Joshua Tree National Park

Prachtig park in Californië

Het Joshua Tree National Park, gelegen in de Amerikaanse staat Californië, staat bekend om haar oogverblindende schoonheid en de vele mogelijkheden voor prachtige wandelingen. In deze uitgestrekte woestijn vind je indrukwekkende rotsformaties en bijna buitenaards aandoende landschappen.

Joshua Tree National Park

Het Joshua Tree National Park omvat een enorm natuurgebied van ongeveer 100 bij 50 kilometer. In het park zijn twee verschillende ecosystemen te vinden: de Colorado Desert en de Mojave Desert. In de Mojave Desert groeit de sprieterige boom waar het park haar naam aan heeft de danken: de Yucca brevifolia, in de Verenigde Staten bekend als de Joshua Tree.

Hidden Valley

In het Joshua Tree National Park zijn verschillende wandelingen uitgezet, maar veruit de populairste is die van Hidden Valley. Aan de noordkant van het park leidt een kort pad je naar een rotsachtige vallei waar zich volgens de verhalen vroeger dieven van vee schuilhielden. Het rondje is met slechts één mijl lekker kort, maar vanwege de ronde, oranje rotspartijen niet minder interessant. De picknickplaats bij de parkeerplaats is een fijne, schaduwrijke plek om even te pauzeren.

Hidden Valley, Joshua Tree National Park

Klimmen in Joshua Tree National Park

Barker Dam, Joshua Tree National Park

Barker Dam

De Barker Dam werd al in 1900 aangelegd als waterbron voor vee en mijnwerkers, en is een geliefde plek onder dieren en vogels. Hier kun je de natuur van dichtbij aanschouwen, waaronder de woestijnschapen die in dit deel van de Verenigde Staten veel voorkomen. De Barker Dam Loop trail is wandeling van 1,5 mijl en komt langs enkele goede klimplekken en een muur met oude rotstekeningen.

Keys View

Het mooiste uitzichtpunt van Joshua Tree National Park is Keys View, op ongeveer 20 minuten rijden van de noordwestelijke ingang van het park. Vanaf dit uitkijkpunt heb je geweldig uitzicht over de omgeving, want je kan ontzettend ver kijken. Om je heen liggen verschillende bergen en valleien, en met een beetje geluk heb je op een heldere dag zelfs zicht tot aan de grens van Mexico! Plan je bezoek aan Keys View tijdens zonsopgang of zonsondergang, voor de allermooiste plaatjes.

Keys View, Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Geology Tour Road

Geology Tour Road is een 18 mijl lange zandweg, die je dwars door de woestijn langs bijzondere rotsformaties en geologische bezienswaardigheden loodst. Met een gewone auto is het niet te doen, maar als je een auto met vierwielaandrijving hebt, dan is het zeker tof om deze weg te volgen. Onderweg kom je langs 16 verschillende plekken waar je even kan stoppen voor een korte wandeling en een fotomomentje.

Cholla Cactus Garden

De Cholla Cactus Garden dankt haar naam aan de vele stekelige cactussen. Er loopt een kort wandelpad door het gebied, en informatie over de plek wordt met nummers aangegeven. Je hoeft niet lang uit te trekken voor dit deel van het park, maar het is absoluut de moeite waard om hier even te stoppen en een rondje te lopen.

Joshua Tree National Park

Cottonwood Spring, Joshua Tree National Park

Cottonwood Spring

Cottonwood Spring ligt midden in de woestijn en concentreert zich rond een prachtige waterbron. Het water werd gebruik door Indianen, en later door mijnwerkers die in het gebied aan het werk waren. Het water was nodig voor het maken van goud, en de ruïnes van oude goudmolens zijn daar een erfenis van. In de buurt liggen een aantal mooie wandelpaden naar bezienswaardigheden in de omgeving. Daarnaast is Cottonwood Spring de beste plek om vogels te spotten in het Joshua Tree National Park.

Boy Scout Trail

Heb je de tijd en de conditie, volg dan de 16 mijl lange Boy Scout Trail. Deze prachtige wandeling komt door doodstille natuurgebieden en uitgestrekte woestijnlandschappen. Trek er twee dagen voor uit, bekijk de zonsondergang en kampeer ’s nachts onder de sterren. Een onvergetelijk avontuur!

Joshua Tree National Park

49 Palms Oasis Trail

Wil je liever niet al te ver hoeven lopen? Volg de 49 Palms Oasis Trail. Deze wandeling leidt je via een pad omhoog naar een verstopte oase, midden in de woestijn. Een bijzonder gezicht: de blauwe poelen worden omringd door zachtjes ruisende palmbomen, en dat levert verrassend mooie plaatjes op.

Skull Rock

Een bekende plek om onderweg even te stoppen is bij Skull Rock, aan de hoofdweg van het park. Deze rots is door een eeuwenlang proces van erosie verandert in de vorm van een doodshoofd. Vlakbij de parkeerplaats begint een wandeling van 1,7 mijl, voor als je zin hebt om even wat langer de benen te strekken.

Skull Rock, Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Reizen naar Joshua Tree National Park — Hoe kom je er?

Het Joshua Tree National Park ligt in de Amerikaanse staat Californië, ongeveer halverwege de steden Los Angeles en San Diego. Vanuit Los Angeles is het 2,5 uur rijden, vanuit San Diego ongeveer 3 uur. Daarnaast is het park ook goed vanuit Las Vegas te bereiken: vanuit de Sin City ben je ongeveer 3 uur onderweg. De dichtstbijzijnde airport is die van Palm Springs, maar er gaat helaas geen openbaar vervoer. Je zal dus met een eigen huurauto het park moeten verkennen, maar vanwege de gunstige ligging is een bezoek goed te combineren met een road trip langs de steden en nationale parken aan de westkust van de Verenigde Staten.


Joshua Tree National Park op de kaart

Bezienswaardigheden Amerika

Grand Canyon

Yellowstone National Park

Las Vegas

Yosemite National Park

Disneyland Park

Bryce Canyon

New York

San Francisco

Miami

Los Angeles

Florida Keys

Big Sur

Washington D.C.

Monument Valley

Death Valley

Route 66

Grand Teton National Park

Everglades National Park

Zion National Park

Glacier National Park

Antelope Canyon

Chicago

New Orleans

Joshua Tree National Park

Hawaï

Arches National Park

Sequoia National Park

Philadelphia

Colorado

Niagara Falls

Horseshoe Bend

Mount Rushmore

Orlando

Sedona

Seattle

Detroit

Alaska


Capitol Reef National Park

Canyonlands National Park

Glen Canyon National Recreation Ar...

Rocky Mountain National Park

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Acadia National Park

Cuyahoga Valley National Park

Badlands National Park

Central Park

Hollywood

Nashville

Brooklyn

Houston

Kansas City

Memphis

Phoenix

Reizen naar Amerika

Wil je meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk hier alle informatie.

rondreizen naar Amerika

Joshua Tree National Park ervaringen & beoordelingen

De Joshua Tree National Park ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun Joshua Tree National Park ervaring.

Er is 1 Joshua Tree National Park ervaring geplaatst.


Plaats beoordeling
9,0
Totaalscore
1 beoordeling
9,0

Tussenstop in Yucca Valley

  • Amerika
  • Joshua Tree National Park
  • 22 November 2016

Park was makkelijk te bereiken vanaf Yucca Valley. Zeer verrassend, heel mooi park. Vos zien lopen. Rondwandeling gedaan, natuutlijke paden, goed aangegeven. Heel divers, schitterend. Zouden er zeker nog eens naar toegaan.

Gereisd met gezin
Reiziger icon