Hollywood

Films en sterren in Los Angeles

Maak je een reis naar Los Angeles, dan mag je een bezoek aan Hollywood niet overslaan. Deze wereldberoemde wijk wordt ook wel de entertainmenthoofdstad van de wereld genoemd, want dit is de plek waar filmsterren en kaskrakers worden geboren.

Hollywood

Als er één plek in de Verenigde Staten tot de verbeelding spreekt, dan is het Hollywood. Dit is het centrum van de Amerikaanse filmindustrie, met op elke hoek van de straat wel een verwijzing naar het leven van glitter en glamour. Breng in ieder geval één dag een bezoek aan Hollywood en kijk je ogen uit bij de vele bezienswaardigheden.

Griffith Park Observatory

Het letterlijke hoogtepunt van je bezoek aan Hollywood is het Griffith Park Observatory. Dit observatorium ligt bovenop een berg en je staat er oog in oog met de sterren. Alleen al voor het uitzicht over Los Angeles en het Hollywood Sign is het de klim omhoog waard, maar neem ook zeker binnen een kijkje. Er zijn shows en tentoonstellingen over sterrenkunde, en uiteraard mag je ook door een van de vele telescopen naar het heelal kijken.

Verenigde Staten, Hollywood

Verenigde Staten, Hollywood

Walk of Fame

Over sterren gesproken, ook op de Walk of Fame ziet het sterren, al zijn ze hier van een ander kaliber. Over de gehele lengte van Hollywood Boulevard vind je de stervormige tegels die de grootste beroemdheden op aarde eren. In totaal zo’n 2600 namen, waaronder Donald Duck, Arnold Schwarzenegger en Sandra Bullock, zijn vereeuwigd in het trottoir. De Walk of Fame is zo’n 2 kilometer lang en een van de bekendste bezienswaardigheden van Hollywood.

Graumans Chinese Theatre

Hollywood is al tientallen jaren het domein van films, filmsterren en theaters, al is de glans er inmiddels een beetje af. Toch is het leuk om een wandeling te maken langs enkele iconen van de wijk, zoals het Graumans Chinese Theatre. Dit iconische filmhuis opende zijn deuren in 1927 en heeft heel wat bekende sterren mogen verwelkomen. Deze plek ademt pure Hollywood-historie en heeft een schitterende filmzaal waar de glitter en glamour vanaf druipt. Let ook op de betonnen tegels waar verschillende Hollywoodsterren hun naam en handafdruk hebben achter gelaten.

Verenigde Staten, Hollywood

Verenigde Staten, Hollywood

Hollywood Sign

Bekend uit films en televisieseries, en hét bewijs dat je in Hollywood bent: het Hollywood Sign. De reusachtige witte letters zijn 15 meter hoog en vanuit de wijde omtrek te zien. Het beste uitzicht heb je vanuit Downtown Hollywood, maar je kunt ook al wandelend bij de letters in de buurt komen. Houd je echter wel aan de regels en klim niet stiekem over de hekken, want er wordt hier streng gecontroleerd door de politie: van beveiligingscamera’s tot helikopters: ze krijgen je gegarandeerd te pakken.

Dolby Theatre

Het Dolby Theatre is het epicentrum van Hollywood, met regelmatig filmpremières en andere evenementen. Wil je een beroemdheid spotten, houd dan zeker de agenda in de gaten en kijk wat er te doen is. Hoogtepunt is in ieder geval de jaarlijkse uitreiking van de Oscars, die hier in februari of maart worden uitgereikt.

Verenigde Staten, Hollywood

Verenigde Staten, Hollywood

Universal Studios Hollywood

Vind je het leuk om tijdens je bezoek aan Hollywood en LA een aantal filmstudio's te bezoeken? Koop dan een kaartje voor Universal Studios Hollywood, dat onderdak biedt aan de filmstudio's van Universal én een heel gaaf pretpark. Hier kun je je dagen vermaken in de verschillende attracties, maar je ontkomt natuurlijk ook niet aan een studiotour die je langs de set van bekende films en televisieseries brengt. Wil je vooral een kijkje nemen achter de schermen en heb je niet zoveel zin in alle attracties? Dan kun je beter kaartjes kopen voor de Warner Bros Studio Tour.

Hollywood Museum

Filmgek? Dan moet je echt een bezoek brengen aan het Hollywood Museum. Dit leuke museum heeft de filmgeschiedenis van Hollywood gebundeld en staat bomvol met memorabilia uit de bekendste films. Bekijk de sets van bekende films en televisieseries, en attributen die ooit zijn gebruikt tijdens het filmen. Zo vind je er kleding, auto’s, kostuums en foto’s van blockbusters als Frankenstein, Dracula en Batman. Het museum bevindt zich in het oude Max Factor gebouw, en was dé plek waar filmsterren werden gekapt en opgemaakt.

Verenigde Staten, Hollywood

Verenigde Staten, Hollywood

Reizen naar Hollywood — Hoe kom je er?

Hollywood is een wijk in Los Angeles, maar qua oppervlakte te vergelijken met de stad Groningen. Om in Hollywood te komen vanuit Downtown LA kun je het best de auto pakken, maar houd wel rekening met het verkeer. Los Angeles is berucht om de vele files en verkeersopstoppingen. Omdat Hollywood niet is aangesloten op het metronetwerk ontkom je niet aan de traffic jams.

Eenmaal in Hollywood kom je al wandelend een heel eind en als je Hollywood Boulevard volgt, dan kun je al een hoop bezienswaardigheden afstrepen. Echter zijn de afstanden vrij groot, dus de meest mensen pakken alsnog de auto als ze willen rondkijken in Hollywood.


Hollywood op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Hollywood ervaringen & beoordelingen

De Hollywood ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Hollywood ervaring.

Er zijn nog geen Hollywood ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen