt jaarlijks vele klimmers aan. Geoefende klimmers kunnen een poging wagen om de top te bereiken, er lopen verschillende routes omhoog, waarvan de Owen Spalding route de populairste is.

Grand Teton

Grand Teton

Road trip Grand Teton National Park

Scenic Loop Drive

De meeste reizigers zullen het Grand Teton National Park echter met de auto verkennen, en de mooiste rit die je dan kan maken is de 42 mijl lange Scenic Loop Drive. Deze prachtige autoroute neemt je mee langs de mooiste plekjes van het park. Neem zeker een paar uur de tijd om het rondje te voltooien, en stop onderweg regelmatig voor een foto en om te genieten van de prachtige natuur.

Jenny Lake

Het prachtige Jenny Lake is het op één na grootste meer in het park, en wordt regelmatig gerekend tot de mooiste bergmeren van het land. Het kristalheldere meer ligt temidden van hoge besneeuwde bergtoppen. Met een bootje kun je een prachtige tocht over het meer maken en naar het Jenny Lake Lookout varen. Vanaf dit uitzichtpunt kun je geweldig over het meer kijken. Ook leuk is de Jenny Lake Trail, een wandelroute die je naar de Hidden Falls leidt. Deze spectaculaire waterval is zeker een omweg waard.

Jenny Lake in Grand Teton NP

Oxbow bend, Grand Teton

Oxbow Bend

Het meest gefotografeerde plekje van het hele park is Oxbow Bend. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht over de Snake River en Mount Moran, iets verderop. Op een heldere dag is het water zo glad als een spiegel en kun je de mooiste foto’s maken. En omdat het water hier zo rustig stroomt is dit bovendien de perfecte plek om wilde dieren te spotten. Hou je ogen open voor zwemmende bevers en muskusratten, en met een beetje geluk zie je zelfs een eland voorbij lopen. Vroeg in de ochtend heb je de meeste kans om wilde dieren te spotten.

Indian Arts Museum

Voordat de Europeanen naar Amerika kwamen was deze omgeving het domein van verschillende Indianenstammen. In het Indian Arts Museum vind je een bijzondere collectie van Indiaanse kunst. Hier kun je tientallen verschillende kunststukken bewonderen van de oorspronkelijke bewoners. De collectie bestaat uit kleding, handwerk en foto’s en video’s. Er zijn regelmatig kunstenaars aanwezig die je meer kunnen vertellen over de stukken die worden tentoongesteld. Wil je meer weten over de Indianen en wat zij in dit gebied deden? In het bijbehorende bezoekerscentrum zijn  boeken over de Amerikaanse geschiedenis te koop.

Grand Teton Glacier

Teton Glacier

De Teton Glacier is de grootste gletsjer van het Grand Teton National Park. De gletsjer ligt ingeklemd tussen Mount Owen en Teewinot Mountain, en het uitzicht vanaf het Teton Glacier uitkijkpunt is één van de hoogtepunten van het park.

Cunningham Cabin

Vlakbij de oostgrens van het park ligt de Cunningham Cabin. Deze oude blokhut uit 1888 is één van de weinig overgebleven bouwwerken in het park. Vroeger was het de boerderij van John and Margaret Cunningham, die hier groenten verbouwden en vee hielden, maar inmiddels is de historische hut al heel wat jaren verlaten. Bezoekers kunnen door de ramen naar binnen kijken, maar daar valt eerlijk gezegd vrij weinig te zien. Toch is een bezoekje aan de hut de moeite waard, want het geeft een mooi beeld van hoe mensen hier vroeger leefden.

Cunningham Cabin, Grand Teton

Chapel of Transfiguration

Chapel of Transfiguration

De Chapel of Transfiguration is een ander bouwwerk dat door de jaren heen overeind is blijven staan. Deze kleine, houten kapel uit 1925 heeft wel iets weg van een blokhut, en met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond levert dat mooie plaatjes op. Dat trekt overigens niet alleen vele toeristen aan, ook bruidsparen geven elkaar graag het ja-woord in deze unieke omgeving. De kapel is in gebruik door de episcopaalse kerk en in de zomer worden er elke zondag diensten gehouden.

Reizen naar Grand Teton National Park — Hoe kom je er?

Grand Teton National Park ligt midden in de Rocky Mountains, in de Amerikaanse staat Wyoming. Het park ligt ten zuiden van het beroemde Yellowstone National Park, en deze twee zijn uitstekend te combineren tijdens een rondreis door het noordelijke deel van de Verenigde Staten.

Het Grand Teton National Park ligt op vier uur rijden van het internationale vliegveld in Salt Lake City, en op 10 uur rijden van Las Vegas. Vanuit Nederland kun je met een overstap naar één van deze steden vliegen, en vanaf daar met een huurauto naar het noorden reizen.


Grand Teton National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Dallas

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Grand Teton National Park ervaringen & beoordelingen

De Grand Teton National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Grand Teton National Park ervaring.

Er is 1 Grand Teton National Park ervaring geplaatst.


Plaats beoordeling
8,0
Totaalscore
1 beoordeling
8,0

Mooie bergen.

  • Amerika
  • Grand Teton National Park
  • 02 February 2017

Mooi nationaal park in het verlengde van Yellowstone. Mooie bergen en uitzichten. Helaas geen wild gezien.

Gereisd met partner
Reiziger icon