Great Smoky Mountains National Park

Het gehele jaar mooi

Het Great Smoky Mountains National Park ligt op de grens van de staten Tennessee en North Carolina, en omvat een schitterend natuurgebied dat werd uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het park is het gehele jaar geopend en elk seizoen de moeite waard.

Great Smoky Mountains National Park

Wist je dat het Great Smoky Mountains National Park het drukst bezochte nationale park is op Amerikaanse bodem? Jaarlijks trekken maar liefst 10 miljoen bezoekers naar dit spectaculaire natuurpark, dat gunstig is gelegen ten opzichte van de steden Nashville, Charlotte en Atlanta.

Visitors Center

Een goed startpunt van je bezoek aan het Great Smoky Mountains National Park is het bezoekerscentrum. Binnen de grenzen van het park vind je er twee: eentje aan de kant van Tennessee en eentje in North Carolina. Hier kun je informatie krijgen over de verschillende wandelingen, zoals kaarten en routeplanners. Daarnaast vind je er enkele faciliteiten, waaronder toiletten. Hier vertrekken ook wandelingen onder leiding van parkrangers.

Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National Park

Newfound Gap Road

Er rijden geen bussen in het Great Smoky Mountains National Park, dus ben je al snel aangewezen op je eigen vervoer. De Newfound Gap Road is de 50 kilometer lange hoofdweg die dwars door het park loopt. Langs de route liggen enkele bezienswaardigheden en historische plekken, en zijwegen leiden naar mooie uitzichtpunten zoals Clingmans Dome.

Appalachian Trail

De bekendste wandeling in het Great Smok Mountains National Park is de Appalachian Trail, dat deels door het park loopt. Deze totale wandelroute is 3488 kilometer lang en doorkruist maar liefst 14 Amerikaanse staten. Alleen de echte fanatiekelingen lopen de gehele route, maar als bezoeker van het park is het leuk om een stukje van het pad te volgen. Het stuk van de Appalachian Trail dat het park doorkruist is zo’n 110 kilometer lang.

Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National Park

Laurel Falls Trail

Behalve de Appalachian Trail zijn er nog tal van andere mooie wandeltochten te maken in het Great Smoky Mountains National Park. Een leuke en makkelijke wandeling is de Laurel Falls Trail, een pad van vier kilometer lang. De route begint nabij het Sugarlands bezoekerscentrum en leidt je via een verhard pad naar Laurel Falls. Al slingerend loop je langzaam omhoog tot je uiteindelijk aan de voet van de waterval staat en ongehinderd uitzicht hebt over het indrukwekkende plaatje. Je kunt hetzelfde pad terug nemen of de brug oversteken en via het onverharde pad teruglopen.

Cades Cove

Een van de hoogtepunten in het Great Smoky Mountains National Park is Cades Cove, een vallei waar zich over het algemeen veel dieren laten zien. Vanwege de grote open ruimte heb je zomaar kans om wasberen, vossen of elanden tegen te komen, en met een beetje geluk zelfs een bruine beer. De beste manier om dit deel van het park te bekijken is vanaf de fiets. De Cades Cove Loop Road is 17 kilometer lang en doorkruist een ongerept natuurgebied met volop oude kerken en houten blokhutten. Zet bijvoorbeeld koers naar Cable Mill, waar je een verzameling van oude stallen en bouwwerken kan bekijken. Er zijn fietsen te huur bij de Cades Cove Visitor Center. Je kunt eventueel ook een nachtje blijven slapen op de Cades Cove Campground.

Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National Park

Clingmans Dome

Het hoogste punt in het park wordt gemarkeerd door de 2025 meter hoge Clingmans Dome. Het uitzicht vanaf de top is fenomenaal mooi en je ziet er meteen waar de naam Great Smoky Mountains vandaan komt: met name in de ochtend zijn de omringende bergtoppen omringd door nevel. Om er te komen moet je met de auto de weg omhoog volgen om vervolgens nog een paar honderd meter te klimmen naar de top van de berg. Hier vind je het uitzichtpunt dat een panoramisch uitzicht biedt over de omgeving.

Mortons Overlook

Behalve het uitzichtpunt op Clingmans Dome is ook de Mortons Overlook het bezoeken waard. Het uitzicht zul je wellicht herkennen van de reisgidsen en ansichtkaarten en dat is niet voor niets. Je hebt er een schitterend uitzicht over de duizenden boomtoppen en de Newfound Gap Road die zich beneden je een weg baant door het dal. Veel bezoekers bewaren Mortons Overlook voor het laatst, want de zonsondergang is hier waanzinnig mooi. Vooral in de zomermaanden staat de zon precies goed en kleurt de lucht van roze naar paars naar diepblauw.

Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National Park

Reizen naar Great Smoky Mountain National Park — Hoe kom je er?

Het Great Smoky Mountains National Park is gelegen in het grensgebied van de staten Tennessee en North-Carolina, en is het gehele jaar te bezoeken. Het park ligt precies tussen de steden Nashville, Charlotte en Atlanta, alledrie op ongeveer 4 uur rijden van het park. Maak je een rondreis door dit deel van The States, dan is het park een logische halte. Ga je liever vliegen, dan kun je eventueel ook reizen via de luchthavens van Knoxville op 26 mijl en via Asheville op 60 mijl van het park. Vanwege de uitgestrektheid van het park zijn er twee toegangswegen en kun je het park vanuit beide staten bereizen.

Great Smoky Mountains National Park ervaringen & beoordelingen

De Great Smoky Mountains National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Great Smoky Mountains National Park ervaring.

-
Totaalscore

Er zijn nog geen beoordelingen ingevuld voor .

Great Smoky Mountains National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld
Verbluffend mooi natuurgebied
Bruisende stad vol glitter en glamour
Granieten rotswanden en watervallen
's Werelds beroemdste themapark
Unieke geologische rotsformaties
The city that never sleeps
Bruisende stad met vele highlights
Vibrerende hoofdstad van Florida met Latijnse vibe
Stad van de sterren
Prachtige tropische eilandengroep
Roadtrip paradijs in Californië
Statige hoofdstad van Amerika
Het klassieke Wilde Westen landschap
Buitengewoon gebied vol extremen
Legendarische route door Amerika
Spectaculair berglandschap
De grootste subtropische wildernis van de VS
Robuust natuurpark in Utah
Spectaculair park in de Rockies
Prachtige bezienswaardigheid in Arizona
Ontdek de 'Windy City'
Unieke mix van culturen
Prachtig park in Californië
Paradijselijk USA
Spectaculaire rotsen in Utah
Oog in oog met reusachtige bomen
De wieg van de Verenigde Staten
De outdoor bestemming van Amerika
Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada
Haarspeldbocht in de Colorado-rivier
Een monument van formaat
De pretpark-hoofdstad van Amerika
De rode rotsen van Arizona
Een en al bezienswaardigheden
De Motor City van Amerika
Het einde van de wereld
Great Smoky Mountains National Par...
Het gehele jaar mooi
Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen
Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied
Prachtige vakantiebestemming nabij Page
Ongerepte wildernis van Colorado
Ongerepte wildernis nabij Seattle
Van bloemenweides tot vulkaankraters
De omweg waard
De achtertuin van Cleveland
Buitenaardse landschappen vol rotsformaties
Het groene stadshart van Manhattan
Films en sterren in Los Angeles
Hoofdstad van de countrymuziek
Het hipste stadsdeel van New York
Stedentrip in de hoofdstad van Texas
De grootste stad van Missouri
Bakermat van de soul muziek
Toegangspoort tot Texas én de Grand Canyon
Musea en natuurparken
Gletsjers en wildernis
Enorm groot, maar nog nauwelijks ontdekt
De ultieme wildernis
Imposante sequoiabossen

Reizen naar Great Smoky Mountains National Park

Swingend door de Deep South

Swingend door de Deep South

Individuele rondreis
14 dagen

✔ Combinatie van steden, muziek en natuur van het Zuiden ✔ Great Smoky Mountains National Park ✔ M...

vanaf
€ 1.243

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika