Houston

Stedentrip in de hoofdstad van Texas

Zeg je Houston, dan denk je natuurlijk aan ruimtevaart, cowboys en het wilde westen. Maar daar is zeker niet alles mee gezegd, want de Texaanse hoofdstad is ook een bolwerk van kunst en cultuur.

Houston

Heb je een rondreis door de Verenigde Staten gepland en breng je ook een bezoek aan Texas? Geluksvogel, want dan kun je een aantal bijzondere bezienswaardigheden van je lijstje gaan strepen.

Space Center Houston

Houston, we have a problem. De stad Houston is onlosmakelijk verbonden met de ruimtevaart en als toerist kun je daar dan ook niet omheen. In je planning hoort in ieder geval een bezoekje thuis aan het Space Center, waar je tal van interessante tentoonstellingen kan bekijken. Je kunt een kijkje nemen achter de schermen van het NASA Johnson Space Center en alles te weten komen over het leven van een astronaut. Ook is het mogelijk om binnen te gluren bij het controlecentrum waar de allereerste maanlanding werd gecoördineerd. Vanwege de ongekende populariteit is het verstandig om zo vroeg mogelijk naar het museum te komen.

Houston, Amerika

Houston, Amerika

Houston Museum of Natural Science

Liefhebbers van wetenschap komen zeker aan hun trekken tijdens een verblijf in Houston, want ook het Museum of Natural Science is een van de hoogtepunten van de stad. In dit museum kun je op een interactieve manier leren over verschillende wetenschappelijke onderwerpen. Zo zijn er tentoonstellingen over de geschiedenis van Texas, maar je komt er ook meer te weten over dinosauriërs, het oude Egypte en onze planeet.

Museum District

Houston staat bekend om haar vele toonaangevende musea, die bijna allemaal binnen het Museum District vallen. Behalve het Museum of Natural Science kun je in dit deel van de stad ook een bezoek brengen aan het Museum of Fine Arts, The Health Museum en het Holocaust Museum. Onderdeel van het district is ook de Houston Zoo Dierentuin en de Universiteit.

Houston, Amerika

Houston, Amerika

Theatre District

Het Theatre District is het belangrijkste entertainment gebied van de stad, met het Bayou Palace als stralend middelpunt. In dit culturele centrum kun je naar het theater, concerten bezoeken en films bekijken. Daarnaast vind je in dit deel van de stad veel restaurants, cafés en bars waar het tot laat in de avond gezellig is.

Houston Graffiti Building

Mocht je straatkunst interessanter vinden dan musea, dan zit je ook goed in Houston. In de hele stad zijn bijzondere kunstwerken in de openlucht te bewonderen, maar de echte liefhebbers moeten koers zetten naar het Houston Graffiti Building. Het industriële gebouw is van top tot teen onder handen genomen door graffiti artiesten en dat levert mooie foto’s op. De kunstwerken wisselen regelmatig, waardoor je altijd weer verrast kan worden door de aanwezige kunstwerken.

Houston, Amerika

Houston, Amerika

Water Wall

In theorie en op de foto lijkt de Water Wall weinig bijzonder, maar als je eenmaal voor dit waterkunstwerk staat dan zul je gegarandeerd onder de indruk zijn. Deze reusachtige fontein is een handgemaakte waterval en behoort tot de meest gefotografeerde plekjes van de stad. Elke minuut komen honderden liters water naar beneden gestort en vanwege de U-vormige constructie worden alle omgevingsgeluiden buitengesloten. De Water Wall is onder de locals een populaire plek om te picknicken en dat voorbeeld doet volgen: neem een tas vol eten en drinken mee, en zoek een plekje in de schaduw.

Kemah Boardwalk

Hoe Amerikaans wil je het hebben? Kedah Boardwalk ligt op zo’n 20 mijl buiten Houston en is pal aan het water gesitueerd. In theorie is het een familiepark, maar ook als volwassen reiziger zonder kinderen is het heerlijk om een dagje naar een Amerikaans pretpark te gaan. Je kunt een ritje maken in de verschillende attracties, Amerikaans street food eten en tegelijkertijd uitwaaien langs de kust.

Houston, Amerika

Houston, Amerika

Het ultieme Texas beleven

Laten we niet vergeten dat je in Texas bent, en dat betekent dat je ook iets van de Texaanse cultuur moet snuiven. Dat kan tijdens het Houston Livestock Show & Rodeo, dat elk jaar in maart wordt georganiseerd. Drie weken lang draait het dan om rodeo’s, veemarkten en cowboys. Lukt het je niet om Houston in maart te bezoeken? Dan kun je ook altijd nog een bezoek brengen aan het George Ranch Historical Park, waar je je even in een film uit het wilde westen waant.

Reizen naar Houston — Hoe kom je er?

Houston ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten en is de hoofdstad van Texas. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen met KLM, Delta, United en Lufthansa. Je doet er ongeveer 11 uur over en de prijs voor een rechtstreeks retourtje begint bij € 750.

Eenmaal aangekomen in Houston moet je niet vergeten dat het de vierde grootste stad van de States is, en dat je vaak veel aan het reizen bent. Een huurauto is dan ideaal, maar je kunt ook met de metro, trein en bus een eind komen.

Houston ervaringen & beoordelingen

De Houston ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Houston ervaring.

Er zijn 0 Houston ervaringen geplaatst.

-
Totaalscore

Bezienswaardigheden Amerika

Één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld
Verbluffend mooi natuurgebied
Bruisende stad vol glitter en glamour
Granieten rotswanden en watervallen
's Werelds beroemdste themapark
Unieke geologische rotsformaties
The city that never sleeps
Bruisende stad met vele highlights
Vibrerende hoofdstad van Florida met Latijnse vibe
Stad van de sterren
Prachtige tropische eilandengroep
Roadtrip paradijs in Californië
Statige hoofdstad van Amerika
Het klassieke Wilde Westen landschap
Buitengewoon gebied vol extremen
Legendarische route door Amerika
Spectaculair berglandschap
De grootste subtropische wildernis van de VS
Robuust natuurpark in Utah
Spectaculair park in de Rockies
Prachtige bezienswaardigheid in Arizona
Ontdek de 'Windy City'
Unieke mix van culturen
Prachtig park in Californië
Paradijselijk USA
Spectaculaire rotsen in Utah
Oog in oog met reusachtige bomen
De wieg van de Verenigde Staten
De outdoor bestemming van Amerika
Indrukwekkende watervallen op de grens bij Canada
Haarspeldbocht in de Colorado-rivier
Een monument van formaat
De pretpark-hoofdstad van Amerika
De rode rotsen van Arizona
Een en al bezienswaardigheden
De Motor City van Amerika
Het einde van de wereld
Zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen
Onherbergzaam en fotogeniek natuurgebied
Prachtige vakantiebestemming nabij Page
Ongerepte wildernis van Colorado
Ongerepte wildernis nabij Seattle
Van bloemenweides tot vulkaankraters
De omweg waard
De achtertuin van Cleveland
Buitenaardse landschappen vol rotsformaties
Het groene stadshart van Manhattan
Films en sterren in Los Angeles
Hoofdstad van de countrymuziek
Het hipste stadsdeel van New York
De grootste stad van Missouri
Bakermat van de soul muziek
Toegangspoort tot Texas én de Grand Canyon
Musea en natuurparken
Gletsjers en wildernis
Enorm groot, maar nog nauwelijks ontdekt
De ultieme wildernis
Imposante sequoiabossen

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika