Hawaï

Paradijselijk USA

Hawaï, een eilandengroep waar alle elementen samenkomen. Van paradijselijke stranden tot woeste vulkaanlandschappen en van groene, ongerepte natuur tot een waanzinnig mooi onderwaterleven. Hawaï moet je eens in je leven hebben gezien.

Hawaï

Hawaï (Hawaii in het Engels) is een vulkanische eilandengroep, gelegen in de Stille Oceaan en een van de vijftig Amerikaanse staten. De archipel bestaat uit 137 eilandjes, variërend van klein tot groot en waarvan slechts een paar daadwerkelijk worden bewoond. De eilanden Oahu, Maui, Kauai en Hawaï (ook wel bekend als The Big Island) zijn het bekendst en worden het meest bezocht door toeristen.

Oahu

Het bekendste eiland van Hawaï is Oahu, dat zo’n 71 kilometer in de lengte en 48 kilometer in de breedte meet. Hier woont het overgrote deel van de Hawaïaanse bevolking en vind je onder andere de hoofdstad Honolulu en de beroemde marinebasis Pearl Harbour. Oahu staat verder bekend om de mooie stranden en uitstekende surfgolven. Niet gek dat hier oorsprong van deze actieve watersport ligt. Vele beroemde surfers trotseerden hier de hoge golfslag, waaronder de voormalige koninklijke familie, die al in de 19e eeuw op een plank stond.

Oahu, Hawaï

Golfsurfen op Hawaï

Honolulu, Hawaï

Luxe resort op Hawaï

Honolulu

De hoofdstad van tropisch Hawaï is Honolulu, gelegen aan de zuidkust van Oahu. Honolulu combineert het beste van stad en strand, met een kustlijn vol hotels vanwaar je binnen vijf stappen in het heldere blauwe water staat. Een van de leukste wijken om te verblijven is het bruisende Waikiki, dat zich langs het strand uitstrekt. Je vindt hier talloze luxe hotels, winkelcentra en een goudgeel zandstrand met uitstekende surfgolven. Interessante bezienswaardigheden in Honolulu zijn de botanische tuinen, de Aloha Tower, het USS Arizona Memorial en Diamond Head, een enorme vulkaankrater die vanuit de hele stad is te zien.

Maui

Het eiland Maui heeft zowel prachtige zandstranden als indrukwekkende vulkaanlandschappen in talloze kleurschakeringen. Hier rol je de ene dag een handdoekje uit op een tropisch, goudgeel zandstrand, en maak je de volgende dag een bijzondere hike door bijvoorbeeld het Haleakala National Park, dat qua landschap bijna buitenaards aandoet. De beste stranden om te surfen vind je op dit eiland aan de noordkust.

Hiken op Hawaï

Prachtige zonsondergang op Hawaï

Kauai, Hawaï

Kauai

Maui ziet eruit als een buitenaardse planeet, maar het groene Kauai prikkelt de fantasie minstens zoveel. Spectaculaire gebergtes voorzien van een dikke laag bomen en planten, verborgen watervalletjes en diepe kloven die je alleen vanuit de lucht kan zien: Kauai is als een onaangetast stukje aarde waar de natuur vrij spel heeft. Niet voor niets dat dit eiland het decor was van films als Jurassic Park, Pirates of the Caribbean en Lilo & Stitch. Een geweldige plek om mooie wandeltochten te maken, te snorkelen of om al het moois te omcirkelen met een bootje.

Waimea Canyon

De Waimea Canyon wordt ook wel de Grand Canyon van de Stille Oceaan genoemd, en is een waanzinnig mooi natuurgebied met indrukwekkende ravijnen en prachtige groene bergtoppen. Dit indrukwekkende landschap werd miljoenen jaren geleden uitgesleten door de Waimea rivier en ook vulkanische activiteit hielp een handje om dit prachtige natuurgebied te creëren. Ga er zeker wandelen of - als je budget het toelaat - een helikoptertour maken boven de rotsen.

Waimea Canyon, Hawaï

Mauna Kea op de Big Island, Hawaï

Telescopen op Mauna Kea, Hawaï

Hawaï

Het grootste eiland van Hawaï heet Hawaï, en om verwarring te voorkomen draagt deze plek dan ook de toepasselijke bijnaam ’The Big Eiland’. Het eiland bestaat uit vijf grote overlappende vulkanen en werd ooit ’ontdekt’ door wereldreiziger James Cook. Op de plek waar hij werd gedood staat nu een monument, maar er is meer te zien op dit grote eiland. Beeldschone stranden bijvoorbeeld, maar ook prachtige valleien en enorme vulkanen. De Mauna Kea is zonder twijfel de meest bekende, die technisch gezien de hoogste berg wereld is als je het stuk onder water ook meetelt. De berg is vrij makkelijk met de auto te bezoeken, op de top vind je een observatorium met een aantal reusachtige telescopen.

Hawaï Vulcanoes National Park

Tijdens je bezoek aan The Big Island moet je zeker een kijkje gaan nemen in het Hawaï Vulcanoes National Park, in het zuidoosten van het eiland. In dit park zie je hoe vulkanische activiteit heeft bijgedragen aan het ontstaan van Hawaï. Neem de tijd om alle uitkijkpunten, kraters en het vulkaangeweld te aanschouwen. Als je geluk hebt kun je er zelfs indrukwekkende lavastromen spotten.

Hawaï Vulcanoes National Park

Walvissen spotten op Hawaï

Hawaii surf

Reizen naar Hawaï — Hoe kom je er?

Hawaï ligt een heel eind uit de Noord-Amerikaanse kust, dus waar je ook vandaan komt: je bent hoe dan ook een hele tijd onderweg. Van Nederland naar de internationale luchthaven in Honolulu ben je met KLM minstens 20 uur aan het reizen en moet je tussendoor overstappen in bijvoorbeeld Los Angeles. De prijs voor een retourtje naar Hawaï begint bij € 1000, afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt.

Eenmaal in Hawaï is het aan te raden om op elk eiland een auto te huren, want de mooiste plekjes hebben geen halte voor het openbaar vervoer. Tussen de eilanden zelf is het relatief makkelijk heen en weer reizen met vliegmaatschappij Hawaïan Airlines.


Hawaï op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Hawaï ervaringen & beoordelingen

De Hawaï ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Hawaï ervaring.

Er zijn 2 Hawaï ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
9,0
Totaalscore
2 beoordelingen
9,0

Huwelijksreis Hawaii

  • Amerika
  • Hawaï
  • 13 January 2017

Hawaii is zoveel meer dan mensen denken, er zijn inderdaad idilysche witte stranden met azuurblauw water, maar het heeft nog zoveel meer te bieden! We boeketen een individuele reis, waar we gingen island hoppen op Hawaii! We hebben dan ook geen moment stil gezeten! Snorkelen, kraters bezoeken, waikiki bekijken, vulkanen bewandelen, watervallen bekijken, road to hana gereden, canyons bezoeken en wandelen natuurlijk en nog veel meer prachtige uitzichtpunten! Met als kers op de taart een prachtige helicoprervlucht over kauai!

Gereisd met partner
Reiziger icon

9,0

3 eilanden

  • Amerika
  • Hawaï
  • 12 October 2016

3 eilanden in 12 dagen bezocht mooie natuur op de eilanden walvisen wezen kijken onderzeebood mee geweest dan zie je hoe de vissen verkleuren naar maten je dieper naar de bodem gaat daar schildpaden gezien

Gereisd met partner
Reiziger icon