Houston

Stedentrip in de hoofdstad van Texas

Zeg je Houston, dan denk je natuurlijk aan ruimtevaart, cowboys en het wilde westen. Maar daar is zeker niet alles mee gezegd, want de Texaanse hoofdstad is ook een bolwerk van kunst en cultuur.

Houston

Heb je een rondreis door de Verenigde Staten gepland en breng je ook een bezoek aan Texas? Geluksvogel, want dan kun je een aantal bijzondere bezienswaardigheden van je lijstje gaan strepen.

Space Center Houston

Houston, we have a problem. De stad Houston is onlosmakelijk verbonden met de ruimtevaart en als toerist kun je daar dan ook niet omheen. In je planning hoort in ieder geval een bezoekje thuis aan het Space Center, waar je tal van interessante tentoonstellingen kan bekijken. Je kunt een kijkje nemen achter de schermen van het NASA Johnson Space Center en alles te weten komen over het leven van een astronaut. Ook is het mogelijk om binnen te gluren bij het controlecentrum waar de allereerste maanlanding werd gecoördineerd. Vanwege de ongekende populariteit is het verstandig om zo vroeg mogelijk naar het museum te komen.

Houston, Amerika

Houston, Amerika

Houston Museum of Natural Science

Liefhebbers van wetenschap komen zeker aan hun trekken tijdens een verblijf in Houston, want ook het Museum of Natural Science is een van de hoogtepunten van de stad. In dit museum kun je op een interactieve manier leren over verschillende wetenschappelijke onderwerpen. Zo zijn er tentoonstellingen over de geschiedenis van Texas, maar je komt er ook meer te weten over dinosauriërs, het oude Egypte en onze planeet.

Museum District

Houston staat bekend om haar vele toonaangevende musea, die bijna allemaal binnen het Museum District vallen. Behalve het Museum of Natural Science kun je in dit deel van de stad ook een bezoek brengen aan het Museum of Fine Arts, The Health Museum en het Holocaust Museum. Onderdeel van het district is ook de Houston Zoo Dierentuin en de Universiteit.

Houston, Amerika

Houston, Amerika

Theatre District

Het Theatre District is het belangrijkste entertainment gebied van de stad, met het Bayou Palace als stralend middelpunt. In dit culturele centrum kun je naar het theater, concerten bezoeken en films bekijken. Daarnaast vind je in dit deel van de stad veel restaurants, cafés en bars waar het tot laat in de avond gezellig is.

Houston Graffiti Building

Mocht je straatkunst interessanter vinden dan musea, dan zit je ook goed in Houston. In de hele stad zijn bijzondere kunstwerken in de openlucht te bewonderen, maar de echte liefhebbers moeten koers zetten naar het Houston Graffiti Building. Het industriële gebouw is van top tot teen onder handen genomen door graffiti artiesten en dat levert mooie foto’s op. De kunstwerken wisselen regelmatig, waardoor je altijd weer verrast kan worden door de aanwezige kunstwerken.

Houston, Amerika

Houston, Amerika

Water Wall

In theorie en op de foto lijkt de Water Wall weinig bijzonder, maar als je eenmaal voor dit waterkunstwerk staat dan zul je gegarandeerd onder de indruk zijn. Deze reusachtige fontein is een handgemaakte waterval en behoort tot de meest gefotografeerde plekjes van de stad. Elke minuut komen honderden liters water naar beneden gestort en vanwege de U-vormige constructie worden alle omgevingsgeluiden buitengesloten. De Water Wall is onder de locals een populaire plek om te picknicken en dat voorbeeld doet volgen: neem een tas vol eten en drinken mee, en zoek een plekje in de schaduw.

Kemah Boardwalk

Hoe Amerikaans wil je het hebben? Kedah Boardwalk ligt op zo’n 20 mijl buiten Houston en is pal aan het water gesitueerd. In theorie is het een familiepark, maar ook als volwassen reiziger zonder kinderen is het heerlijk om een dagje naar een Amerikaans pretpark te gaan. Je kunt een ritje maken in de verschillende attracties, Amerikaans street food eten en tegelijkertijd uitwaaien langs de kust.

Houston, Amerika

Houston, Amerika

Het ultieme Texas beleven

Laten we niet vergeten dat je in Texas bent, en dat betekent dat je ook iets van de Texaanse cultuur moet snuiven. Dat kan tijdens het Houston Livestock Show & Rodeo, dat elk jaar in maart wordt georganiseerd. Drie weken lang draait het dan om rodeo’s, veemarkten en cowboys. Lukt het je niet om Houston in maart te bezoeken? Dan kun je ook altijd nog een bezoek brengen aan het George Ranch Historical Park, waar je je even in een film uit het wilde westen waant.

Reizen naar Houston — Hoe kom je er?

Houston ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten en is de hoofdstad van Texas. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen met KLM, Delta, United en Lufthansa. Je doet er ongeveer 11 uur over en de prijs voor een rechtstreeks retourtje begint bij € 750.

Eenmaal aangekomen in Houston moet je niet vergeten dat het de vierde grootste stad van de States is, en dat je vaak veel aan het reizen bent. Een huurauto is dan ideaal, maar je kunt ook met de metro, trein en bus een eind komen.


Houston op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Houston ervaringen & beoordelingen

De Houston ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Houston ervaring.

Er zijn nog geen Houston ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
-
Totaalscore
0 beoordelingen